Türkiyeyekonomik komposizyon olarak daha iyi görüyorum ben , bu ülkeler batı avrupa firmaların 2. Üretim hattı genelde bizde turizm madencilik taşımacılık sanayi vs çeşitlilik daha iyi. Daha yüksekte olmamız gerekir hatta ama nüfüs fazla bizde
Ytd
Printable View
Evim 3 katına çıktı 5 katına çıktı hesabı yaparken hayatın gerçekleri ile bugün birkez daha yüzleştik.allah herkesin yardımcısı olsun.
Şu an ki ekonomi de böyle bir deprem ardından sağ salim kurtulsanız, evinizi yıkıp baştan yaptırma ihtimaliniz bana göre sıfır.dün antepte 1 birim olan çimento , tuğla bugün 3 katına çıkmıştır şimdiden..hangi site 100-200 daireyi bir araya getirip o inşaatları yapacak..yazık gerçekten.
kentsel dönüşüm deniyor, siyasi irade her yere farklı davranıyor...olması gerken zengin yerlere ekstara inşaat vermek ,oradan gelen ekstralarla nispeten ekonomik zorluklar içerisindeki vatandaşa yardımcı olmak..
bakırköye kesinlikle artırım yapılmadı ama bağcılara kat izinleri verildi...
adalara kentsel dönüşüm yapmak yasak ,ama boğazda ormanları yok edip plazalar gökdelenler çıkmak serbest...
zateni günümüzdeki şartlarda mütahitler için kentsel dönüşüm işine girmek batış sebebi olabiliyor...
10 ildeki deprem fırtınası tüm hızıyla devam ediyor...
hayatta yıkılmaz diyeceğimiz gösterişli binalar bile dümdüz hem de saniyeler içerisinde...
...............
istanbulda ve genel olarak Türkiyede korkunç bir barınma krizi var...
daha berbatı da aşağıdaki satırlarda...(bunun doğal sonucu)
geçenlerde bir vefat dolayısıyla İstanbul Ayazağada bir definde bulundum...
Durum ,manzara korkunç ,anlatılmaz görmek gerekir , felaket ,felaket...
Aman allahım imamın 4 kişiyi aynı anda lindeki megafonla dua okumak zorunda kaldı...
Gömme işlemi azami 5 dakikada bitirmek zorundalar...
yani İstanbulda aşırı yoğunluk var , ölülerin gömülmesi bile zorlaşıyor
,büyük bir ihtimalle kematorumlar kurulacak
durum berbat berbat berbat....
nasıl bir planlamadır ,biri anlatsın...
https://twitter.com/Nk_Lifter/status...PW4w5MU4Q&s=08
3-4 mesaj altında ilanı var
28.01.2023 tarihinde ilan verilmiş.
Sıfır daireler
Fiyat 2.850.000 tl
İlanın açıklama kısmında deprem yönetmeliğine uygun yazıyor. Çevredeki binalar dururken 3 ü çöküyor
AFAD Deprem Yardım Bağış Hesapları
https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
en bilinen ama asla uygulanmayan bir inşaat kuralını söyleyeyim. 28 gün su verme kuralı. ben onlarca inşaat gördüm daha buna uyanı görmedim. 28 gün boyunca su verilmeyen beton mukavemetinin 50% sini kaybeder. bakın bu bir yapının sağlamlığının yarısıdır ve uygulanması çok basit bir mevhumdur. kimsenin umurunda olmaz. akıl alır gibi değil bunun ihmal edilmesi
Çok değil 13 yıl önce vefat edip kilyosa defnedilen babamın yanındaki mezar taşlarındaki tarihlerine bakıyorum, babamla aynı gün ölen 1 kişi daha yok.
13 Yıl önce nüfusumuz bu günkünden çok da az değildi.
Şu anki yoğun ölümlerin sebebi çok çok başka da, buraya yazmayayım, yeri değil.
Barınma krizine gelirsek, tek maaşla tek başına aileden ayrı ev açıp bekar yaşayan kitle bu kadar büyük olduğu sürece, barınma krizi var diyemeyiz bence.
