Originally Posted by
@yörük@
çok teşekkürler, tecrübelerini aktaranlara....
grafiklerde bar sayısının önemi nedir? 5 barlık grafikle, 50-100-200 barlık grafik kullanmanın farkı nedir?
Tecrübesi olanlar bir kaç kelam ederler mi?
Zamansallık anlamında kullanılınca etkin oluyor mesela dip fiyat olarak gördüğünüz aldığınız rakam, zamansallık ile yani 50-100 bar sonra bakan başka biri için dip değer olarak alınıyor gibi düşünün.
İşlem yaptğınız süreç önemli yani 5 dk lık grafik bakıyorsanız minimum 2-3 gün sonra etkinliği görebilirsiniz.
Eğer baktığınız grafik günlük ise bunun karşılığında yaklaşık 2-3 hafta bazen 1 aya tekabül edebiliyor .
Daha hızlı sonuç almak da mümkün ama bence trade yöntemi belirleyin kendinize yani önce kendinizi tanımaya çalışın . Ne kadar bir süre sabrınızı test edebileceksiniz. Aldınız malı ohhhhh ne güzel di mi... Durun asıl dert ondan sonra başlıyor, tahtadaki spek sizin aldığınız o malı sizden daha aşağıdan almak için her türlü yolu deneyecektir. Onun elinde parası ve aynı zamanda malı var.
Ama sizin elinizde onu yenebilecek tek bir gücünüz var. Sabrınız.
Eğer siz sabrınızı test etmeye niyetliyseniz portföyün tamamı ile değilde daha küçük rakamlarda deneyin mesela 100 lot yada 50 lot gibi . Göreceksiniz aslında en büyük güç sizin elinizde. O tahtacı, size sattığını sizden geri almak için daha aşağılara fiyat denemesi yapacaktır. Unutmayın rakibiniz sizden çok daha güçlü elinde parası var ve mal da onun asıl oraya misafir olarak gelen sizsiniz.
Ya sizde ev sahibi gibi davranıp gerine gerine dolaşacaksınız. ya da bir köşede kara kara düşünüp ben ne halt ettim diyeceksiniz. İşte burası en zevkli yeri. Ona sizinde artık burada bir payınız olduğunu hissettirmezseniz işiniz çok zor. Aklınızdan sakın çıkarmayın, satmak istediğinizde kesinlikle malınızı satışa koymayın. onu orada gördükçe her zaman daha aşağıda almak için çaba harcar. Siz siz olun aktiften alıp, satacağınız zamanda pasif fiyata vurun .
Tabi bu kesin ve net bir yöntem değil. Her zaman kendinize ve hisseye has bir yöntem geliştirin.
Sihirli cümle " kendinizi geliştirin "
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri