Orda anlatmak istedigim TL'deki deger kaybindan oldugudur.
Hosgeldin sn. TREND, ulkede sadece soloya bakiyorlar. Daha once sormustum ben bunu. Sen de degistir derim hesaplamalarini. Dedigin gibi SYR dusmus.
Printable View
Maalesef Halk Bankası hükümetin arpalığı olarak kullanılıyor, aynen Ziraat'in de kullanıldığı gibi. Yazık, kendi şahsi & siyasi çıkarları uğruna iktidardaki parti bu güzide bankayı kullanıyor, zararına kredi açtırıyor, banka yönetimi de bizzat hükümetin adamları olduğu için doğal olarak sesini çıkarmıyor. Banka yönetimi hem bağımsız hem de yeterince profesyonel olmadığı sürece bu bankanın iflah olması hiç kolay olmayacak.
Merak ediyorum, acaba TR seçmeni genel psikolojik yapı bağlamında "mazoşist" (acı çekmekten zevk duyan) midir? Bu sorunun cevabını 24 Haziran'dan hemen sonra en geç de 8 Temmuz'da öğreneceğiz. Eğer halk acı ve ızdırap çekmekten zevk almıyorsa gerekeni yapacaktır.
Soluksuz bir şekilde son 8.5 aydır çok şiddetli bir düşüş trendinde olan HALKB hissesi ne dersek diyelim, gelişmeler nasıl olursa olsun, artık düşüşün son safhasında olmalı. En kötü olumsuzluklar ve beklentiler halihazırda satılmış olmalıdır. 2008 küresel krizinde bile hisse düşüş trendini 10.5 ayda tamamlamıştı. Şu anda ciddi bir küresel olumsuzluk yok. Olasılıklar kapsamında yakında bir çıkış trendi başlayacaktır. Madem böyle, önemli seviyeleri güncelleyelim:
50 günlük BHO 8.91 tl dir.
7.31 in aşağı yönde ihlal edilmeyeceği varsayımından hareket edersek, orta vadeli çıkış trendinin başlayacağı seviye 7.31x1.20=8.77 seviyesidir.
Bu 2 seviye birbirine çok yakın, bunları harmanlayıp 8.90 tl diyelim. Bunun üstündeki kapanışlar orta vadeli bir çıkış trendinin başladığını teyit eder.
Çıkış trendinin 2. vitesten 4. vitese geçmesi için 10.00 daki psikolojik direncin aşılması icap eder. 10.00'ın üzerindeki kapanışlar son derece olumludur hissenin performansı için ve böyle olduğu taktirde çok daha yukarısı radara girer.
https://resmim.net/f/dYSLBT.png
7,44 ve altı yeni dip getirebilir
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Ben 0.98 den verilen konut kredisinin miktarının düşük tutulacağına eminim, sadece piyasayı biraz aşağıya çekmek için alınmış bir karar olarak düşünüyorum. Geçen günlerde çıkan Kobilere Nefes kredisinde de aynısı oldu çünkü, bankalar sürekli limit çıkmadı diyip geçiştirdiler kredi almak isteyenleri.