Mert nerede ya?
Printable View
Mert nerede ya?
Mkk verisine göre gpg gün başına %137 mk.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okt gün başına %21 mk{mkk verisi}
Mkk verisine göre gpg gün başına %137 mk.
Arkadaşlar bu fon işini borsa işini 98 yılından beri yapmaya çalışıyorum. Öğrendiğim 2 şey var. Bir miktar teknik analiz bilmek ve kazancı belli bir seviyede realize etmek.
Çünkü her çıkışın düşüşü var. Hırs yapıp daha fazla kazanacağım derseniz hüsrana uğrama olasılığınız çok fazla. Sonra o hisse veya fona uzun vadeli yatırımcı olarak kalırsınız ya da zararına çıkarsınız.
Çok değişken hisseli fonlara girince şirketler için kontrolü ve yönetimi zor olur. O yüzden riski de getirisi fazla olur. kendi ipinizi kendiniz kesebilirseniz en güzeli. Endeks fonları o anlamda daha basit hem büyük işlem hacmi var hem de teknik analiz açısından daha basit. Öbür türlü hisse olarak yatırım şirketinin insafına kalıyorsunuz . Herkese iyi hafta sonları ve bol kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fon seçimi için takip edilmesi gereken 3 parametre var; Endeks, Faiz ve Altın. Sonuçta bunların her birisi -en azından hisselerdeki gibi- kolaylıkla speküle edilebilecek şeyler değil. Hisse almak ve bu yatırım üzerinden sürdürülebilir bir gelir elde etmek çok zordur. Yıllarımı verdim bu işe, vermeye de devam ediyorum. Basit bir örnek: Bundan sadece 2 ay önce 24 TL maliyetle TURGG aldım ve Cuma kapanışı 33.26. Oh ne güzel demesin kimse çünkü düşerken de böyle düşüyorlar. İmtiyazlı hisselerine güvenerek borsaya kote ettiği hissesi ile tüm seans boyunca haşır neşir olan ve elindeki pozisyona göre canı istediği şekilde bilanço ve haber gönderen ahlaksız patronlarla dolu bir dünya burası. Ve maalesef SPK başta olmak üzere yeterli, etkili ve bir o kadar caydırıcı bir denetim sistemi yok ülkemizde. Adamlar yıl boyu yanlış bilanço göndermişler, SPK 39 bin TL ceza vermiş. O patron için 1-2 arkadaşı ile yenen akşam yemeği adisyonu. Bunların kör göze parmak misali sürekli tekrarlanıyor olması tam bir sinir harbi.
Başladığımız cümleye geri dönecek olursak. Portföyünde % 80 ve üzerinde hisse bulunduran hisse fonların endeksle oldukça korele olduklarını görmekteyiz. Ha keza tahvil içerikli fonlar faiz; kıymetli maden içerikli fonlar ise gram altın fiyatlamasıyla. Yani burada patron aldı mı, sattı mı, bilançoda bir dümen çevirecekler mi, borsaya kote şirketten halka açık olmayan diğer şirketine sermaye aktarımı vs olmuş mu ? Bu ve buna benzer onlarca sorunun cevabını aramak zorunda değilsiniz. Ara ara Trump'ın attığı tweetler hariç tabiki.:)
Geçen gün de yazdım, tekrar hatırlatayım. Bulunduğumuz coğrafya oldukça ciddi jeopolitik riskler barındırmakta ve bu riskler piyasamızda aşırı volatiliteye neden olmakta. Esasen bu volatilite, uygun yer ve zamanda uygun pozisyonlar açan fon yatırımcıları için bulunmaz bir nimet. Hisselerdeki düzenbazlıklardan ayrı olarak kısmen yerel ve daha ziyade global konjonktürü birazcık takip ile gayet güzel getiriler elde etmek mümkün. Yani kıssadan hisse, hisse senedi piyasasına bugüne kadar bulaşmamış olan dostlarım kesinlikle bu işe gıpta ile bakmasınlar. Yakın zamana kadar herkes SODA, ASELS vb tavsiyelerde bulunuyorken şimdilerde hiç kimse bu hisselerin adını bile duymak istemiyor. Ha keza 22 TL den 5 TL'lere düşen, zamanında bütün portföylerde kadim temettü hissesi olarak baş köşede olan PNSUT, TTRAK. Eskilerin baş köşede tuttuğu AEFES tam 10 yıldır aynı fiyatlarda sürünüyor, yazıyla ON !
hayrani hocam, birbirimize takılıyoruz, sen ciddiye alma. Ben John Dutton'a sataşıyorum, webster'a laf atıyorum, JD bana takılıyor jaleci diye, aldırma sen. Hiç sensiz olur mu buralar ? İyi niyetle bir şeyler öğrenmeye çalışı paylaşıyoruz, hep beraber epey şey öğrendik. Paylaşıma devam et lütfen, Veysel beyle görüşmeni bekliyoruz.
Saygılar.
Hatırlarsanız gectigimiz hafta bu hafta için gpg girecegimi söylemiştim, webster ve jmk efendi, abinizi dinleyin kar edin.
