Sayfa 862/999 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 6,889 - 6,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Doğalgaz zammından sonra başlıkta muhabbet aynen mevduat başlığındaki "EFT ve işletim ücreti alıyor mu almıyor mu ?" havasına dönmüş...

Evini satıp Antalya'da ev kiralayan mı dersiniz...

Sobalı günlere özlem mi dersiniz...

Bir telaş.

Ben büyücek bir evde oturuyorum.

Geçen yıl 23 derece ortalama sıcaklıkta bir kombi çalışmasında 2500-3000 lira yıllık ücret veriyorum.

İnsafsız % 30 zamla bu masraf 1000 lira artacak.

Çok mu ? Az değil.

İyi de bunun için Antalya'ya gitmek, soba özlemek doğru mu?

Orası size kalmış.

İyi pazarlar.
    Ülkemizde sistemin istediği herşeye harfiyen uyuluyor.Ağır veya dengesiz çalışma koşullarında çalış,sistemin istediği gibi yaşayıp harca.Gelişmiş ülkelerde yaşayan tercihli homeless'lar var.Bunların birçoğu isteseler birçok fırsat yakalayabilir,ancak sistemin istediğini vermemek adına homeless yaşamayı seçebiliyorlar.Bizde bu şekilde homeless yok gibi,sıfır tepki %100 boyun eğme örneği. Gidip homeless yaşamalı demiyorum ama sistemin istediklerine bu kadar itaat etmenin de sonuçları vardır. Şikayet ettiğimiz herşeyin önemli bir bölümü, bizim gidip kendi elimizle hediye ettiğimiz imkanlardan doğuyor.Bu konuda sözle ikna pek mümkün değil,sonuçlar yaşanıp görülüyor ve görülecek

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ozel hastane aciline gittim. 35 lira verdim. Bir hafta sonra bugun tekrar gittim. İlaclari almak icin eczaneye gidince 18 lira katilim payi cikti. Yahu ben zaten ozele gidip parasini verdim neyin payi. Alt tarafi bir antibiyotik bir soguk alginligi ilaci yazdi. Yazdigi antibiyotigi de devlet odemiyor zaten. Artik resmen eziyete vardi is.
    Bir tanıdık,hastanede servislerde yer olmadığı için 1 hafta acilde tutuldu.Servise yatırıldı,ölüm döşeğinde ve yoğuın bakıma alınması gerekiyor ama yoğun bakımda da yer olmadığı için 3 gündür serviste tutuluyor. Sağlık sistemini beğenenler belli torpillere sahip oldukları için mi beğeniyorlar bilmiyorum ancak işi düşen fazla bir beklenti içerisinde olmasın. Gerçi Polyanna'ya kulak verirsek cenaze işleri mükemmel çalışıyor yani ölüm durumunda sıkıntı yok.10 bin TL'ye şahane gömülüyorsunuz.

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Bir tanıdık,hastanede servislerde yer olmadığı için 1 hafta acilde tutuldu.Servise yatırıldı,ölüm döşeğinde ve yoğuın bakıma alınması gerekiyor ama yoğun bakımda da yer olmadığı için 3 gündür serviste tutuluyor. Sağlık sistemini beğenenler belli torpillere sahip oldukları için mi beğeniyorlar bilmiyorum ancak işi düşen fazla bir beklenti içerisinde olmasın. Gerçi Polyanna'ya kulak verirsek cenaze işleri mükemmel çalışıyor yani ölüm durumunda sıkıntı yok.10 bin TL'ye şahane gömülüyorsunuz.
    Devlet insan yerine binaya yatırım yaptığı için böyle, üniversite hastanesinde tedavi için kalmıştık. Gözlemlediğim personel sayısı az ilave olarak çevre illerden gelen hastalar ciddi bir yoğunluk oluşturuyor. Sürekli reklamlarda dönen binalar güzel ama insanlar orada şifa bulamadıktan sonra anlamı yok.Bir kez daha belirtmek isterim bize binadan önce yeterli sayıda ve iyi eğitimli doktor, hemşire ve sağlık çalışanı gerekiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Devlet insan yerine binaya yatırım yaptığı için böyle, üniversite hastanesinde tedavi için kalmıştık. Gözlemlediğim personel sayısı az ilave olarak çevre illerden gelen hastalar ciddi bir yoğunluk oluşturuyor. Sürekli reklamlarda dönen binalar güzel ama insanlar orada şifa bulamadıktan sonra anlamı yok.Bir kez daha belirtmek isterim bize binadan önce yeterli sayıda ve iyi eğitimli doktor, hemşire ve sağlık çalışanı gerekiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    abi aslında çok mühim bir şekilde, kanayan bir yaraya parmak basmışsınız

sağlık sisteminde şu an avrupa ya da amerika nın tam tersine , bitkisel hayata düşmüş insanları, uzun uzun makineye bağlatarak yaşatma olayı var. bu da tam bilemiyorum ama o makinenin işgali ve iyileşebilecek hastaya makine / yatak vb. tahsisini imkansız kılıyor, mevcutlar dolu olunca haliyle.

