Draghi Euro nun sonu olacak
tarihte kendisinden bol bol bahsedecek :)
Printable View
o değil de hayat ne garip bir mefhum, önü arkası bazen karışıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=H_O7wj2nzyI
UTANÇ TABLOSU...
Türk futbol tarihinde ilk kez bir takım sahaya 11 yabancı ile çıktı.
4 büyüklerde toplam 4 milyar TL lik batak var. Vergi vermek yok. Uluslararası tek 1 Başarı yok.
http://www.hurriyet.com.tr/sporarena...0610675#page-4
hiç akla yatkın gelmiyor ve oraya kadar gider mi bilmem ama 3. dünya savaşının taşları döşeniyor hissi uyandırıyor şu son yaşananlar.
pek adamakıllı konuşulmaz ama bakın para ve hegemonya krizi bu savaşların ana sebebidir.
arap-ortadoğu ülkelerine olan bu son doyumsuz, sonu gelmez silah vs. satışları, genel global açmazlar, rusyanın hiç olmadığı kadar yırtık dondan çıkar gibi ortada rahat rahat dolanması, tuhaf ittifaklar, ortadoğudan başlayan kaynama, delişmen dünya liderleri, saymakla bitmez bir zemin ve çok yoğun bir dünya gündemi var.
bilen birinizde çıkıp kehanetleri anlatsa da dinlesek nostradamustan :p
Fenerli Beşiktaşlı değilsen bu lafın kabul...:)
Hemen her futbol takımında diğer liglerde bile Türk futbolcudan fazla yabancı var. Beşiktaşta Fenerbahçe'de 2-3 Türk futbolcu oynuyorsa ne değişiyor...
Galatasaray dünkü ilki ile bu tezadı hepimizin suratına vurdu. O kadar.
4 milyar lira borç bence futbolla uyutulan bir halk için anti depresan parası bile değil.
Üstüne üstlük bu borç yılların borcu. Bir yıllık değil.
İnanın yıllık maliyeti bu olsa bile verir bu yönetimler.
Bu parti yönetiminde neredeyse tüm illere yapılan stadlara harcanan paraları düşünün.
Bir de...
Geçen sene Euro League şampiyonu olarak bizi gururlandıran, hala da maçlarını keyifle izlediğimiz Fenerbahçe basketbol takımının Avrupa maçlarında Türk oyuncular ne kadar süre alıyorlar acaba?
Bence iyi, kaliteli sporcular her branşta yabancıya forma vermez.
Mesele şu: Sporcu yetiştiremiyoruz toplum olarak.
Londradan Gelen / İthal Edilen Bakan Yine Coştu ;
Ne Yani Vergileri Biraz ( !!!) Artırdık ,Ama Asıl Olan (Hayali-Sözde) OVP'dir Demeye Getirdi...
http://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/turkiy...50602163814127
http://www.hurriyet.com.tr/mehmet-si...izlik-40610840
Dee Londraya gitt loo...demeyecekmiyim yanii,
yediğimden içtiğimden kazancımdan harcamadan içtiğim sudan vergi alıyorsun doymuyorsun ,
bunun 2019'da var ...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...56#post1023156
http://www.zaytung.com/fotos/mehmet_simsek%20(2).jpg
fetönün istediği her atamayı yaptırdı. onun atadıkalrının çoğu ya fetöden içeride yada ihraç
Bugün CNN de alt yazı ile geçen haber ; Merkel, '' Türkiye' nin üyelik konusu bu toplantıda görüşülmeyecek '' dedi .
Bu durumda bu hafta 19 ekim için AB den bir tehlike yok demektir. Dolar düşebilir, başka sebepler çıkmaz ise..
Bazen utanıyorum kendimden yaşadığım ülkeden..
Biliyorum yapmamam gerek, işin bir ucundan tutmam gerek ama; sadece işimi doğru yapıyorum o kadar.. Sonuçta karar mekanizmasında değilim...
Yukarıda alıntı yaptığım anektod "Demek ki; İleride TR nin AB üyeliği müzakere edilecek o vakitte de USD artacak şekline evrilebilir.."
Ülkede spontane yaşıyoruz.. Ya da haftalık.... Ya da Allahlık... Plan yok, program yok...
Futbol konusuna gelince
Az araştırma yaptım..
Almanya yaşayan Türk sayısı 3,000,000 imiş...
Bundesliga da oynayan 25 yaş altı Türk futbolcu sayısı 25 imiş...
Türkiye'de 80,000,000 insan var...
Bundesliga da oynayabilecek 1 tane futbolcu dahi yok...
Daha fazla tartışıp Pazar gününüzü mahv etmek istemem...
Biz maalesef buyuz...
Kabul etmek bence en kolayı... Ben umudumu yitirdim...
Sabah simit almak için fırına gittim...
Öndeki insanı rahatsız etmemek için 1m üzeri mesafe bıraktım; ani geriye dönüş yapar diye.. Hemde rahatsız etmeyeyim diye..
Arkadan biri geldi.. İri kıyım.. O adamla benim arama direkt girdi...
Neyse pazar sabah bi'şey demeyeyim, ailecek yapacağımız pazar sabahı kahvaltımız rezil olmasın dedim.
Adam önümden börek çörek filan bişey aldı..
Ani döndü; tabi 30 cm mesafe.. O an araya girdiği için bende geri adım atmadım ama bi'şey de dememiştim..
Sonra adam tip tip bana baktı...
Boştaki eli ile omuzumu tuttu ve yana itekledi...
Sonuç;
"Bu Ülkede USD ın yükselişi Önlenemez...."
1,5 m mesafe bırakmanız gerekirdi :cool::cool:
Merkel sadece görüş alışverişinde bulanacakmış; “Mevkidaşlarımın Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl gördükleri konusundaki görüşlerini ve gerektiğinde hangi sonuçları çıkarabileceğimizi öğrenmek istiyorum" ifadesini kullandı.
Aşağıdaki bilgi normalde yeterli olur..:oleyo::oleyo:
Birde TL, Doları çöp yapmış..komik yahu..:kahkah:Alıntı:
Portföy yatırımları bu yılın sekiz ayında 20 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde 10.3 milyar dolar seviyesindeydi. Geçen yıl cari açık dışarıdan alınan krediler ile finanse edilirken bu yıl önemli ölçüde portföy yatırım ile finanse ediliyor.
ehh yazdık..
Almanya ile hırlaşmanın nedeni Almanyada ki seçimler diye..
Tiyatro dedik..
Yakında merkel bize gelir yada rte ona gider..Owww bi bakmışsınız neler deniyor karşılıklı..
Gülücükler ticareti 5 katına çıkarma planları ortak fabrika kurma çalışmaları teröre karşı beraber çalışma azmi..
oy oy oy..
Vize olayı da tiyatro..
Sn. Gund alıntıladığın yazıdan nasıl o tür sonuçlar çıkarabiliyorsun şaşıyorum doğrusu..tabiki fikir fikirdir ama herşeye de tersten bakılmaz ki..:)
Tabiki Türkiye ile üyelik müzakerelerini öyle hemencecik bitirmek kolay değildir..fakat kadın(Merkel) son gelişmeler ile ilgili nasıl tedbirler alabiliriz diye görüş alış verişinde bulunuyor kanımca..yani yok öyle sarmaş dolaş-kuzu sarması durumlar..Alıntı:
AB Komisyonundan Türkiye konusunun da değerlendirildiği bir rapor hazırlanmasını istediklerini belirten *Merkel, "Elbette henüz burada bir karar vermeyeceğiz. Ancak Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl gördükleri ve gerektiğinde bunlardan nasıl sonuçlar çıkarabileceğimiz konusunda mevkidaşlarımın da görüşlerini dinlemek isterim. Somut kararlar değil, açık bir tartışma bekliyorum." diye konuştu.
