Sayfa 866/1078 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Hayırlı Cumalar...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Sistem saatini kontrol edin üstadım. Bios pili zayifladiysa saatteki fark bazi programlarin çalışmasını engeller.
    Ayrıca trojan taraması yapın. Cih95 adıyla bilinen trojan, exe nin yapısını değiştirir. Program olsa dahi yok gibi görünür. Birde daha önce söyledim mi bilmiyorum ama diski ikiye bölün. Çalışan programları c ye datalari d ye kurun. Makineyi biraz yavaşlatır ama en sağlıklı yöntemlerden biridir. Deep freze için olumsuz dusunceleriniz var biliyorum ama bazen hayat kurtarır.

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bilgisayar 2012 model. Biraz eskidi ama donanımı hâlâ güzel...

Sorun windows 10 güncellemeleri..

Ne zaman otomatik güncellese benim açık olan programlar kafayı yiyor...

3.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    [ımg]- günlükte 50 ortalama 200 ü keserse ralli işareti olabilir -- günlük 8 ortalama altı kapanış problem olabilir -- 4 saatlik periyotta 20 ortalama altına inen fiyat negatif görünür -- endekste 4 saatlik periyotta 8 ortalama 20 ortalamayı yukarı keserse al aşağı keserse sat -- 5-8-13 ve 21 ortalamalar düğüm olduysa hareket yakın olabilir -- fibo ort. Her periyotta çalışır özellikle 55, 89,144 ve 233 önemli -- 4 saatlik periyotta 8/89 kesişmesi -- haftalıkta 30 ortalama üstü trend olduğunu altında trend bozulabilecek olduğunu akıldan çıkarmamak gerek -- haftalıkta 233 ortalamanın diplerin bulabileceğini -- flama var ise; hacim ilk başlarda yüksek daha sonra stabil mi? Ortalama hacim üzerinde mi? Flama içerisinde takas oranları içinde yabancı var mı? Takasta toplu alıcı var mı? Satış tarafındakiler dağınık mı ? Mal toplu mu? -- geçmiş hareketleri hangi formasyonu daha çok kullanıyor formasyon direnç te mi yoksa destek te mi? Formasyon ne kadar zamandır devam ediyor formasyonu bozmadığı sürece elleme haf-ay süren formasyonlarda beklenti daha yüksek olur. Iyi takip et.[/ımg]

Selim arkadaşımızın paylaşımıdır.
    çok teşekkürler, tecrübelerini aktaranlara....
    grafiklerde bar sayısının önemi nedir? 5 barlık grafikle, 50-100-200 barlık grafik kullanmanın farkı nedir?
    Tecrübesi olanlar bir kaç kelam ederler mi?
    16.07.2024 - 10.12.2024

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    çok teşekkürler, tecrübelerini aktaranlara....
    grafiklerde bar sayısının önemi nedir? 5 barlık grafikle, 50-100-200 barlık grafik kullanmanın farkı nedir?
    Tecrübesi olanlar bir kaç kelam ederler mi?
    Zamansallık anlamında kullanılınca etkin oluyor mesela dip fiyat olarak gördüğünüz aldığınız rakam, zamansallık ile yani 50-100 bar sonra bakan başka biri için dip değer olarak alınıyor gibi düşünün.
    İşlem yaptğınız süreç önemli yani 5 dk lık grafik bakıyorsanız minimum 2-3 gün sonra etkinliği görebilirsiniz.
    Eğer baktığınız grafik günlük ise bunun karşılığında yaklaşık 2-3 hafta bazen 1 aya tekabül edebiliyor .
    Daha hızlı sonuç almak da mümkün ama bence trade yöntemi belirleyin kendinize yani önce kendinizi tanımaya çalışın . Ne kadar bir süre sabrınızı test edebileceksiniz. Aldınız malı ohhhhh ne güzel di mi... Durun asıl dert ondan sonra başlıyor, tahtadaki spek sizin aldığınız o malı sizden daha aşağıdan almak için her türlü yolu deneyecektir. Onun elinde parası ve aynı zamanda malı var.
    Ama sizin elinizde onu yenebilecek tek bir gücünüz var. Sabrınız.
    Eğer siz sabrınızı test etmeye niyetliyseniz portföyün tamamı ile değilde daha küçük rakamlarda deneyin mesela 100 lot yada 50 lot gibi . Göreceksiniz aslında en büyük güç sizin elinizde. O tahtacı, size sattığını sizden geri almak için daha aşağılara fiyat denemesi yapacaktır. Unutmayın rakibiniz sizden çok daha güçlü elinde parası var ve mal da onun asıl oraya misafir olarak gelen sizsiniz.
    Ya sizde ev sahibi gibi davranıp gerine gerine dolaşacaksınız. ya da bir köşede kara kara düşünüp ben ne halt ettim diyeceksiniz. İşte burası en zevkli yeri. Ona sizinde artık burada bir payınız olduğunu hissettirmezseniz işiniz çok zor. Aklınızdan sakın çıkarmayın, satmak istediğinizde kesinlikle malınızı satışa koymayın. onu orada gördükçe her zaman daha aşağıda almak için çaba harcar. Siz siz olun aktiften alıp, satacağınız zamanda pasif fiyata vurun .
    Tabi bu kesin ve net bir yöntem değil. Her zaman kendinize ve hisseye has bir yöntem geliştirin.
    Sihirli cümle " kendinizi geliştirin "
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

