Brksn-gesan-eupwr şeklinde devam edeceğim..
Printable View
Brksn-gesan-eupwr şeklinde devam edeceğim..
Arada 1 günü saymazsak 8 gündür düşüyor... Toplamı -%15. Düzeltmeden ötesi bu. Bilmediğimiz birşeyler var. Kap'a bir açıklama da yapmıyorlar.
Güç trafosu büyük işinden ziyade sektörde malzeme üretimi ve satışı yapması açısındanda bildiğim tek firma gesan. Ayrıca bu işlerin maliyet tarafında rekabet avantajı yaratıyor ve rakiplerinin önüne geçiyor. Gesan ayrıca inşaat ve taahhüt yapan bir mühendislik firması bu yönüylede farklı bir gelir kalemi daha var. Peak pv, ve arçelikle yapılan batarya işlerine girmiyorum bile. Şuan aklıma gelmeyen bir çok proje var. Yönetimin hepsi odtü mezunu ve alanlarında uzman kişiler. Bakalım 5 yıl sonra nerelerde olacak firma.
Arzdan gerilime ara bağlantıdan başlayarak astor’un alanına girdi bildiğim kadarıyla..
Sektörde dağıtıma doğru inildikçe astor’un fiyatlamayı aşağı çekerek küçük firmaları piyasadan çıkardığı söyleniyor..gesan ve astor için pazar payının büyümesi anlamı taşır..
Avrupa’da Anahtarlama ekipmanlarında sf6 gazının bir izolasyon malzemesi olarak kullanılması 2026 yılında yasaklanıyor..2025 yılında kuru hava ve katı izolasyon alternatif ürünleri yönünde seri üretime geçmesi bekleniyor..Türkiye’de ilk olacak bir ürün olacak..
Astor yatırımcı sunumunda 2024/12 ciro tahmini kabaca 28 milyar tl..2025/12 de dolar kurunu 42-43 lira alsak kabaca 43 milyar tl ciro hedefi olur..
Astor pd 93 milyar tl ..
Gesan 2024/12 ciro tahmini 18 milyar tl..2025/12 30 milyar tl ciro beklentisi var yatırımcı sunumunda..
Potansiyel büyüme hızı dedikleri gibi gerçekleşirse astor dan daha agresif bir büyüme bekleniyor..
Gesan pd 21 milyar tl..
aslında enflasyon muhasebesi olmasa gesan bu yılda çok iyi rakamları yakalardı. 2025 senesi gesan için yatay 2026 ve sonrası gesanın hareket senesi olacağını düşünüyorum. hatta ukrayna ve suriye istikarar kavuşursa gesan belki senede 5-10 tl temettü verecek karlara gelebilir
arkadaşlar hep ukrayna beklentisini burada anlattık..ama ilginç bir şekilde bir de suriye beklentisi ortaya çıktı...suriyede oyakc, ısdmr, gesan, europower ve astor şirketlerine iş olanakları çıktı...
suriyede de mahv olmuş bir elektrik alt yapısı var..yine mahv olmuş bir şehirler topluluğu var...dediğim gibi hiç hesapta olmayan supriz bir suriye beklentisi gesan için oluştu...bakalım neler olacak ??
bu arada fransa cumhurbaşkanı trump ve zelenskyi bir araya getirdi...trumpun gelmesi ile büyük bir ihtimalle ukraynada barış olacak...orada da gesan çok ciddi roller kapabilir...sabır sabır sabır..
astor sadece trafo konusunda üretim yapan bir şirket ve aldığımız bilgilere göre 2025 yılının siparişlerini bile doldurmuş....gesanın atıl kapasitesi varsa ?? ilk etapta gesan suriyeye satış yapabilir...ayrıca europowerin üreteceği trafolar da 2025 yılında devreye girecek...gesan bu trafolar ve diğer iletim hatları ve malzemeleri ile güzel bir iş potansiyeli yakalayabilir...
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
nerde bu millet...:kahkah:??
Ne yazık ki bilgi amaçlı paylaşım az. Katılım az. X de ise genellikle küfür için kullanıyor. 😁
Güven duyulmayan bir hisse ama bir o kadarda potansiyelli hisse. Şirketin kar beklentileri gerçekleşmese de yakın sonuçlar hisseyi uçurur. Beklentileri gerçekleşirse zaten füze olur.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/suriy...IUO2FZZq0VIZDg
Gün içinde bakan bu açıklamayı yapmış..
