Biz de düşeriz toprağa vatan için gerekirse sorun yok başkan. Askerde komando istedim havacı yazdılar çok zoruma gitmişti:)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Biz de düşeriz toprağa vatan için gerekirse sorun yok başkan. Askerde komando istedim havacı yazdılar çok zoruma gitmişti:)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temettü vergisinde artış, borsaya olumsuz yansır. borsa açıkken bunu açıklaması zor. bu başka bir pakette açıklanır.
Oğlunuza onu harclik olarqk veriyorsjnuz, ticari bir kazanc yok ;) haliyle vergi yok.
Temettuden vergi, ticaret kanununa gore oluyor yqnlis bilmiyorsam, sirketin tum ortaklari sirkwtten aldiklari kar payina vergi verir, maasli calisanlar ise maaslarindan verir vergiyi, temettu aliyorsa, onun incinde verir, yonetim kuruluna yapilan kar odemeleri de ayni vergilendirilir, sistem olarak.
Ha ne kqdar dogru yada yanlis, ayri bi konu.
Ama mantik dogru aslinda devlet acisindan
Sent from my ASUS_Z01HD using Tapatalk
GARAN_ hayvan dinleniyor. besliyorum...
zaten bu ekonomik pakette açıklanacak vergiler varsa hepsi 2020 gelirlerine yönelik olacak sen 20220 de başka bi vergilendirme diliminden kazanç elde et ev al araba al 2021 de bbi değişiklik yapsınlar 2020 ye kadar insinler vergilendirme anayasada yasaların geriye yürütülemeyeceği açıktır ama kimse takmaz anaaysa mahkemesine başvurursun 5 yıl sonra iptal ederler zaten anayasa mahkemesi kararlarıda geriye yürümez dolayısıyla kazık hep vatandaşa yürür
şimdi elime bayrağı alıp yükseliş gelecek diye hoplayıp zıplasam ne olacak? hiiç hikaye hoplayıp zıpladığım yanıma kar kalacak, sonunda kıçımın üzerine oturacağım. ama ne derim, nede kendimi yorarım:)
sasa haricinde bütün pozisyonlar kapandı.
İlerleyen saatte 1-2 tahtada şort giye bilirim.
Hayırlı hafta sonları.
Bunu kaldırırsa gelir vergisi oranını %22 den %30-35 lere çıkarır. Kar payı dağıtmak yerine yatırım yapmayı tercih eden şirketleri bozar bu. Kabaca aslında vergi %37 ama %22'yi herkes ödüyor %15'i ise sadece parayı şirketten cebine koymak isteyen ödüyor gibi düşünüyorum ben.
paketten sadece ordadireğe vergi çıkacak
zengini zengin eden fakiri dahada fakirleştiren bir paket olcak bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok
borsadaki kazanca vergi gelirse xtüm bayağı dayak yer
Böyle bi karar alınırsa bi çok şirket ülker, anadolu, zorlu grubu gibi şirket içi kar transferine yönelecektir.. Bu da zaten daha düşük karlar daha düşük temettü daha düşük nakit akışı demektir.... 2.ci emeklilik olarak gördüğümüz temettü emekliliği büyük darbe yiyecek.. Herkesi al sata yönlendirmeye yıllardır oynamayan kemik portföyleri de silkelemeye çalışıyolar borsa özelinde.. Bedelsizin uzun yıllardır hisse biriktiren temettülerle hisse satmadan nakit akışı yaratanlar için bi anlamı yok.. Aksigortada enka inşaatda 22 yıldır kımıldamayan tanıdığım var.. Adam için 10 kuruş temettü bile büyük gelir
100 bin temettü alan biri için 10 bin ekstra kesinti büyük problem değil öderiz.. Lakin şirketler bu kararla bi daha böyle karlılık açıklar mı şüpheliyim. benim tanıdığım patronlar dünyası vergiden kaçmak için kırk takla atar..
Aman kırmızıya geçme Borsa İstanbul incilerin dökülür, itibarına gölge düşer , hergün yeşil olmalısın 400 bin 500 bin lere koşmalısın...
1641 3/10 lonk flat, 3/10 lonk devam.
dolar 7.62 gecerse 7.77 ye gidebilir dolares durulmuyor....ytd
Gözü toprağa bakıyor pek zayıf bugün.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hala paket açıklanacak da piyasa!! beğendi beğenmedi dolar çıktı indi tartışması..
Sanki ortada bi piyasa varda bağımsız falan..Bakıp değerlendirecek içeriğini falan..
Paket faiz dolar borsa hepsi tek elden yönetiliyor artık....
Paket maket piyasa nereye yığıldı ise tersine gider..
