Bilanço :))
Printable View
Bilanço :))
ne kadar genç olursan ol hatta dans kursuna da gitsen onun dansözlüğü ile başa çıkamazsın onun gibi kıvıramazsın.. bak birazdan gelir bilançoya da laf atar.. niye mi? ee 26 dan sattı arkadaş aşağıdan alması gerek.. haramdan da korkmaz. ben yazayım çıksın satayım ben yazayım düşsün alayım.. bunun tek derdi bu..
Birkaç gün önce berkosanin finansallarinda bozulma olduğunu buraya yazmıştım gelen bilanço bunun teyyididir.bazi arkadaşlar haksızlık ettiğimi yazmışlardı bilanço onlara kapak olsun. Berkosanin yürümesi için iyi bir hikayeye ihtiyaç vardır.basiretsiz yönetim yeterince mallandiysa yakında bir hikaye çıkarırlar aksi taktirde 2027 2028 yılına kadar beklemek en mantıklısıdir tabi sabrede bilecek olan varsa.
Akın bey beni niye alıntıladınız bunu anlayamadım?
yazdıklarınıza cevaben :
1. enflasyon muhasebesi yine tırpanlamış bu konu bistin genelinde var
2. faaliyet raporunda hata var.. şimdilik buraya yazmayacağım yarın şirketi arayıp düzeltmelerini söyleyeceğim.. bu düzeltme bilançoyu etkiler mi (olumlu anlamda) bilmiyorum ?
3. Keza yine finansal rapor bölümünde de sevhen yada hayatın olağan akışına uymayacak şekilde bir veri 6 aylıkla aynı kalmış.. burası enterasan.. bunu da şirkete söyleyeceğim ( bu hata veya eksiklik her neyse düzeltilirse yine bir başka olumlu konu yaratır.)
4. şimdi birileri gelir laf atar. baştan söyleyeyim şirketi arayıp konuşacağım ortalığı velveleye verecek çok insan var o nedenle buraya yazıp mevzu çıkartmayacağım
5. Kimsenin sözcüsü avukatı değilim kendi yatırımımın patronuyum hakkımı ararım.
6. insan olan alır satar trade eder yatırım yapar ama algı yapıp harama bulaşmaz.
7. ben bilançoyu beğendim. normal seyrinde yani..
8. hataları bulan varsa beri gelsin..
algıyı aylardır bilanço-büyüme-bebek hisse diyenler yapmadı mı ? hataları buldum geldim beri :)
çeyreklik satışlar düşmüş favök net kar marjı favök marjı kötü yeterli mi
kimse ayranım ekşi demez.
algı değil gerçeklerden bahsediyorlar.
evet bebek ve büyüme hissesi.
herkes kendi malını kendi iradesi ile seçer alır karar verir.
burayı okuyup da mal alan yatırımcı değildir.
keko hisseyi 19 iken yazdı. ama ben mesela 1,5 lira iken aldım kekodan çok önce yani.
en önemlisi keko veya kazançkapısı bu hisseyi 19 lira iken de övdü 56 lira iken de..
dürüstler yani..
ayrıca her koyun kendi bacağından asılırmış..
ben en çok elinde hisse olupta veya elinde hisse varmış gibi hareket edip sonrada malı kötüleyenlere kızıyorum..
beğenmiyorsan sat git dimi yani..
hatadan bahsediyorum kardeş.. rasyolardaki değişiklik veya bozulmadan bahsetmiyorum... bariz hata.. geçmişle kıyaslamadan veya benim gibi ezbere bilmezsen bulamazsın hataları..
herşeyi yanlış anlamışsın sen keko evet 19 dan bahsetmiş olabilir ama ekleye ekleye ve ısrarla dile getire getire formu hissedeki yatırımcıları falan canlı tutmaya çalıştı ve kazanckapısı 19 lardan değil zirveye baya yakın yerlerden maliyetlendi düştükçe aldığını da x adresinden yazdı öyle koyun bacağından asılır ile olmuyor hadi burası forum tartışılır konuşulur x den etiketleyip yazmak bir nevi dikkat çekmek pazarlamak oluyor
birader büyüme dediğimiz şey
çeyreklik yıllık satışlardan-favökten ve net kar'dan belli olmuyor mu hepsi kötü şuan nerede büyüme ? sen ezbere bilsen zamanında bu şirketin yönetiminin ceza aldığınıda bilirsin ya neyse
E postaya cevap vermediler ancak Faaliyet Raporuna yazmışlar:
https://i.hizliresim.com/49uxprt.PNG
Şirketin ceza aldığını biliyorum evet cüzi sayılabilecek bir ceza almışlardı aklımda kaldığı kadarıyla şirket taşınmazlarının değerini düşük göstermek ile ilgiliydi evet yönetim 5 para etmez bunun farkındayız ama senin ısrarla olumsuz yazmanın amacı nedir beğendiğin kağıtlara gidebilirsin seni baglayanmi var.
iki husus var.
1. Berkosan Balkans ortaklık yapısı yanlış yazılmış. yapılan satın alma işlemine göre böyle bir ortaklık yapısı olmamalı. 10 gündür uğraştık ama bir türlü anlatmadık
2. İspanya fabrikanın ilk altı aylık cirosu ve diğer muhasebe değerleri ( giderler vb.) ile 9 aylık rakamsal değerleri hiç değişmemiş.
( fabrika 30 hazirandan beri hiç bir şey satmamış mı? veya fabrikada kimse çalışmıyor mu? patron ispanyayı oğlundan yönetimsel anlamda devir almıştı. yeni de KAP geldi sel felaketi iel ilgili üretim devam edecek sıkıntı yok diye.. yarın arayıp öğreneceğiz. sanırım bilanço değişecek????
3. Hisse net in temiz sayfalarında bu tip araştırma inceleme paylaşımları yapmak gerek diye üşünüyorum.
4. birilerine laf atıp birilerinin satıp gitmesinden veya birilerinin alıp tahtayı götürmesi için algı çalışması yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
5.beğenmiyorsan sat kardeşim. yatırımcı isen de araştır kendin karar ver kardeşim. ama algı yapma. günahtır haramdır.. yaramaz . bir yerinden bi şekilde çıkar.
6. ben hancıyım bize yatılı misafir lazım çay içip gidecek değil.
Çocuk düşe kalka büyür derler; bebeğimiz tam ayağa kalkacakken yine yere düştü...Önemli olan tekrar kalkabilmesi...Bazı şapşallar halen ve halen İspanya ve Sırbistan fabrikalarını satışa hazır mamül üreten yerler zannediyor, halbuki geride detaylıca yazmıştım...Neyse kime ne anlatacaksın, istiyorlar ki sabah akşam burada gaz verelim, süper bilanço diyelim; yalan söyleyelim...
Decathlon la iş antlasmasini beyan etmisler öyle yazıyorlardı forumda madem böyle bir şey var yönetim bilgilendirme amaçlı bir açıklama niye yapmaz birde İngiltere pazarına girilmiş yazıyordu şimdi böyle birşeyler hakikaten varsa açıklama yapmanın tam zamanı degilmi ama bu yalancı yönetimden böyle bir açıklama yapılmasını beklemek ....
Sektörde yoğun bir rekabet var ve bu ketumluk bir çok şirketin olmazsa olmaz stratejisi...Normal karşılamak lazım üstadım...Ha, yok da var deniyor milletin gazı alınıyorsa işte onu bilemem...Tahminimce de böyle bir yola tevessül etmezler sanki...Diğer konu 6 aylık bilanço değerlendirmemde "en kötü geride kaldı" demiştim ancak yanılmışım...Denetime tabi olmamasını bir kenarda tutmak şartıyla bana da gayet şaşırtıcı geldi bu son veriler...
