Sadece bir hisse senedine yatırım yapamaz fon belirli oranda 10-15 tane falan olur genelde :)
Printable View
Cevabınız için teşekkürler sayın admustafa.
Ben de henüz yarı uygulama yarı proje aşamasındayım. Zararda olan hisse senetlerini bir süre satmam diye düşünüyorum, mevcut altın miktarı da şu an için belirlediğim orandan yüksek.
Bir altı ay içinde yerli yerine oturur.
Petrol çok volatil olduğu için %5 le sınırlı tuttum.
Temel oranlara riayet etmek kaydıyla ufak tefek kaydırmalar olacaktır diye düşünüyorum.
Bu ve benzeri başlıklarda daha önce defalarca dile getirildiği üzere önemli olan tasarruf bilincine sahip olup fiilen de düzenli şekilde tasarruf edebilmek.
Hedefim enflasyonu ciddi anlamda yenmek. Bir çok şeyden fedakarlıkta bulunup tasarruf ediyoruz, kayda değer bir karşılığı olmalı. Bu nedenle portföyü aşırı defansif tutmamaya çalıştım.
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün iyi günümüz idi GPG ve TCD de. Bulutlu, yağmurlu hatta fırtınalı günler de olacak. Bu nedenle çok da sevindirik olmanın gereği yok :)
Dusmeyebilir ancak mutlaka bir korelasyonu olur. Endeksin ne kadar düştüğüne bağlı tabi. Uzun vadede TCD her türlü enflasyonun oldukça üzerinde getirecek ben buna inanıyorum. Hatta bist100 endeksinden bile iyi getirecektir.
Arkadaşlar tasarruf konusunda zaman zaman ironiyle karışık size takılıyorlar.
Önemli olan cimri ve müsrif olmadan aradaki o dengeyi bulabilmek. Ben tasarrufun hiçbir zaman zararını görmedim.
Aynı işi yapıp aynı ücreti aldığım, üstelik eşi de çalışan ama değil tasarruf yapmak eksi hesaptan kurtulamayan bir sürü tanıdığım var. Kimin ne dediğinin çok önemi yok, örneğin ben hanıma göre cimri anneme göre ise müsrifim.
Bana göre tasarruf bilinci ilkokuldan başlayarak çocuklara öğretilmeli. Bireyler erken yaşta bu bilince kavuşursa ve ekonomik yönden gelişirsek ülke ve toplum olarak geçmişte ve şu an yaşadığımız bir çok problemi kolaylıkla aşarız.
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GPG'deki ikinci G nedir?
Kafiye olsun diye mi konulmuş o G oraya?:plc:
Galiba yeni bir ürün keşfettim.
Mevduat fon karışımı bir şey.
Fena değil gibi duruyor.
Üzerinde biraz çalışalım.
https://gedik-cdn.foreks.com/portfoy...pdf?1565103058
Buradaki insanların lafiyla portföyün içeriğini öğrenmek yerine KAP bildirimlerinden portföy dagilimini öğrenebilirsiniz
Portföy de pgsus yok!
%8 .25 DURDO
%7.29 ALARK
%5.94 KAREL
%5.60 VAKKO
%4.30 KFEİN
%4.21 İSMEN
%3.95 RYGYO
%3.82 AGHOL
%3.52 HEKTS
%3.40 ULUUN
%3.27 TTRAK
5 Ağustos 2019 da hisse portföyü bu şekilde devam ediyor , başka hisselerde daha az oranda hepsini yazmadım. ama pgsus yok!
O tarihte hisse oranı %65.55 imiş
TCD bende yok bu arada , sadece takip ettiğim fonlardan 1 tanesi
Tpf yi nereden ogrenebiliriz acaba
GPG Pazartesi fiyat 1.253071 bu fiyatla 3 günlük değer artışı %0.5113 ve MK 65.86.