Hisse gerçekten çakalların elinde oyuncak olmuş ..
Yazıklar olsun..
Printable View
Hisse gerçekten çakalların elinde oyuncak olmuş ..
Yazıklar olsun..
Sıra geldi Rusya - Ukrayna savaşının sonlandırılmasına, bakalım daha ne kadar buralarda takılmaya devam edecek ⏳
israil-hamas barışı sağlandı ama ortada gazze diye bir şehir kalmadı...tamamen bitti..çok üzücü bir durum...binlerce insan öldü...bundan sonrası tekrardan gazzeyi inşa süreci başlayacak...finansman körfez ülkelerinden olacaktır...sonrasında ukrayna savaşının bitmesi gündeme gelecek...geldiği anda gesanın yıldızı parlamaya başlayacak...çünkü hala ukraynada kiraladığı yere kirasını ödüyor...yani gesanın bir ayağı hala ukraynada ve olası bir imar işinde en hazır şirket ve o ülkeyi en tanıyan türk şirketlerinden birisi de gesandır...sabırla bekliyoruz...
Yabanci bir ajansta çikan haber üzerine Sermaye PiyasasiKurulu (SPK)'nun II-15.1 sayili Özel Durumlar
Tebligi'nin 9. maddesiuyarincasürecinolumsuzetkilenmemesi, sirketimizin ve hissedarlarimizin mesrugkarlarinin korunmasi amaciyla, sözkonusu görevlendirmeler ve potansiyel yabanci stratejik ve finansal yatirimcilarla imzalanan gizlilik anlasmalariylaberaber baslanilan görüsmelerle ilgiliaçiklamayapilmasi ertelenmistir. Isbu açiklama, bilginin gizliligininsaglanamayacagi anlasildigindan yapilmaktadir.
Girisim Elektrik A.S'nin, bagli ortakligi Europower Enerji A.§'desahip oldugu paylarinin blok satisi veya bu paylarda ortaklik dahil tum stratejikalternatiflerin degerlendirilmesiamaciyla bir çalisma baslatilmis ve konuylailgili muhtelif finansal danismanlarla anlasilmistir.
Enerjisektorundeki urun ve sistemlere karsi talebin yogunlugu, uzun üretim süreleri, Europower Enerji A.S'nin sahip oldugugenis ürün yelpazesi ve ülkemizin jeopolitik konumu, Uluslararasi Fon ve Sirketlerin ilgisini artirmaktadir. Bu nedenlesadece Uzak Dogu'dan degil, Körfez Bölgesi ve Avrupa'dan da talepler olusmaktadir.Sirketimiz ile Hyosung Heavy
Industriesarasinda gizlilik anlasmasi imzalanmis ve görüsmelere baslanmistir. Bu asamadahenüz baglayici ve sonuçlanmis
birkarar bulunmamaktadir. Belirttigimiz üzeresöz konusu sürece iliskin gelismeler kamuoyu ile paylasilacaktir.Kamuoyunasaygiyla duyurulur.
Gesan görüşmelere başlamış payların blok satışı ortaklık vb. Nasıl olur bu görüşmeler gesanı nasıl etkiler bugün Romanya’dan yine 2 milyon euroluk iş aldı sürekli iş alıyor cuma günü de 6.5 milyon dolarlık iş almıştı.Şirket hakkında bilgi sahibi arkadaşların yorumları nelerdir acaba
Gayet olumlu bir hadise..
Eupwr ile gesan aynı piyasa değerlerine sahip halka açık 2 şirket..
%52.7 kısmı satacak olması kasaya ciddi bir paranın gireceğini gösteriyor..
Kabaca 700 milyon dolara satılması durumunda 369 milyon dolar para girer kasaya..gesan piyasa değeri 643 milyon dolar..
Satış gerçekleşirse o dönemin bilançosunda net kar olarak göreceğiz..
Ciddi rakamlar bunlar..
Umarız soluksuz bir ralliye kalkar şirket payları ve yatırımcı zararları telafi olur..
Artık ölü toprağını atar belki üstünden.. Ö
Dünyada büyük ölçekli transformatör üretecek şirket sayısı sınırlı..
Baktılar enerji krizi geliyor ve hazırlıksızlar satın alma yarışında girdiler..
Bugün astor 4 milyar dolar almak istesen alamazsın..eupwr baktılar 700 milyon dolar pd ona yöneldiler..
Behiç bey de belkide dediki satarım ama 1,5 milyar dolar..göreceğiz bakalım..
Gecen yil Ekim ayindaki Europower sunumu, 2025 sonu icin 123.5 milyon dolar FAVOK bekliyor, 2026 icinse 170 milyon dolar FAVOK beklentili. Sektor buyume sektoru ve ortalama 17 FAVOK carpaniyla fiyatlaniyor.
Bu sekilde fiyatlanirsa 3 milyar dolara kadar fiyatlanabilir. Tabii bunlar tamamen karsi tarafin masaya ne kadar para koymak isteyip istememesine bagli.
Birde bu gorusmelerin sonucunu bilmek bir taraftan mumkun degil,
Ote yandan iceriden haber sizdirma konusunda yasanabilecek sikintilara karsi dikkatli olmak lazim.
Yukarida yazilanlar tamamen kisisel dusuncelerimdir, yatirim kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz isiginda gerceklestiriniz.
Sirketimiz, TURKIYE ELEKTRIK ILETIM A.$ GENEL MÜDURLUGU (TEIAS) tarafindan 28/01/2025 tarihinde gerçeklestirilen
2024/1874888ihale kayit numarali "ITM.492 Referansli, 154 kV Karatas TM Yapimi Isi" konulu ihaleye katilmis ve en avantajlifiyati vererek ihalede 1. olmustur. ¡hale baz bedeli 219.091.917,58 -TL'dir. (Iki yüz on dokuz milyon doksan birbin dokuz yüz on yedi Türk Lirasi, Elli sekiz Kurus) lhale ile ilgili gelismeler, kamuoyu ve yatirimcilarimiza bildirilecektir.Saygilarimizla,
Cuma 6.5 milyon dolar (231 milyon tl ) pazartesi 2 milyon Euro (73 milyon tl) Salı yani bugün 219 milyon tl hergğn büyük iş ihale haberi gelmeye başladı üst üste 3 gündür geliyor.
Bu sirketin ve istiraki Europower'in gitmemesinde en buyuk etkenlerden biri takasinin cok yuksek oranda bireysel yatirimcida olmasi.
Piyasayi dize getirecek tek sey, cok guzel bilancolar, onun disinda hic bir sey sirketi arzu edilen seviyeye getiremez.
Ayrica patron gercekten her sey iyi gittigi zamanlarda ortaligi mahvetmekte birebir oda ayri bir dert.
Ancak Europower blok veya parcali satilirsa, GESAN'a odaklanma artacaktir ki daha fazla filim cevirme den uzak duracaktir diye dusunuyorum. Cunku GESAN'da satacagi cok hisse kalmadi. Hakim ortakligi kaybetmek istemeyecektir.
Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
arkadaşlar gelen kapları ve diğer özel kap haberlerini lütfen burada bir dostumuz sürekli paylaşsın..arşiv olarak kalsın burada...şu anda yatırımcıda çok da heyecan yoksa da burada not olarak paylaşmak faydalı olacaktır...geçmişte ben çok paylaşırdım..bu aralar biraz yoğunum...
arkadaşlar ukrayna beklentisi çok büyük...geçmişte europower mi alsam yoksa gesan mı alsam diye ikilemede kaldığımda ukrayna beklentisinden dolayı ve de tahaaüt işlerinin en az %20 kar marjının olması nedeniyle (üretim fabrikalarında bu oranda kar olmadığı söyleniyordu ) gesandan yana tercihimi kullandım...
geçmişte de söylediğim gibi ukrayna haricinde suriye beklentisi de önemlidir...bu iki ülkenin elektrik alt yapısının yenilenmesi gerekiyor...gesan bu iki ülkeden de güzel işler alma potansiyeline sahiptir...
bu iki önemli beklenti dışında gesan zaten kar eden ve büyüyen bir şirket..2024 yılında bir çok sektörde talep gerilerken veya %1-3 oranında büyümesine karşılık elektrik sektörü %11 büyüdü...buda karlılığı destekleyecektir..gesanın ayrıca son çeyreği her zaman için çok iyi olmuştur...
bu söylediğim faktörler gesan için çok önemlidir...açıkçası benim alım yapmama neden faktörler bunlardır...
geçen hafta şirket ile görüştüğümde azalan kap haberlerinden şikayet etmiştim...bana yıl bittikten sonra teidaş ve diğer elektrik şirketleri eksiklerini ve bütçelerini çalıştıktan sonra alımlar yapacaklarını söylemişti...kap haberlerinin artacağını söylemişti...gerçekten de son günlerde güzel kaplar geliyor...bu kapların devam etmesi ile gesanın dirençlerini aşmak için hamleler yapacağına inanıyorum...sektör hala canlı ve büyümeye devam ediyor...
2026 yılında gümrükte karbon vergileri de uygulanmaya başlanacak..bu yüzden de çatısına henüz ges yapmayan bir çok şirket aceleylen bu yatırımlarını yapmak zorunda....en son yataş kayseri ve ankaradaki fabrikalarının çatılarına ges yapacağını ilan etti...bence bir çok şirket ges yapmak için hızlı adımlar atmaya başlayacak...yapmazlar ise gümrükte karbon vergisi verecekler...