Üretimi Sırbistan'a kaydırmaları gayet normal üstadım...Bence de doğru olan bu...Zaten epey önce de yazmıştım "İspanya'dan bir cacık olmaz" diye...Çünkü orada rekabet etmesi çok zor bu şirketin...Çok katı kuralları ve normları var AB'nin...Muhtemelen hammadde Çin tarafından geliyor, o nedenle...Yine de bilemem, tamamen kendi çıkarımım...YTD
Düzelir inşallah...Önemli olan yönetimin stratejik hamleler yapması ve dürüst olması üstadım...Bir çok şirket esas faaliyet karı bile yazamadı bu dönemde ki, böyle bir konjonktür beklediğimi Ocak ayından bu yana yazmaktayım...Kendi adıma çok şaşırtıcı değil...
Trump, manyağın teki ve bir önceki görevinin son dönemlerinde AB'ye karşı çok şahin eylemleri oldu...Tahminim o ki, Sırbistan bu açıdan da avantaj getirecektir ilerleyen dönemlerde...
Genel itibari ile bilançolar enflasyon muhasebesi altında ezildi..
Yüksek enflasyon ortamında türk lirası ile bilanço yapan şirketlerin de büyüme beklentisini bu ucube buluş ile yok ettiler..
Enflasyon muhasebesinin bilanço yarattığı net parasal kısımı hesaplayabilene rastlamadım maalesef..
Seni de tebrik ediyorum..
Geride de yazmıştım; BIST için yakın vadede en temel belirsizlik EM denen garabetin bankalara da zorunlu tutulması...Zaten piyasada yaprak kımıldamıyordu bir de üzerine bu gelirse hiç iyi olmaz...Maksimum dikkat...YTD
Şirketlere yaptırdıkları enflasyon muhasebesini zavallı emeklilere yaptırsalar da görseler anyayı konyayı...Gerçi bu güruh ondan da anlamaz ya...Neyse...
Asıl önemli konumuza gelirsek...Yatırırım fonlarına ek vergi ile ilgili analizimde de belirtmiştim...Kısmen fon satışları görülmekte bazı hisselerde...Bakalım piyasayı ne kadar etkileyecek bu gidişat...Hadikap şu ki, portföy dağılım raporlarını ayda 1 gönderiyorlar yani biz mevzuyu anladığımızda iş işten geçmiş olacak...Yine de reaksiyonlarını tahlil için bir ipucu olur piyasa oyuncuları açısından...Önemli bir şey görürsem yazarım...
Genel kurula katılabileceklerin sayısı iki elin parmak sayısını geçmez malum herkesin kendine göre işleri oluyor malum olduğu üzere uzak mesafede olan yatirimcilarda var toplantıda konuşulup da kap a haber olarak bildirmemeleri hangi prensiplere aykırı olabilir yönetime zerre kadar güvenmiyorum senelerdir söyledikleri hep fos çıktı yatırımcılardan daha ziyade kendi yakın çevreleri ve kendileri nemalaniyorlar izlenimini çok güçlü şekilde hissediliyor berkosan şirketin namusudur velavki yönetim namusustur.
Sevgili berkosan paydaşları yatırımcılar olarak yoğun bir şekilde SPK ya şikayette bulunup geriye dönük berkosanda yapılan işlemleri detaylı bir şekilde inceleme talep edelim bakalım bu işlerde yönetimi n veya çevresindekilerin dahiliyeti vermidir. Sayın yöneticiler umarım buralarda yazılanları okuyup dikkate alırsınız yoksa bu böyle devam etmeyecek herkesin hesap verilebilir ligi olmalı.