Bu olsa olsa "beklenti krizi"dir.
2010'larda yükselen gelir seviyesi insanların hayattan beklentilerini de yükseltti.
Şimdi ekonomi kötü ama kimse 10 yıl önceki yaşam standardı çıtasını aşağı çekmek istemiyor.
İnşaat sektorü ile ilgili çimentoculardan başlayarak bu sene yara sarme senesidir..
karı değil üretimi artırmayı mümkünse en düşük kar marjı ile çalışmalıdırlar/çalışmaya ikna edilmelidirler...
Afetzede olabilir ama devlete yük olmaması gerekir
Afet yönetimi uzmanı Doç. Dr. Serpil Gerdan, Habertürk ekranlarında afetzedeler ile ilgili konuştu. Gerdan, " İlk 72 saatte vatandaşın, hiç kimseden yardım beklemeden, devlete yük yerine katkı olması gerekir. Afetzede olabilir, ama enkaz altında değilse kendi başının çaresine bakmalı " ifadelerini kullandı.
https://www.odatv4.com/guncel/afetze...gerekir-269881
yorum falan yapamam ..
2 gündür ekranda gösterilebilen kısmına bile yüreğimiz dayanmayan olaylar vicdansızları bile etkilemesi gerekir. Müteahhitlerle ilgili anlatılanlar hep bilinir. Yani kanıksanmıştır. Arsıza- hırsıza ne deseniz değişmez ya aynen yaşananlar öyle.
Eğer yasalar tam işletilse , kimsenin yaptığı yanına kalmasa ( hiç değilse eğitimle yıllarca sürecek olan insanlık öğretilene kadar ) gözlerimiz bu acıları görmeyecek, ülkece acılara boğulmayacaktık. Hiç bir şey kader değildir. İnsan kendi aklıyla hayatına yön verir. Bir yanlışa 40 kişi doğru diyor diye yanlış düzelmez !
Adana'nın ve bölgenin en büyük inşaat şirketi Dizmanlar İnşaat, yapmakta olduğu binalardaki deprem yarıklarına sıva yapıyor.
https://twitter.com/HaberReport/stat...OFXua6Ahg&s=19
malatya da daha sıfır çok katlı binalar bile yamulmuş. Yapım aşamasındaki iskelet inşaatlar çökmüş. Depreme ( 7 şiddetinde ) dayanıklı bina diye övünerek satılan binalara dahi güvenemez olduk. Bu ülkede 7 değil demek ki en az 8- 9 şiddete dayanıklı yapmak lazım. Masrafı %5 fazla olur ama ömrü uzun olacağından , can kaybının azalacağından dolayı aslında ekonomik olarak da faydalı olur.
İnsanım diyen her sorumlu , üzerine düşen görevi esnetmeden - bükmeden dürüstçe yapmalı. Hiç değilse bugünden ders alarak ulusça vicdan ve dürüstlük te yarışmalıyız. ALLAH herkese sabırlar versin. Hayatını kaybeden tüm canlara rahmet dilerim.
İnsanlar evine çöken asalaklardan kurtulmaya çalışırken de beleşçi kiracılar tarafından öldürülüyor.
Birçok ev sahibinin hayatını cehenneme çeviren ciddi bir konudan bahsediyoruz burada.
Orada deprem olurken zil takıp oynamıyoruz, kakara kikiri yapmıyoruz heralde.
Belli ki bizim 4 duvar başkalarının gö"z"üne girmiş, bir türlü çıkmıyor. En hafif tabirle..
Yıllardır burada ev sahiplerine düzenli olarak söven hazımsız terbiyesizler, şimdi de depremzedeleri kendilerine "kalkan" yaparak saldırıyorlar.
Depremzedeleri düşündüğünüz falan yok.
Biz sizlerin eski halinizi de biliriz.
Sırf ev sahiplerine olan öfkesini deşarj etmek için insan şu vahim olayı "kullanmaktan" utanır be!
Çürük binaları yapan müteahhiti, ya da müdahalede çok yetersiz kalan makamları, ya da ne bileyim kendisine dert yanan halka "sırıtan" valiyi eleştirmek dururken, sen gel burada bize küfür et.
Allah herkesin kalbine göre versin kardeşim.
Fesatlara, kincilere, zırnık bile vermesin Allah.
Deprem yönetmeliğine göre yapılan yeni binalar 7.5 şiddetinde depreme göre yapılıyor diye biliyorum. 7.7 lik bir depremde bunun yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Bu şehirlerde sağlam çok az bina kalmıştır. Ülkemiz için acilen yeni bir deprem yapı yönetmeliğine ihtiyaç var artık, bından sonraki inşaatlar için 8.5 luk depreme göre inşaa etmek gerekiyor, müteahitlerin kritetlere tam uymadığı göz önüne alırsak bu binalar 7.5 -8 lik depreme dayanıklı olur en azından.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada yüksek katlı yeni binalar çökerken, çevredeki 3-5 katlı eski evlerin sağlam kaldığını fark etmişsinizdir.
5 katlı küçük apartmanlar, ya da 80-90'larda yapılmış derme çatma aile binaları ayakta.
Hiç sevemedim şu 15-20 katlı evleri.
Depreme dayanıklı bile olsa, bir yangın durumunda itfaiyenin ne suyu erişir, ne merdiveni.
Her türlü ölürsün yani.
bence 15-20 katlı bina tıpkı ağaç gibi daha derinde yani 3 kat tünel kalıp sistemi ile ana yapıya bağlantılı şekilde yapılması şart....ağacı nasıl kökleri tutuyorsa devasa binaları da kökleri yani yer altına gömülü temeli sağlam tutar...
Ama masraflıdır diye mütahitler tek bodurm yapıyorlar...
keşke zorunluluk getirlise her daireye 1 taşıt (80 metrekare için ) park alanı
ayrıca 10-15 metrekarelik kiler ve
arsa oturumu % 35'ın üzerine çıkılmasına müsaade edilmemli...
4 adet 15'lik bina yerine 1 tane adam gibi yapılmış 30-35 katlı bina ile bu iş kotarılmalı...
bu durumda 4 kat yerin altında ,
sürdürlebilirlik adına bina kendi arıtmasını ve
duruma göre güneş enerjisi ile elektrik ve ısınma-soğutma imkanları azami ve ekonomik şekilde karşılanır diye umuyorum..
Dediğim gibi ilk kurulum maliyeti % 30 civarında daha pahallıdır...
Marmara bölgesi ve istanbulda altı dükkan olan, fay hattında olan depreme dayanılsız olan evlere milyon lira para vermek akıl işi değil, bu kadar nüfusu oraya yığmak ise hiçten akıl işi değil
ya arkadaşım şuraya bilgi almaya geliyoruz . salak saçma bir ton mesaj . ev sahibiysen de kiracıysan da özel mesajla takışın birbirinizle. şu konuya ciddi moderasyon lazım .
"şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım" topiği saçma sapan hale gelmiş.
Özellikle birkaç kişi, avukatlık mahkemelik meselesini hiç alakasız buraya taşıyıp olayı üst perdeden mal/mülk sergisine çevirmiş.
Hakikaten Moderatörlük olmuş ...
Bunu diyen kişi şunu da dedi..
Madem bunlar istenen değil "işlem gören" fiyatlar, o zaman alan da satan da memnundur.
Size rakamlar yüksek geliyor diye niçin burada provokasyon yapmaya çalışıyorsunuz?
Bu topiğin tek problemi, bir grup hazımsızın musallat olması.
Geneli borsacı, geneli kirada, ama geneli fakir değil..
Tek dertleri, zamanında tu kaka deyip almadıkları yatırım aracının şu an gözlerine pahalı görünmesi.
Ne kadar alıngansızın sizz,
tek tek izah edebilirim, anlayabilirseniz;
Yazım fahiş fiyatlarıyla ilgilidir, sizin gibi canı tehlikede olan ev sahipleriyle ilgili değil
Varsa başlıkla ilgili fikriniz yazınız yoksa sizin evleriniz bizi ilgilendirmemekte
burayı sergi alanına çevirmişsiniz, inceden/kalından GÖRGÜSÜZ diyene de demogojik cevaplar!
Muhtemelen yazdıklarımı da anlamayacak daha çok alınacaksınız :)
Allah gönlünüze göre versin, selametle.
Neden 15 katlı bina. Memlekette arazi mi yok? Yoldaki spiker bile kaçamadı. Binalar yolun üzerine devriliyor. En azından yıkılan binalar yolları kapatmaz. Bina yıkılırken yan binaya çarpmış, korkudan kurtarma çalışmaları yapılamıyor.
Depremden sonra yalova sahil bandında kat sınırı 2 kata düşürülmüştü. Deprem bölgesi olduğu için belediye değiştiremiyordu. Arsa sahipleri çevre ve şehircilik bakanlığına baskına gitti. Ne oldu şimdi tekrardan 5 kat. Nereye dönsen rant zihniyeti, kime ne diyeceksin.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Ben çeliktepede birkaç evi olan, orta-alt gelir grubunda biriyim.
Üst perdeden konuştuğumu ve mal mülk sergisi yaptığımı söyleyen kişi ise erenköyden ev, bodrumdan da yazlık bakıyor.
Ben şu anki ekonomik durumumla erenköyde oturamam. Hele bodrumda öğle yemeği bile yiyemem.
Fakat rakamlardan şikayet eden "mağdur"ların hedefi erenköy, bodrum falan.
Tablo ortada.
Benden de bu kadar. Selametle.
kentlerden bahsediyorum - büyük şehirlerden...
binalar eski veya deprem riski görmezden gelinerek yapılmış.
10-15 katlı birbiri ardı sıra yaparak rüzgarı kesmek yerine % 35 arsa oturumlu kısmen kendi kendine yetebilecek arıtması ,enerjisi, yeşil alanı , bireysel kileri olan binalar diye teklif ediyorum...
yapılır mmı tabiiki yapımaz çünkü bazılarının çıkarına aykırı..
arazi/arsa fiyatları kıymetli olmasaydı - konut fiyatları böyle abuk sabuk seviyeye gelmezdi...
biraz sert olacak ama mevcut demokrasi ve siyaset esnafı çerçevesinde ülkede yapılabilecek şeyler maalesef artık sınırlı.
bahsettiğiniz örnekte arsa sahipleri bakanlığa geldiğinde suratlarına yumruğu indirip oradan defedebilecek bir yapı lazım.
buna IMF dersiniz askeri cunta dersiniz teknokrat hükümeti dersiniz artık lazım olan bu.
malum şahısta bunun farkında o yüzden TSK yı bu ortamda bile sahaya sürmüyor.
zira halk siyasetçilerin laf , TSK nın icraat ürettiğini görünce desteği dibe vuracaktır.
Deprem bölgelerinde 4 kat üstü ev yasaklanmalı. Bu 4 katlarda 8.5 şiddetindeki depreme dayanıklı yapılmalı.
Allah böyle acılar yaşatmasın bir daha
Ekimde maraş urfa diyarbakır mardin gezdik.
Hanımla benim bu 4 ildede sorduğumuz sorulardan biri neden bu kadar yüksek binalar yapıyorlar. Bunlar depreme dayanır mı hele maraşta neredeyse 7 kattan aşağı ev yoktu. Yeminle hanımla ben kaç kere aynı soruyu sorduk.
Bizim memlekete 14 katlı blokları dikti TOKİ. Kuzey fay hattinda tehlikeli bölgeyiz birde.
Karabük Cevizkent Toki
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fotoğraf ekleyemedim. Link bırakayım.
https://www.karabuk.bel.tr/proje.asp?id=246
Burada annem babam oturuyor
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.