Emeklilikte Güne Takılanları da emekli etseler şahane olur.
Pek çok tanıdığım 30 yıl önce giriş yapmış. Ancak toplam ödemesi 30 gün. Çok mağdur var.
Printable View
Bugün memleketimizde işlerin nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğuna küçük bir örnek yaşadık.Ortalık nasıl bir anda dağıldı di mi.Şimdi kendimize sormamız gereken soru şu önümüzdeki günlerde bizi brunson sonrası gibi dönemler mi bekliyor yoksa bugünkü gibi dönemler mi.Yani ne tarz olaylar daha etkin olacak.Olumlu diyenler dolar satsın, olumsuz diyenler alsın,mantıklı yaklaşım bu olmalı.
Şu ana kadar görülen o dur ki payanda MHP lideri BAHÇESİZ bir PAPAZ kadar Doları yukarı taşıma gücüne sahip olamamıştır.
Arkadaşlar ben bu onsun ani çıkışından çok huylandım.Global piyasalarda amerikan borsasında çöküş mü olur,çinle amerika birbirine mi girer,ufak tefek bir savaş mı başlar bilemem.Ama bir pislik olacak habercisidir ,demedi demeyin.
Aslında ben de yazımı gülücükle sonlandırmışım,yanlış olmuş,kusura bakmayın,ben bazen istemsiz koyuyorum o gülme efektini,laflarım ironi içeriyorsa ciddiye alınmasın diye.
Ne Peskuvitciymis yahu bu, simdi hangi ittifak bitti hangisi devam ediyor, coz cozebilirsen!:vk:
Boşuna mı heyecanlandık yani :he:
Valla ben grafik falan pek anlamıyorum,ama amerikan borsalarında büyük bir çöküş olacağından herkes bahsediyor artık,fazla tartışma yok o konuda.Asıl soru zamanlaması,ben içgüdüsel olarak anlamsız ons çıkışının bir gösterge olabileceğini düşünüyorum.Akşam amerikan borsalarına bakmak lazım ne olacak acaba.
Yok arkadaşlar bu onsun gidişatı normal değil.Akşam amerikan borsaları dağılır bence,garip bir şeyler var.
Dünya ekonomisinin acil durum alarmı bizdik. Şimdi bizim yanımıza İtalya,Polonya gibi yeni belirsizlikler türedi. İşin kötüsü,bu yeni durumlar bizimkine katalizör olur. Ons teknik çalışıyor,onsta da dolarda da olaylar bahane realite şahane.Şahane demek uygun olmadı ama,söz öyle akıyor, ben ne yapayım.
Paranın değerini korumanı tek yolu altın.
Gram Altına yatırım yapınca doğal olarak dolara da yatırım yapmış oluyorsunuz.
Bugün bir kez daha görülmüştür ki ortam çok kırılgan, TL de kalmak zor.
Neyin ne olacağını öngöremiyoruz.
Bir sabah bir bakıyorsun dolar-tl 7 olmuş.
Bahçeli genelde devam demeseydi bugün geri çekilme de olmazdı bence.
Yertaş İnşaat konkordato istedi
Ankara ve İstanbul'da önemli metro projelerine imza atan ve 1975 yılında kurulan Yertaş İnşaat, alacaklarını tahsil edemediği için konkordato talep etti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...stedi-2697485/
Bir betoncu daha mortu çekmiş, neyse canım DOLARIN çıkışından bize ne betoncular düşünsün hatta daha beter olsunlar.
İnşaatcı degilim ama betoncular niye daha beter olsunlar, düşünün ticaretle uğraşıyorsunuz devlet ihale açmış gidip teklif verirsiniz
aldıgınız işleri yaparsınız, gereksız ihale açıp gereksız beton yaptıranların kulagını çınlatsak daha iyi olur sanki.
Elin Dolarlarını borç alıp betona gömenler yüzünden ben bugün %70 enflasyon ile acı çekiyorsam bunun sorumlusu betonculardır en büyük cezayı da onlar çekmelidir.
Doların çıkışından bana ne diyenler grubundan yalaka başı Sabancı holding hisseleri ne zamandır aşağı geliyor, bugünde %4 aşağıda , demek ki YALAKALIK da bir yere kadar para ediyor bir yerden sonra başının çaresine bak diyorlar adama...
