Tefaþ'in tarihsel veriler sekmesinden girip yfv seçerek baktým. Sanýrým bu 2 site arasýnda bir uyumsuzluk var kiþi sayýsý anlaminda. Spk verisi doðrudur belki de, bilemedim.
Sulo nerdesin sulooooooo
Halihazýrda 80 K civarýnda olan ve her ay düzenli olarak ortalama 7-8 K ilave edilecek küçük portföyüm için þöyle bir daðýlým yapmayý düþünüyorum. Öneri ve yorumlarýnýzý bekliyorum.
-%25 Sabit getiri (Asýl olarak VK6, zaman zaman tahvil faizlerinin durumuna göre ve anlýk geçiþe izin vermesi nedeniyle VK11 e geçiþ yapýlabilir. Zaman zaman düþük miktarlarda yfv ve okt de olabilir. )
-%25 Altýn (Kaydi ve fiziki)
-%25 Hisse senedi (Þu an için portföyün yaklaþýk %50 si doðrudan hisse senedinde, bir süre alým yapmayarak ve ekside olan hisselerde artýya geçtiðimde satýþ yaparak toplam portföyün % 25 ine indirmeyi düþünüyorum. Ayrýca zaman içerisinde hisse yerine bir takým istisnai hisseleri elimde tutmak kaydýyla hisse senedi fonlarýna geçiþ yapabilirim.)
-%15 Deðiþken fonlar (Þu aralar çok popüler olan gpg, tcd gibi)
-%5 Petrol fonu
%5 Biraz heyecan ve keyif için Trade (Stop los uygulayarak hisse senedi ve sabit getirili fonlar arasýnda geçiþ)
-Ayrýca portföy harici olarak düþündüðüm ve her ay yaklaþýk 170 Usd civarýnda ödeme yaptýðým dövize endeksli, poliçe süresi sonunda geri ödemeli, 12 ve 14 yýl süreli hayat sigortasý poliçelerim var. (Söz konusu poliçelere iliþkin olarak aylýk ortalama %25 civarýnda vergi iadesi - avantajý oluyor. Yaklaþýk 200-250 TL civarýndaki bu miktarla belirlediðim üç hisse senedini poliçe süreleri sonuna kadar düzenli olarak almayý düþünüyorum.
Yorumlarýnýzý bekliyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Venus_V4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Büyük ihtimal pegasus aðýrlýklý bir hisse senedi fonu. Grafik pegasus un grafiðine çok benziyor.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sulooooo evladim senin agzin ne solir???😂😂😂😂😂
Yer Ýmleri