Originally Posted by
@yörük@
çok teþekkürler, tecrübelerini aktaranlara....
grafiklerde bar sayýsýnýn önemi nedir? 5 barlýk grafikle, 50-100-200 barlýk grafik kullanmanýn farký nedir?
Tecrübesi olanlar bir kaç kelam ederler mi?
Zamansallýk anlamýnda kullanýlýnca etkin oluyor mesela dip fiyat olarak gördüðünüz aldýðýnýz rakam, zamansallýk ile yani 50-100 bar sonra bakan baþka biri için dip deðer olarak alýnýyor gibi düþünün.
Ýþlem yaptðýnýz süreç önemli yani 5 dk lýk grafik bakýyorsanýz minimum 2-3 gün sonra etkinliði görebilirsiniz.
Eðer baktýðýnýz grafik günlük ise bunun karþýlýðýnda yaklaþýk 2-3 hafta bazen 1 aya tekabül edebiliyor .
Daha hýzlý sonuç almak da mümkün ama bence trade yöntemi belirleyin kendinize yani önce kendinizi tanýmaya çalýþýn . Ne kadar bir süre sabrýnýzý test edebileceksiniz. Aldýnýz malý ohhhhh ne güzel di mi... Durun asýl dert ondan sonra baþlýyor, tahtadaki spek sizin aldýðýnýz o malý sizden daha aþaðýdan almak için her türlü yolu deneyecektir. Onun elinde parasý ve ayný zamanda malý var.
Ama sizin elinizde onu yenebilecek tek bir gücünüz var. Sabrýnýz.
Eðer siz sabrýnýzý test etmeye niyetliyseniz portföyün tamamý ile deðilde daha küçük rakamlarda deneyin mesela 100 lot yada 50 lot gibi . Göreceksiniz aslýnda en büyük güç sizin elinizde. O tahtacý, size sattýðýný sizden geri almak için daha aþaðýlara fiyat denemesi yapacaktýr. Unutmayýn rakibiniz sizden çok daha güçlü elinde parasý var ve mal da onun asýl oraya misafir olarak gelen sizsiniz.
Ya sizde ev sahibi gibi davranýp gerine gerine dolaþacaksýnýz. ya da bir köþede kara kara düþünüp ben ne halt ettim diyeceksiniz. Ýþte burasý en zevkli yeri. Ona sizinde artýk burada bir payýnýz olduðunu hissettirmezseniz iþiniz çok zor. Aklýnýzdan sakýn çýkarmayýn, satmak istediðinizde kesinlikle malýnýzý satýþa koymayýn. onu orada gördükçe her zaman daha aþaðýda almak için çaba harcar. Siz siz olun aktiften alýp, satacaðýnýz zamanda pasif fiyata vurun .
Tabi bu kesin ve net bir yöntem deðil. Her zaman kendinize ve hisseye has bir yöntem geliþtirin.
Sihirli cümle " kendinizi geliþtirin "
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri