Dolar 8 liraya insin o fiyatlar gene orada kalacak artık.
Yapışkan fiyat deniyor buna.
Printable View
aynen haklısın da hec amaçlı sırf eriyen liradan korunmak için parayı döviz bazlı fona gömen insan çok burda. ben bu taktiği mantıklı bulmuyorum. hec için günlük al sata müsait komisyonu uygun olan viop çok daha iyi iş görüyor. 1000usd'lik tek kontrat için hesabında 2000 lira olması yeterli. kalan paranı lira varlıklarda değerlendir.
Mesela süte üretici tarafında dün %50 zam geldi. Sütçüler aylardır bağırıp duruyor, zararına üretim yapıyoruz, ineklerimizi kesiyoruz, bu işi bırakıyoruz, zam istiyoruz diye. Dolar düşse de geri alınamaz çünkü bu zamların çoğu, aylardır bastırılan ÜFE'nin artık kabına sığmayıp TÜFE'ye yansıması. Doların bu seferki yükselişinin ceremesini üç dört ay sonra görmeye başlayacağız sanırım.
----
dolardaki artışla tarımdaki girdi maliyetleri katlanıyor. bir ay önce kilosu 4,45 tl olan buğdayın üretim maliyeti 5,8 tl’ye çıktı. ziraat mühendisi faik toy, “bu maliyetlerle gelecek yıl 5-6 tl’nin altına ekmek üretmek mümkün olmayacak†dedi.---- (alıntı)
https://www.krttv.com.tr/gundem/zira...k-h102913.html
Kara haberlere devam:
https://www.memurlar.net/haber/10044...buyuk-zam.html (umarım asparagas haberdir).
Küfür yemeden kaçayım ben :)
Ija +0.8 gozukuyor umarim yanlistir ija bey.
şu viop hesabını bir türlü açamadım uzun zamandır aklımda ama anladığım kadarıyla sadece al sat amaçlı, uzun vade biriktirmeye uygun değil, bir de taşıma maliyeti ve kaldıraç olayı varmış yani riski yüksek bir ortam, düşüş oldukça alayım ortalamayı düşüreyim gibi imkan da olmuyor herhalde, eurobond, viop ve forex işini denemeden bir türlü anlayamayacağım bu gidişle.
Cok ilginc dun endeks uctu
Eib eksi gelmis
Istikrarli giden fid kotu gelmis
Sasirtici bir durum...
Aft yay yuz guldurecek gibi
Bakalim
Dolar toplamazsa
Yarin icin anlik kurun yabanci fonlara etkisi eksi 1.30 civarinda olacak
uzun süre tutamazsın tabiki her ay başı açılır, ay sonu kapanır gelecek ayın viopunu satın almak zorundasın. artı aralık viopu kasım viopundan tamamen farklı bir seviyede açılabilir. kaldıraçlı derken 2000 lirayla 1000 dolarlık pozisyon açıyorsun 13500 liraya dolar almakla tamamen aynı şey. her düşüşte 13500 liralık mal alamayacağına göre çok zengin değilsen tabiki maliyet düşürme şansın yok. artı iyi bir teknik analist olman gerekir nerden alıp nerden satacağına dair. ali perşembenin kitaplarını tavsiye ederim o konuda da. harika bir teknik eğitmen. arkadaşın dediği gibi uzun vadeli yatırım düşünüyorsan tabiki döviz bazlı yatırım fonu daha iyi.onda da en sağlamı nasdak yatırımı bence.
bist tam gaz , duzeltme de yapmıyor , giremedim bir turlu
IJC ye +1.66 yansımış bugün gayet iyi
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IJC
bir miktar daha anlamış oldum, aslında bu konuyla ilgili videoları seyretmiştim ama iyice anlamak için hesap açıp deneyimlemek gerekiyor sanırım, internetten başvurayım dedim olmadı şubeye gitmek gerekiyormuş, gidelim bakalım. teknik analiz bilmek gerekiyor diyorlardı zaten, kafama göre işlemler açarsam zarar ederim büyük ihtimalle, aslında bu konuda deneyimli arkadaşlar var sosyal medyada paylaşım yapıyorlar ama yine de başkasına bağlı kalmamakta fayda var, ali perşembe'yi de duymuştum kitaplarını daha önce de tavsiye etmişlerdi artık almak şart oldu bu durumda. :ok:
Dostlar,
fon fiyati aciklanacak diye Tefas ta beklemeyin, araci kurum hesabiniza gidip ordan ogrenin yetti ya tefas sayfasini guncellemek ten gina geldi........
Myfinans
Nasdak fonları hangileri bildiğiniz
Al satçıları engellemek adına bazı bayiler (veya firmalar) araba satışı yaparken taahhüt alıyormuş, altı ay bir yıl arabayı satmayacağım; satarsam şu kadar ceza ödeyeceğim diye. ATV'de haber yapmışlardı da röportaj yaptıkları insanlar biraz terslendi ne saçma bir şey bu, isteyen istediğini istediği zaman istediği fiyata satar, serbest piyasa,zorla mı aldırıyorlar diye. Bir önlem olarak düşündüler galiba ama çok ses getirmedi.
Bu arada hisse veya fon alırken, hep fırsatı kaçırmış ve trenin son vagonuna zar zor atlamış hissini yaşıyor musunuz? Ben ne zaman fon veya hisse alırsam alayım bu his altında ezilip büzülüyorum. hep geç kalmışım gibi geliyor.
Şöyle hocam durum:
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...gindeki+kurlar
------------------------------------------------------------------------
Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?
2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler
Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamalasını alır.
Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
AFT ve YAY en bilinenleri
Bende hep geç kaldım, o nedenle çok karlar elde edemedim ama (2 yıl oldu nerdeyse fon alalı) eninde sonunda TL bazında kar ettim. Dolara da çok yenilmedim. Hsyf lerde -%15 civarı 6 ay bekledigim oldu sonra karla sattım. Son kur atagindan önce %20-30 kar gördüm mü ppfye dönüyordum ama artık anladım ki al sat çok mantıklı değil. Burada eskiden çok yazan sayın tradestop un yatırım tarzı artık daha mantıklı gelmeye başladı bana , o 1/3 dolar 1/3 altın 1/3 hisse yatırımi yapıyordu.
Revize edersem 1/3 yabancı borsa 1/3 altin-gumus 1/3 hisse diyorum
Sn juji nin gunluk fon tablosu yayinlanmiycakmi gunluk.Mk oranlarini takip ediyorduk
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.