5.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Zamansallık anlamında kullanılınca etkin oluyor mesela dip fiyat olarak gördüğünüz aldığınız rakam, zamansallık ile yani 50-100 bar sonra bakan başka biri için dip değer olarak alınıyor gibi düşünün.
    İşlem yaptğınız süreç önemli yani 5 dk lık grafik bakıyorsanız minimum 2-3 gün sonra etkinliği görebilirsiniz.
    Eğer baktığınız grafik günlük ise bunun karşılığında yaklaşık 2-3 hafta bazen 1 aya tekabül edebiliyor .
    Daha hızlı sonuç almak da mümkün ama bence trade yöntemi belirleyin kendinize yani önce kendinizi tanımaya çalışın . Ne kadar bir süre sabrınızı test edebileceksiniz. Aldınız malı ohhhhh ne güzel di mi... Durun asıl dert ondan sonra başlıyor, tahtadaki spek sizin aldığınız o malı sizden daha aşağıdan almak için her türlü yolu deneyecektir. Onun elinde parası ve aynı zamanda malı var.
    Ama sizin elinizde onu yenebilecek tek bir gücünüz var. Sabrınız.
    Eğer siz sabrınızı test etmeye niyetliyseniz portföyün tamamı ile değilde daha küçük rakamlarda deneyin mesela 100 lot yada 50 lot gibi . Göreceksiniz aslında en büyük güç sizin elinizde. O tahtacı, size sattığını sizden geri almak için daha aşağılara fiyat denemesi yapacaktır. Unutmayın rakibiniz sizden çok daha güçlü elinde parası var ve mal da onun asıl oraya misafir olarak gelen sizsiniz.
    Ya sizde ev sahibi gibi davranıp gerine gerine dolaşacaksınız. ya da bir köşede kara kara düşünüp ben ne halt ettim diyeceksiniz. İşte burası en zevkli yeri. Ona sizinde artık burada bir payınız olduğunu hissettirmezseniz işiniz çok zor. Aklınızdan sakın çıkarmayın, satmak istediğinizde kesinlikle malınızı satışa koymayın. onu orada gördükçe her zaman daha aşağıda almak için çaba harcar. Siz siz olun aktiften alıp, satacağınız zamanda pasif fiyata vurun .
    Tabi bu kesin ve net bir yöntem değil. Her zaman kendinize ve hisseye has bir yöntem geliştirin.
    Sihirli cümle " kendinizi geliştirin "
    teşekkürler...(karışıklık olmasın diye silinmiştir.)
    Son düzenleme : @yörük@; 03-07-2020 saat: 14:53.
    16.07.2024 - 10.12.2024

6. teşekkürler... (karışıklık olmasın diye silinmiştir.)
    Son düzenleme : @yörük@; 03-07-2020 saat: 14:54.
    16.07.2024 - 10.12.2024

7. teşekkürler.... (karışıklık olmasın diye silinmiştir.)
    Son düzenleme : @yörük@; 03-07-2020 saat: 14:54.
    16.07.2024 - 10.12.2024

Önemli bir açıklama yapma gereği duyuyorum:

- Şu an içinde bulunduğumuz durum 20 yılda bir olabilecek bir olaydır...

- Sürekli yükselen bir trend var...

- Borsaya yeni gelen arkadaşlar ve Teknik Analize yeni başlayan arkadaşlar bu işlerin hep böyle olacağını zannetmesin...

- Şu anda bizi yemliyorlar ve alıştırıyorlar. Onların istediğini gibi hareket edip hep kazanıyoruz ve mutluyuz...

- İşte tam rehavete kapıldığımız anda yemleme bitecek avlama başlayacak...

- Anlayacağınız üzere av bizler oluyoruz...

Lütfen buradaki sayfaları okurken ve çalışma yaparken bu durumu her zaman göz önünde bulundurun...

Yemleme ne kadar sürer bilemiyorum ama daha büyük balıkların yemlenmesi işi başlamadı gibi...

Onlar da bitince av mevsimi başlayacaktır...

Hırslarınıza yenik düşmeyin, aç gözlü olmayın. Her zaman yakaların ve doğru tespit ederim demeyin...

Her şeyin terse gittiği anda her şey yalan olur...

Sayfa 866/1078 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •