Bankalrın DOLAR ALIŞ kuru DÖVİZ burolarından daha yüksek.Yani dolar bozduran için daha avantajlı.
Ama bankların dolar satış kuru çok yüksek.
Printable View
Bankalrın DOLAR ALIŞ kuru DÖVİZ burolarından daha yüksek.Yani dolar bozduran için daha avantajlı.
Ama bankların dolar satış kuru çok yüksek.
Son zamanlarda ilk defa bir vade başında makas bu kadar az.AGUSTOS vade daha aktif vade bile olmadı.Ama makas 200 puan.
Faizlerde bu vade anlamsız Temmuz vadede faizler düşük
https://i.hizliresim.com/mw1njns.jpg
En az 50 bin kişi yenilenebilir enerji işine girmiş. Genç emekli olsam PV panel montaj işine girerdim. Forumlarda lisanssız EPC işi yapanlar eleştiriliyor.
Elektrik mühendisi olsam bu konuda bir şirket kurardım, yediğin içtiğini de müşteri karşılıyordur muhtemelen. Bir dönemki doğalgaz dönüşüm işi gibi olacak.
Geçen enerjisa %42 ile 2,5 yıllık borçlandı. Eğer böyle finansman maliyeti olacaksa bilanço olarak nakti olan borçlu olmayan ihracat yapan dolar bazlı ürünler satanlar avantajlı. Ha %42 gerçekse borsa intihar olur benim için
Temmuz vade dolar spotla eşitlendi nerdeyse... diğer tüm vadeler de teorik fiyatın altında...
spottan dolar alacağına şu anda sözleşme almak daha mantıklı; vade sonu tekrar MB-serbest piyasa kuru farkı açılmayacaksa tabi....
ayrıca dolar açısından kendini hedge etmek isteyen için de çok uygun faizli fırsat, gelecek vadeler için... %20'lere düştü yıllık faiz bu kontratlarda aralık vade için mesela... spot 26, aralık vade 28.7 ...
Sosyal zeka diye bir şey var, malesef bende yok. İnsanları organize etmek de bir yetenek. Bir iş geldiği zaman hemen ekibi toplayıp işi yapıp dağılma diye bir şey var. Bir yerde bir panel montaj işi olduğu zaman ekibi toplayıp işi yapıp dağılmak şu sıralar çok cazip. Muhtemelen kayıt dışı bir sektör.
Belki kamu belirli bir watt üzerinde mühendis imzası filan isteyebilir.
İlk işe girdiğimde zarf ile maaşlar verilirdi. Şimdi bankadan ödeniyor. Asgari ücret 10 bin TL, minimum 50 tane 200 lük banknot gerekir. Kayıt dışılıkla mücadele için yüksek küpur özellikle çıkmıyor olabilir.
Gaye Erkan imzalı banknotlar da daha piyasaya çıkmamış olabilir.
merkezin işi zor..
günlük %+2.30..
yarın sabah renoya,benzine yine zam
kaştan herkese selamlar...
bu seneki ilk tatilimin sponsoru sasa oldu...
ondan yolduklarımızla sefa sürüyoruz...
https://i.hizliresim.com/7mfemtk.jpg
Borsa dolar bazlı hemen hemen her gün değer kaybediyor. Tweeter'da höstadlar ve millet borsa yükseldi diye hava atıp seviniyor. Enteresan bir ülkeyiz ... Kayıt dışı ekonominin en büyük düşmanı digital ortam veya digital paradır. Nakit para ile ödemeyi kaldırıp sadece kartla ödeme olsa ( galiba avrupa'da bir kaç ülke başlamıştı, sonra akıbeti ne oldu, bakmak lazım.) kimse vergi kaçıramaz. Daha elden kira isteyen var sırf vergiden kaçmak için.
Fakirlere satılan ürünlerde kar marjı düşük oluyor, profosyonel kurumlara satılan mallarda da durum karşı taraf akıllı ve alternatif bulduğundan olduğundan aynı.
Orta-üst denilen kısıma mal ve hizmet üretenler daha şanslı. Örnek olarak uçak bileti çok kullanan kesimi hedef alan ürün ve hizmetler ama kayıt içinde olmak kuşulu ile yoksa küçük hissedarı çarpmak da yaygın.
Ben markasız süt alıyorum ama komşum markaya dikkat ediyor bana 2-3 lira daha fazla ver düzgün süt al dedi.
İyi günler sayı esnafı, bu yılanoğlusu niye bugün yüzde 2 pirimli, memlekette kötü bi haber mi var
Tüketimin toplam ekonomide payı düşük. Esas büyüklük kamu harcaması ve yatırımlar.
Kamu alımlarını kayırdığı firmadan alıyor.
Yatırım ürünlerinde de şu sıralar dünyada durgunluk olduğundan geleneksel sektörler yavaş. Yeni ekonomi (yenilenebilir enerji, AI vs) canlı gibi.
Şu an bence en şanslı sektörlerden biri de ambalaj ve lojistik ama hangisi karlı. Geçen bir karton kutuyı geri dönüşüm yanına koymuşlar, aldım masa olarak kullanıyorum. Yani sunta gibi sağlam. Geçen senelerde taşınırım diye büyük koli kutuları almıştım çift oluklu olduğu halde durduğu yerde yamulmuş.
PALAYA bir çif sözüm var ...
sizlerin yapacağınız işin ve dolandırıcılığın daniskası..
Tuvalet ücretleri 5 liradan 50 liraya,
1 şişe su 5 liradan 20 liraya,
1 fincan kahve 20 liradan 80 liraya
1 bardak çay 5 liradan 35 liraya çıktı
ama borsa 8 aydır aynı yerinde, bazı hisseler % 100 yapsa bile zirvesini bulamıyor..
Tuvalet işine girsek daha iyiymiş millet sokağa bahçeye yapmaya başlayana kadar iş yapar hala 😀😀
Binali Yıldırım artık fabrikaları biz yapacağız sonra girişimciye devir edeceğiz dedi sonra arkası gelmedi
Çok yeni bir rapor Türkiye'de PV üretim kapasitesi 10,000 MW demiş ama benim amatör araştırmam ise 22 bin MW gösteriyor üstelik bir çok şirketi 5 MW girdiğim halde.
Milletin TCK'sı, MKK listesi internette dolaşıyor diye haberler var ama kurumlar ne üretir, yeri neresidir toplu bilgi az. Belirli bir büyüklüğe gelenin borsaya açılması zorunlu olmalı. OSB'lerin siteleri bile zayıf, hangi sektörde kim var belli değil.
Mesela bir sürü asansör firması var, borsada var mı bilmiyorum. Invertör, trafo, kablo, akü, pil üretimi de şu sıralar kritik ama toplu bilgi yok.
Bayramdan hemen sonra tekrar Tcmb PPK toplantısı beklentileri konuşulmaya başlanır. Kaç puan arttırır pas mı geçer vs.
Sabahtan kkm bozuldu benim iyi kar bırakmış. Onu bunu anladım da biz bu borsada ne yapıyoruz ya.. çöp oğlu çöp senetler dolar bazında komik rakamdalar ama yine de gitmiyor gitse bile hisse bazında hareketler oluyor genele yayılan birsey yok. Yabancı 30 tl dolardan bozup gelir hesabı mı var acaba...
Ons göçmüş gramda sürünüyor.ekonocomiklerde yorum yapıyor
Telekomu neden oyle aldilar yaw. Haber mi var?
TVF!den şirketler satılacak diye tweetter'da yazılar vardı.
TCELL'de Rus ortak var o izin vermez kendi de para yatırmaz. Telekom daha kolay satılır ama sabit hat ve alt yapı ayrılması gerekebilir.
Wagner Basın Birimi, liderleri Prigozhin'e ulaşmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını duyurdu.