Hayırlı Cumalar... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Printable View
Hayırlı Cumalar... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Zamansallık anlamında kullanılınca etkin oluyor mesela dip fiyat olarak gördüğünüz aldığınız rakam, zamansallık ile yani 50-100 bar sonra bakan başka biri için dip değer olarak alınıyor gibi düşünün.
İşlem yaptğınız süreç önemli yani 5 dk lık grafik bakıyorsanız minimum 2-3 gün sonra etkinliği görebilirsiniz.
Eğer baktığınız grafik günlük ise bunun karşılığında yaklaşık 2-3 hafta bazen 1 aya tekabül edebiliyor .
Daha hızlı sonuç almak da mümkün ama bence trade yöntemi belirleyin kendinize yani önce kendinizi tanımaya çalışın . Ne kadar bir süre sabrınızı test edebileceksiniz. Aldınız malı ohhhhh ne güzel di mi... Durun asıl dert ondan sonra başlıyor, tahtadaki spek sizin aldığınız o malı sizden daha aşağıdan almak için her türlü yolu deneyecektir. Onun elinde parası ve aynı zamanda malı var.
Ama sizin elinizde onu yenebilecek tek bir gücünüz var. Sabrınız.
Eğer siz sabrınızı test etmeye niyetliyseniz portföyün tamamı ile değilde daha küçük rakamlarda deneyin mesela 100 lot yada 50 lot gibi . Göreceksiniz aslında en büyük güç sizin elinizde. O tahtacı, size sattığını sizden geri almak için daha aşağılara fiyat denemesi yapacaktır. Unutmayın rakibiniz sizden çok daha güçlü elinde parası var ve mal da onun asıl oraya misafir olarak gelen sizsiniz.
Ya sizde ev sahibi gibi davranıp gerine gerine dolaşacaksınız. ya da bir köşede kara kara düşünüp ben ne halt ettim diyeceksiniz. İşte burası en zevkli yeri. Ona sizinde artık burada bir payınız olduğunu hissettirmezseniz işiniz çok zor. Aklınızdan sakın çıkarmayın, satmak istediğinizde kesinlikle malınızı satışa koymayın. onu orada gördükçe her zaman daha aşağıda almak için çaba harcar. Siz siz olun aktiften alıp, satacağınız zamanda pasif fiyata vurun .
Tabi bu kesin ve net bir yöntem değil. Her zaman kendinize ve hisseye has bir yöntem geliştirin.
Sihirli cümle " kendinizi geliştirin "
teşekkürler... (karışıklık olmasın diye silinmiştir.)
teşekkürler.... (karışıklık olmasın diye silinmiştir.)
Önemli bir açıklama yapma gereği duyuyorum:
- Şu an içinde bulunduğumuz durum 20 yılda bir olabilecek bir olaydır...
- Sürekli yükselen bir trend var...
- Borsaya yeni gelen arkadaşlar ve Teknik Analize yeni başlayan arkadaşlar bu işlerin hep böyle olacağını zannetmesin...
- Şu anda bizi yemliyorlar ve alıştırıyorlar. Onların istediğini gibi hareket edip hep kazanıyoruz ve mutluyuz...
- İşte tam rehavete kapıldığımız anda yemleme bitecek avlama başlayacak...
- Anlayacağınız üzere av bizler oluyoruz...
Lütfen buradaki sayfaları okurken ve çalışma yaparken bu durumu her zaman göz önünde bulundurun...
Yemleme ne kadar sürer bilemiyorum ama daha büyük balıkların yemlenmesi işi başlamadı gibi...
Onlar da bitince av mevsimi başlayacaktır...
Hırslarınıza yenik düşmeyin, aç gözlü olmayın. Her zaman yakaların ve doğru tespit ederim demeyin...
Her şeyin terse gittiği anda her şey yalan olur...
Bakın yanlış yerden bakıyorsunuz. İlk cümle çok önemli.
Teknik analizin en başına gidin ve ilk cümleyi hatırlayın doğadaki estetiğe göze görünen güzelliğe ve algıya dikkat edin.
Her zaman dilim içinde aynı periyot olunca ne kadar estetik ve güzel görünüyor. Öyle değil mi..
İç içe geçmiş birbirini tamamlayan zerafet harikaları.
Kar algısı kişiye göre yaptığı trade çeşidine göre değişir. Yani piyasanın özeti de budur zaten. Mesela bugün 1,00 baz fiyattan alıp aynı gün 1,03 fiyattan satan da kazanç elde eder. Ancak 1.00 dan alıp birkaç gün bekleyip 1,10 satanda .
mesele sizin bakış açınız. Risk algınız.Almak istediğiniz mercedes mi yoksa tofaş olsun ayağımı yerden kessin de diyebilirsiniz.Standart yok. Ahmet Mergen bi cümlesinde 1 e 2,5 diye bir kelam etmişti. Gerisini siz düşünün
Teşekkürler....
Bence siz bir müddet ara verin. Çünkü aradığınız şey sonsuz güzellik. Hayat böyle değil. Bakın beni yanlış anlamayın.
