Originally Posted by
hep kazan
2 hafta ya acilir pta fabrikasi , sasa sirketi icin 2 tane hayati onem tasiyan tesis acilisi var , birincisi pta fabrikasi , ikincisi 2025 de temeli atilacak olan rafineri insaati .... bu iki tesisden biri olan pta fabrikasinin acilis zamani geldi artik , cocuk dogmak uzere yani , bu ani toplu alimlarin hacimli alimlarin sebebi bu yani, ama gunluk te sinirli kalmamasi lazim , devami gelirse yukselis seriye baglar , tahminim kodamanlar bu 4 lu fiyatlardan mallanabildikleri kadar mallanacaklar , cunku sene sonu geldi artik , ve pta nin acilisi ile ilk ceyrekde bilancoya olan etkisi ortaya cikacak , sasa su anda bedavanin bedavasi fiyatlarda ,ustelik pta nin acilisi gerceklestikten sonra pta defteri kapanacak ve rafineri acilisina odaklanacak sirket .... bi kiyaslama yapin ; petkim var tupras var , ikiside rafineri ama tuprasi petkim ile kiyaslamazsiniz arada ciddi bi fark var , sasanin kuracagi rafineriyide asla tupras ile kiyaslamayacaksiniz , tupras sasanin acacagi rafinerinin yaninda devede kulak kalacak , sasanin kuracagi rafineri cok daha ciddi buyuklukte bi rafineri olacak .... bugun sasanin yaptigi bi kar var , yarin bu kar ikiye katlayacak kari ikiyle carpin cunku pta nin etkisi bu sekilde olacak , sonra rafineri devreye girdigi zaman bi hayal gucunuzu kullanin , bugun tupras neyse , tuprasdan daha ciddi bi rafineriye sahip olacak bi sasa hissesinin nerelere gelebilecegini dusunun , ustelik bu gunku sasa pta dan kaynakli yaptigi kar ikiye katlamis ken birde rafinerinin karini uzerine ekleyin , sasanin ne kadar buyuyecegini ve yapacagi kar ile bilancolarinin aciklayacagi kari bi hayal edin , sasanin bu iki senede herkesi ne kadar yiprattigini herkes biliyor ama ne kadar buyuk geri cekilme olursa ileriye yapacagi atilim da o kadar buyuk olur bunuda bilin !! simdi sadece pta ve rafinerinin sasaya kazandiracagi etkinin haricinde sasanin acacagi birinci ceyrek ve ikinci ceyrekde iki fabrika daha uretime baslayacak , bunlarin haricinde acilmasi planlanan bi 7 fabrika daha var , bu 7 fabrikanin tabiki bilancoya katkilari olacak , ileride kurulacak liman isletmeside cabasi , her tesisin sasaya katma deger etkisi olacak , TC nin en buyuk sirketine ortaksiniz su anda , zaman su gibi gecer , 2030 yilinin gelmesi cok uzun surmez , bu hisseyi alacaksin atacaksin kenara unutacaksin , zaten her sene bedelsiz bolunerek hisse sayiniz cogaliyor , tum projeler tamamlandiginda devasa kar yazan bi sirketin yuzbinlerce yada milyonlarca lotuna sahip oldugunuzu dusunun , 10 yil sonra herkes kendini zengin olarak dusunebilir , omur yeterde saglik sorununuz olmazsa bu isin kaymagini o zaman fazlasiyla yersiniz , projeler tamamlaninca hisse fiyatinin nerelere gelecegini bi dusunun birde o zamanlar artik bedelsiz bolunme olmayacak artik o saatten sonra temettu olarak alacaksiniz tum sirket karini , hisse fiyatina bakmazsiniz o zamanlar sadece hesplayacaginiz sey bu yil ne kadar yillik temettu alirimda o temettu ile krallar gibi yasarim yada maldivlerde uzak doguda tatil yaparim olacak ... ufkunuz genis olsun , kucuk dusunmeyin buyuk dusunun buyuk pencereyi gorun , burasi borsa , hisse fiyati inerde cikarda , ama gecde olsa bi gun ederini mutlaka bulur , yeri gelir surundurur yeri gelir sizi ucurur , sabirla bekleyen zamani gelince gecde olsa hakkini alir , yeterki ulkemiz sag salim devam etsin , bu zor gunler gececek merak etmeyin , tek diyecegim hissenizin kiymetini bilin , bu fiyatlardanda bi daha boyle bi hisseye sahip olabilme sansi cok zor gelir diye dusunuyorum , bu fiyatlardan mallanabildigim kadar hisse alimina devam ediyorum her ay , ne alsam kardir diye dusunuyorum , hissenin bu fiyatlara dusmesi mallanmak isteyenler icin aslinda bulunmaz firsat , benim gibi uzunvadeci olan kisler icin aslinda hisse fiyatinin dusmesi piyango gibi bisey , cunku bu fiyatlardan hisse alimi gerceklestirebiliyorum , yuksekten almak varken dusuk fiyatlardan sahip olabiliyorum her ay hisseye , herkesin bakis acisi farklidir hissede kisa vadeci olanlar hissenin dusmesinden sikayet edebilir ama ben uzuncu oldugumdan benim isime geliyor hisse fiyatinin dusmesi ... sasanin su anki fiyatiyla ilgilenmedigimden sadece 2030 a odaklanmis durumdayim , sadece o tarihte tum projeler tamamlandiginda hissenin fiyati nereye gelmis diye bakarim yani ,herkese bol kazanclar dilerim , ytd