2013 e kadar borsadaydim.cok gomlekci arkadaşım vardi. Aile hayatim kotu yere gidecegini anladığım an 2013 mayis ayinda borsa 91 bin iken ciktim.tum yatirim hesaplarını kapattim.
Printable View
2013 e kadar borsadaydim.cok gomlekci arkadaşım vardi. Aile hayatim kotu yere gidecegini anladığım an 2013 mayis ayinda borsa 91 bin iken ciktim.tum yatirim hesaplarını kapattim.
Arsa tarla işi ile ilgili başımdan gwçwn olayı anlatayım .
Zamanında o dönemde 1 m2 si 1 malboro eden tarlayı Malboro 10 liralar iken 500 TL ye arsa iken sattım .Topu topu 15 yıl içinde oldu bu bahsettiğim .
Datçada geçen yıl 3 dönüm arsa içindeki villa tarzı 2 katlı eve 1 trilyon istiyorlardı ben bile çok kim verecek diyordum,bu sene 2 trilyona alıcısı çıktı verdiler .
Krizden önce 500 bin istenen sitede 2 bine kiralık ev vardı Ankarada .Şu an 700 binden aşağı ev yok kira 3.500 isteniyor ..
Emlakda arz fazlası var doğru ama unutmayın maliyetler artık çok yükseldi .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsadaki specler tarih oldu .
http://www.turkeyforum.com/satforum/...ad.php?t=60628
Onların yerini büyük bankaların emeklilik ve yatırım fonlarının aldığını duymuştum !
Dolar forumunda paylaşmışlar:
Jüpiter ve Mars arasındaki bir göktaşında 10 bin katrilyon dolar değerinde nikel, demir ve altın tespit edildi. Dünya ekonomisinin büyüklüğü 73.7 trilyon dolar.
https://tr.sputniknews.com/bilim/201...konomi-meteor/
3-5 yıl önce bir yatırımcı anlatmıştı. (kendisi Hisarüstü'ndeki Yıldız Tek.Üni.'nin sosyal tesislerindeki lokali , ya işletiyordu, ya da çalışanımıydı neydi )
4.Levent'teki büyük bankaların merkez şubelerinden her öğlen gelen fon yön. müdürlerinin , lokalde en dipteki masaya geçerek kendi aralarında fısır fısır konuştuklarını, hiçbir şey yemeden içmeden , masaya garson , hatta kendi şöförlerinin bile yaklaşmasına müsaade etmeden kalktıklarını anlatmıştı.
Ev maliyetleri M2 5000 TL oldu.arz bitince fiyatlar artacak.
Slampflasyon var.hem enflasyon hem durgunluk beraber.
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emlak konusu çok değişik... İstanbulda çok ev var ama hepsi karşı apartmana bakıyor... Ormana, bahçeye, denize bakan güzel bir ev çok az... Bu yüzden bir ara siteler popüler olmuştu... Sonra İstanbullular site diye beton yığınları yapıp pazarlamaya başladı... Artık onların da anlamı yok sadece aidatları yüksek... İstanbulda yerleşecek bir yer arıyorum ama maalesef...
Arsa isi sans isidir ustad. O datcadaki villa 2m e cikti diye arsa yuzde yuz kazandirir diyemeyiz. Bakin ben de bir ornek vereyim
Sizin gibi arsa yatirimcisi bir arkadasik cok tutulan biryerden arazi aldi. Tum muelteahitler pesinde. Bu nazlandi.
Bir dahaki yil belediye 3 yanini yesil alana cevirdi. Arsaya giden yol vermedi
Sonuc arkadas aldiginin onda birine satacak ama alici yok
bende 270 m2 ev vardı 250 ye sattıydım desene 1 trilyon olacak :kahkah:
metrekare başı maliyetlerin arttığı çok doğru, dolayısıyla yeni ev yapılmayacak, rusyadaki gibi bol bol eski evler kullanılacak, olası bir depremden sonra istanbuldada yeni evler yapıldıktan sonra tokyo gibi olacak, bir fakirin evsizin yaşaması imkansız bir şehir haline gelecek, rent zihniyetiyle çalışan beyaz yakalı şehri istanbul...
