Selamun aleyküm dostlar nasıl gidiyor
Atilla Esen Resim paylaşmış bu bir varsayım
2 ay içinde Finansal Sarhoşluk ve Finansal Depresyon
https://i.hizliresim.com/xysO8N.png
Printable View
Selamun aleyküm dostlar nasıl gidiyor
Atilla Esen Resim paylaşmış bu bir varsayım
2 ay içinde Finansal Sarhoşluk ve Finansal Depresyon
https://i.hizliresim.com/xysO8N.png
iyi bir haber ise, Güney Kore'ye bakın (grafikte kırmızı).
Doğru adımlar atıldığında, bu salgının durdurulabileceğinin kanıtıdır,
https://i.hizliresim.com/vPwLMh.jpg
Türkiyede 34 milyon insan sokağa çıkma yasağında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vay arkadaş allah belanızı versin ne diyeyim evinizde oturun diyemiyorsunuz çünkü paranız yok zamana oynuyorsunuz nede olsa kolonya ve dezenfektan kolileri bir odanızda mevcut özel doktorunuza yanınızda size bir şey olmazki ölen yine biz deist der ya dünya işine karışmazsan yüzbinlerce insanın ölmesine sebep olan ne apo ölür nede milyonlarca Suriyelinin evsiz kalmasına sebep olan esat ölür
20 kuruş etmeyen maskeler 5tl aq
tabiki kocaman bir yalan .. siddet ile yapilsa bile 1.4 milyardan bahsediyoruz .. 0noktasindaki 1.4 milyardan bahsediyoruz .. ister 700 de baslasin karantinaya ister 7000 de . wuhan harici diger bolgelerde sert onemler alinmadi daha oncede yazdim wuhanda enfekte olan bir insan hicmi cinin diger sehirlerine gitmedi de direk ucak biletini alip dunyanin degisik ulkelerine gitti .. birde su var wuhan dan ucan bir insanin gidecegi ulkeye gore cinin baska bir havalimanindan yada baska bir ulkeden aktarma yapmasi gerekiyor . yani Wuhandan italyaya gelmis bir insanin cinin baska bir sehrine gitmeden italyaya gitmesi imkansiz .. [yada baska bir ulkeden aktarma yapicak .. kore singapur yada fransa ]
Issizlik fonunda 131 milyar TL var. Bu para boyle gunler icin orada toplandi ve bunu saglayan isci ve isveren. Yani onlarin sigortasi.
Hukumet isverenlere iscileri isten cikarmayin ve bu parayla maasini ben odeyecegim dese tamam ama tabi oyle bir para yok, coktan carcur edildi.
Akp buyuk bir sinav veriyor ve su ana kadar eline yuzune bulastirdi. Bu virus insallah avrupada ve dunyada bir cok iktidarin sonunu getirecek
Işsizlik fonunda kaç tl var acaba ?Ya da kaç tl kalmıştır?
Durum çok vahim kimse anlamıyor sabah tvde gördüm ekvatorda morglar dolmuş polis tabutu sokağın ortasına bırakıp kaçıyor şok oldum ya
Ya abd ona ne demeli 5 tane bebek pozitif çıkmış hatta biri 1aylık
Neymiş gençler çocuklar sıkıntı yokmuş bok yok hergün 10 larca Prof çıkıyor aynı martavalı okuyor arkadaş ciddi durum ciddi ciddi anlayın ne allah ne hükümet nede başkası sizi düşünmüyor kurtaramaz da
Tüküreyim borsanız alavere ile akıtılan paraya
Arkadaş sizin borsanız batsın para basmanız batsın pezo Trump çocuğu ölse annesi ölse babası ölse dermiki para bas fede basılan para direk sağlık çalışanlra ilaçlara der borsaya sokana ben sokarım der ama kendisini koruduğu için yakını ölmediği için ölen umrumda değil
İlaç bulunsa 1 yıl sürer diyorlar 3 aylık bilanço belli
İlla ölmemizmi lazım
A.K. Partisi yıllardır bütün sınavlardan kaldı... ama 3 kuruş çıkar için ruhunu satan yalaka takımı öyle kalabalık ki yüzlerce kanaldan beyin yıkama faaliyeleri yapılıyor. Bu ülke çok üretti ama kaynaklarını tıpkı bir parazit misali emen bu yalaka takımı sayesinde bugün bu haldeyiz. Geçen yıl da bu forumda bir kaç defa değinmiştim, Nazilerin propaganda bakanı Dr Goebbels'in taktikleri 18 yıldır eksiksiz uygulanıyor.
https://www.evrensel.net/haber/40070...iye-3-ay-yeter
Para olsaydı bunlar olmazdı
Ayrıca kanun teklifi derki işsizlik fonu kendisi dışında kullanılamaz bunlara dava açsan ne olur yani benden kesiyorsun neden bu gibi durumlar için şimdi bana hakkımı vermiyorsun ve ben belkide öleceğim bu dava konusu olamazmı acaba bilenler aramızda avukat varsa cevaplarsa sevinirim
Arkadaş ben bu zihniyetin taaa mına koyayım hiç birşey olmamış sanki TV'lerde hala magazin veriyorlar allah belanızı versin başka bir şey demiyorum
evet reis olmasa hastanelerde insanlar ölüyordu parasız ilaç milaç yoktu hatırlayın o günleri şimdi Corona tedavisini ücretsiz uygulayan ek ülkeyiz Şehir hastanelerine ne gerek var diyordunuz şimdi Dünyanın en iyi sağlık hizmetini alıyorsunuz hastaysan yaşın ilerlediyse devlet maaşına kadar getiriyor evine Elinde 5000 liralık Telefon Altında sıfır araba eşinde araba evin lüks bi de çıkıp Hükümete salla olmadı Reise salla bu kadar özgürlük çok size Nankörlük etmeyin Fetöcüler gibi beddua ediyorsunuz Allahtan korkun
Bu işin genci yaşlısı yok. Benim enişte 40 yaşında iki gün önce aradım aramayın konuşurken zorlanıyorum dedi nefes alamıyordu. Face bile böyle ricada bulundu. Tek başına hastane odasında ama dün sesi biraz daha iyiydi. Tahliller de düzelmiş biraz. Dikkatimi çeken ilk hasta olduğunda beyaz küre normaldi. Viral enfeksiyon da beyaz küre normal olabilirsiniz buda hastalığın seyrini geç farkettirir.
Bunu sizin yazmanız kabul edilebilir...
Burası bir forum...
herkes her konuda yazıyor/yazabilir, serbest kürsü
Gel gör ki bilim insanı dediğimiz insanlar çıkıp bunu halka açıkladılar. Maske korumaz...
Bilimden yoksun bilim insanları.
https://www.medscape.com/viewarticle/927811#vp_2
ilk cümlede basit maskelerin yararını söylüyor.
3 hafta önce yaşadığım şehre izmirden geldiğimde her bir .oku bilen vatandaş ben maske takıyorum diye neredeyse ""bir işe yaramaz niye takıyorsun" diye döveceklerdi.
Adam baktı eski sistemle iş yürümyor başkanlık sistemine getirdi İşten anlayan bakanlar çalışıyor biraz zaman ihtiyacı var sistemin Bu ülke hepimizin Cumhurbaşkanı da Hükümetde devlet te bizim eleştirelim ama küfür ne hakaret ne bburası borsa topiği Embesillik yapıyor ve gerçekmiş gibi herkesi kandırıyor utanmasa Virüsü reisten bilecek
Virüs havadan da bulaşmakta olabilir diye düşünüyorum.
Uzak Doğu ve Avrupa yayılma hızını düşünürsek .
Hadi Çini boşverin
Japon Kore Singapur vs nasıl korundular
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
başkanlık sistemi değil vesayet rejimi var.. kuvvetler ayrılığı kalmadı.. problem çok..
işler akape nin ilk yıllarında da yürümüyordu (çıraklık, kalfalık dönemleri ) , sözde ustalık döneminde de yürümüyor..
bariz gerçek.. nedeni sistem değil , siyasal islamcı zihniyet..