Savaş sanatı kitabından bir alıntı
Mükemmellik her savaşta çarpışarak kazanmak değildir. En iyi strateji savaşmadan kazanmaktır.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye için düğmeye basılmıştır.. Daha önce de dedim ya; bu adamlar hiçbir şeyi tesadüfi yapmazlar.. Almanya nın bu TR işini seçim malzemesi yapma işini kabul etmiyorum. Bu iç siyasette teselli malzemesidir. Merkel seçimlerden önce ne diyorsa seçimlerden sonra da onu diyecektir.. ABD lap top, sonra visa işini tesadüf mü yaptı.. Bu iş elbette inişli çıkışlı olucaktır.. Sancılı süreç bizi bekliyor.. Ama öyle ama böyle...
Her neyse,
Türkiye Almanya nın 20 küsürüncü ticaret ortağıdır.. Almanya için yokluğumuz asla hissedilmez... Keza ABD için de...
Almanya Türkiye'nin 1.ci ticaret ortağıdır. Yokluğu finansal krizdir...
Mozambik Türkiye'nin 20.ci ticaret ortağıdır.. Sanırım çimento gönderiyoruz.. Ama Mozambiğe birşey göndermesek de olur..
Yani; Mozambik bizler için ne ise; Türkiye'de ALmanya için o'dur...
Saçma sapan iç siyasi malzemelere inanmayınız rasyonel olunuz diyorum ya...
Geçenlerde yerel bir TV kanalı Almanya sokaklarında röportaj yapıyordu..
Muhabir yaşlı bir Almana soruyor...
-Türkiye'de siyasiler Almanya nın Türkiye'yi yapmış olduğu yollar, dökmüş oldukları asfaltlar ve kurdukları köprüler için kıskanıyor diyorlar. Siz TR ye yi kıskanıyormusunuz? diyor..
Yaşlı Alman önce şaşkın şaşkın etrafına bakıyor.. Dumur şeklinden çıkar çıkmaz cevap veriyor...
- Yoo.. Bizim de gayet güzel yollarımız ve köprülerimiz var. Kıskanmıyorum... Ama çok güzel sahilleri var diyor...
İstisnasız 10 Alman aynı reaksiyon ve cevabı veriyor...
Şimdi siz siyasilerin dediği gibi Almanlar bizi kıskanıyor lafına inanırmısınız?
İnanıyorsanız; ne mutlu size...
Sizden mutlusu yok demektir...
Boş vakti olana Hearts of Iron 4 oyununu tavsiye ediyorum.Oyun 2. dünya savaşı oyunu.Oynayınca bugünkü dünyanın sıcak noktalarının neden sıcak noktalar olduğu,2. dünya savaşından kalma,kapanmamış hesaplar olduğunu,siyasetin,savaşların,arka plan stratejilerin neler olduğunu ancak 50 kitap okuyarak belki anlayabileceğimiz sorunları öğrenmeyi sağlayabilecek bir oyun.Tarih ve strateji meraklılarına bilmediğimiz tarihsel olayları da araştırma vesilesi oluyor
Bizim eğitim sistemimizde 2. dünya savaşı o kadar detaylı anlatılmaz,zaten tarih dersleri bir netice çıkarmak analiz yapmak için de okutulmaz.Bu nedenle ilintili olaylara yabancılar daha sağlıklı bilgi ve bakış açısına sahip.Meraklısına şiddetle tavsiye ederim.
Eskiden bizim tren istasyonlarında da vardı böyle gar görevlileri.Sadece İstanbul metrobüs hattı için değil birçok metroda vagonları doldurma görevlilerine oldukça ihtiyaç var.Yoksa intihar etmek günah denmeseydi bizde de bu tür olaylar çok yaşanırdı.Kabullenilmiş çaresizlik sendromuyla idare ediyoruz durumu
Sigara içki de yavaş intihar
Daha az mı günah
Bu durumda
Yoksa total bileskede bi kerette intahar edene göre
Daha mı çok bonus toplaniyo
Çözemedim gitti
alman seçimleri bir faktör olabilir ama almanya ve diğer AB ülkelerinin TR aleyhinde politika üretmelerinin arkasında amerika var.. abd sıkıştırdığı için almanlar türk düşmanı bir siyaset başlattı.. sonuç itibariyle AB bir amerikan projesidir, alman askeriyyesi ve istihbaratı tamamen cia/pentagon kontrolü altındadır, alman meclisine durduk yerde ermeni tasarısının getirilmesiyle TR düşmanlığı başlatıldı ve bu süreç tamamen amerikalıların inisiyatifi..