Astor fd favök 11 piyasa değeri 103 milyar
Gesan fd favök 5 piyasa değeri 21 milyar
Burada astor pahalı anlamı çıkmasın ortalama sektör fd favök 15 lerde vardır Astor 11.Gesan sektör ortalamasının 3 te birinde üstüne iştiraki yeni trafo fabrikası açılacak ciro epey artacak iken fd favök 5 sektör ortalamasına göre olması gereken piyasa değeri 60 milyar hadi iskonto ile 50 olsun anlık pd 21.Çarpanları sektörün çok altında haklısınız
Şam, Emevi Meydanı… Şam’da normal hayat devam ediyor, lokantalar açık. Siyasi belirsizlik var ama güvenlik sorunu yok. Belediye dün çalışmaya başlamış, okullar pazar günü açılacak. Sık sık elektrik kesiliyor. 2016’dan beri 9 saati bulan düzenli kesinti yapılıyormuş millet bezmiş zaten.
HTŞ ne yapacak merakı ve endişesi var ama Esad gittiği için genel kamuoyu mutlu. “Rüyada gibiyiz inanamıyoruz, uyanacağız Esad gelecekmiş gibi hissediyoruz” diyorlar.
Güvenliğimizi sağlayan SMO mensubu Mustafa abi 9 yıl sonra Şam yakını bir bölgede çocuğunu gördü.
Esad döneminde her mahallede awayni yani muhaberat ispiyoncusu varmış. Tüm aileler fişlenmiş.
Bu insanların bir bölümü şimdi meydanlarda kendilerini gizlemek için sloganlar atıyor. #Suriye
https://x.com/kubrapc/status/1867307...d8F2ZUHt93mWtw
Türkiye'den Lübnan’dan bir sürü halk geri dönecek okullar işyerleri açılacak herhalde en önemli ilk para harcanması gereken işlerin başında elektrik altyapısı gelmeli bence.Ukrayna beklenirken birden şapkadan birde Suriye çıktı.Burdaki imarı Arap birliği ve ab üstlenebilir. Bu süreçte Astor bu haberlerden güzel etkilendi ama Gesan bir atak yapamadı nedense.Yeni fabrika bitince satış derdi olacağını sanmıyorum.Şirkette hissesine biraz sahip çıkmalı birşeyler yapmalı 116 ları gören hisse 47 tl ve sektörü şuan ihtiyaç duyulan bir sektör.
Bugün 2 önemli haber vardı..
Aşağıya bırakıyorum..
eupwr iş anlaşması. 7,1 milyon Dolar.
Erbil Su Arıtma Tesisi için birçok üründen oluşan sipariş alınmış. Şu ürünlerin hepsini üretebilen borsaya kote ikinci bir şirket yok. Üstüne trafoda da büyük yatırımlar kapasite artışları yapıyor. Suriye'nin olası yeniden yapılandırılmasında üretebildiği ürün çeşitliliği ile #eupwr bu pazardan büyük pay alacaktır.
https://x.com/temel__analiz/status/1...d8F2ZUHt93mWtw
Gesan eupwr in sahibidir. Hem eupwr hemde gesanın aldığı bütün işler gesanın ciroya yazar.Suriye Ukrayna derken Irak bende varım demiş. Bu ülkelerde işler büyük ve bitmez heleki Suriye ve Ukraynanın yeniden inşası için çok yüksek milyar dolarlar harcanması gerekecektir.7.1 milyon dolar yaklaşık 247 milyon tl
son iki kap haberine baktığımızda 227 +323 =550 milyonluk iş kapı attığını görüyoruz...buda sektörün hala çok canlı olduğunu gösteriyor...en son avrupada ingiltere hükümeti de yenilenebilir enerjiye destek verme kararı aldı...yenilenebilir enerji avrupada da çok popüler....
geçmişte bu sektör hisselerin temel rasyoları çok şişmişti ama artık makul seviyelere indiler...işleri de sürekli katlanarak artıyor...bu sektörün tekrardan geleceği fiyatlayarak kademeli olarak bir ralli yaşayacağını düşünüyorum...
bunu hem avrupadaki , amerikadaki faiz indirimleri hem ülkemizdeki faiz indirimleri de destekliyor..uluslararası yatırım uzmanları önümüzdeki süreçte petrol fiyatlarının 50 dolara kadar geri çekilmesini bekliyorlar...bu petrol düşüşleri ile rusya ve iran ekonomileri çökertilecek...
kısacası sektörün önü açık görünüyor...önümüzdeki süreçte kur korumalı mevduat hesabından vede faiz mevduatlarından çözülecek nakitin borsalara akacağını düşünüyorum...kademeli olarak eski günlere dönüşü bekliyorum..sektörde gesan bir çok konuda lider konumuna da gelmiş...bu işlerden güzel ekmek yiyecektir...
fosil yakıtların gelecekte bitecek olması elektriğin artık yenilenebilir kaynaklardan üretilmesini zorunlu kılıyor...elektrikli otomobillerin de yaygınlaşması ile elektrik alt yapısının yetersiz olmasına neden oluyor...kısacası devir elektrik ve yenilenebilir enerji devridir...
avrupada da ciddi bir açık var...ama suriye ve ukrayna beklentileri çok büyük...gesan gibi elektriğin her alanında var olan bir şirket ciddi paylar kapabilir...gesanın panelde ,enerji depolamada,trafoda ve elektrik dağıtımı ile ilgili 30 bine yakın ürünleri ile büyük bir oyuncu...
https://gazeteoksijen.com/bilim-ve-t...ketiyor-205213
Örneğin bir sohbet tabanlı yapay zeka robotunun tükettiği elektriğe örnek..
