Faizden girip hangi ara paganlara geldik yaaawww :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Faizden girip hangi ara paganlara geldik yaaawww :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Beni ters indikator olarak takip eden arkadaslara sesleniyorum. P.tesi 5k giris yapip piyasanin nabzini yoklamak ve ona gore pozisyon almayi dusunuyorum.
Hislerimi sorarsaniz bence bu dolar 1 nisandan sonra 5 e geriler. Demekki 7 olacak. Kendi kendimle celisir duruma geldim...
Bu konuda Türkiye çok geç kaldı. Çin bundan 40 sene önce yüzbinlerce Çin'li öğrenciyi yurt dışına yüksek öğrenime gönderdi. Bu gün Çin'in başarısının arkasında bu öğrencilerin emeği var. Çin bunu yaparken Türkiye'nin başındaki diktatör Evren mitinglerde halka Kuran'dan ayetler okuyordu.
Paganizm diye lanse ettiğiniz düşünce Çinlilerin attığı her adıma damgasını vurmaktadır. Eğitimi imam hatipleştiren zihniyetin bilimi kutsallaştıran zihniyeti anlaması ve ona uygun strateji geliştirmesi ne mümkün?
Geçti Borun Pazarı Sür Eşeği Niğde'ye...
#EkonomiyeSaldırı trend topik olmuş Twitter'da.
Bizim sorunumuz kimseyi konusunda uzman kabul etmemiz ve bunun getirdiği cahil cesareti. Her zaman en iyiyi biz biliriz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet artık nasıl efkarlandıysa sigaraya vurmuş kendini.Şubat ÖTV'sinin yarısı sigaradan gelmiş.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/otv-g...BkKyhuZZJMW3CQ
Markete git patates cipsi 5tl cerez 10 tl meyvesuyu 4.5 tl vs. Vs. Bunlarin hepsi anlik zevk 1 oaket sigara 9 tl 1 gun araliklarla tuketibelecegin bir zevk haline dönüştü malesef
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnan bu ekonomik saldiralarin bir bacağı sigara lobisi de olabilir acilen sigara fiyatlari artmali ötv yada vergi neyse artik şuan tuketime çok cazip halde malesef
HUAWEI KII-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Secimden sonra artar. Bu fiyatlara nasil satiyorlar anlamiyorum, atu duty free de bile turkiyeden pahali sigara.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ÖTV'si için galiba.
Sürümden kazanılıyor.SGK'dan harcanıyor.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/otv-g...BkKyhuZZJMW3CQ
Otv diyince aklıma geldi. Evde rakı yapan var mı. 5lt alkol 150tl imis 11 lt raki
Yapıyor.. Acı tat karışmis midir.. dolar dusene kadar biz uçalım. 2011de yunanistanda iken herkes sigara sariyordu..
Bu şartlara göre bizim şu anda euro bölgesi kriterlerini karşılamamıza imkan yokmuş.
Maastricht Kriterleri’ne göre, bir Üye Devletin Avro Alanı’na dâhil olabilmesi için beş kriteri karşılaması gerekmektedir:
Fiyat istikrarı: Üye Devletin enflasyon oranının, AB Üye Devletleri arasında en düşük enflasyon oranına sahip (yani fiyat istikrarı açısından en iyi performansı gösteren) üç ülkenin ortalama yıllık enflasyon oranını yüzde 1,5 puandan fazla aşmaması;
Bütçe açığı: Üye Devletin yıllık kamu kesimi bütçe açığının GSYİH’ye oranının yüzde 3’ü geçmemesi;
Borç: Üye Devletin yıllık kamu borcunun GSYİH’ye oranının yüzde 60’ı geçmemesi;
Faiz oranları: Üye Devletin uzun vadeli faiz oranının, bir önceki sene AB genelinde fiyat istikrarı bakımından en iyi performans gösteren (bir diğer deyişle en düşük enflasyon oranına sahip olan) üç Üye Devletin uzun vadeli faiz oranını yüzde 2 puandan fazla aşmaması;
Döviz kuru istikrarı: Üye Devletin ulusal döviz kurunun iki yıl boyunca Avrupa Döviz Kuru Mekanizması’na (ERM II) dâhil olması ve ERM II kapsamında belirlenen dalgalanma marjları içerisinde kalmış olması.
Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası, en az iki yılda bir veya Avro Alanı’na girmek isteyen bir Üye Devletin talebi üzerine yayımladıkları Yakınsama Raporları aracılığıyla, Avro Alanı aday ülkelerinin Maastricht Kriterleri’ne uyum durumunu değerlendirmektedir. Bu değerlendirme sonucunda, Avrupa Komisyonu, teklifini Ekonomik ve Mali İşler Konseyi’ne iletmekte, Konsey ise Avrupa Parlamentosu’nun görüşünü aldıktan ve konu AB liderleri tarafından da ele alındıktan sonra, Avro Alanı’na üye olmak isteyen Üye Devletin Maastricht Kriterleri’ni karşılayıp karşılamadığına dair kararını vermektedir.
Check out @ibrahimmturhan2’s Tweet: https://twitter.com/ibrahimmturhan2/...722597377?s=09
Cok guzel flood.
2001 krizini hem de full malda bistte yasamis birisi olarak, dun aksam acaba jpm sorusturmasi olasi bir 2019 krizinde anayasa kitapcigi atilmasi ile ayni gorevi gorur mu dedim gayri ihtiyari?
Pazartesi ve gelecek haftadan ciddi sekilde kaygiliyim.
Syg,
Mevduat dolara göre yeniden 25 ler olmalı aksi halde 7 ye gider dolar
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Belkide 7 de de duramaz
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Önemli miktarda tl dolara geçti şu aralar tl için bir girişim bekliyorum para borsada tl de kalırsa işler düzelebilir
faiz lobisi sesiniz çıkmasın süper kardasınız! süper faiz size akıyor..
demek ki 5.2 minimum noktaymis ne iti satmadim!
http://www.hisse.net/topluluk/showth...13#post2881513
JPM raporunda 5.79 atinda her fiyattan dolar alin demis rivayete gore..
Sorustuma nedeni bu olacakmis..
Syg,
Haberin içeriği aşağıda.
https://www.bloomberg.com/news/artic...um-middle-east
JPMorgan Chase & Co., yatırımcıların dolara karşı değer kaybettiğini ve bunun 5.90'a çıkmasını hedeflediğini belirtti. JPMorgan, Hazine’nin Eurobond itfa oranına atfedildiği 15 Mart-15 Mart tarihleri arasında yalnızca 1,5 milyar dolarlık rezerv hesabına ulaşabildi. Tahmini rezervlerin 20 Mart itibariyle 1,5 milyar dolar daha düştüğü tahmin ediliyor.
Anezka Christovova'nın da dahil olduğu JPMorgan stratejistleri, müşterilere bir notta “Bu döviz rezerv düşme hızının sürdürülemez olduğuna inanıyoruz” dedi. “Döviz rezervi desteğinin, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden sonra düşmesi ve bunun USDTRY ticaretinde büyük ölçüde artışa yol açması riskinin yüksek olduğunu görüyoruz”
Gösterge hükümeti notlarındaki verim, 59 baz puanlık bir artış kaydederken, Borsa İstanbul 100 Endeksi, ülkenin en büyük borç verenlerinin öncülüğünde Ağustos ayından bu yana en fazla düşüş gösterdi.
..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben öteden beri yaşadığımız kriz ortamını 2001 anayasa kitapçığı atılması olayının öncesi döneme benzetiyorum. Krizin zirve yapmasını sağlayacak kitapçık benzeri kriizi beklentimi de bu sayfalarda bir kaç kez dillendirdim.
Ancak kitapçık krizi iktidarın saç ayakları arasındaki bir çatışma olarak gündeme gelmişti. Maalesef şu anda güçler ayrılığı sistemine sahip olmadığımız için bir an önce gerçeklerle yüzleşebilmemizi sağlayacak bir iç çatışma ihtimali de yok. Bu şu anlama da geliyor, krizin zirvesi gecikecek ve geldiğinde de gecikmeli geldiği için 2001 krizini mumla aratacaktır.
JPmorgan vakasını bu nedenle krizin zirvesine giden yolda önemli bir aşama olarak görüyorum yalnızca. Krizin zirvesi ya Mehmet Bahçeli'nin erken seçim çıkışıyla ya da AKP'nin kendi içinden derin bir çatlağın ortaya çıkması ile yaşanacak.
Bahse girsem kriz katalizörü olarak benim favorim, profiline uymasa da önden yapmayı seven Mehmet Bahçeli olur. :)
Sn.dudu , bu döviz , mevduat felan tadı kalmadı. Afrikalısı, afganı, ıraklısı, suriyelisi, ermenisi, rumu Türkiye den gayrimenkul topluyor. Anadoluda adını duymadığınız yerlerde ( ladik, cüceköy ) suriyeli tarla alıyor . Ben de sizin sokaktan 3-4 daire alsam diyorum. Hiç değilse cuma günleri pembe domates alır, biraz sohbet ederiz.
Sayın Omega,
Mehmet Bahçeli'yi tanımayan kimse kaldı mı bilmiyorum. Hatırlatma için, buyrun seyredin..
https://www.youtube.com/watch?v=tSziWO2mWd0
Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan 2029 vadeli dolar cinsinden tahvilin artırımı için JPMorgan'ı yetkilendirdi.
Olacak o kadar