Evet eğer gerçek derinlikli işlemleri yapan spekleri bu şekilde öldürürlerse borsaya para girişi kronik olarak sekteye uğrayabilir.
Ben şahsen daha derinlikli piyasalarda işlem yapmayı tercih ederim. O nedenle BIST üzerinde işlem yapmıyorum. BIST bu şekliyle firmalara ucuz finansman sağlama aracı olmuş gibi duruyor. Temettüler ise mevduat faizinin neredeyse onda birine düşmüş. Yazık.
O listede yazan isimlerin hemen hepsini tanirim, bir kac tanesi ile de oturup konustum, hatta iki tanesinin goturdugu hisselerde de isim oldu..
Bahadir Karldag'in Tumteks operasyonunda ve Halil Guvener'in Dogusan borusunda mesela...
Bir ara bir SPK baskani bunlarla cok ugrasti, islem yasaklari getirdi enseledigine..
Kagitlari sermayeleri belli sureligine bloke oldu..
Bu is derinligi azaltti. Amac kurumsal yatirimcilar yaratmak idi.
Tamam yaratti da ama bistin de tadi tuzu o speklerdi, millet su kisi su kagitta imis diye dedikodu yapardi, eskiden bist daha heyecanli daha guzel bir yerdi. :)
Simdi ise cok yavan..
Syg,
2013 de Bist de 5 cent idi...
En son 2017 Eylul'de 3 cent simdi ise 1.5 cent...
Her sey, ulke kulliyen ucuzladi.. dolari dovizi olan icin, doviz kazanan icin...
Tum varliklar eridi..
2011 yilinda cok iyi hatirliyorum Camper ayakkabi alirdim 350 TL ye simdi bugun baktim Istinye Park AVM'de 750 TL ayni ayakkabi.
O zamanlar senede bir cift alirdim artik almiyorum/alamiyorum, degmez diyorum...
Syg,
Üniversitedeyken aldığım ilk kağıt Tümteks'ti bankamatikten lot altı işlem yapıyordum o zamanlar fiyatı da gazete bulursam oradan takip ediyordum yükseliş zamanını kaçırdığım için hiç kar edemeden çıkmıştım kağıttan :)
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayni hissede biz de bir gurup olarak bir kac ay bulunduk.
Bahadir bize de aldirdi ama sozunde durup goturmedi..
Biraz asagi cekti ve elimizde sismesini sagladi, bu nedenle aramiz acildi..
Ben acimadim kafasina kafasina attim zarara katlandim, arkadaslar biraz daha beklediler ama onlar da sonra cikmak zorunda kalmislardi..
Genclik cahillik iste yoksa benim ne isim var Tumteks gibi kagitlarda?
Neyse ben "oyunu" bozunca baskalarina da aldirmis bu Bahadir denen adam, benim uzerime saldi bir kac kisiyi, bunlar yuzunden goturemiyorum, bunlar satiyorlar anlasmayi bozdular filan diyerek...
Birileri aradilar, once araci kurumumu tehdit etmisler sonra bana ulastilar bi sekilde telefonla, satma yoksa kotu olur falan filan, sana Dundar KILIC'in (eski bir kabadayi) yegenini gondeririz gibi tehditler v.s ama ben buyursun gelsin kim gelecekse dedim ve satmaya ve sattirmaya devam ettim.
Bir daha da birileri operasyon yapiyor diye bir kagida girmedim o zamandan sonra.
Dogusan'da guzel kazandim ama Halil Guvener sayesinde ve o cikmadan ben ciktim, arkadaslarimi da cikarttim ama onlar dayanamadilar gitmeye devam ediyor dediler ve tekrar girdiler bu sekilde daha onceki kazanclarini da geri verdiler.
Syg,
Borsa diyince Karaköy Rıhtım caddesinde bond çantalar içinde işlem yapılan yılları hatırlıyorum, bilmem o dönemden işlem yapan varmıdır.1987 falandı galiba borsa Karaköy'deki binada faaliyet gösteriyordu.
Nerden nereye geldi.