Devami, baba bir pulken olmaz dedin simdi 1000 pul cek getir diyosun. Ahh be oglum niye anlamiyorsun bir pulken paramiz yoktu ama simdi var...
Printable View
Devami, baba bir pulken olmaz dedin simdi 1000 pul cek getir diyosun. Ahh be oglum niye anlamiyorsun bir pulken paramiz yoktu ama simdi var...
Şimdi benim vatandaş olarak sorunlarım var, gece midem çok yandı, bayatlamış bir çubuk kraker yaktı, hassas mide, reflü gibi gece uyutmadı, sabah rennie diye bir ilaç aldım, az hafifletti.
Abi gece bana petrolü evin üstünden hortumla verseler işime yaramazdı, ihtiyacım olan 18 liralık kırmızı kutu Rennie. Sorunum midem de, sorunum petrolde değil.
Abi lütfen söylermisin, libyanın Hafterinden bana ne, ben libyanın haritada yerini bile bilmiyorum. Afrikada bir yerde olduğunu duymuştum. Orada kaddafi gitti, ikiye bölündü, biz bir tarafı tuttuk, ruslar karşı tarafı. Bana ne bundan. Oradan petrol gelecekti, iyide petrol alana dolar veriyorlar. Yani geleceği okumak nasıl bir şey. Yada bugün benim sorunum inan libya değil, 60 gündür kendi kendimi traş ediyorum, berberimi özledim, adam tiyo veriyordu, en son bana diyor ki thy al, bende dedim yok dolar al, karar veremedik, şimdi gidip ona doların kaç olduğunu göstermem lazım. :) Şaka bir tarafa ne kriz yöneteni var, nede ağız tadı ile bir kriz yaşatmaları var. Allah sonumuzu hayır etsin.
DAX 7500 görürse, senet alırım.
Dolar malasef 6,960 üstüne geçti, swap gelmezse 7,080 sonra 7,020 var. teknik olarak diyorlar ki, burada alma, burası dolar için muayyen yer, her an çiddi bir kanama görebilirsin, görme diyorlar. Ama 7,080 yanarsa sonra 7,020 ye gelirse orası güvenli yer orada alınır. Kendime notlar, yatırım tavsiyesi asla olmamalı.
15 gün önce yine yazdık, merkez bankası ekrek faiz artışı yapmalı, dolar 7 oldu, dolar 10 lira olduğunda 625 puan yapar yine. Duygu ile hareket etmek bu olsa gerek. Valla mide ağrısı gibi bir şey bu, o an miden ağrıyorsa RENNİE ilacı önemli gerisi boş. O halde muhafazakar kesim BABACAN diye bağırırsa ben karışmam. Adam ekonomiyi biliyor. İnsanların Kemal Derviş yada Babacan diye bağırmalarını lütfen engelleyin. Bu evdeki çocukla evdeki oğul veya evdeki damatla olmuyor.
Dinimizde imam nikahı önemli. Resmi nikah adaleti sağlamak için önemli, dini nikah inancı korumak, doğru nesil yetiştirmek için önemli.
Evdeyken Esra Erol'ü mecburen izledik. Bulaşık yıkamadım ama diğer işleri yaptım.
Esra Erol de programa çıkanlar ülkenin insanları. Genç bir kız daha 20 yaşında anne oluyor ve babasını bulamıyor, 2-3 kişi dna testi yaptı, ilk sevgiliden olduğu ortaya çıktı.
Dini nikah çok sakat, ağzından çıkacak bir cümle ile geçersiz hale gelir, işi o aşamaya getirme.
Yarın merkez bankası faiz indirirse ben merkez bankası ile olan dini nikahın çok kişide bozulacağını görebiliyorum. Umarım merkez bankası faiz indirerek nikaha sakatlık getirmez. gelirse de dönüşü yok bu işin.
Endeks üzerindeki belirsizlik sadece dış etkenli değil, merkezin kararına odaklandılar.
Benim dahilde işleme belgemi 20 gün geciktirdiler, sebep corona, halbuki evden bağlanıp görebilir, bir onay için klavyenin enter tuşuna basmadı o uzman ve daire başkanı. Bunu bir kenara yazın, ben bu krizde işci aldım, mesai verdim, her gün 2 araç ihracat yüklüyorum ama sen benim belgemi 20 gün geç verdim.
Birilerinden icazet almaya yada sormaya gerek yok, hayatın çok acık örnekleri yaşanan bu olaylar içinde görünüyor. Bürokrasinin yıllar geçse de değişmeyeceği biliniyor.
Yarın ne değişecek, yani yarın vereceğin kararı bugün şuan toplan ver, zaten kararın nereden çıkacağı belli, neden doların 7,100 olmasını bekliyorsun. Neden 7/24 saat olarak çalışıp düşünmüyorsunuz. Sinirlerim fena zıpladı yine.
Hizli girdin, dag evinin intikamini mi aliyorsun bizden yoksa???
Muahahahaha.
secbula da ne oldu, kustu mu yoksa???
http://share.matriksdata.com/Images/...1712235762.png
KIZILDAG tamam da bu asamada islerin biraz aksamasi beklenmeli bence. 20 gun o kadar problem olmasa gerek.
benım lugatımda maaslı calısan zengin değildir.
cocugunu liseye yurtdısına gönderip burs kaparsa da üniversiteyi okutanlar cok var(DI), sadece abd özelinde değil, almanya ya ya da muadili avusturya ya mesela.
ayrıca bilmediğiniz konulara yorum yapmayın, taksi plakasına yoğunlaşın çünkü eğitim sizin işiniz değil.
500 litre mazot alırım 10 depo yapar. Temmuz Eylül arası her hafta 1 depo gezerim. Dün ABD bugün bizim kullandığımız petrol sıfıra gidiyor ama bizim kullandığımız sıfıra giderse zor döner bir iki aya. Altın dolar neyise düzelir ama petrol kötü oldu. OPEC de işe yaramadı.
Bunu sanki birilerini batırmak için yapıyorlar. O yüzden açıkcası fırsat gördüm. Fakat dün gece gibi olsa da bizdeki vergiler yüzünden fazla ucuzlamaz. Yabancılara büyük motorlara imrenirdik, 6 bin motor escalede olsa banamısın demez, veririz matoz parası :) yada ben mazor böyle kalacaksa 60-70 bin liraya bir lincoln aviatör alayım, onda da 6 küsür bin motor var, araba 2,5 ton. :)
6 litrelikler bozar bizi.
Devir eko, organik, dolfin, greenpeace, gak guk devri.
Bir dolfin sandwichi yiyeyim aciktim.
Bu arada birsey belirtmek istiyorum. Borsada ele verme falan filan olmaz. Hirs yaptigin, inat ettigin zaman donunu ters giydirirler. Yazdiklarimizin cogu saka amacli.
Havacilarla bankalar iyi degil ABD'de. VIX de artti.
Borsalar acımadı ki dercesine tepki verdi, sonra 8 trilyonun etkisi geçti, çünkü damlayan musluk gölden iyidir, musluğun damlamadığını gördüler. Evet mutfakta masanın gözünde verilen 2-3 bin dolarlık yardım duruyor ama damlayan musluk kurumuş. Avrupa da 50-55 milyon, abd de ise 40-50 milyon işsiz insan kuruyan musluğa bakıyor. Borsa ise uyuşturucu etkisi geçtikce acını görüyor, bakalım acıma nasıl bir süreç izleyecek. Petrol 20 dolar üzeri normalleşirse acıma hafifler. Belkide kısıtlama 1 mayıs değil de daha erkene alınabilirmiş.
abd hisse fiyatlarını ne pahasına olursa olsun yukarda tutacaklar.
abd li vatandaşların varlığı korunmuş olacak.
ederine bakan olmayacak
şirketler reel de batsa bile borsa da batmayacak.
FED her gun 50 milyar dolarlik alim yapiyor.
Nasıl bir yıla girdik arkadaş böyle biran önce geçsede kurtulsak
Evet petrol önemli, bunu bir ben değil, dünya söylüyor ve izliyor, ama daha farklı bir bilinmeyen var, yani bir yöne sağlam yaslanmak yada onu yakalamak için. Öncelikle DXY dolar endeksi bu endeks 100 de, 103 üstü parizzzz olur, 125 olursa dolar sadece bizde değil her yerde %20 üstü katlar. Parite 1,00 görebilir. Aynı günlerde en kripto paralardan BTC de 3-4 bin lere hatta 2 bin lere gelirse petrol için gördüklerimiz daha ufak şaşırtan kalemler olarak kalır. Bakalım bu iki ürün neler yapacak. Özellikle ikiside çok izlenen yada etkisi bilinen bir şey değil. Yani DXY nasıl yükselir, Dxy, sadece sizin değil diğer dünya ülkelerinin dolar ihtiyacı ile yükselir. Şuan abd tahvilleri ile bu gideriliyor, bir süre sonra giderilemediği görülürse renk değişir. Kripto satıp dolar alanlar bilgisayar paranın ne kadar sahte ve sanal olduğunu görmüş olurlar. Ufak bir dipnot kalsın.
İşbank topiğinde gördüm, bağlantılı yazı vardı, okumak istemedim, rakamı gördüğünde kadıköyden kurtköy, körfezden köseköy, bursadan bilecek, gözlerimin önünden geçti. Gerçekten bu kadar konut ihtiyacımız varmıydı. Biz neden aynı oranda fabrika üretim tesisi yapamadık. Köprüler tüneller gerçekten çok güzel, ulaşım olmaz olmaz ama gelir garantisi verilen devlet tesislerinin garantileri nasıl ödenecek. Gecen ay İstanbul da elde edilen vergi geliri %45 civarında düşüş sağlamış. Bu rakamı %5 artırmak için kırk takla atılıyordu, %45 düşürmek için iki günde alınan kararlar yeterli oldu.
HALKIN KONUT KREDİSİ BORCU*
2002 ARALIK: 164 milyon dolar
2017 ARALIK: 50 milyar 178 milyon dolar
Kaynak: BDDK
Yuh, ne bicim rakamlar onlar.