Tv de gormek istemedigim sey butun kanallarda..
Gormek istedigim sey hic bir kanalda
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tv de gormek istemedigim sey butun kanallarda..
Gormek istedigim sey hic bir kanalda
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
günaydın iyi haftalar
Ne yalancı MUM muş yahu hala yanıyor.
:whistling:Alıntı:
EPİLASYON ALETİ
Oldukça seçkin görünüşlü bir kadın uçakla İsviçre'den dönmekteydi, yanında oturmakta olan Rahip'e;
Özür dilerim peder, sizden bir iyilik isteyebilir miyim? diye sordu.
Rahip:
Elbette kızım, senin için ne yapabilirim? diye cevapladı.
Kadın açıkladı:
Kendime yeni bir epilasyon aleti aldım ve buna oldukça yüklü bir para ödedim. Sanırım limitlerin oldukça üzerine çıktı ve gümrükte elimden alırlar diye korkuyorum. Acaba gümrükten geçişte bunu cübbenizin altına saklayabilir misiniz?
Rahip:
Tabi ki yapabilirim evladım, ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem.
Kadın:
Çok temiz ve dürüst bir yüz ifadeniz var peder, eminim ki size soru filan sormazlar dedi ve pahalı epilasyon aletini pedere verdi.
Uçak havaalanına vardı, Peder gümrükten geçeceği sırada görevli;
Peder, bildireceğiniz herhangi bir yükünüz var mı?
Bunun üzerine Peder:
Başımdan kuşağıma kadar ki bölümde açıklayacağım herhangi bir şey yok evladım.
Bu yanıtı garip bulan görevli:
Peki, kuşağınızın altında kalan bölümde neyiniz var?
Peder yanıtladı:
Kadınların kullanımı için dizayn edilmiş mükemmel bir alet var, ancak şimdiye kadar hiç kullanılmadı.
Görevli kahkahadan kırıldı:
Tamam Peder, geçebilirsiniz
Yok abi bunlardan bir cacık olmaz.
Ne demek Hatay gündemimize gelme di.
Kimse istemiyor işte. Yılmaz Özdil'e hak vermeye başladım. Bunlar resmen guguk kuşu. Kaybetmek için uğraşıyorlar:vk::vk::vk::vk::vk::vk:
Lütfü gider gitmezse akp alır hatayı
günaydınlar
Şu vaziyette eğerki akçılar tekrar kazanırsa herkes eve bir pompalı alsın en azından,çünkü eski emniyetçi olarak şunu gözlemliyorum,iktidar ve uzantıları ülkeyi böl parçala yok et taktiğini uyguluyor ABD emriylen,zaten çıkarttığı yasalar hep ona göre,başta anayasa tanımazlığı,öncesi zaten belli yasaları emirlerine almaktı onu becerdiler evet oyuylan,bunu aptal yarı balık hafızalıların sayesinde yaptılar,şimdi gördülerki %50 bir halk kitlesi var aklı selim olarak devamlı onların üstüne hücum ediyorlar CHP bahanesiylen,çünkü verilen emir uygulamalarında aksamalar mevcut,zaten zat denen hain devamlı pot kırma bahanesiylen ağzıylan direkt söylüyor bana oy vermeyene hizmet yok diyor,bu ne demek,ülkeyi ikiye bölmek vatan hainliliğine girer,önce söylüyor aklı selim insanların tepkisini sınıyor,tepki oluştumu cin fikirliliğini devreye sokuyor ben demedim chp için demiştim onlar öyle yapıyor diye,acaba hangi chpli yapıyorki acep,bende kök chp'liyim,yani çamur atıp kök oylarını artırma peşinde,chp içindede kaypaklar var,ama anında ayıklanıyorlar,zaten malum bir ucube yönetim peşinde başa geldiğinden beri,kullandığı kişileri hep harcadı,kurguladığı oyunlar çöktükçe kandırıldım aldatıldım ayağını devreye soktu,bunuda öna oy verenleri devamlı kandırdı,bu adamın kandılıldığı falan yok,başta fikri neyse odur yani sabit fikirlidir,böyle adamlar ölene kadar davasından vazgeçmez,diyeceğim tehlikenin boyutu büyük,bilinçi şekilde ülke ekonomisini çökertti hep ben yaptım ayağıylan,çökerttiği için içinden çıkamıyor,esasında korkusuda çok,yani linç edilme korkusu,böylelerini başka ülkelerde linç ediyorlar romanya çavuşeskulular örneği,bunuda tek kişi becerdi halkın içinde gür sesiylen bağırdı yalan söylüyor diye halk uyandı savaş başladı,orduda halkı destekledi kurşuna