2 gün sonra da paket unutulup , 180 derece dönüp bir daha tersine gider..
vob30 nisan vade teorik fiyat farkını -%0.20 lerden -%0.90 lara kadar çekti sinsi sinsi...mart sonuna kadar -%3 lere kadar çekebilme potansiyeli mevcut nisanda toparlamak kaydı ile...tabi ki bence...bol şanslar...
konya ç. f/k : 326 ... pd/dd: 16
bfren f/k :128 ... pd/dd: 44
sasa f/k : 121 ... pd/dd: 13
gubrf. f/k : 101 ... pd/dd: 24
kront. f/k : 76 ... pd/dd: 13
jants. f/k : 41 ... pd/dd: 16
hektas. f/k : 38 ... pd/dd: 10
daha niceleri, bunlar ilk bakışta gözüme ilişenler
bilim insanları bu yüksek oranları açıklasın bakalaım
zannetmem, açıklmayamazlar :halay:
GARAN_ sesli düşünüyorum. eko yapmasın:) garan önünde ufak bir ara direnci olan 9.02 geçerek 9.05 ten hafifce aşağı saldı. bana göre bu satış devam edeceğine işaret değildir. çünkü 9.02 dirençten sonra 9.10 a kadar önü açık olmasına rağmen 9.05 ten dönderdiler. halbuki gerçekten çakmayı düşünselerdi 9.10 a kadar alıp müşteriyi yığıştırdıktan sonra dönerse bizimdir, dönmezse zaten hiç bizim olmamış diye kıçına tekmeyi yapıştırırlardı:) nasıl? çalışıyormu kelle:)
https://i.hizliresim.com/8hzLG8.jpg
saat 15.00 e kadar 1 dakikalık grafiklerle poz aç kısa kar al ile yukarıdaki alanda sörf mantıklı gibi...sonrasında 60 dakikalığa dönüş yapılabilir. sınır altları kesin stop olmak kaydı ile...bol şanslar
(Not: sınır bölge bilgileri cia mossad ve mi6 dan teyidlidir)...gülmek iyidir diye stres anlarında...
1635 tüm poz flat, bir kazanç kayıp olmadı komisyonu da ödedi. Ben bugün beğenmedim shorta girsen 3 kere denedik olmadı psikolojisi var, lönk desen elini belli etmiyor. Pek hacim de yok. 1641 hepsini kaçabilsem iyi olacakmış ama anlık gördü şeyedemedik. Neyse bir süre izleyelim.
bu yatay hareketler hep böyle devam etmeyecek. haftanın son günü ve birde üstüne beklenilen haber var. kim ne söylerse söylesin ağ itin pamukcuya zararı vardır derler. hepimiz kendi düşüncemize göre bir şeyler yazdık çizdik. ama şu ana kadar kimseye giren çıkan bir şey olmadığı için, ağzı olan konuşuyor ben kendi aklımı kullanırım diye pozisyon alınmalıdır.
anlayana iyi anlattım ama değilmi:)
Açıklama piyasa açıkken olursa ki öyle olacak gibi doları yukarı cekebilirler gibi bir his var. Hiç elini belli etmiyor pala long short sıkıntı bakalim ne olacak..ytd
Bu adamlar hep ŞARTLI REFLEKS oluştururlar.''ABD faizleri 1,5 üzerine çıkarsa dünya yıkılır..''
ilk anda çalkalanma oldu..sonra faiz %1.6 olmasına ragmen alıştı ve short yapanları topladı...
Foreks Haber
@ForeksTurkey
·
1d
Erdoğan:
- Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak zaten işbirliği sürecimiz devam ediyor, bunu en üst düzeyde değil de bir tık altında devam ediyor
- Gönlümüz ister ki, Mısır ile süreci çok daha iyi bir şekilde devam ettirelim
Erdoğan:
- Mısır halkı ile Türkiye'nin ayrı olması söz konusu değil, Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek mümkün değil
- Suudi Arabistan'ın Yunanistan ile ortak tatbikata girmesi bizi üzmüştür, bunu Suudi yetkilileri ile görüşeceğiz
Erdoğan: Almanya ile olan anlaşmamız da devam ediyor, Rusya ile bir anlaşmamız var, şu anda sağlık bakanlarımız arasında görüşme devam ediyor, Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir, bir 50 milyon daha Çin'den alabiliriz
Erdoğan:
- Bilim Kurulu ve Sağlık bakanlığı koordinesinde götürüyoruz, mutasyonun inişli çıkışlı görüntüsü bizi karar almada zorluyor
- Aşı konusunda Çin ile bir anlaşmamız var, oradan aldığımız ve alacağımız aşılar devam ediyor
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/NYacs4.png