Bu nasıl bir baskıdır. 5.1850 yukarı kırılsın istemiyorlar. Kırılırsa 5.22 ye gidecek uzun bir çubuk gelme ihtimali çok yüksek.
![]()
güzel deptiriyor...Mevduatta ki stopaj durumu ne oldu ,sanırım bugün sondu..uzatildi mi
Hamdım Piştim Yandım
Vergi avantajından yararlanmak isteyen mudiler adeta TL mevduata hücum etti. Bankacılar en fazla tercihin 3 ay vadede kullanıldığını söylüyor.
31 Ağustos tarihinde yayımlanan kararname ile 3 aylığına Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi avantajı bugün itibarıyla sona erdi.
https://www.bloomberght.com/haberler...-son-gun-atagi
Katılıyorum doğru analiz olmuş. Ben de forumda konu başlığı sakinledikçe tersi hareketin başlamak üzere olduğunu düşünenlerdenim. Daha önceden de dikkatimi çektiği dönemler olmuştu.
Kendi adıma iniş trendinde 5.50'lerden beri kademeli giriyorum. %70-75 girmiş durumdayım. Aracı kurumdan da biraz görüş aldım. Olur da 5'lere inerse %80-90 gireceğim pek bir TL bırakmayacağım artık. Son 1 ayda hem alamadığım faizden hem kurda inişin sürmesinden kayda değer bir zarar oluştu ama çıkmaya başladığında zararlar silinip karlar gelecek diye bekliyorum bakalım.
Stopaj indirimi de kalkmış, faizleri de zaten 3 ayda 28-26-24 erittiler iyice, bu saatten sonra döviz almayıp TL'de beklemek ciddi risk oluşturmaya başladı gibi. En azından benim algım böyle. Tersi olursa da sonuçlarını kabullenerek pozisyonumu aldım ben.
Mesele tepelerde milleti gazlamak değil,
Esas mesele diplerde kaleyi terk etmemektir..
Yer İmleri