dizildiler,yani herşey anlık tek bir kıvılcıma bağlı,bunları hep o biliyor,ondan devamlı koruma ordusuna sahip,meclise girdiğinde bile adamları canlı kalkan oluyor ona,biliyorlarki o geberdiğinde sıranın onlara geleceğini,yani çok zor bir süreçteyiz,patlak ayı nisan,devamlı belirttiğim gibi önce bu ayın önemi çok büyük,bu atlatılırsa nisanda bomba patlıyabilir,çünkü denklemin içinden çıkılmazların içindeyiz,bunu ben önceki seçimde bekliyordum oyunu faşist bohçalı bozdu,onun arkasındakilerde önemli,türkeş malum haindi,madanoğlunun idamından zor kurtuldu,aldığı eğitim ABD'de gerilla taktiğidi kominizme karşı,bunu maraş olaylarında gördük alevi katliamında,sanırım bohçalının arkasında maraşçılar mevcut,yoksa 11 oyu nasıl alsın,ecevit zamanında 2 oy almıştı,son söz çok dikkatli olun,temennim iç savaş çıkmadan işlerin yoluna girmesi,zaten zat devamlı kaşıyor,ama ölümü hesaba katmıyor,bütün vücudu çürümüş,ne istersin Ülke insanlarından,eline ne geçecek kötülük yaparak,kötülükte bir noktaya kadardır peşi malum devamlı iyiler kazanır,reha,başkanda devamlı biribirleriylen didişiyorlar,esasında bu yazdıklarım önemli nokta bunu görmeleri lazım.
Zamanında sisiye düşmandılar,üstelik böylece mısır halkınada düşman olundu,10 senede çok şeyler kaybedildi,iyi ilişkilerimiz vardı,iş dünyasınında öyle,tahminim zarar en aşağı 100 milyar dolardan fazla,şimdimi aklınıza gelindi barışmak,eğer iyi ilişkiler içine olsaydık belkide israil gazzeye saldırmazdı,en azından mısırlan ittifak kurulurdu buna israil cüret etmezdi,bok anladıkları yok dış politikadan,uyaranda yok onların hepsi mal,şimdi gerçekler göründü yani takke düştü kel göründü ama işten geçildi,bu şımarıklılılğın bedeli ülkemize çok kötü yansıdı,mursi savunuldu yobaz müslüman kardeşler savunuldu,mürsi denen köpekte kadınlara patlıcan almayı yasaklayan güruhtu,bide hala rabia işareti yapıyorlar,bide kur korumalı yani kkm var,80 milyar dolar borç,en kötüsü malları faiz düşürülürken ona hep destek verdiler,dünya faiz artırıyor biz orada nas var diye faizleri 8.5 yapıyoruz,utanmadanda ben ekonomistim onların kafası basmaz diyerek kendisini dünyaya madara ediyor,şimdi faiz 45 çıt yok,ne zatta nede süzme torbası yalakalarında,böyle hatalarlan ükenin batımına ön ayak oldular,belkide bilinçi yaptılar bilemiyoruz içlerinden ne geçiyor,çünkü adamların abd emri ile görevdeler,onlar emrediyor bunlarda emiri yerine getiriyor,foyalar meydana çıkmasın diye devamlı muhalefet suçlu,onlar suçlanıyor,bunada tabanları inanıyor,bunların ülkeden yok edilmesi lazım,yok olursa anca özümüze döneriz.
17.12.2"Siyanürle altın arama" son buluyor"
Doğaya ve canlılara verdiği zararlar nedeniyle kamuoyunda büyük tepki gören siyanürle altın arama uygulamasının, tarihe karışacağı bildirildi.
17.12.2014
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/siy...-buluyor/92024
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Bu yaşanan facia bile son yıllarda yaşananların bir özeti gibi olmuş.!
17.12.2014 - Güncelleme : 17.12.2014
17.12.2014 - Güncelleme : 17.12.201414 - Güncelleme : 17.12.2014
Dünki olayla fıratı bitirdiler gibi
günaydınlar
İlave eski afet uzmanı olduğumdan:one:
Siyanürün en önemli etkisi aslında toprakta hareketsiz duran ağır metalleri, yani kurşun, cıva, antimon ve çinkoyu hareketli hale getirmesidir. Bu ağır metaller toprakta hareketsiz iken, bitki kökleri tarafından alınamıyor; ama hareketli hale geçince, bitki kökleri tarafından alınıyor ve bitkinin bünyesine geçiyor. Siyanür, yüksek derişimlerde toprak mikroorganizmaları için tok****** (zehirlidir) ve toprak yoluyla yer altı suyuna geçebilir.
Altın madeni atık barajı yıkılmalarında ve membran sızdırmalarında nehir, göl ve deniz sularına siyanür karışabilmekte ve suda yaşayan balık ve diğer küçük canlıların ölümüne sebep olduğundan doğal dengeyi bozmaktadır [7, 8]. Dünya’daki resmi veriler altın madenlerinin yol açtığı felaketlerin başında siyanür sızıntısının geldiğini gösteriyor. 1971-2015 yılları arasında kayıtlaya geçen 16 altın madeni kaynaklı felaketin 7'si siyanürlü suyla bağlantılıdır. Ayrıca söz konusu 16 felaketin 6'sı Kanadalı şirketlerin işlettiği madenlerde yaşanmıştır. 1971 ve 2000’de Romanya, 1984 ve 2000’de Papua Yeni Gine, 1995’de Guyana, 1995, 1998, 2014 ve 2015’de Kanada, 1996’da Filipinler, 1998’de Kırgızistan, 2003’de Honduras, 2004’de Gana, 2005’de Laos, 2009’da ABD’de, 2015’de Arjantin’de altın madeni kaynaklı felaketler olmuştur
Hareketsiz toprağı diğer metalleri harekete geçirdiğinden çevre felaketleri oluşturur,resmen bunu erzincanda gördük,iktidar para hırsından ülkenin anasını belliyor,yakında yayın yasağıda gelebilir,çünkü seçim geliyor,bir not sadece ülkeye kazanımı %4 cıvarıymış,sanırım buda devletin kasasına değil kendi ceplerine giriyordur kesin,yani işin özü nereye ellerini atsalar ülkenin ebesini belliyorlar,sırf adam bunları bilinçli yapıyor,bana dokunmasınlar biraz daha zikeyim diye kendilerine koruma yasası çıkartıyorlar,yani herşey bilinçli,onların ülkemizi düşündüğü yok,parçala yok et çok uluslu şirketlere peşkeş çek taktik bu,adıda siyasal islam,yani kullanılan islam:he:
erzincandaki facianın gerçek sorumluları
binali yıldırım (yerel mahkemeye baskı yaptığı kaç kere yazıldı)
murat kurum
çevre ve şehircilik bankanlığı çed raporunu onaylayan birim
erzincan çevre şehircilik il müdürlüğü
açılan onlarca davayı reddeden ilgili mahkeme heyetleri
vergi ve para cezalarını affeden hazine ve maliye bakanlığı yetkilileri
çalık denen adama yol veren en üstten en alta tüm siyasiler
bu arada erzincan tulum peyniri için onlarca video çeken sermayenin adamı mustafa sarıgülün seçildiği şehrin en büyük sorunu için tek kelime etmemesi video paylaşmaması da ilginç
bu konuda hakkı yenmeyecek en başta bir tane sedat cezayirlioğlu denen gerçek çevreci kişi ile zafer partisi başkanı ümit özdağı tebrik ediyorum
ha bir tebrikte ilhan cihanere bu firmaya dava açan ilk savcı peşinden fetö kumpasıyla alaşağı edldi
Liyakatsızlık, adaletsizlik, eğitimsizlik, cehalet, yolsuzluk, yobazlık ve rant her şeyi mahvediyor. :vk:
:ok:Cihaner çok uğraşmıştı,en sonunda görevden aldılar,yukarıda syn british ak mafya diye bir alıntı yapmıştı,aynende öyle,kendilerini düze çıkartmak için her pisliği yaptılar bütün kurumları ele geçirdiler bize bir mok olmasın diye,kan damarları yarı balık hafızalı salaklar gurubu,artık nasıl olursa olsun kafaları kesilmesi lazım,ak kapatma davasının peşinden zat için vatan haini diye 2010 yıllarında onu savcılığa vermiştim,2 savcı üstüme yürümüştü,benim gibi emekli ağır ceza hakim arkadaşım onları kenara çekti çıkıştı,peşinden abi dediler adamın arkasında abd var,bizim çolul çocuğumuz var diye şikayetimi işleme koymadılar,allah onlarında belasını versin,yargı içi böyle çürütüldü,peşi malum hep ele geçirildi,şimdi para bulamıyor düşman olduğu sisinin dötünü öpmeye gidiyor,bide filistin destek haberleri devamlı tavanda devamlı kaşıyorlar,yahu bu yahudi szin yüzünüzden azdı,el altından devamlı ticaret yaptılar,zamanında sisi ile ittifak yapsalardı şu an filistin gerginliği olmazdı,çünkü koridor açılırdı Türkiye ile mısır arasında,zaten dışarısı mısırı rol model alıyor,neyse bıktım artık bunları yaza,yaza,bu adamların yani akçıların ülke menfaati için yok edilmesi lazım artık nasıl olursa olsun,adamlar John Perkinsin taktik şeklini uyguluyor hala,bu adamdan yine ekleme yapayım:one:
sene 2005 türkiye ile bir alâkası olmayan john perkins kitabında anlatıyor; "kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. sonra onlara arabalarımızı satarız. sonra bankalarını satın alırız. o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. ayarlanan kredi "asla" o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. plan böyle işler. sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş millletler de bizim için oy verin! elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın..." sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir."
Benzine bugün geceden itibaren 1,79 TL zam yapılması bekleniyor
İçişleri bakanı : 9 isçimizi arama çalışmaları devam ediyor , herhangi bir arama kurtarma ihtiyacımız yok
CEVRESEL AÇIDAN MERAK ETMEYİN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ. Olan kayıp madencilere olmuştur.
Çevreci arkadaşları rahatlatmak için yazıyorum.
Bu ve bu gibi hadiselerden sonra çok şey yazılır ,çizilir. Masal nakaratı gibidir. Az gittik uz gittik.......
Sonuçta aynı noktaya varılır.
Benim çökme anında gözlemlediğim, olayın bir heyelan olduğu doğrultusun da. Yani her hangi bir işlem yapılmamış maden sahası.
Hiç bir atık tepeye taşınmaz.
Endişe veren kısmı kayan toprağın ;biriken atığı bir yerlere sürüklemesidir.
Bundan da endişe duymak bana göre yersizdir.
Nedenini niçin ini öğrenmek isteyen,44 sayfa buyursun okusun.
https://altinmadencileri.org.tr/wp-c...07/siyanur.pdf
Neden altından KANADA firmaları çıkıyor sorusunun cevabı da, te 450 milyar öncesine dayanıyor.
yanıldığın kısmı söyleyeyim arkası siyanürlü su dolu çukur yani o çukuru açmak için kullanılan toprak o bölgeye yıkılmış ayrıca işlenmiş toprak var yani elenmiş toprak gibi düşün o yüzden içerisinde ne kaya varne topak topak yıkılıyor
işlenmiş toprak balçık gibi akarak kayıyor
https://i.hizliresim.com/r06xmiq.jpg
Benim videolarda gördüğüm, böyle bir hafriyat dağının çöküp akmaya başlaması.
Altın ve gümüş harfiyatında bırakın kayayı, ufacık taş bile bulunmaz.
Önce maden cevheri kırılır, elekten geçer ve daha sonra değirmenlerde toz haline getirilir.
Bu altın veya gümüş cevheri tozu su ve siyanür ile dev havuzlarda karıştırılarak bulamaç haline getirilir.
Daha sonra elektrolizle altın veya gümüş ayrıştırılır, kalan atık dev havuzlarda çökertilir.
Benim Eti Gümüşte gördüğüm aşamalar böyle gerçekleşiyordu, fakat o dallarda eğitimim yok eksik bir şeyler yazmış olabilirim.
Bence o harfiyatın bu kadar akışkan olmasının sebebi bu.
Bu iş siyaset yapacağız diye cıvıtılıyor. Halk yanlış bilinçlendiriliyor.
Bakın altın üretiminde esamemiz yokken, tüketiminin de dünya 3. yüz. Bu yüzden ülkede Au üretimine paralı maşalar tarafından hep ket vurulur.
Detaylar burada yazıyor
https://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1n_%C3%BCretimi
Siyanur her yerde vardır. İlaçlarda bile kullanılıyor. Kışın kar üstüne serpilen tuzda oldukça fazladır.
Madencilikte kullanım
Madencilikte siyanür kullanımı 1880'li yıllara dayanmaktadır. Özellikle altın ve gümüş üretiminde kullanılan siyanürün, kapalı devre sistemler ile kullanımı gerçekleşmektedir. Üretim sonucu oluşan atıklardaki siyanürü uzaklaştırmak INCO prosesi gibi çeşitli prosesler ile mümkündür. Madene uygun planlama, yönetmelikler ve günümüz teknolojisi ile siyanürün taşıdığı riskler ortadan kaldırılmaktadır.
Bura da yazan
https://tr.wikipedia.org/wiki/Siyan%C3%BCr
Mesleğim olduğundan yazdım. Hiç bir siyasi yaklaşımımım yoktur.
Amacım bilgili arkadaşlarımı kahve kültüründen kurtararıp,bilinçli olmaya sevk etmektir.