Musk yapay zeka ve elektrik araçlara dikkat çekiyor..bir de buna sanayinin robotlaşmasını da ekleyebiliriz..
HTŞ Lideri Colani:
▪Suriye'yi yönetmek için devrimci zihniyetten devletçi zihniyete geçmemiz gerekiyor.
▪Hukuku ve kurumları merkeze alan bir devlet kuracağız.
▪Esad, Suriye'yi kişisel çıkarları uğruna bir çiftlik gibi kullandı.
▪Şu anda önceliğimiz halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak.
https://x.com/conflicttr/status/1868...d8F2ZUHt93mWtw
Öncelik halkın temel ihtiyaçları demiş temel ihtiyaçlar nedir barınma elektrik su gıda vb
Erbil su arıtma işini gesanın sahibi olduğu europower aldı. Irak ile Türkiye’nin arası çok iyi son dönemde. Görünen o ki Suriye ile de Türkiyeninnarası iyi olacak.Su arıtması ,barınması sokakların aydınlatması herşey için elektrik altyapısı gerekiyor.Burada çok büyük potansiyel var ülkenin yeniden imarı için. Burası başlayınca Ukrayna barışı olur orasıda çok büyük birde bunlardan başka Irak işleri alınmaya başlandı üstüne Avrupa ülkelerinin de elektrik altyapısına yatırım yapacağı konuşuluyor
Trafo elektrik altyapısı her yere lazım Suriye’de de başlıyor trafoların değişmesi adamlar yıllardır elektriksiz kaldılar.Sadece Irakın Erbil kentinin su arıtma işini 247 milyon Tl ye aldı şirket buradaki kaç kentten kaç iş alınır ileride göreceğiz.Temel ihtiyaçların en başında gelen öncelik elektrik ve altyapısı artık elektriksiz hiç birşey olmuyor
https://x.com/kapgeldiii/status/1863...d8F2ZUHt93mWtw
2 Aralık itibariyle bu site şirketlerin aldığı işlerin kaplarını göre hesaplamış
Astor 8.92 milyar
Gesan 5.39 milyar
Eupwr 4.9 milyar
Gesan eupwr ın sahibi oradaki payını ilave edersek hesaba kabaca alınan iş değerleri 2024 te geçen seneleri yada kap gönderilmeyenleri bilmiyoruz
Astor 2024 te alınan iş:9 milyar piyasa değeri:107 milyar
Gesan 2024 te alınan iş :8 milyar piyasa değeri:23 milyar
Anlık fd favök Astor: 11
Anlık fd favök Gesan : 5
gesan +europower toplamı aldıkları iş 10 milyarı geçiyor...astor kabaca 9 milyar...geçmişte eropower gesanın bünyesinde iken ve gesan bölünmemiş iken ben gesan astordan daha iyi diyordum...:kahkah: gesan eurpower ile birlikte elektriğin her alanında varlar hem de güçlü bir şekilde...astor ise kısıtlı bir alanda var....gesanın gelir yelpazesinin geniş olması onu her türlü krize karşı bağışıklı ve güçlü kılıyor...
Donald Trump:
💢 Ukrayna'daki savaşın son bulması için Putin ile iletişime geçeceğim.
💢 Zelenskiy'i ocak ayındaki yemin törenime davet etmedim.
https://x.com/koc_ibrahim_koc/status...d8F2ZUHt93mWtw
Amerika silah vermeyi bıraktığı anda Zelensky Rusya ile anlaşacaktır ve savaş bitecektir bence fazla zaman kalmadı.
Ukrayna'da enerji altyapısının desteklenmesi, enerji makine, ekipmanı alınması, enerji üretim, iletim ve dağıtım sisteminin modernize edilirken, dayanıklılığının artırılması için, Avrupa Birliği, bağışçı ülkelerden, 2025 yılı için 900 milyon $ topladı. Bölgede, bu alanlarda en büyük üretici olan Türk firmaları bu alım, ihale süreçlerini yakından takip etmeli.
Türkiye Ukrayna iş insanları derneği başkanı
https://x.com/bpehlivan/status/18688...d8F2ZUHt93mWtw