Sayfa 173/1002 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Faizler artmaya devam edecekse,
    Dönem kira sertifikası ve yerli borçlanma araçları fonları dönemi değildir.
    Artan faizlere uyum sağlayıp yüksek faizli tahviller yada sertifikalar edinene kadar ellerindekilerin 2. el değeri düşeceğinden eksi yazma riski normal zamana göre daha yüksektir.

2. Katılıyorum. Hazine tahvil vb. menkul kıymetler tutan fonlara yatırım değil araştırma zamani olabilir. Perşembe PPK sonrası biraz daha netleşir tablo.

Piyasada en uzun vadeli kağıtları tutan fon DZT gördüğüm kadarıyla. DİBS fonlarını incelemiş birisi var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Katılıyorum. Hazine tahvil vb. menkul kıymetlere tutan fonlara yatırım değil araştırma zamani olabilir. Perşembe PPK sonrası biraz daha netleşir tablo.

Piyasada en uzun vadeli kağıtları tutan fon DZT gördüğüm kadarıyla. DİBS fonlarını incelemiş birisi var mı?
    HTT ve DZT'nin dönemi hiç değil.
    Bu iki fon faizler düşerken revaçtaydı.
    Şu anda ciddi eksi yazarlar.
    Uzunca bir dönem bu fonlara girilmez gibi gözüküyor.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    HTT ve DZT'nin dönemi hiç değil.
    Bu iki fon faizler düşerken revaçtaydı.
    Şu anda ciddi eksi yazarlar.
    Uzunca bir dönem bu fonlara girilmez gibi gözüküyor.
    Aman aman HTT DZT bu zamanda aklımızın ucundan geçmemesi lazım. Bu fonlar 6 aylıkta eksideler. Her ne kadar ismi "uzun vadeli" olsa da faizler düşüşe geçtiğinde vur-kaç amaçlı alınmalı diye düşünüyorum. Uzun vade tutulursa ele avuca sığan bir getirisi yok gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    Teorik olarak ppf'lerin de eksi getirme riski var. Sonuçta fonlar mevduat değil. AHU en son yılbaşında eksi yazmıştı, bir de bu cuma yazdı. Düşük riskli diyebileceğimiz OSL ve bazı diğer kısa vadeli borçlanma fonları da eksi yazdı. TEFAS sitesinde aylık/3 aylık/6 aylık/yıllık getirilerine bakıp ppf ile karşılaştırabilirsiniz. Fon performansını günlük değil fakat en az 1 aylık periyotlarla karşılaştırmak daha mantıklı bence.
    Tabi özel sektör borçlanma fonlarında, içeriğinde hangi şirketin tahvillerini bulunduğu önemli. Geçmişte bimeks, dünya göz vs firmalar tahvillerini ödemeyince bazı fonlar ciddi eksi yazdılar.
    1.1.20 de dusmustu
    Ahu da devam ediceksen dagilimdaki
    Tahvilleri takip et bunlar öst
    Ôzel sektor bilancolar flan
    Bu zamana kadar ahu nun bi vukuati
    Yok ama olmazda degil
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    burada yazan herkeşin fikri engindir değerlidir ... benim bir ekstram yok.. hayret o kadar da açık yazdığım halde , neyse ....

finoğ - fno eyibe -eıb eyice - eıc
    Son ikisine biz kuzu diyoruzda

7.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    1.1.20 de dusmustu
    Ahu da devam ediceksen dagilimdaki
    Tahvilleri takip et bunlar öst
    Ôzel sektor bilancolar flan
    Bu zamana kadar ahu nun bi vukuati
    Yok ama olmazda degil
    YTD.

ppf'nin gerisinde kalmaya başladı zaten, ufaktan azaltmayı da düşünüyorum şu an tuttuğum miktar 14bin falan, fon portföyümün %20'sine denk geliyor, çok değil. Katı mevduatçı olduğum için birikimin büyük kısmını mevduatta tutmaya devam ediyorum

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yüksektir vardır bir nimeti, düşüktür vardır bir musibeti derlerdi eskiler.

Hatta meşhur trader'ın sözündeki gibi , ucuz alıp pahalıya satamazsın, pahalı al daha pahalıya sat.

Bankacılık sektöründe yukarı kımıldanma görmeden, düşüşün sonlandığı, konsolide olduğundan emin olunmadan girilmesi iyi fikir değil kanımca.

Elbette toparlanacaktır ancak bir trend oluşturmasını beklemek, diplerden daha yükseğe almak pahasına yeğdir diye düşünüyorum.

Ben bir yandan hisse de topluyorum ama endekse görece güçlü şirketlere, çok düşmüşlere değil, o kadar da düşmemişlere giriyorum hep, yukarı dönüldüğünde de farklarını gösteriyorlar genelde.

Kollektif zeka abartır ama nadiren yanılır. Bazen piyasanın hikmetinden sual etmemek gerek.

O fiyatların içinde geri döneceği şüpheli 0.60'dan hayrat gibi siyasi irade baskısıyla dağıtılan krediler de var, bir sürü başka faktör de var.

Bir de şu var tabi, hayatta en önemli iki kavram var elimizde , sınırlı, dönüştürülebilir ve değerli, biri nakit biri zaman. Çok uzun süre aynı fiyatlarda beklerken kaybetmediğini sananlar , aslında diğer metayı yani zamanı harcamaya devam ediyorlar.

22-23 sene önce ben üniversiteye girerken, hazırlanırken genetik mühendisliği geleceğin mesleği derdi herkes, hala geleceğin mesleği... O zaman o coşkuyla girenler o geleceği bekliyor hala.
    Bankacılık için de bir sene önce ucuz diyorlardı, hala ucuz.
     Alıntı Originally Posted by omer1020 Yazıyı Oku
    Ne kadar güzel- Özet, ders olacak derli toplu bir makale , emeğinize sağlık- İzninizle bir çok grup da paylaşacağım, o kadar öz- net- ifadelerki bayağı bir tecrübenin yaşanmışlığın ürünü. Tekrar teşekkürler ,gönlünüze sağlık.
    bir banka Vakıfbank; 1 sene önce 15.08.2019 kapanış fiyatı: 4.52 , cuma yani 14.08.2020 kapanış fiyatı 4.14 , geçen sene fiyatından da düşük. lakin bu arada 7.00 de görmüş.
    borsa da çok ince hesap yapmamak gerekir, bir hissenin ucuzluğunu görmek için alim olmaya gerek yok. alımı ve satımı kademeli yapmak 1. kuraldır. nakit Altın'dır, lafına takılı kalıp, hep nakit de kalınırsa para pul olur. 2. kural nakti , korku anında hisseye dönüştürmektir.

Sayfa 173/1002 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •