Devlet arsada çözümü çoktan bulmuş aç bi isalei şuyu davası ama hisseli şirketlere çözüm yok korona kriziyle karlar azalıp zararlar artınca görcem o hisseli şirketleri o ortaklar birbirine ne yapmıyo
Printable View
Devlet arsada çözümü çoktan bulmuş aç bi isalei şuyu davası ama hisseli şirketlere çözüm yok korona kriziyle karlar azalıp zararlar artınca görcem o hisseli şirketleri o ortaklar birbirine ne yapmıyo
Cumhuruyeti kuranlar kadar olamasalarda, ilkelere saygı gostermeye calisan yöneticilere sahip olmak dilekleriyle Cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun..
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir kaç yıl önce duymuştum..
Ankara da,uyanığın birisi İnşaat yapılamayacak kadar küçük olan 20-25 mk arsa parçalarını alıyor,sonra oraya inşaat yapmak isteyen diger arsa sahibi-müteahhit vs, İnşaat Ruhsatı alabilmesi,bina yapabilmesi için yeterli alan olmayınca mecburen yandaki o 20-25 mk parça arsayı da almak zorunda kalıyor.Vatandaşı ikna etmek için arayıp buluyor..O uyanık vatandaş da,'yapacağın İnşaatından 1 daire verirsen,parça arsamı veririm,bu iş olur.' diyor..İnşaatı yapacak kişi de bakıyor çıkar yol yok,Mecburen teklifi-şartı kabul ediyor...
Uyanık angaralı da,Böyle böyle taktikler ile 8-10 tane bedavadan daire sahibi oluyor.:yes::oleyo:
https://www.tebernuskirecci.com.tr/a...halkali/174403
2012 dolar kuru 1.7
adam 200 bin dolar net vermis..saklasa parayi su an 1.7 milyon tl si vardi..ama 340 bini 500 bin olmus sadece...
İzmirde büyük deprem olmuş..
Allah yardımcıları olsun. İnşallah can kaybı olmaz diyeceğim ama bu pek mümkün görünmüyor. :(
Ah ah.
Bizim ailede de 2 tane eski çürük daire kaldı. Ada bazında dönüşüm furyasını değerlendiremedik aç gözlüler yüzünden.
Yok "benim 3 odam var yine 3 odalı isterim", yok "benim 5 çocuğum var 5 daire isterim", bunların yüzünden çürük evlerimiz çürük kaldı.
Bu tipler yüzünden mantıklı insanlar da mağdur oluyor.
Öncelikle başta İzmir olmak üzere depremden etkilenen tüm illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun.
Adetdendir,böyle zamanlarda öncelikle kansız müteahhitlere saydırılır ancak unutulan bir şey vardır,bu işi yaparken çalan kansız kadar,devletin verdiği görevi kötüye kullanıp bu hırsızlığa ve sonunda katliamlara suç ortağı olan güruh....
İşini namusuyla yapanları tenzih ederim,işin başından itibaren,yapı denetim şirketleri,belediyelerin ilgili birimleri vs bu liste uzar gider...
Fox haber İzmir muhabiri yıkılan binalarda yeni binaların da olduğunu söyledi.
Konuşmak için henüz erken ama sizin dediğiniz gibiyse vah ki vah halimize,ancak İzmit Depreminden hatırladığım,çok sağlam binalar dahi fay hattı üzerinde ise yıkılıyordu,umarım o yüzden hasar almıştır,umarım bu alçaklar malzemeden çaldığı için bu binalar yıkılmak üzere değildir...
Hazır betonun bile sahtesinin yapılıp satıldığı bir ülkede yaşıyoruz (BKZ: https://www.haber3.com/ekonomi/sahte...haberi-3538953 )
Maalesef sadece eski binalara değil yeni binalara da güvenmiyorum.
yeni bina derken, dış cephe kaplaması yapılan yeni bina mı, yoksa gerçekten 99 depreminden sonra projesi onaylanan bina mı. ????
bir olay olsun yeter ki, herkes konuşuyor, işi bilenler gülüyor konuşanlara..
Prof hocaları da hayret ile izledim fox haberde
katliam dedi st1 demir için, 20-25 sen önce bütün binalarda st1 demir kulanılıyordu
yıkılan bina sanki yeni deprem yönetmeliğine göre yapılmış bina..
hayretler içinde haberleri izledim..
