sanayi hisselerinden arçelik bilançoya baktım,2017/9 aylık 2016 ya göre yüzde 30 azalmış negatif yani,ayrıca kdv indirimleri de vardı,artık olmayacak dolayısı ile sanayi hisselerinin karları da zirveyi görmüştür,zaten f/k ları şişik birçoğunun,bist 100 f/k 12 civarı şu an yukarı marj azaldı o yüzden (13 üstüne nadir çıkar)ytd
bitti o devir kardeş. borsa banka demek eskidendi.
cacık olmaz bankalardan alayı batık kredi dolu zarara konut kredisi veriyorlar reisin zoruyla.
geçenlerde de yazdım dow balonu patlayıp global satış gelirse ( fed varken cok zor ) garan 7 lerde durmaz
4-5 arasına iner endeksin 70 binli fiyatlarında.
dolar için su an en büyük sıkıntı her zaman ki gibi fed başkanı. en güvercin kimse onu seçecek trump. dolar endeksini zayıflatır yine .
trump gecen twit attı. açık açık dow un yükselmesiyle övünüyor. ve çok ilgili bu ise.
bu ne demek fed her zamankinden daha da yumuşak olcak dowu pompalamaya devam edecek.
fedcilerin içinde biri var kashkarimi ne . sürekli faiz arttırımını geçtim genişlemeyi arttırmalıyız diyen o bile olabilir başkan ismi geçmiyor ama yellen den bin beteri gelecek fedin basına
1 ay halkb konuşacağız.
Ziya Paşa terkib-i bent'de bugünleri anlatmış. Büyük adammış. Birkaç beyitini topladım.
Sirkat çoğalıp lâfz-ı sadâkat modalandı
Nâmus tamam oldu hamiyyet yeni çıktı
(Hırsızlık çoğalıp sadakat sözü moda haline geldi, namusu bitirdik, hamiyet yeni çıktı)
Sâdıkları tahkîr ile red kaide oldu
Hırsızlara ikram ü inayet yeni çıktı
(Sâdık kişileri aşağılama, reddetme benimsenir oldu; hırsızlara ikram ve yardım yeni çıktı)
Eyvah bu bâzîçede bizler yine yandık
Zîra ki ziyan ortada bilmem ne kazandık
Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın
.......
Sen alemi kendine elzem mi sanırsın
bir de dow riski var (önümüzde sürekli yükselen f/k ları uçuk rakamlara gelen hisseler), 6400 den 23000 lere geldik,en azından yüzde 10 düzeltme şart görünüyor,ama balona daha ne kadar üflerler o belli değil,yani zirve.......ytd.......
elimde kalan son 15 adet shortu 1132400 kapadım. hazır 2000 puandan fazla almısken kapayım dedim alırsa shortamaya devam.
Yer İmleri