İçeri girmedim tabelada satış kısmı kapalı idi. İki büfe yan yana idi ikiside aynıydı hatırladığım kadarıyla. Birde geçen seneden de biliyorum 20 krş üstünde marj vardı. Sadece gözleme dayalı. Devlet marj koymuyor mu bu alış verişlerde?
Printable View
Detayı bilmiyorum marj vs
Basit mantıkla
Döviz bufecide iki çekmece var
Birinde tl birinde döviz
Tabanca herhalde çekmecesinde değil kolay ulaşılır yer olan belindedir yani sonsuz tl döviz yok adamda
Kazanç için
Onu ona ötekini ötekine dönüştürmeli illaki
Yoksa bir çekmece boşaldi mi komple
O gün için ticareti biter adamın. Dönemez daha
Bufeci aradaki kar marjina bakar. Ha 5,70-80 deki 10 kurus ha 5,60-70 teki. Aldigi sattigi dengedeyse sikinti yok.Maksat cift taraftan da olabildigince acik pozisyonda kalmamak. Komisyoncu bir nevi. Ha cok TL si vardir kar marjini yukseltmek icin riske girer turistten, darda kalandan ucuza toplar pazartesi yuksekten satar orasi baska.
Ülkemizde sistemin istediği herşeye harfiyen uyuluyor.Ağır veya dengesiz çalışma koşullarında çalış,sistemin istediği gibi yaşayıp harca.Gelişmiş ülkelerde yaşayan tercihli homeless'lar var.Bunların birçoğu isteseler birçok fırsat yakalayabilir,ancak sistemin istediğini vermemek adına homeless yaşamayı seçebiliyorlar.Bizde bu şekilde homeless yok gibi,sıfır tepki %100 boyun eğme örneği. Gidip homeless yaşamalı demiyorum ama sistemin istediklerine bu kadar itaat etmenin de sonuçları vardır. Şikayet ettiğimiz herşeyin önemli bir bölümü, bizim gidip kendi elimizle hediye ettiğimiz imkanlardan doğuyor.Bu konuda sözle ikna pek mümkün değil,sonuçlar yaşanıp görülüyor ve görülecek
Bir tanıdık,hastanede servislerde yer olmadığı için 1 hafta acilde tutuldu.Servise yatırıldı,ölüm döşeğinde ve yoğuın bakıma alınması gerekiyor ama yoğun bakımda da yer olmadığı için 3 gündür serviste tutuluyor. Sağlık sistemini beğenenler belli torpillere sahip oldukları için mi beğeniyorlar bilmiyorum ancak işi düşen fazla bir beklenti içerisinde olmasın. Gerçi Polyanna'ya kulak verirsek cenaze işleri mükemmel çalışıyor yani ölüm durumunda sıkıntı yok.10 bin TL'ye şahane gömülüyorsunuz.
Devlet insan yerine binaya yatırım yaptığı için böyle, üniversite hastanesinde tedavi için kalmıştık. Gözlemlediğim personel sayısı az ilave olarak çevre illerden gelen hastalar ciddi bir yoğunluk oluşturuyor. Sürekli reklamlarda dönen binalar güzel ama insanlar orada şifa bulamadıktan sonra anlamı yok.Bir kez daha belirtmek isterim bize binadan önce yeterli sayıda ve iyi eğitimli doktor, hemşire ve sağlık çalışanı gerekiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
abi aslında çok mühim bir şekilde, kanayan bir yaraya parmak basmışsınız
sağlık sisteminde şu an avrupa ya da amerika nın tam tersine , bitkisel hayata düşmüş insanları, uzun uzun makineye bağlatarak yaşatma olayı var. bu da tam bilemiyorum ama o makinenin işgali ve iyileşebilecek hastaya makine / yatak vb. tahsisini imkansız kılıyor, mevcutlar dolu olunca haliyle.
bir nevi bitmiş birşey için, yıllarca uzatmaları oynatırken, birkaç gunde taburcu olabilecek birisi de, makinede sıra beklerken, ölebiliyor bunu demek istediyseniz eğer, sanki ben bunu böyle anladım, yorumda hata vardıysa da baştan çok pardon.
yıllarca bitkisel hayatta kalıp ölenler var, orda iyileşene filanda ben daha rastlamadım, bitkisel hayata düştüktan sonra, ama sağlık personeli değilim tabi,
tabiki bunların yakınları bir umuttur bekleyelim ya filan derken, o esnada da totalde (insan sayısı olarak) sayıca daha çok kayıplar yaşanıyor.
Bitkisel hayattan kaç kişi dönmüş
bir umuttur diye dualar dualar dualar dualar
ama bitkisel hayata sirayet ettiyse semptomlar, çok zor valla ümitvarlık iyi ama hayalcilik kötü, hem bak, bekletirken, diğerlerinin yaşam hakkını da alıyorsun elinden.
bir kere bankamatik önündeyim
adam iki kişi on dakka geçti bekliyom
dedim akşama haberlere yetişirmiyiz
dediler, sıranı bekle
lem dalga mı geçiyon sen benle senin hakkın orda 2 dakka sana vermişiz biz 10 dakka , iteledim ayırdım geçtim makinenin başına benden sonra istediğini gene yap bana ne, ama ki laubaliliğin luzumu yok, hiç hazzetmem.
yani tabi ama bunu resmi ya da özel hastanede yapamam
biraz mantık
tüm bütçede sağlık ekipmanlarına ayrılamaz
beyin ölümü olduysa, film artık bittiyse işlem tamam ya, üzül üzülme, o fişin çekilmesi lazım, çekmezsen, elde var eşitlikte oraya tedavi için gelip pisi pisine ölen vefat sayısı çarpı Beş. adamın ailesi için ne acı bir durum bir de gider ayak başkalarının hakkını yedin diye ekstradan da günah yiyon. doğru bişey mi? sen birini çok sevdin diye. ötekiler bunun acısını çekmeli mi?
üstteki yazıyı bu alıntı için yazmıştım,
ama kazara bir şekilde elim kaymış herhalde.
egeli bey'den kazara alıntılama yapmışız
asıl vurgulama istediğim buydu cumartesi71 bey'in argümanı
çunki hasta yatışı ve tedavisi sıralama yoluyla, yani silsile ile.
ilk gelen ilk yatar
ilk yatan hiç kalkmazsa, aylar yıllar
e tabi boşta bir yer mer de olmuyor haliyle, ihtiyaç sahibinin yatacağı
geç fark ettim. düzeltma bab'ında.
Kömürü kaç yıl önce hallettiler , vergisi bilmemnesi yurt dışında tonu kac dolarsa trye gelince bir anda üç yada 4 katına cikiyor. Müstakil evde stres yapıp sokarım gazına deyip kömür yaksaniz daha pahalıya geliyor.
SUÇLU AMA GÜNAHKÂR DEĞİL,GÜNAHKÂR AMA SUÇLU DEĞİL
Hepimiz her gün gazetelerde insanımızın işlediği suçları okuyoruz. Bunlar, arasında karısını öldürmekten tutun da, Bodrum sahillerinde kaçak inşaat yapmaya; sınav sorularını çalıp, müritlerini istedikleri okula sokmaktan tutun da ihaleye fesat karıştırıp devleti soymaya kadar giden eylemler var.
Çok merak ediyorum. Acaba bu suçları işleyenler, kendilerini aynı zamanda "günahkâr" olarak da görüyor mu?
Yukarıdaki örnekleri bilhassa seçtim. Çünkü bu örneklerde yer alan suçluları işleyenlerin çoğunluğu dindarım diyenler arasından çıkıyor.
Öyle zannediyorum ki; bu suçlular yaptıklarından dolayı kendilerini asla ve kat'a günahkâr görmüyordun Zaten günahkâr olarak görse de fark etmez. Gerekirse üç umre yapar on kurban keser, kefareti ne ise öder; tertemiz cennete gider.
Son söz: Her günah, suç değildir; ama her suç, günahtır.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...gunah-5310500/
Bu ülkede oy vermek hiç bir dönemde keyif, hobi, sempati işi olmadı kendini bu ülkenin geleceğinde sorumlu kabul edenler için.
Çoğu kez rejim ve temel değerler kaygısı ile sırf tehdit gördüğünüz partiyi dengelesin, oyun araya gitmesin diye tümüyle aynı fikirde olmadığınız partiye ya da kişilerin yönettiği partiye oy verirsiniz.
Benim CHPES'e oy verdiğim gibi.
Kendi kafanızdaki değerleri savunduğunu düşündüğünüz partiye oy verirseniz< oyunuz çöplük olur.
Oy vermeme hakkınız ise bence yoktur bu ülkede.
Eğer hakikaten sorumluluk hisseden bir aydınsanız.
Hiç bir liderin ve görüşün yoksa oy kullanma zaten. Oy kullanmamak, ne olursa olsun seçilecek kişiyi desteklemek olur.
Atışma & çekişme türü ve birbirinizi aşağılayan , küçük düşüren sözlerden vazgeçin .. Mesajlarınızın silineceğini bilmenize rağmen yazıyorsunuz .. Kötü söz kullanmadan mesaj yazamıyor musunuz ?Uyari verdim lütfen dikkate alın ve bu tür yazılara bir son verin .
İTO: İstanbul'da, Ağustos'ta perakende fiyatlar yüzde 2,53 arttı !!!
https://www.bloomberght.com/ito-ista...-artti-2231663
Bu sene battaniyeleri, polarları, yün çorapları, terlikleri hazırlayın...KOMBİ leri yakmadan oturmak için...Faturalar şişmesin...
1 Nisan 2018
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), elektrik santralleri ve sanayiye sattığı doğalgaz fiyatını 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere yüzde 9.7 oranında artırdı.
1 Ağustos 2018
Bu tarihte BOTAŞ, doğalgazdan elektrik üreten santrallerin kullandığı gazın fiyatına yüzde 49,5 zam yaptığını duyurdu.
Aynı gün BOTAŞ, konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 9, sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 14 oranında arttırdığını da duyurdu.
1 Eylül 2018
BOTAŞ, 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere konutta kullanılan doğalgaza yüzde 9, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 14 oranında zam yaptı.
Hiç bişi olmaz..
Geçen yaz da aynı muhabbetler dönüyordu..
Herkes de tıkır tıkır ödedi..
Üstüne yazın da yunan adalarına gidildi..
Faturalarınız gelsin de ne dediğimi anlarsınız...Fatura tabiiki ödenecek ama 500 tl ödemek var...100 tl altında ödemek var...
Son 1 yılda % 50 üzeri zam geldi doğalgaza...
Devlet öncelikle can ve mal güvenliği için var.Mal güvenliğine bakınca şu topikte atılmış binlerce mesajdan hatta topiğin varlığından durum belli veya mal denilince kastedilen anlam farklı.Can güvenliği de sokağa bekçi dikmekten ibaret olmamalı veya can diyince de John olarak mı anlamamız lazım? Biz mi yanlış anlıyoruz acaba? Devletin verdiği makro seviyedeki kararların mikro seviyede bireylere olumlu katkı yapması beklenir. Durum bize özgü değil dünyada birçok ülkede aynı sorun var ama biz piyangodan çıkmış bir devlet değiliz,buna istinaden gereğinin yapılmasını beklememiz doğal.Bu beklenti,yer yoksa göm gitsin şeklinde olmamalı.
Çözüm şeklinde de önemli hata var.Her çözümü devamlı beyaz sayfa açmakta buluyoruz,sonra bu beyaz sayfanın içine edip yeni bir beyaz sayfa açıyoruz.Tarihsel döngümüz de bu şekilde süregelmiş.Çözüm isteyenlerin neredeyse tamamının beklentisi yeni beyaz sayfada.Ekonomide de döngü aynı şekilde.Oysa develüasyon da olsa,üretim ekonomisi de olsa,IMF de gelse bu döngüyü değiştirecek birşey yok.Çünkü mikro seviyede hastalık varken makro düzelmez.Atatürk karargahta oturup cepheye inmese aynı başarıyı yakalayabilir miydi?
bak katalitiki konvertor arkadaş haram olan faizi en yüksek verenler â— Faiz oranının en yüksek olduğu OECD ülkeleri;
1. Türkiye: %19.75
2. Meksika: %8.5
3. İzlanda: %4.6
4. Şili: %2.9
5. ABD: %2.2
â— Dünya sıralaması
1. Arjantin: %58
2. Mozambik: %20
3. Gana: %20
4. Türkiye: % 19.75
Abi valla sana şöyle diyim
Makro mikro cikro ölçekten bakınca
Devlet o dediklerini yapabiliyor olması için önce kendini kollayabilmeli
O ölçekte yerlerin sayısı da her geçen gün azalıyor
Bilmiyom valla artık
Hayırlısı
Ben sadece iyiniyetle dua etmekten başka yapabileceği pek bişeyi olmayan bireyim
Büyüklerimiz ayarlıyorlardir inşallah iyi bişeyler
Seçilselerdi indirim olacaktı (belki de yalan söylüyorlardı)...Seçilemeyince alın size % 30 zam dediler 1 ayda...İntikam almak için milletten...
Millet te bütttttüüüüünnnnn bu olanların cevabını (peşkeşleri, tandıklara kadro vermeleri, kayırmaları, birçok yerden ayrı ayrı maaş almaları, israfı, konvoyları, sarayları, ormanların yanması ve madenlere açılması, toplumun cinnet geçirmesi ve kadın, çocuk, sokak hayvanları katliamları, ekonomik kriz, alım gücünün yerlerde olması, 4 milyon Suriyeliye yeni milyonlarca Suriyelinin İdlibten ilave olacak olması, işçiye/memura yapılan komik zamlar ama mal ve hizmetlere gelen daha yüksek oranlı zamlar, millet iradesine yapılan haksızlıklar, askerlik bile yapmamış insanların YAŞ ta general atamaları vs. vs.) ilk seçimde sandıkta verecektir ben eminim...
Hala açılışlarda, kutlamalarda toplumu bölen, ayrıştıran, aşağılayan söylemlere de devam ediyorlar ilave olarak...
Güzel bir orta parmak olacaktı yine, şimdi olduğu gibi... İnsanlarımız kadar bencil millet yoktur herhalde yeryüzünde. Kendisi ödeyebiliyor, yapabiliyor, kazanabiliyorsa olur böyle şeyler, bunlar olmuyorsa vay efendim şöyle böyle. Ne diyelim Allah hak yiyenlerin burnundan getirsin fitil fitil inşallah.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zamlar uygun değil diye feveran edince ne oluyor ?
Bugüne kadar yazılı sözlü itiraz etmenin bir yararını gören varsa söylesin.
Dolar kuru bu kadar artıyorsa elektrik de doğalgaz da zamlanacaktır.
Aksini söyleyen de yapan da başka bir yerden (uygun bir delikten) girişi bulmuş demektir.
Bunca harcamaya, bunca ihtişama, bunca uygunsuz yatırıma, devlet malının satışına ses çıkarmayanlar, evlerinin önündeki Vita tenekesi çalınınca dövünüyorlarsa bu da başka bir kaliteye işaret etmekte bana göre...
Yapmazlardı, yapamazlardı. Seçim için iş adamları ve dahi bankalar rica için zarara katlanmışken seçimden sonra ise '' fedekar kesimin '' sevindirilmesi gerekiyordu. Ayrıca , bizim insanımız Şener şen / ilyas Salman filmindeki gibi - Yaptım ama neden yaptım bir sor bakayım - diye başlayan cümleye eklenecek ümmet, din kardeşliği ve terörle mücadele kelimelerini duyduğu anda yelkenleri suya indirir. Duygusallaşır ve - Yap be Reis , helal olsun - diye bağırabilir.