%0,1 yoktur
elinde projelerin olduğu dosya da olsa anlamazlar...
tüm bu plan ve projeler müteahhit firmada var zaten, meraklı olan talep eder, bakabilir...
projeye baksan da her şeyi bilemeyebilirsin, anlasan bile...
bu işe ömrünü adamış biri olarak söyleyeyin. :):)
uygulama aşamasında, aldığın daireyi kontrol edebiliyorsan, bir şeyler anlarsın, işi de biliyorsan.!!!
Ahmet ercanı çıkarmaları zaten hataydı. İzmirde dokuz eylül deprem araştırmaları merkezi var. Bu konuda en iyi bilgiyi onlardan almamız gerekiyor.
İnşaat konusuna gelince biz önce yorum yapıp sonra detayılı bilgi gelince konuyu unutmuş oluyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün den sonra,İzmir'deki satılık ev ilanlarını merak ediyorum.!..
Bir de,son zamanlarda, Müteahhit ve emlak furyası İzmir'e kapak atmış, Milleti oraya çekip,on paralık projeleri (Evleri) 40 paraya saymaya çalışıyorlardı.. İstanbul dan ipini koparan ,İzmir'e yerleşmek hevesinde idi... Bakalım şimdi ne olacak..
1 Milyon TL'ye satılan rezidanslar depremde böyle çöktü!
http://www.halkgundem.com/1-milyon-t...oktu-2835v.htm
https://eksisozluk.com/izmirde-1-mil...?a=popular&p=8
izmir istanbul ve muğla-bodrum haricitesinde , hangi ilimiz ilçemiz aşağıdaki kriterlere göre yaşanılası sizce ?
aşağıdaki kriterler , aşağıda ...
kriterler ;
yoğuşmalı trafiğin olmadığı
ufak tefek de olsa ticaret yapabileceğin
fındık ceviz kırmalık gece hayatı da olan
fındık ceviz kırış stilimde pavyon hayatı yok...normal sosyal gece hayatı olacak... 90 lı yıllarda taksime akardık roxy bara genelde giderdim... daha kapıdan içeri girince bara gidene kadar koluna bi kız girerdi sohbete başlardın ... kemancı bar da efsaneydi ya hey be ne günlerdi...
marjinal klüp de sevmem , akçeli ilişkiye de kapalıyım , üzüm parasını ezeceğim pavyona da ....
Babam inşaat mühendisi şuan 66 yaşında abim kendi firması var inşaat denetleme şirketi yani yapı denetim şirketi kocaeli de yapılarda kullanılan malzeme olarak ciddi denetim söz konusu illaki büyük projelerde istisnalar olabilir ama genel olarak hem belediyeler hemde denetleme şirketleri hemde bakanlık olarak mutahittin kaçarı yok o konuda ama bu söylediğim yeni yapılan yapılar için geçerli yoksa tr de ciddi anlamda değişmesi gereken yapı stoğu var sel doğal afet ki bilimum olaylardan etkilenmesi muhtemel yapılar çok ama çok fazla ama bunun için önce ülke olarak zenginlesmemiz lazım
Tek gerçek var. Zamanında işini düzgün yapmayanlarını işini şu covid salgının ortasında kurtarma ve sağlık ekipleri çifte tehlike altında sırtlıyor. Enkaz altındakiler ise canları ile ödüyor.
Bu nedenle üç kuruş maaşımdan olurum veya üç kuruş fazla kazanırım diye mesleğinin hakkını vermeyenlerin yaptıkları işi tekrar düşünmesi gerekiyor.
Her zaman diyorum. Kentsel dönüşüm adam gibi yapılmadı.
Çürük evlerin dönüşümü ev sahiplerinin "keyfine" bırakılırken,
kamuya ait olan yeşil tepeler birdenbire lüks rezidans sitelerine dönüşüverdi.
Bu yetmemiş gibi bir de "imar barışı" saçmalığı çıkardılar.
İmar barışı demek, "Sen bana üç beş ateşle, ben senin çürük evini yasal hale getireyim" demektir.