bir nevi bitmiş birşey için, yıllarca uzatmaları oynatırken, birkaç gunde taburcu olabilecek birisi de, makinede sıra beklerken, ölebiliyor bunu demek istediyseniz eğer, sanki ben bunu böyle anladım, yorumda hata vardıysa da baştan çok pardon.
    yıllarca bitkisel hayatta kalıp ölenler var, orda iyileşene filanda ben daha rastlamadım, bitkisel hayata düştüktan sonra, ama sağlık personeli değilim tabi,

tabiki bunların yakınları bir umuttur bekleyelim ya filan derken, o esnada da totalde (insan sayısı olarak) sayıca daha çok kayıplar yaşanıyor.
    Bitkisel hayattan kaç kişi dönmüş
    bir umuttur diye dualar dualar dualar dualar
    ama bitkisel hayata sirayet ettiyse semptomlar, çok zor valla ümitvarlık iyi ama hayalcilik kötü, hem bak, bekletirken, diğerlerinin yaşam hakkını da alıyorsun elinden.

bir kere bankamatik önündeyim
    adam iki kişi on dakka geçti bekliyom
    dedim akşama haberlere yetişirmiyiz
    dediler, sıranı bekle
    lem dalga mı geçiyon sen benle senin hakkın orda 2 dakka sana vermişiz biz 10 dakka , iteledim ayırdım geçtim makinenin başına benden sonra istediğini gene yap bana ne, ama ki laubaliliğin luzumu yok, hiç hazzetmem.
    yani tabi ama bunu resmi ya da özel hastanede yapamam

biraz mantık
    tüm bütçede sağlık ekipmanlarına ayrılamaz
    beyin ölümü olduysa, film artık bittiyse işlem tamam ya, üzül üzülme, o fişin çekilmesi lazım, çekmezsen, elde var eşitlikte oraya tedavi için gelip pisi pisine ölen vefat sayısı çarpı Beş. adamın ailesi için ne acı bir durum bir de gider ayak başkalarının hakkını yedin diye ekstradan da günah yiyon. doğru bişey mi? sen birini çok sevdin diye. ötekiler bunun acısını çekmeli mi?
    Son düzenleme : Moruk; 01-09-2019 saat: 08:52.

5.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    üstteki yazıyı bu alıntı için yazmıştım,
    ama kazara bir şekilde elim kaymış herhalde.
    egeli bey'den kazara alıntılama yapmışız

asıl vurgulama istediğim buydu cumartesi71 bey'in argümanı
    çunki hasta yatışı ve tedavisi sıralama yoluyla, yani silsile ile.
    ilk gelen ilk yatar
    ilk yatan hiç kalkmazsa, aylar yıllar
    e tabi boşta bir yer mer de olmuyor haliyle, ihtiyaç sahibinin yatacağı

geç fark ettim. düzeltma bab'ında.
    Son düzenleme : Moruk; 01-09-2019 saat: 09:32.

6.  Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    Bora abi sanırım Izmir'de oturuyorsunuz.Kışın sert geçtiği yerlerde doğalgaz faturası gerçekten acıtır insanların canını.Sobayi kimsenin özleyecegini sanmıyorum.Taşınmaya gelince göktaşı düşmesi,deprem veya tsunami gibi afetler dışında fantezi olur
    Kuru soğuk olur daha fazla fatura gelir.
    1-2 ay daha erken bahar gelir oradan tolere eder biraz.

7. Kömürü kaç yıl önce hallettiler , vergisi bilmemnesi yurt dışında tonu kac dolarsa trye gelince bir anda üç yada 4 katına cikiyor. Müstakil evde stres yapıp sokarım gazına deyip kömür yaksaniz daha pahalıya geliyor.

8. SUÇLU AMA GÜNAHKÂR DEĞİL,GÜNAHKÂR AMA SUÇLU DEĞİL
    Hepimiz her gün gazetelerde insanımızın işlediği suçları okuyoruz. Bunlar, arasında karısını öldürmekten tutun da, Bodrum sahillerinde kaçak inşaat yapmaya; sınav sorularını çalıp, müritlerini istedikleri okula sokmaktan tutun da ihaleye fesat karıştırıp devleti soymaya kadar giden eylemler var.
    Çok merak ediyorum. Acaba bu suçları işleyenler, kendilerini aynı zamanda "günahkâr" olarak da görüyor mu?
    Yukarıdaki örnekleri bilhassa seçtim. Çünkü bu örneklerde yer alan suçluları işleyenlerin çoğunluğu dindarım diyenler arasından çıkıyor.
    Öyle zannediyorum ki; bu suçlular yaptıklarından dolayı kendilerini asla ve kat'a günahkâr görmüyordun Zaten günahkâr olarak görse de fark etmez. Gerekirse üç umre yapar on kurban keser, kefareti ne ise öder; tertemiz cennete gider.
    Son söz: Her günah, suç değildir; ama her suç, günahtır.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...gunah-5310500/

Sayfa 862/999 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •