Viopta usd şortlayan mb yi kastediyor olabilir mi ? 🙂
Printable View
Banka faizleri düşmüş, stopajda artıyor.
Yarın ilk isim fiziki altına dönmek.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 aylık düşüşü düşen trendi kırarsa 1 ayda geri alma şansı var..
eylül bilanço kapanışı 6 idi. 6 kapattırsalar bilançolar aynı kalır. 7 olsa %15 değişim olur aylık faiz 2 den %6 eder. yıl sonu 7 kapanırsa bilançoo etkisi -%9 olur.
Artık gerçekleri arama vakti..
Temmuz 2008 den beri, Parasını bankada mevduatta tutanın parasını, Faiz lobisi diye diye PUL ettiler.
2013 de iyice cesaretlendiler ve gaza bastılar..
Mayıs 2018 geldiğinde , artık kimse enayi olmak istemiyordu ve aksiyona geçildi. Kendi oyunları ile itibarları 2 paralık olmuş tepe taklak gidiyorlardı ki, akılları başlarına geldi ve aksiyona geçtiler.
Dolar 4,45 olsa ,bırakın 3,68 olsa ne yazar. Parasını mevduatta tutanlar kayıpta olacaklar..
Peki bunu neden yapıyorlar ?
Bir düşünelim..
Dolar oralara düşse bir Allahın kulu TL de kalmaz.
Ülkenin para birimini , kendi halkına işte böyle terk ettiriyorlar.
Bir Ülkeyi bir arada tutmak için gereken en önemli değerlerden birini yitirdik. Bir de "Yerel para" dalgasını geçiyorlar.
Geride hırpalanmış diğer değerlerimiz var ve sırayla..
https://i.postimg.cc/Hs1Hps0z/R-2243.gif
sn. izmirli hocam, sizin hesaba aklım ermedi ama, al-sat yapan ben faiz ve kur zararındayım. Kardeşim '' ben bu rakamdan satarım ve daha bulaşmam '' diyerek 13 eylülden beri güzel faiz aldı. Ben ,takribi 180 bin tl. zararda iken kardeşim 45bin tl. faiz kazancı aldı. Şimdi dolara dönse 13 eylülde alabileceği doların yarısı kadar fazla alabiliyor.
Yani al- satçı zararda.