Oysa ki asıl yapılması gereken; eski evlerin emlak vergisinin arttırmak, yeni evlere ise çok cüzi bir emlak vergisi koymaktı.
Böylece insanlar çürük evlerini dönüştürmeye teşvik edilmiş olacaktı.
Tam tersini yaptılar.
Aynı metrekareye sahip eski daireye ödediğimiz emlak vergisinin iki katını yeni daire için ödedik (aynı yıl)
Halbuki yeni eve 100 lira vergi koyuyorsan çürük eve en az 1.000 lira geçir.
İmarı kapatsalardı. Şimdiye tüm ülke dönüşmüştü. Tam tersi kamu kurumlarını boş alanlara taşıyıp. Oraları yeni yerleşim alanı haline getirdiler.
Farklı bir örnek daha vereyim. Seferihisarda deprem olunca devlet tepeye hastahane ve konut inşaa etti.
Şimdi seferihisar merkeze gidin bakın merkezdeki boş arazilere kaç tane yeni bina dikildi.
"Başvuru yapanın beyanına uygun olarak düzenlenmiştir" diyor.
Benim bu cümleden anladığım "Adrese gidip evin durumuna bakmadık. Ev mi var, ahır mı var, harabe mi var bilmiyoruz. Adam ne söylediyse onu yazdık."
http://mmkmimarlik.com/wp-content/up...66638592_n.jpg
Neden hikaye ? Alanlar kısa yoldan mülklerini tescil ettirmiş oldu Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=djoz;4890027]"Başvuru yapanın beyanına uygun olarak düzenlenmiştir" diyor.
Benim bu cümleden anladığım "Adrese gidip evin durumuna bakmadık. Ev mi var, ahır mı var, harabe mi var bilmiyoruz. Adam ne söylediyse onu yazdık."
djoz;4890027]
Bizim siteye tapular alinirken bizi sadece seetmedikleri kaldi.
Depreme uygunluk icin de her evin 3 ayri kirisinden numune aldilar (ne kadar test yaptilar bilmiyorum, ama parasini bayildik).
Devlet şartlara uymadığını tespit edersem iptal ederim diyor. Mesela uydu fotosuna bakarım izin verilen tarihten sonra yapıldıysa belgeyi iptal ederim yıkarım. Veya apartmanın ortak alanını işgal ettiniz. Yapı kayıt belgesi aldınız kabul etmem diyor.
Daha önce yürürlükte olmayan, yeni uydurulmuş bir şey.
Tam da kasa boşalmışken çıkardılar.
Ve ayrıca devlet bir yeri yıkmak isterse kat mülkiyet tapusu bile ona engel olamaz. Kamu yararı için falan der, işi kitabına uydurur, paldır küldür yıkar.
Yıkmak istemediği yerlerde ise tapu tahsis belgesiyle bile oturuluyor, alınıyor, satılıyor.
Yani tapu bile devletin karşısında fazla direnemezken, bu belge epey uyduruk kalıyor.
(belge sağlam bile olsa depremde can kurtarmaz, o da işin ayrı bir boyutu)
Tapular derken, yani hangi tür tapudan hangi türe geçtiniz?
Geçen sene ertelenen Değerli konut vergisinin, toplam gayrımenkul varlık değeri vergisine doğru dönüştürülecekmiş gibi bir söylenti duydum. Aslı astarı var mı?
adalar
chp adalar ile alakası olmayan eski cumhuriyet gazetesi temsilcisini mağdur oldu diye istanbul adalar ilçesine başkan yaptırmıtı .. peki değişen bir şey var mı , yok...
bir de eski yönetim ne yaptı güya imar planını geliştirdi...
kazanılmış hak bir kavram adalarda yok ...
binaların % 95'i eski yapı stoğu , yenilenmeleri gerek...
izin vermiyorlar...acayip bir kafa güçlendirme yapabilirsin... yani taşıycıların etrafını ekstara beton attırıp mantolayacaksın duvarları da kaldırıp perde beton attıracaksın...
bir de aylarca anıtlar kurulunda bu projeleri onaylatman ardından belediye ile uğraşman gerekiyor...
izandan eşitlikten insaftan uzak chp kesinlikle adaları haketmiyor....
allah istanbul'u , 7.1'in üzerindeki depremden korusun...