Bu maskeyi bu gün takarsin yarın takarsin ömür boyu takamazsin bu griplebir gün karşılaşma olacak hatta bunun üzerine çıkacak covid 19 olur 20 olur ama bundan daha kötüsü olur. Bu hastalık yinede Çin'den yada Hindistan dan çıkar otu boku yiyen onlar. Ha bu testin gerçek doğru yapılmasi PCR cihazı ile olur oda çok pahalı bizde bu cihazın yerli kiti yoktur. Çünkü cihaz yabancının hızlı test yada başka testin güvenirliği de PCR göre daha düşüktür.
İşten anlayan damat mi tarım bakanı mi ulaştırma bakanı mi bakanları say desem hepsini sayamazsin. Bu kadar yetki yarın bir vatan haininin eline geçsin görürüz ne olduğunu o zaman da ağlarsın. Kaldiki bir seçim uğruna ülke bölündü ülkenin yarısı birbirinden nefret ediyor.
Ben bu ülkeyi bu durumdan çıkarabilecek kapasiteyi sadece babacan da görüyorum.
ilerleme işin doğasında var..
mesela 1980-2000 arası dönem ondan önceki dönem olan 1960-1980 den iyiydi.. hastane yol telekomunikasyon gibi alanlar..
1960-1980 arası ise 1940-1960 arası dönemden iyidir..
iyi olmak zorunda.. zira vergi topluyorsun.. her yıl %4-5 büyüyorsun.. cumhuriyet ortalaması..haliyle 2000-2020 arası dönemin geçmiş dönemlerden bazı alanlarda ilerlerme göstermiş olması normal..
ancak akape döneminde ana problem sistemi yok etmesi.. liyakati bitirmesi.. eğitim sistemini.. dış politikayı..israfın artık nerdeyse kurumsal hala gelmesi.. yüksek vergiler.. cumhuriyet tarihinin en yüksek vergileri toplanıyor ve israf ediliyor ya da siyasal proceleri için harcanıyor..
dolayısıyla.. "yol yabdı" gibi beton ve benzeri icraatler ile iyi işler yaptı demek boş işler.. her açıdan batırdı.. borca soktu.. gelecek nesilleri ipotek altına soktu..
damat konusunda anladığım kadarıyla koyu akapeliler bile dert yanıyorlar..
ama kendinize sorun.. "dünya lideri" nerdeyse herkesin üzerinde ittifak ettiği bir konuda neden böyle bir tutum içinde..
sorumlu hep başkası nasılsa :) , ama direksiyondaki şöförde zihniyet açısından sıkıntı yok mu?
Ben bu salgını Yaratana karşı teknoloji ile savaşın sebebi olarak görüyorum. Yüce Allah bir salgınla perişan etti devleri.
arkadaslar maske olayı soyle enfekte olan kısı etrafa yaymasın dıye maske onemmlı....enefekte olan kişi daha az vırus yayar.....maske varsa......bızdede varsa daha az alırız......ordakı esas olay etrafa yayılım......ama gercek olan bu en cok bence toplu tasıma aracında olurç.......toplu tasıma bıtmesı lazım.......
akapenin seni kandırmasına izin verme..akape bizden topladığı vergileri kendi siyasal proceleri için harcıyor:
saraylar için harcıyor.. jumbo uçaklar için harcıyor.. ballı börekli yurt dışı gezileri için harcıyor..limit yok..
vergilerimizle yapması gereken köprüyü özel sektöre yaptırıyor.. onlar borçlanıyor.. kagıt üstünde devletin borcu düşmüş gözüküyor.. ama ödeme garantisi ile aynı hatta daha fazla parayı ödemeye devam ediyorlar..
yani borçların düşmesi kagıt üstünde, ki son iki yılda borçlar katlanılamaz hale geldiği içn her alanda ek vergiler var..
medya propagandası ile kandırmalarına izin verme..akapenin katakullilerini anlatan açıklamaları ve muhalefeti bir dinle, kendin için değilse bile çocuklarının iyi bir ükede yaşaması için.. israfa hayır de..