Ahahaha değil ya :kmk:
Fazla risk almayan demek istedim :hah:
Printable View
GPG günü tahminen yüzde 0,42 değer artışı ile 1,2519 seviyesinde tamamladı
11 yıldır tacirler kullanırım. Bi kere bile bahsetmediler bu fondan:)
nolmuş buna böyle :) Admustafa'ya ve payşalan arkadaşlara teşekkürler :ok:
https://resmim.net/f/n6j8xM.png
https://resmim.net/f/EpCucm.png
Arkadaşlar,
Fonları düzenli takip, yeri geldiğinde değişiklik yaparak yıllık en az %10luk reel getiri elde edilir mi ?
Hepinizin Fon getirisinin yüksek olmasını diliyorum.
Belki normaldir bilmiyorum. Yine de yazayım. Dün yfv'den 200 kişi çıkmış. Böylece bugün 750 kişi kalmış. Fon büyüklüğü de 4.000.000tl azalmış. Bu neden olmuş olabilir? Yani aynı anda borsa veya başka bir enstrüman girmiş olamazlar diye düşündüm
TCD ne yaptı acaba çok merak ediyorum :halay:
İçim rahatladı, teşekkürler , doğru ay başında da bu sayidaymis.
Tefaş'in tarihsel veriler sekmesinden girip yfv seçerek baktım. Sanırım bu 2 site arasında bir uyumsuzluk var kişi sayısı anlaminda. Spk verisi doğrudur belki de, bilemedim.
Sulo nerdesin sulooooooo
Halihazırda 80 K civarında olan ve her ay düzenli olarak ortalama 7-8 K ilave edilecek küçük portföyüm için şöyle bir dağılım yapmayı düşünüyorum. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
-%25 Sabit getiri (Asıl olarak VK6, zaman zaman tahvil faizlerinin durumuna göre ve anlık geçişe izin vermesi nedeniyle VK11 e geçiş yapılabilir. Zaman zaman düşük miktarlarda yfv ve okt de olabilir. )
-%25 Altın (Kaydi ve fiziki)
-%25 Hisse senedi (Şu an için portföyün yaklaşık %50 si doğrudan hisse senedinde, bir süre alım yapmayarak ve ekside olan hisselerde artıya geçtiğimde satış yaparak toplam portföyün % 25 ine indirmeyi düşünüyorum. Ayrıca zaman içerisinde hisse yerine bir takım istisnai hisseleri elimde tutmak kaydıyla hisse senedi fonlarına geçiş yapabilirim.)
-%15 Değişken fonlar (Şu aralar çok popüler olan gpg, tcd gibi)
-%5 Petrol fonu
%5 Biraz heyecan ve keyif için Trade (Stop los uygulayarak hisse senedi ve sabit getirili fonlar arasında geçiş)
-Ayrıca portföy harici olarak düşündüğüm ve her ay yaklaşık 170 Usd civarında ödeme yaptığım dövize endeksli, poliçe süresi sonunda geri ödemeli, 12 ve 14 yıl süreli hayat sigortası poliçelerim var. (Söz konusu poliçelere ilişkin olarak aylık ortalama %25 civarında vergi iadesi - avantajı oluyor. Yaklaşık 200-250 TL civarındaki bu miktarla belirlediğim üç hisse senedini poliçe süreleri sonuna kadar düzenli olarak almayı düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük ihtimal pegasus ağırlıklı bir hisse senedi fonu. Grafik pegasus un grafiğine çok benziyor.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sulooooo evladim senin agzin ne solir???😂😂😂😂😂
vk6 18,80mk
okt 26,02mk
Tacirler ekraninda guncel fiyat yok maalesef.
http://imgbox.com/eLFlY9Mh
YFV Brüt MK 20.45
Fiyat: 0.017010
Kendi portföyümü hergün şöyle yapacağım böyle yapacağım diye düşünüp bir türlü şekillendirememiş kişi olarak portföyünüzü şekillendirmiş olmanız güzel bence umarım güzelde getirisi olur :) ileride oluşacak koşulları değerlendirip ekleme çıkarmalar mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. Petrol fonu çok volatil bu aralar iniş çıkışlarına dikkat etmek lazım :)
Mk oranlari nasil belli oluyor, siZ mi hesapliyorsunuz yoksa baktiginiz sitemi var. Yada bakiyorum tefasa yaklasik 7:25 civari fiyatlar yansirken bazilari cok erkenden fiyat yaziyor. bu kadar erken fiyatlanmayi nereden bakiyorsunuz?
En erken PPF'lerde fiyat belli oluyor saat 18 den sonra online şubede alış fiyatları ertesi gün fiyatları olur. Ak, İş, Ziraat portföy sayfalarından da kendi fon fiyatlarını yayınlıyorlar. Aracı kurumlardan telefon bankacılığından bile öğrenilen fon fiyatları mevcut. Bunların dışında portföyünüzde olan fonları MKK portalı üzerinden kendinizde hesaplayabilirsiniz. Her fon için olmasada MKK'da işe yarıyor bazen . Kısacası paylaşımlarla bir yöntem bulmaya çalışılıyoruz fiyatı öğrenmek için :)