Bu aile şirketleri böyle...Benzer rezaletleri GEDZA'da yaşıyorum hem de senelerdir...Teşvik belgeli yatırımın teşvik süresinin dolduğundan bihaberdiler, ben ikaz ettim de bakanlığa süre uzatımı için müracaatta bulundular...Arsa almışlar ada pafta numarasını soruyorum, bana "o ne diye" cevap verdi Yİ'deki şapşal...:)
Zannedersin ki Koç Holding gibi onlarca iştirak, ortaklık vs var...Kaydır kuydur yapmaktan felekleri şaşıyor bir süre sonra...Sırbistan KAP'ı düşer düşmez bunda bir saçmalık olduğunu yazmıştım buraya, hatta aynı gün şirkete e-mail gönderdim...Cevap vermeye tenezzül bile etmediler...Ben niye bunlarla uğraşıyorum kendim de bilmiyorum yeminle...
[QUOTE=hkn71;6926752]iki husus var.
1. Berkosan Balkans ortaklık yapısı yanlış yazılmış. yapılan satın alma işlemine göre böyle bir ortaklık yapısı olmamalı. 10 gündür uğraştık ama bir türlü anlatmadık
2. İspanya fabrikanın ilk altı aylık cirosu ve diğer muhasebe değerleri ( giderler vb.) ile 9 aylık rakamsal değerleri hiç değişmemiş.
( fabrika 30 hazirandan beri hiç bir şey satmamış mı? veya fabrikada kimse çalışmıyor mu? patron ispanyayı oğlundan yönetimsel anlamda devir almıştı. yeni de KAP geldi sel felaketi iel ilgili üretim devam edecek sıkıntı yok diye.. yarın arayıp öğreneceğiz. sanırım bilanço değişecek????
3. Hisse net in temiz sayfalarında bu tip araştırma inceleme paylaşımları yapmak gerek diye üşünüyorum.
4. birilerine laf atıp birilerinin satıp gitmesinden veya birilerinin alıp tahtayı götürmesi için algı çalışması yapmamak gerekir diye düşünüyorum.
5.beğenmiyorsan sat kardeşim. yatırımcı isen de araştır kendin karar ver kardeşim. ama algı yapma. günahtır haramdır.. yaramaz . bir yerinden bi şekilde çıkar.
6. ben hancıyım bize yatılı misafir lazım çay içip gidecek değil.[/QUOTE.
..........................
Resmen mal almak için bilerek yapılmış bir hareket. 10 tane şirketin var Sankide hesaplar karıştı. Bankofun sattığı 300kyida tahtacı aldı. Güzel bir oyun dondu. Bunu SPKya herkesin bildirmesi lazim
Yeni bilanço geldi kâr daha çok düşmüş. Saka gibi :)
Senelerdir kağıdın üzerinde her türlü firildagi çevirdiler benim hazırladıklarını yazayım 1 ilk önce bir yatırım firmasına şirketin satılması için yetki verdikleri kap yaptılar bir zaman sonra kod çıktı.2 fabrika yapmak için 40 dönüm arazi aldılar fabrika yapacağız dediler biraz zaman geçince vaz geçip depo yapacağız dediler yapılıp yapılmadığı hakkında bilgim yok.
3 bir seylerin değerini düşük gösterip vergiden kaytarmak istediler ceza yediler. 4 scumtek olayında 2 sene boyunca boşa zaman harcadılar ne dumenler döndü bilemiyorum.5 aynı kurumlar arasında hisseyi al gülüm ver gülüm hesabı yaparak sayısız operasyonlara sessiz umursamaz tavir takindilar ve kafamızda soru işaretleri biriktirdiler. 6 hepimizce malum son bilançonun finansallarinda onlar yanlışlık diyor ama ben kasitli olduğunu düşünüyorum .ayrıca toplantıda konuşulanları kap olarak bildirmemeleri yapılan işleri yada temenlilerini yatirimcilarla paylasmamasi akıllara zarar bir durum .yönetimin şiddetli bir şekilde kulaklarının çekilmesi gerektiğini kendilerine çeki düzen vermelerini yatırım yapanların da bu şirketin bir parçası olduğunu hatırlatırım.
30 Eylül'de sona eren finansal verileri 1.5 ay sonra hem de son gün son saat açıkla, şirketin birini unut ?!...Akıl alır gibi değil...
Patron daha aşağılardan hisse almayı kafaya koymuş.