Borsa demek banka hissesi demektir..garan gidemiyorsa o çok şaşalı kağıtların geleceği yer garantinin yanıdır..tüpraş normal değerinde ama aselsan Ford fksı 15 in üstündeki her kağıt ütopik değerdedir
Printable View
bu senaryo da aklımızın köşesinde dursun...
üçgeni ne tarafa kırarsa, o tarafa binerim...
https://i.hizliresim.com/vJpmBp.png
sanayi hisselerinden arçelik bilançoya baktım,2017/9 aylık 2016 ya göre yüzde 30 azalmış negatif yani,ayrıca kdv indirimleri de vardı,artık olmayacak dolayısı ile sanayi hisselerinin karları da zirveyi görmüştür,zaten f/k ları şişik birçoğunun,bist 100 f/k 12 civarı şu an yukarı marj azaldı o yüzden (13 üstüne nadir çıkar)ytd
bitti o devir kardeş. borsa banka demek eskidendi.
cacık olmaz bankalardan alayı batık kredi dolu zarara konut kredisi veriyorlar reisin zoruyla.
geçenlerde de yazdım dow balonu patlayıp global satış gelirse ( fed varken cok zor ) garan 7 lerde durmaz
4-5 arasına iner endeksin 70 binli fiyatlarında.
dolar için su an en büyük sıkıntı her zaman ki gibi fed başkanı. en güvercin kimse onu seçecek trump. dolar endeksini zayıflatır yine .
trump gecen twit attı. açık açık dow un yükselmesiyle övünüyor. ve çok ilgili bu ise.
bu ne demek fed her zamankinden daha da yumuşak olcak dowu pompalamaya devam edecek.
fedcilerin içinde biri var kashkarimi ne . sürekli faiz arttırımını geçtim genişlemeyi arttırmalıyız diyen o bile olabilir başkan ismi geçmiyor ama yellen den bin beteri gelecek fedin basına
1 ay halkb konuşacağız.
Ziya Paşa terkib-i bent'de bugünleri anlatmış. Büyük adammış. Birkaç beyitini topladım.
Sirkat çoğalıp lâfz-ı sadâkat modalandı
Nâmus tamam oldu hamiyyet yeni çıktı
(Hırsızlık çoğalıp sadakat sözü moda haline geldi, namusu bitirdik, hamiyet yeni çıktı)
Sâdıkları tahkîr ile red kaide oldu
Hırsızlara ikram ü inayet yeni çıktı
(Sâdık kişileri aşağılama, reddetme benimsenir oldu; hırsızlara ikram ve yardım yeni çıktı)
Eyvah bu bâzîçede bizler yine yandık
Zîra ki ziyan ortada bilmem ne kazandık
Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın
.......
Sen alemi kendine elzem mi sanırsın
bir de dow riski var (önümüzde sürekli yükselen f/k ları uçuk rakamlara gelen hisseler), 6400 den 23000 lere geldik,en azından yüzde 10 düzeltme şart görünüyor,ama balona daha ne kadar üflerler o belli değil,yani zirve.......ytd.......
elimde kalan son 15 adet shortu 1132400 kapadım. hazır 2000 puandan fazla almısken kapayım dedim alırsa shortamaya devam.
sanayi hisseleri AŞIRI şişti.. Ereğli falan yaklaşılmaz...
Bankalarda malum..
132.125 LONG açtık.. 300 puan yukarda..
4.000 aşağıda da boşluk var, bize yan yan bakıyor
Reis ve şürekası olmasaymış demek ki,endeks 180.000 görürmüş..
Otobüs, diğer otomobil, van, kamyonet hatta kamyona göre daha emek yoğun otomotiv sektörü.
Bu alan potansiyel taşıyor diye düşünüyorum.
Azerbaycan'da Karsan ve Isuzu otobüs çokdu.
Pazarlama tarafında ise ölçek ekonomisi lazım, sonuçda her satılan yerde bir servis merkezi kurmak gerekir.
Bir ara İstanbulda Hyundai Otobüs çılgınlığı vardı arkası gelmedi, servis yedek parça v.s. önemli, adam işinin aksamasını istemez ticari kullanımda.
Destekliyorum Bozankaya'yı metro vagonu, tramway, troleybüs, metrobüs, otobüs, dizel ve elektirkli her kısmına girmişler. Almanya'dan gelmiş galiba sahibi.
https://www.dunya.com/sirketler/boza...-haberi-387524
Bozankaya'nın 2'nci nesil elektrikli otobüsü SILEO Avrupa'da görücüye çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, 2018 yılında 200, 2018'da ise 500 otobüs ihracatı hedeflediklerini söyledi.
...
İhale sonuçlandı mı acaba hafif bir hareketlenme başladı yukarı borsada
halkbankasında yabancı net satıcı. 11,70 açığa satış verdim. 12,10 stop rakamım.
https://i.hizliresim.com/ZOELRG.jpg
ARCLK de tepkiye oynayanlar direniyor ama %5,22 eksiye geldi.
btk alieksprese girişi durdurmuş diğerlerinde var mı yasak
THY bak.. GARAN'a....
Herif alanlar paralı mı parasız mı görüyor.
ARCLK de parasız adamların aldığını görmüş olmalı.
Bilgi güvenliği diye bir şey yok Türkiye'de.
tupraş,erğli,bim,aselsan....malum kağırları biliyorsunuz.neymiş bilançoymuş. memleket bataklığa dönmüş, affedersiniz k...mın bilançosu...sen şuna endeksi tutmak vobu yukardan kapatmak için sıkıştılar da bunlara saldırıyorlar desenize...
Bu NASQAQ iyi olmadı, açık noktalarını herif biliyor, yıllarca geliştirdiği algoritmayı burada deniyor belki.
Benim algoritma da iyi. Adam KOZAL ve KOZAA yı alıyor aynı gruptaki X30 da yer almayan IPEKE yi satıyor.
Bu Turkish Yatırım hiç bir zaman ilk 10 da değil, Baki Atılal BBHT'de sürekli aldık sattık anlatır durur.
XBANK günün diplerinde
bankacılık endeksi çok güzel yerden dönmüş. 50 günlükte 100 günlüğü aşağıya kesmiş herşey dönüş için uygun. 2 şubatta 50 günlük 100 günlüğü yukarı yönde kesti. 20 ekim tarihi itibariylede aşağı yönde kesti.
https://i.hizliresim.com/YONBPa.jpg
132.400 den flat oldum. sanki bugünkü gapı kapatma niyetinde. 132.100 değerse tekrar şort yoksa 133.500 üstü tekrar açarım.
Cok komik ama biste yakisir bir hareket belediye baskanlari istifa ederse bugun 800-1000 puan teper burasi. Ytd
Yukari...
Teper derken yukarimi asagimi
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küçük yatırımcı THYAO da ısrar ediyor.
yeni bi satış dalgası daha geldi. halkb bekleneni yaptı
herhalde tartışmasız en kolay borsa bizim borsadır.
telafi fırsatı her zaman sunuyor.
allah dow da işlem yapan ayı karakterli oyunculara sabır versin.
birde bu açıdan bakmak lazım.
bizim piyasaya sinirlendikçe dow grafiği açıp şükür ediyorum.
İhale talep zayıf mı acaba ,satış neden geldi.hiç bir şey bilmeden bi şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Adam light bir bankadan başlayabilir almaya. Xbank -2,26
ABD açılışını bekleyeyim ben de.
aşağı yukarı 9 iş gününde % 14 e yakın yukarıya sürmeleri minik yatırımcı işi mi ?
http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=54304