Pazartesi bist +0.50 uzerinde yapmama ihtimali var tam fona girmelik gün
şaıa yollu takıldığınızı biliyorum ama bazan arada bazı fonların öne çıkmasıyla birlikte aşırı talepten dolayı şiştiği ve fon tavsiyesi hususunda bulunurken dikkatli olalım benzeri şeyler söyleniyor ki haklılık payı da var. Diğer yandan tesbitlerimizi paylaşmasak ta formun ne anlamı olur. Burada başarılı fonlar paylaşılmasaydı ben tcd almayacak ve kazanamayacaktım. Bilmem ne yapmalı? işin içinden çıkamadım. Burada her gün yazan çizen belli sayıda arkadaşız ve birbirimizi şahsen tanımasak ta niklerimizden biliyoruz. öyle sanıyorum ki en fazla 15 20 kişiyiz. Burayı asıl takip edenler, üye olmadan okuyan ve sayısını bilemediğimiz kadar büyük bir kitle. Acaba bir whatsapp grubu falan kurup ta fon tesbitlerimizi orada mı paylaşsak ne ersiniz?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...31#post3768131
Ülkelerin içerisinde bulunduğu jeopolitik riskler, yerel ve global piyasa makrolarından ayrı olarak oldukça büyük montanlı sermaye hareketleri yaratır. Bu hareketler sırasında devasa büyüklüklere sahip küresel güç mücadelelerinde taraf olanların anında bertaraf olma riskleri mevcuttur. Anında ! Ve kesinlikle unutulmamalıdır ki Türkiye, bu güç mücadelelerinin en vahşi boyutlarda yaşandığı (buna suikastlar, intihar bomba eylemleri vs dahil) ülkelerden biridir.
Son tahlilde tedirgin olmanızı beklerim zaten.:yes: Al yat, unut. Asla. Gözünüz, kulağınız hissenizde ve haberlerde olsun. Boşuna demedik hisse yatırımı zor iştir diye. Bu biriktirme hikayesine de çok dikkat etmek lazım. Bu tavsiyeyi verenler ertesi yıl daha fazla temettü alabilmek için 22 TL'den PNSUT alıp biriktiriyorlardı. Yine bir dönemin "al, biriktir" hissesi MGROS, 2011 yılında gördüğü fiyatın yarısında an itibariyle. Diğer ve hatta en önemlisi; bu işin "çok bileni" bu foruma sabah akşam girip te bir şeyler yazmaz. Buna ben de dahilim.:)
Sayın Fon sakinleri;
Valörü 0 (sıfır) olan tefas fonları hangileri acaba yardımcı olursanız sevinirim. Liste şeklinde bulamadım. Saygılar...
Hayrani dostumuzun samimiliğinden zerre şüphem yok.
Kardeşimizin yazmaması büyük kayıp olur.
Bir de Webster üstada amma taktınız arkadaş.
Webster size en iyi en doğru bilgiyi deneyimleyerek verdi.
TCD alın da demedi, ben portföyün yarısıyla girdim yarısını GPG yaptım mesela.
Son olarak Psycokinesis'le de uğraşmayın arkadaş, değişik biri ama faydalı bilgiler veriyor.
Uğraşacaksanız patron adamları var.
Biri geldi, içine etti konunun umurunuzda olmadı...
Sayın:admustafa
Cevabınıza teşekkürler. Saygılarımla
Hayrani arkadaşımız gayet samimi ve paylaşımcı biri. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor bugüne kadar verdiği bilgilerle. Kimseye kırılma, küsme yazmaya devam et dostum. Senin gibi insanlara jer zaman ihtiyaç var burada.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Forumdaki en faydalı başlıklardan birisi burası. Herkes bildiğini, tecrübelerini paylaşıyor. Arada sırada tatlı atismalar illaki olacak. Zevkle takip ettiğim bir başlık burası. Umarım hep boyle devam eder. Herkese bol kazançlar.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gözlemim şu
Bir fon popüler olduğu anda arkana bakmadan kaçacaksın ondan
Fonun iyisi adı ön plana çıkmayan geçmişi temiz istikrarlı olandır
Bunu da kendiniz arayıp bulacaksınız
perşembe ve cuma tacirlerin ciddi anlamda x30 alışları var.Umarın tcd ye yansıması olur bir haftalık rezil yönetimlerini telefi ederler.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsan sormaya, paylaşmaya korkuyor o kadar eleştiriden sonra ama... Cuma günü benden başka tcd alışı veren var mı. : )
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satış zamanım da Tekrar övgüler başladığında olacak [emoji3]
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paylaşılacak tabi
Ama görünen köy klavuz istemez, altına hücum gibi o fona hücum başlayınca işin cılkı çıkıyor.
Yukarıda bir arkadaş söylemiş, burada emek harcayıp paylaşım yapan arkadaşlar var.
Fonların efendisi sn admustafa gibi birisi, nereye girerse oradan çıkılması gereken:kahkah: sn webster gibi bir arkadaşımız var.Tablolar yapıp paylaşan sn kartal var, fon listelerini yapan sn yuji var.
Biz bize paylaşılsa sorun yok
Ama şurayı üye bile olmadan okuyan hiçbir katkısı olmayan binlerce kişi var.
Burada şu çok iyi dediğiniz anda o binlerce kişiden 100 tanesi o fona saldırsa iş bitiyor zaten.
Whatsapp falan demeyin sn webster kızar o işe.:)
Çözüm ne olur bilemiyorum.
Çözümü varsa bilen söylesin.