Originally Posted by
Ömür
Sayın Fenerbahçeli dostum,ben mahalle kavgası tadında çekişmelerin adamıyım. Böylesi "normal" bir diyaloga girebilir miyim bilemiyorum ama yine de deneyelim😆😆
Kendi iştiraklerini halka arz eden şirketlerin hisselerinin ve iştiraklerinin seyrine bakındım internetten önce. Çok malzemeye erisemedim ama şunlar vardı:
Mısal Naten'de Esen ve sonrasinda Magen arz olununca bir süre yatay etkilenip sonra ikisinden de daha çok primlenmiş.
Odaş'ta Çan 2 arzında durum tersi işleyip iştirak dHa iyi gitmiş bir süre.
Ama iki farklı seyrin başlangıç noktası ortaktı:
Arz onayı geleceğine dair beklentinin oldugu hafta hisse hareketlenmiş,onay.gelince tavan yapmış, iştirakin ilk işlem gününde ana hisse biraz yataya bağlamış..
Dolayisiyla demek ki şirketler iştirakin arzından gelecek meblağı artırabilmek için ana hisseyi oldukça kuvvetli göstermenin yararina olacaklarını düşünmüş olmalilar diye kanaat getirdim. Elbette sadece şirket değil piyasa da böyle tepki vermiş olabilirdi.
Neticede ikisi de aynı kapıya çıkar: İştirakın arzının onayının ayak sesleri hissedilince gözün kapalı hissede kal. Hele de onay gelince sakın treni kaçırma,ilk işlem gününe kadar keyfini sür ve sonrasında yeni oyun planı çiz,diye aksiyon aldım dostum👍