Sayfa 857/1005 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 6,849 - 6,856 arası.

Konu: Viop LI

1. Geçen enerjisa %42 ile 2,5 yıllık borçlandı. Eğer böyle finansman maliyeti olacaksa bilanço olarak nakti olan borçlu olmayan ihracat yapan dolar bazlı ürünler satanlar avantajlı. Ha %42 gerçekse borsa intihar olur benim için

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    En az 50 bin kişi yenilenebilir enerji işine girmiş. Genç emekli olsam PV panel montaj işine girerdim. Forumlarda lisanssız EPC işi yapanlar eleştiriliyor.

Elektrik mühendisi olsam bu konuda bir şirket kurardım, yediğin içtiğini de müşteri karşılıyordur muhtemelen. Bir dönemki doğalgaz dönüşüm işi gibi olacak.
    Aynen öyle bunlar şuan bir işi üç beş el değiştirerek taşeron ediyor. Talep çok çalışan az.

3. Temmuz vade dolar spotla eşitlendi nerdeyse... diğer tüm vadeler de teorik fiyatın altında...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Temmuz vade dolar spotla eşitlendi nerdeyse... diğer tüm vadeler de teorik fiyatın altında...
    Meali nedir üstad?
    Müzmin bir secbul fanıyız. Yerim, içerim, saplarım. Ey yatırımcı nâdânı terk etmeden yaranı arzulama...DM'den babam sen misin diye sormayın lütfen. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.

5.  Alıntı Originally Posted by Economics Yazıyı Oku
    Meali nedir üstad?
    spottan dolar alacağına şu anda sözleşme almak daha mantıklı; vade sonu tekrar MB-serbest piyasa kuru farkı açılmayacaksa tabi....

ayrıca dolar açısından kendini hedge etmek isteyen için de çok uygun faizli fırsat, gelecek vadeler için... %20'lere düştü yıllık faiz bu kontratlarda aralık vade için mesela... spot 26, aralık vade 28.7 ...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Aynen öyle bunlar şuan bir işi üç beş el değiştirerek taşeron ediyor. Talep çok çalışan az.
    Sosyal zeka diye bir şey var, malesef bende yok. İnsanları organize etmek de bir yetenek. Bir iş geldiği zaman hemen ekibi toplayıp işi yapıp dağılma diye bir şey var. Bir yerde bir panel montaj işi olduğu zaman ekibi toplayıp işi yapıp dağılmak şu sıralar çok cazip. Muhtemelen kayıt dışı bir sektör.

Belki kamu belirli bir watt üzerinde mühendis imzası filan isteyebilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7. İlk işe girdiğimde zarf ile maaşlar verilirdi. Şimdi bankadan ödeniyor. Asgari ücret 10 bin TL, minimum 50 tane 200 lük banknot gerekir. Kayıt dışılıkla mücadele için yüksek küpur özellikle çıkmıyor olabilir.

Gaye Erkan imzalı banknotlar da daha piyasaya çıkmamış olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

merkezin işi zor..
    günlük %+2.30..

yarın sabah renoya,benzine yine zam

Sayfa 857/1005 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •