Jmk ustad aslinda ben dolarciyim ama bu kambiyo agir geliyor. Bu sebeple gram dusunebilirim...gerci dolarinda faizi kambiyo vergisini oder ama bilemedim....myfinans ustad cok israr etti nkolay diye deneyelim bakalim...
Printable View
Artık kimler kullanıyorlarsa bilmiyorum. Ama size bir alıntı paylaşayım.. Hızın ne derece önemli olduğu çok net..
"Bir insanın en basit kararı alması ortalama 300 ila 700 milisaniye zaman alırken, HFT teknoloji çoktan binlerce alım-satım emrini borsaya iletmiş olabiliyor. Bu teknoloji kullanan Hindistan'ın Mumbai Borsası'nın CEO'su Ashishkumar Chauhan, ekim ayında ortalama işlem süresini 300 mili saniyeden 6 mili saniyeye indirerek dünyanın en hızlı işlem hızına ulaştıklarını açıklamıştı. "
Aşağıdaki kitap buna benzer şeylerin yıllar önce Amerika borsalarında olduğundan bahsediyor :)
https://www.dr.com.tr/Kitap/Hizli-Co...euwRoCQOzw_wcB
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu ne demek data sağlayıcıların içinde diğer kurumlar cirit atıyor demek yahu böyle bir şey mümkün olabilir mi ? böyle bir şey olacak iş mi, bunu nasıl düşünürsünüz ? mesela matriks in sahipleri böyle bir şeye göz yumabilir mi veya onların haberi olmadan olabilir mi , teknoloji buna müsaade etse böyle bir şey gizli kalabilir mi , üç dört emir böyle geçse bi kere anında borsa istanbuldaki emirleri inceleyen borsa istanbuldaki yetkililer yakalar :) böyle komplo teorileri ile kafanızı lüzumsuz meşgul etmeyin bilgisayarlarla yapılan elektronik işlemlerde organize piyasalarda böyle bir şey olmaz . Son cümlenize gelince : alım satım kademelerinde boşluk yakaladığımda çoğu zaman o boşlukları merry ve ykb den önce doldurduğum oluyor .... Ne olacak ki ?
şöyle bir örnek vereyim usa borsalarında son senelerde, bir yılda 30 milyar dolar civarında para HFT ler tarafından, gün içi işlemlerde , günlük al sat yapan yatırımcıların , kurumların cebinden bi güzel çekilir ... yani hft yapanların tarafına kar yazar... hız önemlidir ama bu demek değil ki sizin emir girdiğiniz tuşa bastığınız anda ne emri girdiğinizi bilmeleri demek değildir.... böyle bir şey manipülasyondur front işlemdir ... olamaz !
kavramları işlemlerin işleyişindeki emir öncelik esasları ile manipülatif işlemleri birbirine karıştırıyorsunuz ... evet HFT karşısında hele kolokasyon kullanan HFT ler karşısında gün içi işlemlerde , robotla bile emir de gönderseniz şansınız düşük olur ....
Bahsettiğim kitap böyle bir manipülasyondan bahsediyor sırf bu tür bir işlem yapabilmek için en kısa ve hızlı bir fiber hat kuruluşundan bahsediyor hatta yaklaşık 6-7 sene önce olmuş bir olay Amerikan borsalarının karışık yapısından da kaynaklı bir durum sanırım :)
Ben burada matriks ya da foreks vs.. herhangi bir kurumun haberi , izni var demiyorum. Alım 2.03.. satım 2.05 ve denge bozulmadan 2.04 den işlemler geçiyor.. Siz yazdığınızda ancak boşluk doldurur ve 2.04 alımda kendinizi gösterebilirsiniz..
Havada kapıyorlar derler ya işte o çeşit işlemler oluyor..
Neyse, konu yapay zekadan açıldı ve bu yapay zeka borsalarda da kullanılıyor.. Sizin tezinize göre adamlar boşuna uğraşmışlar 6 mili saniyede işlem yaparak rekor kırma derdine düşmüşler.. 6 mili saniyede siz ne yapabilirsiniz ???
Hayırlı akşamlar..
bu işlemler gayet normal işlemler .... 2.03 alım satım 2.05 de denge bozulmadan 2.04 den işlemi ben de yapıyorum... derinlik ekranının altında o işlemi görürsünüz zaten ? ama derinlik ekranının üstündeki 2.05 alta düşüp 2.04 görülmez... bu gayet normal bir şey ... pasifteki kademinin altına alım emri gelirse sat , pasifteki kademenin altına satış emri gelirse al diye robota bağlarsınız , 2.04 deki o emiri ancak gerçekleşmiş olarak derinlik ekranının altında görürsünüz ... siz bu işlemi manipülatif bir işlem gibi olmaması gereken bir işlem gibi algılıyorsanız hatalısınız... benim tezime göre adamlar boşuna uğraşmışlar mı ? hangi tezimmiş ?
siz benim yazdıklarımı anlamamışsınız , çünkü konu hakkında yarım yamalak bilgi sahibisiniz... yani ben anlatamadım değil siz anlamadınız çünkü olmayan bir şeyi kafanızda tasarlıyorsunuz .
yazdıklarımı çarpıtmayın iyi okuyun önce tarafsız olarak sonra yorum yapın
İlk önce borsa istanbulun sitesine gidip emir işleyiş esasları ile ilgili dosyaları iyice bir okuyun , hangi işlemler nasıl gerçekleşir , ( ayrıca özel emir nedir özel emir penceresine nereden bakılır onu da öğrenin ) gelişmiş koşullu emirlerin nasıl oluşturulduğunu ne kadar esnek olabildiğini öğrenin , ondan sonra derinlik ekranını açıp gün içinde gerçekleşen işlemleri takip edip iyice öğrenin...
İnsanı felakete götüren en kötü şeylerden birisi de , içine doğru karıştırılmış yalandır. İnsan kafasında olmayan bir şeyi kurguladığı zaman ( bilgi eksikliğinden olabilir , umursamamazlıktan olabilir , ben bilirimcilikten de olabilir ) , içine doğru serpiştirilmiş bir yalana kendini inandırıp , o olgusallığın içinde kendi bulgusal kanıtlarını arayıp bulur , bu da kişiyi felakete götürür...
Vade yerine ppf veya nkolay uygun degil midir? Ikisi de ON oranlarindan iyi. Ihtiyac durumunda direk cik?
Hocam allah omur versinde bakalim o yaslari gorecekmiyiz?
Onceden ne guzel 40 inde emekli olup kafana gore takilabiliyordun. Bu yeni sistem hic bana gore degil...
Mustafa hocam bu hastaliktir. Duramazsiniz. Suan iki tane satiligim var(lutfen kimse ilan varmi gibi sormasin).
Dededen kalma bir aliskanlik...ev alir satarim. Beklerken parayi tikirdatirim...
Riski ne peki? Aktifbankin batmasi mi?
Eee ing de batabilir? 100k garanti diyeceksiniz ama kalani? Bir de 100k yi devlet size hemen verir mi? 2 yil sonra verirse o para enflasyon bazinda cope donmez mi? Ppf de oyle... risk almaya deger gibi...yada parayi ikiye bolum bir kismina fil diger kismina mi nkolay yapmali?
Buyrun
Anıları Paylaşalım
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post3512929
Nkolay iyidir size Sn.Webster :) Ben FIL'deyim Cuma OKT denemesi yaptım devamı gelecek ayrıca dövizin durumuna göre TDG eklemeside yapabilirim portföye. Birazda hisse var tabi onlarda 95-100K arası satılacak büyük bir ihtimalle :)