şimdi sahnede abd'nin kendisi var, artık figüranların işi yok, esas oğlan sahnede, o yüzden avrupayla aramızdaki gerilim düşmeye başlayacak, bu kesin- avrupalıların TR'yi şeytanlaştırmakla kazanabilecekleri bir şey yok, zaten ters tepti ırkçı faşist partiler yükseldi.. abd devlet mekanizması tayyip'i indirmek için her türlü enstrümanını kullandı, ayaklanma denediler, yargı üzerinde denediler olmadı, pkk-işid gibi terör enstrümanlarını kullandı olmadı, darbe olmadı, şimdi son koz ekonomik yaptırımları deneyeceklerdir- ama rus tipi bir yaptırım beklemiyorum çünkü bu durumda TR ekonomisinde önemli köşebaşlarını tutan küresel tekeller pozisyonlarını kaybeder.. bence en muhtemel halkbank'a büyük bir ceza kesmek, zarrab davasından halkbank için 15-20 milyar dolar bir ceza çıkabilir
Draghi dün ve önceki gün enflasyon ve ücret artışları konusunda ağzındaki baklayı çıkarmıştı..normalde yarın Doların Euroya göre yükselmesi lazım ama.......
IMF'de bugün baklayı çıkarmış..her ne kadar bugünlerde global büyüme konusunda havalara girsede..:)
New York FED'in müşteri araştırması gelecek için iyi sinyal vermiyor:Alıntı:
IMF, küresel büyümenin gelecek yıllarda yavaşlayabileceği konusunda uyardı
Uluslararası Paara Fonu (IMF), küresel büyümenin gelecek yıllarda yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Kurum, çok düşük enflasyonu ve artan jeopolitik riskleri işaret etti.
Washington'da Cumartesi günü yayınlanan bildiride "Enflasyonun gelişmiş ekonomilerde hedefin altında olması ve birçok ülkede potansiyel büyümenin zayıf kalması nedeniyle toparlanma henüz tamamlanmadı" dendi. Bildiride "Kısa vadeli riskler büyük ölçüde dengeli, fakat rahatlığa yer yok çünkü orta vadeli ekonomik riskler aşağı yönlü ve jeopolitik tansiyon yükseliyor." ifadesi yer aldı.
Birde Çin kongre sonrası mecburen ıslahat hareketlerine girişirse, bütün ülkeleri aşağı çekmekte fazla gecikmez..hele bir deval..:cool:Alıntı:
Survey of Consumer Expectations (Oct 2017)
Consumers’ Outlook Turns Less Optimistic
The latest SCE results reflect lower expectations with respect to earnings, spending, income growth, home prices, financial situations, and the stock market. Inflation expectations increased at the three-year horizon and held steady at the one-year horizon.
2-2.5 tl ye HALKB alabilirim bu fiyatin üstünde alım adamı üzer :)
Cuma günü Uğur Civelek hoca çok güzel bir yorum yaptı. Dediği gibi profosyeneller EUR/USD de yüklü miktarda alım pozisyonunda ancak kapatamıyorlar cuma günkü veri hareketi bunu kanıtlar nitelikteydi. Ezebildikleri kadar amatörü bu tarz ucuz numaralarla ezip pozları kusacaklar. bakalım bu tiyatro daha ne kadar sürecek. teknik bakacak olursakda kabak gibi de bir obo görüntüsü var eur/usd de 1 ay gibi bi sürede 1.13 lere gelmesi bence çok normal bir hareket olur bu durumda içerdede siyasi gerginlik olursa dolarda kısa vadede(1-2ay gibi) 4.20 denenebilir. cuma kapanışa doğru bi miktar aldım dolar 3.64 lerden umarım üzmez 3.60 altında zararına satmayı düşünoyrum. syg
vay bee
sanki abd gökten inmişte köşe başlarını kapıvermiş iki günde :)
o köşe başlarını verirken aklınız nerdeydi ? köşe başlarını veren siz olduğunuz için gayette güzel anlaşıyorsunuz . sorun yok ortada bence abd kaynaklı.
