Originally Posted by
hellistheothers
Yüksektir vardır bir nimeti, düşüktür vardır bir musibeti derlerdi eskiler.
Hatta meşhur trader'ın sözündeki gibi , ucuz alıp pahalıya satamazsın, pahalı al daha pahalıya sat.
Bankacılık sektöründe yukarı kımıldanma görmeden, düşüşün sonlandığı, konsolide olduğundan emin olunmadan girilmesi iyi fikir değil kanımca.
Elbette toparlanacaktır ancak bir trend oluşturmasını beklemek, diplerden daha yükseğe almak pahasına yeğdir diye düşünüyorum.
Ben bir yandan hisse de topluyorum ama endekse görece güçlü şirketlere, çok düşmüşlere değil, o kadar da düşmemişlere giriyorum hep, yukarı dönüldüğünde de farklarını gösteriyorlar genelde.
Kollektif zeka abartır ama nadiren yanılır. Bazen piyasanın hikmetinden sual etmemek gerek.
O fiyatların içinde geri döneceği şüpheli 0.60'dan hayrat gibi siyasi irade baskısıyla dağıtılan krediler de var, bir sürü başka faktör de var.
Bir de şu var tabi, hayatta en önemli iki kavram var elimizde , sınırlı, dönüştürülebilir ve değerli, biri nakit biri zaman. Çok uzun süre aynı fiyatlarda beklerken kaybetmediğini sananlar , aslında diğer metayı yani zamanı harcamaya devam ediyorlar.
22-23 sene önce ben üniversiteye girerken, hazırlanırken genetik mühendisliği geleceğin mesleği derdi herkes, hala geleceğin mesleği... :) O zaman o coşkuyla girenler o geleceği bekliyor hala.
Bankacılık için de bir sene önce ucuz diyorlardı, hala ucuz.