Gesan ve Arena yorumu
Dostlara selamlar
https://x.com/egitimyatirim/status/1...f6mGFGF8Cmn8XA
GESAN Girişim Elektrik Romanya'da 2.5 milyar TL tutarlı ihale kazandığını duyurdu.
Açıklama şöyle;
Şirketimiz,*Romanya'da yerleşik, petrol ve enerji alanında faaliyet gösteren ve faaliyet*alanının önde gelen bir firmasının düzenlediği ‘'Romanya'da yapılacak Anahtar*Teslim GES Kurulumu & Anahtar Teslim YG Trafo Merkezi Kurulumu & 3 Yıl*İşletme ve Bakım İşleri'' konulu ihalede en avantajlı teklifi vererek ihaleyi*kazanmıştır. İhaleye veren şirket tarafından işlerin şirketimiz uhdesinde kaldığı*tarafımıza bildirilmiştir.
Söz*konusu projede kullanılacak olan konstrüksiyon ve şalt ekipmanları bağlı*ortaklığımız Europower Enerji A.Ş.'nin imalatı olan ürünlerden tercih*edilecektir.
Kesinleşen*ihale bedeli vergiler dahil 68.150.381, -Euro'dur. (Atmış Sekiz Milyon Yüz Elli*Bin Üç Yüz Seksen Bir, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile ihale bedeli vergiler*dahil 2.547.801.993, -TL'dir.)
Şuan butun hİsselerde boŞa kÜrek Çekİyoruz bu kÖtÜ havanin dagilmasi lazim...
borsa bitik karı görünce kaçacan uzun vade imiş bizim piyasada hikaye ..
içerden haber kap attılar sattılar ytd..
Bu Gesan'da ne kadar çok fırıldak varmış. Umarım patron da onların arasında değildir....
Konjonktür-temel-hikaye-momentum.,
Relax..
piyasada yeterli yatırımcı ve yeterli nakit olmayınca borsa kurtlar sofrasına dönüşüyor...çok az bir kar için çok büyük satışlar yapılıyor...borsamızda insider ,trade almış başını gidiyor...bu güzel haberler de ne yazık ki gereken etkiyi göstermiyor...ama gesanın bir huyu var önce ilgisiz davranıyor ve haberleri biriktiriyor zamanı geldiğinde de hepsini önümüze döküp gereğini yapabiliyor...
sonuçta temel anlamda baktığımızda kazançkapısının da söylediği gibi konjöktür ve temel gesanın arkasında...sektörü diğer sektörlerin aksine büyümeye devam ediyor...
dün tavan olacak beklentisi ile alanlar ,gün sonunda tavan olmayınca hacimsiz satarak gesanın gerilemesine neden oldular...bence bu gün endekste bir sıkıntı olmaz ise ?? hızlıca tekrardan 55,00 civarlarına çıkacak ve oranın üzerinde daha istikrarlı davranacak..yani bundan sonra çıkışlarının daha istikrarlı ve sağlam olmasını bekliyorum....birileri gelen bu güzel haberleri satmak için kullandı ama birileri de almak için kullanacaktır ve güzel bir fırsat göreceklerdir...
zaten çok geri kalmış bir gesanda risk bana göre gittikçe azalıyor...önü de gittikçe açılıyor...ben çok umutluyum...henüz ukrayna ve suriye beklentileri de devreye girmiş değil...onlar da önümüzdeki aylarda devreye girerse ben çok hoş hareketler beklerim...sabır sabır sabır diyorum..
geçen yıl faizlerin yükselmeye başlaması ile enerji hisseleri sert düşmeye başlamıştı....bu yıl da faizlerin düşmesi ile tersi bir süreç yaşanmasını bekliyorum...uzmanlar bu yılın sonunda faizlerin yüzde 30 a inmesini bekliyor...asıl olumlu etki faizlerin %30 ve aşağısına indiğinde görülecek...fakat piyasa bu olumlu beklentileri önceden fiyatlamaya başlayacaktır...
31 Ocak 2025........ 82.972.055,60
30 Ocak 2025....... 704.817.350,65
29 Ocak 2025...... 688.433.435,40
28 Ocak 2025..... 1.024.106.628,75
işlem hacmi giderek azalıyor...1024 ten bu gün şu anda 83 birime kadar düşmüş...bunun anlamı tradecilere alan daralıyor ve hisse dinlenmesini tamamlamak üzere...iyice sakinleşip dinlendikten sonra tahminlerime göre olumlu davranarak yönünü yukarı verecektir..önce 53 direncimizin üzerinde kalmamız lazım...ardından da 55 in üzerine çıkmaya çalışacağız....sonra da 60 ın üzerini hedefleyeceğiz...bekliyoruz..
insider olmasaydı bu gün hisse çok güzel yerlerde olurdu...ne yazık ki 2,5 milyarlık iş kapı bir gün öncesinden birileri tarafından biliyordu ve yaklaşık bu bilgi ile 1-1,5 milyon lot alındı ve bu alınanlar % 5-7 kar ile yukarıdan satıldı...şimdi bu miktardaki lot hazm edilmeye çalışılıyor...bence hazm etmesine az bir süre kaldı...en azından işlem hacmi göstergelerine baktığımda benim anladığım bu..
Aylar önce bahsettiğimiz Ukrayna beklentisi ısınıyor..savaş bittiginde gesan orada çok güçlü olur..zaten bildiği ve tanıdığı bir pazar...şimdiden alt yapıyı hazırlaması ve atraksiyon yapması güzel..ukraynadaki potansiyel Türkiye'deki potansiyelden çok daha fazladir arkadaşlar..
geçen gün tv de harmanlılar ne dedi acaba ?? ben izleyemedim arkadaşlar...şehir dışına çıkmıştım...linkini paylaşabilecek var mı ?? ben de izlemek istiyorum..
çok teşekürler dostum...baştan sona izledim...güzel bilgiler verilmiş...2028 yılında bir milyar dolarlık bir ciro hedefleri var...ukraynaya da ihracatlar başlamış..savaşın bitmesi ile dondurdukları fabrika yatırımına başlayacaklar...son bir kaç aydır söylediklerim teyit edilmiş oldu...x te çıkan haberlere göre ukrayna -rusya savaşındada nisan ayında ateşkes kararı alınması bekleniyor...savaşın bitmesi ile gesan hızlıca pozisyon alacak görünüyor...orada beklenti çok büyük...
bakalım piyasa bu beklentileri ne zaman fiyata yansıtacak ??
faizlerin hala çok yüksek olduğu bu ortamda ne yazık ki borsa hala kurt kapanı modunda...ne temel ne teknik nede kap haberleri etkisini gösteremiyor...ama bu ortam düzeldiğinde beklentiler tıpkı eskisi gibi ön plana çıkacaktır...hikayesi olan hisseleri seviyorum...nedense elim bir türlü trade yapmaya gitmiyor gesanda...üç defadır fırsat veriyor oysa....:kahkah: her şeyde vardır bir hayır diyorum...
Gesan 2026 yılı sonrasında hareket bekliyorum. Ayrıca bu yılda temmettü yada bedelsiz sermaye beklentim var. Sektörde tekel olmasına rağmen yükselişe başlamaması tam bir hayal kırıklığı.
2028'de 1 milyar dolar ciro beklentisi Europower icin soylendi. GESAN'in gecen yilki son sunumunda 2026 icin beklenen ciro 1 milyar 40 milyon dolar olarak belirtilmisti. 2028 icin kabaca 2 milyar dolar olur diye tahmin ediyorum.
Piyasa hala sagir butun bunlara. 2024-2028 arasi yillik (YOY) dolar bazli %40 CAGR satis buyumesi olan firma bulmak NASDAQ;da bile zorken, hic bir araci kurum kalkip bir rapor yayinlama zahmetinde degil.
Yukarida yazilanlar kisisel gorusumden ibarettir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz. Yatirim tavsiyesi degildir.
gesanın 120 tl den 50 tl ye düştüğü ve her türlü güzel habere bile bir türlü güçlü alış tepkisi veremediği bir ortamda hiç bir aracı kurum olumlu gelişmeleri dile getiremez... x ve telegram gibi sosyal medyada bunları söylemek ise sizin linç edilme sebebiniz...bunları dile getirenleri derhal bebiçin adamı diye lanse edip idam ederler...:kahkah:
faizlerin hala çok yüksek olduğu ortamda patronlar da tahtacılar da birer kurda dönüştü...bu kurtlar kısa vadede yapacakları en küçük prime bile tamah ediyor...eski günlere dönebilmemiz için faizler düşmeli...ilk etapta %20 lere inecek faizler ile piyasa eskisi gibi çoşkulu olabilir...o vakitler gelinceye kadar ne yazık ki kurtlar sofrasında kıçımızı kollamak zorundayız...
gesanı gram altınlarımı bozduğumda ,gram altın 2650 tl idi...astor ise 90 tl idi..bu gün gram altın 3300 ,astor ise 120 tl...gesan ise hala maliyetimde...bu iki parametreye göre %25-30 alternatif zarardayım..buna rağmen umutvar olmaya devam ediyorum...kendim için sabır diyorum..