Nasıl yeter gari diyeyim ya ! ifrit grubu bunlar, bunlar yüzünden %70 enflasyon kazığını yedik , yediğimiz içtiğimiz de geçen seneye göre %100 arttı. Uyanıklık edip zamanında Dolara geçmesek babayı sapına kadar yemiştik de neyse Dolarda olduğumuzdan fazla etkilenmedik.
abiler bu gram altini nasil aliyorsunuz fiziki olatak mi ? yoksa bankda altin hesabi acarak mi ?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben gümüşçüyüm. Altını da solladı zaten altın 1 giderse gümüş 2 gider dermişim. Dedim zaten. Ama 1 hafta önce aldığım fiyata yeni geldi.
Arkadaşlar, bugünkü hareketin sebebi Bahçeli mi, CDS'nin 400'ü geçtiği söyleniyor. Var mı bir bilgisi olan?
Bence Bahçesiz tek başına bu kadar etki yapmaz be ya !
yok be abisi ne bahçelisi ,dünya yangını çıktı çıkıyorda ondan, hem bahçeli etiği sözün % 80 ini geri aldı cumhur ittifakı devam ediyo kem vede küm, buarada balonbergteki spiker kızcaz baya zorda .,ama hisselerdeki düşüş çok değilmi yaa filan diyerek şirinecilik oynuyor öyle acıdımki gramlarımı ve dolarlarımı satıp borsayı yükseltesim geldi ama umut aganın korkusundan vazgeçtim
Bu resimde saçma olan Doların 6 nın altına hatta 5.50 kere kadar düşmesi...
Bir yıl içinde 200 milyar dolar nakit ihtiyacımız var+FED bir taraftan çakıyor+Trump bize özgü değil tüm dünyaya çakıyor+Özellikle bizim gibi nakit ihtiyacı olan tüm gelişmekte olan ülkeler sarsılıyor+AB ne yapacağı konusunda bir fikri yok Yunanistan sorununu tam bitirmiş kendi İtalya ayrı bir dert+Petrol fiyatları yükseliyor (üretim maliyet artışı)+Son bir kaç haftadır ABD borsaları çöküyor dolayısıyla diğer borsalar çöküyor
Bu resimde bizde dolar 7 üstü o zaman için balondu ama 6 altıda gerçekçi değil...
hele Merkez çatır çatır dolar satarken, onu bunu fon kaymaları yaparken ,%7.5 la dolar borçlandım diye anlamsız sevinç çığlıkları atarken ,resmi %25 reel de %50-80 eflasyon varken,banka kobi kredileri 40-50 lere dayanmişken ,elimizi IMF değil Katar a açarak umutlanırken...
Bu resimde Dolar 6 altı olamaz...
Bu resme tek uyacak şey IMF ile ucuz taze kredi ve onlarin kontrolünde bilinçli ekonomik uygulamalarla bak ozaman resim yerine oturur...
bu olsa bile şahsi fikrim dolar 7 altı ülkeye zarar.... yıllardır savunduğum konu... heryıl reel eflasyon kadar dolar arttırılsaydı şimdi merkezin elinde kafadan 200 milyar doları olur 2-3 ten dolarla gelene bu gün 5 ten eline verir reel olarak biz karda olurduk...tabii üretim şart...ve ucuz TL rekabet demektir
Olur mu... Altın ,Petrol, Siyasi ve Jeopolitik konular ,eflasyon ,üretim tüketim vb herşey bu sayfayı ilgilendiriyor...Mesela TL nın gebermesi yada uçması Altın ı etkilemez yada Altın TL yi etkilemez...ama Dolar maalesef şu an için tek reel birim...
Dolayısıyla yeriniz burası zira burası sizede ,sizin yazdıklarınız bizede faydası var...
Daha önce bahsetmiştim hatta 6 dan dolar alırken 1.180 de nerdeyse altın alacaktım ama altının altın yılını şu FED in yapacaklarını yaptıktan sonra bekliyorum tahminim 2020 den sonra...ama şu an alacaksan 5 yıl hedefli alınmalı şahsi fikrim...önce dolar dünyayı gebertsin sonra altın doları gebertecek
😀😀😀
Tuğla gibi zam!
İnşaat malzemelerine gelen zamlarla birlikte bir adet tuğlanın fiyatı 1 TL oldu. Taşeron artan yüzde 57 maliyet yüzünden isyanda.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...i-zam-2697486/
Valisinden bakanına kadar fırıncıya zam yaptırmıyorlar baskı var peki DOLARIN çıkışından TUĞLAYA ne hadin bakim A KE PE bir cevap ver bu soruma ! Beter olmadan yeter olmayacak, MART ta CE HA PE toprağa gömülecekmiş öyle dedi efendi o zaman herkes layık olanı yaşayacak, Doların çıkışından bize ne ! beter olan ve olacaklardan bize ne...