abd nin tek derdi işi gücü bırakmış rte yi indirmek zaten.:whistling:
abd şöyle abd böyle diyip gidip bilmem kaçtane boenig siparişi vermesini nereye koyacaz.
laf işte.
unutmamak gerekliki 3.94-3.40 hareketinde global konjünktür bizimkilerin yanında oldu(1.03 eur/usd-1.20eur/usd hareketi şaka değil gerçek).. bu sefer işler tersine dönecek gibi duruyor özetle şans yanlarında olmayacak.. faizlerdede %20 ye hızlı bir yükseliş gözlenebilir.. syg.. iyi geceler..
Hayal gücünüze hayranım..ABD fonlarına gitmeyin dese olumu ki..:)
Alıntı:
Portföy yatırımları bu yılın sekiz ayında 20 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde 10.3 milyar dolar seviyesindeydi. Geçen yıl cari açık dışarıdan alınan krediler ile finanse edilirken bu yıl önemli ölçüde portföy yatırım ile finanse ediliyor.
Fon var foncuk var
Gelen fonlar junk fon ise foncuk
Bu dönemde fonlar foncuklar nereye sefer oraya
Coin ise Coin
Em ise Em
Vade mühim
Çok gelmeleri demek çok kalacakları manasinda olmayabilir
Amerikan espirisi iyice basite indirgenmis espiri türü ya
Herhal şöyle düşünüyo amerikan Fonları
Bizim yani amerikanin tahvilinin yüzüne bakan yok
Gidelim yurtdışında yatırım kovalayalim bu maksatsa iyi
Emeklilik fonuysa daha iyi onlarda sürekli pirim birikir aldığını atar kenara satmaz
Gel gelelim biz en son yurtdışı 30 yıl vade max borçlandık Arjantin 1oo yıl demekki risk pirimi daha iyi
Tabi Allah muhafaza hep iyimserlik kötü aliskanlik
Böyle hamamda kurnanin gobektasinin etrafına ıslak sabun yerleştirmeye gelmesinde
En merak ettiğim
Benimki Fuzuli merak ya
Sürekli sağda solda demeç alışkanlığı olan
Mobius un templeton fonu
Brrr adı bile ürkunc temple felan :-)
ABD fonu nedir ya ?? şaka mı yapıyorsun, yoksa fon ne menem bir şeydir, hiç bir bilgin yok mu ?
sana tek bir örnek vereyim- 2004 yılında tüpraş %14 kamu hissesi yabancı fonlara satıldı, global menkul aracılık etti, 6 fon- abd, singapur, norveç, japon vs yerkürenin her coğrafyasından 6 farklı fon (biri templeton idi) istanbul borsasında blok emirle satın aldı hisseleri, paralar ödendi (ve o ayki memur maaşları bu sayede ödenebildi).. sonra bu satışın kanunlara aykırı olduğu üzerine dava açıldı, dava kazanıldı, mahkeme bu hisseleri global menkul'den istedi.. kutman ne yapsın ? abi ben aracıyım, nasıl getireyim hisseleri' falan dedi.. mahkeme şart koştu, kim almış bu hisseleri onu söyle diye.. ortaya çıktı ki, 6 ayrı fon üzerinden yapılan alımların tamamı tek bir kişiye ait.. sami ofer..
mesela katarlı şeyhlerin bir miktar parası var mıdır, abd-yerleşik fon şirketleri tarafından yönetilen ? mesela vanguard global emerging markets value growth' falan gibi bir isim altındaki fondaki tüm para katar ailesinden birine ait olabilir mi ? abd'li fonlarmış- dalga mı geçiyorsunuz ??