Asla unutmayın bir zarın üst üste her seferinde 6-6 gelmesi ihtimali ne kadarsa sizin isabet oranınız ondan daha zor.
Kendinizi bir savaşa giden asker gibi düşünün. En son yaptığınız savaştaki yaralarınız iyileşene kadar, eksikliklerinizi tamamlayana psikolojik olarak tekrar hazır olana kadar durun ve D Ü Ş Ü N Ü N..
Ben bunca bilgili insanın içinde nasıl para kazandım. Bu nasıl gerçekleşti. Hesap ekstrenizdeki muhasebe kadar diğer tarafta da muhasebe yapmanız gerek.
sn selimtogrul,
İç içe geçmiş birbirini tamamlayan zerafet harikaları. Bu cümleden tekniğin farklı periyot içindeki yani saatlik-günlük-haftalık bakmak gibi anladım. İnşaAllah yanlış anlamamışımdır.
Sn T/A, dediklerinizde yerden göğe kadar haklısınız, hayaller bitip gerçekler ortaya çıktığında, dediğiniz gibi hazırlıklı olmak, uyanık olup rehavete kapılmamalıyız. Sizlerin tecrübesi sayesinde kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hepinize teşekkürler...
Eyvallah sn selimtogrul,
dediğinizi anladım, tecrübe bu olsa gerek, çok çok teşekkürler...
şuan ki kazançlar dediğiniz gibi bilgi ve teknikten ziyade tesadüf...
aynen bilgim olmadan, tecrübe olmadan kazanılan gelip geçicidir...
rehavete kapılmamak için ara verip, düşünmek gerekiyor... Önerinizi kulağıma küpe yaptım...
Sağolun, teşekkürler...
Yukarıda koyu renkli alandaki cümleyi kurabilecek zekaya sahip birine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bakınız iyi niyetinizini anlıyorum ve diyorum ki hayat bu değil. Gerçek bu değil şu zaman diliminde yaşadıklarımzın gerçek hayatla bağını kurmaya çalışın. Ülke hatta dünya pandemi krizi yaşadı. Ekonomik olarak en kötü bilançoların gelmesi arifesindeyiz ve bu borsa o kadar abuk subuk kağıtlarla buraya kadar geldi. Peki bilançolar gelmeye başlayınca 1-2 haftaya yada 1 -2 aya kadar ne olacak sizce. Biraz düşünün. Her hissenin bir hikayesi olmalı gidebilmesi için. Yani benim ya da sizin ya da diğerlerinin bu hisseyi alması için bir sebep gerekli . bana o sebebi bulun.
hocam, 6929 nolu iletideki alıntıları silerseniz, memnum olurum.
canı gönülden teşekkürler, hepinize selamlar, saygılar...
İyi ki varsınız...
lütfen ben hoca değilim. Bende sizin gibi bir küçük yatırımcıyım. Bende öğreniyorum. Buradaki değerli insanlar benimde hayatıma ışık oldular. Abim Dandanakan, Bilgem, Üstadım.
Hepsi çok değerli insanlar. Sizinde zaman içinde bakışınız ve algılarınız değişecek. Zaman.
"koyu renkli alandaki cümleyi kurabilecek zekaya sahip biri" derken zekanızın parlaklığını kastettim. Biraz durur ve düşünürseniz zaten hemen konuyu kavrayacaksınız demek istedim.
Saygılar
Değerli üstadım,
sadece bir tesbit yapıyorum. xu100 e bakınca yakında bizim başlığın ziyaretçisi çok olacak gibi görünüyor. o yüzden eski notları ortaya çıkarma vakti geliyor sanırım. Yanlız bu durumdan Değerli Bilgem pek hoşnut olmayacak " ulan gene mahallenin delileri toplandı " diyecek ondan korkuyorum.
Gerçi bu sefer hem sayı fazla hemde bilgiye daha aç bir kuşak geliyor. Bakalım Bilgem onlarla başetmek için nasıl bir yol bulacak. Yoksa bahçemide sularım torunlarımla da oynarım deyip pası görmezden mi gelecek.
O zaman sevgili üstadım bu şarkı benden size gelsin. Ben her dinlediğimde gözlerim doluyor. Nedense...
https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0
Eee haydi o zaman. Ben haftasonu için program yaptım. Kalamayacağım. Kalanlara şuraya bir not iliştireyim. İmaus senin işin var mı bu hafta sonu :rules:
https://i.hizliresim.com/UY8S14.jpg
https://i.hizliresim.com/WhJ4tE.jpg
Doğru hisseyi bulmak hayatı güzelleştirir. Alırken fiyat düşse bile zevk alırsınız. Samimi bir itiraf olarak yazıyorum bunu. Hisseden para kazanmak zevk veriyor insana. Düşünsenize bir fabrikanız, bi sürü çalışanınız var ve onlar sizin için çalışıyor. Hani işe girmek için cv doldurup duruyorsunuz. İşte o firma artık sizin. Tabi paranız ölçüsünde. Bundan güzel bir şey var mı ?
Uçacak kaçacak diye diye elinizdeki üç kuruş parayı, çoluk çocuğunuzun rızkını ite çakala köpeğe yedirmeyin. Günlük % 10 kazancın peşine düşmeyin. Zaten bunu en fazla 3 yada 5 kere yapabilirsiniz. Sonra aldığınızı, bir sonraki seferde çok daha fazla geri verirsiniz.
Bunu yapabilen insanlar yok mu ? Var elbette
Onlardan biri sizde olabilirsiniz. Ama bunun için önce doğru yöntemi bilmeniz gerek.
''Borsada bazı şirketler var uzak durulması gereken şirketler, yani hiç bir değeri olmayan ve amaçları da belli olmayan, yanlışlıkla halka açılmış''
Ama o hissleer birilerini de zengin etti, ediyor
katılıyorum tabi kesinlikle uzak durulmalı, yanlarından geçilmemeli.
katılmadığım yerse yanlışlıkla halka açıldıklarıdır
Hayır!
bilinçi olarak kumar makinası olarak kullanılmak için halka açılmışlardır.
Bakınız ben bu hisseleri almayın demiyorum. Öğrenin diyorum. Belki üstadım hatırlar. Geçen sene hatırı sayılır lot ile İHGZT vardı elimde. En son gördüğüm rakam 5 tl gibi bir şeydi
3 ay önce GLRYH :)
Mesele önce neyi alacağını bilmek. Ödediğiniz bedel ne kadar aldığınız risk ne kadar. Alma amacınız..
Son aylarda biste gelen ky o tür hisseleri alıyor kananatindeydim
elhamdülilah
öyle değilmiş, gelen yeni yatırımcının %90'ı bist 100 hissesi almış
yani gelen ky o kadar bilinçsiz hareket etmiyor
bu forumda yazıp çizen bir çok kişiden daha mantıklı hareket ediyor.
Kusura bakmayın bende yaşlanıyorum herhalde. Hatırlayamadım. Umarım GEDZA dan kazançla ayrılmışsınızdır.
GEDZA dediniz..
Orada sevgili abimiz KÜTAHYALI vardı FÖTRŞAPKA abimiz vefat etmişti. Rabbim cennetine kabul eylesin. Bakın neye vesile oldunuz Rahmetiyle esirgesin. Ne güzel oldu. Arkasından iyi şeyler söyleyebilecek arkadaşlar bırakmak
Bölündükten sonra çok güzel yerlere geldi. İşte bu satırları yarın okuyacak olanlara en iyi örnek olarak verilecek hisselerden ve yaşananlardan biri. Açık konuşmak gerekirse ben daha da yolu var diye düşünüyorum. Ama sakın buradan alayım demeyin yatırım tavsiyesi değil. Konuya yeni giriş yapacak olanlar için.Kaçtı o tren. Biz bir sonraki trenin hangisi olacağını arıyoruz.
Selamlar, Hayırdır Sn. Selim eğitim mi var [emoji3]Yazınızı okudum da ben şu şirketlerin bilanço vs takip edilmesine bir türlü ısınamıyorum. Belki şuan önceliklerim farklıdır ondan böyle düşünüyor olabilirim. İlk önce teknik analizi iyi öğrenmem lazım eğer biraz da tecrübe edinirsem temel analizle daha iyi kararlar verebilirim diye düşünüyorum. Şuan izle ve tecrübe kazan modundayım ama son ralliyi de sadece izlediğim için üzgünüm açıkcası [emoji3] Paylaşım için teşekkürler...
https://www.tradingview.com/x/VPMsz2Wu/
Endex günlük kesikli çizgiye geldiğinde açığa satışlar devreye girip geri vites yaptırıyorlar.
Teşekkür ederim sn.imaus trendleri kendim çiziyorum,yukarıdaki kesikli çizgiler yıllık pivot değerleridir.
https://www.tradingview.com/x/7xIqDbXP/
Şişe orta vade düşüş kanalının üzerine çıkmış görünüyor.Düzeltmelerde düşen kanal yeşil çizgi veya kırmızı trende onaya gelebilir.
( 5.20-30 )
https://www.tradingview.com/x/U65SRIlE/
Yıllık pivot değerleri görüldüğü gibi.
https://www.tradingview.com/x/TUX1swi4/
Sn. T/A bunun grafiklerini sende bir yapıştır mütaala edelim.
Henüz bilgisayarı düzenlemekle meşgulüm...
Bir çok güncelleme ve kontrol gerekiyor. Sırası ile yapıyorum. Virüs kontrol devam ediyor. Daha sonra diskleri düzenleyeceğim ve en sonunda inşaAllah AmiBroker programımı yeniden aktif hâle getireceğim...
Aynı sorunları sık sık yaşamaya başladım. Bir daha başıma gelmemesi için düzenli gidip sağlam olmasını istiyorum. Yapabilirsem bir de düzenli yedek almaya çalışacağım...
Bugün sanırım yetişmez ama yarına inşaAllah akşama kadar bir şeyler hazırlayabilecek hâle gelirim...
Ben unuttum bilgisayarın bozulduğunu kusura bakma üstad bitince paylaşırsın inşallah kolay gelsin.
https://www.tradingview.com/x/0HjqnxNk/
Siyah trend üzeri kapanınca olan olmuş :)