Bugün veya haftaya gelir, hissedeki son düşüş ve bir türlü toparlanmaması bununla ilgiliyse hoş olmaz, güven kaybeder.
Printable View
[IMG]https://resmim.net/cdn/2025/03/07/Nkfkt3.png[/IMG]
Dönem KaÌ‚rına İlişkin Bilgiler
Şirketimizin 2024/Ocak-Aralık dönemine ait konsolide edilmiş vergi öncesi dönem kaÌ‚rı473.263.975.- TL.’dır. Bu kaÌ‚rdan vergi mevzuatına göre hesaplanmış kurumlar vergisi karşılığıile ertelenen vergi giderlerinin hesaplanması sonucu ortaya çıkan net dönem kaÌ‚rımız,konsolide finansal tablolarımızda da görüleceği gibi 253.526.073.- TL.’dır.
Enflasyon muhasebesi parasal kayıp, gübredeki giderler, ertelenmiş ve dönem vergi giderleriyle 253.500 milyon kar yazmış.
Hayırlı olsun.
Ben begenmedim bilançoyu çeyreklik kar ve favök bayagı düşmüş...
*EGGUB-Ege Gübre 2024 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 253.526.073 TL (Önceki 534.481.473 TL)
267 Milyon ciro yaptığı işin maliyeti 447 milyon. 210 Milyon faaliyet zararı.
Şimdi bu zarar dönemsel olsa su götürür. Ancak yıllardır patronun bunda zarar etmesinin arkasında bir şey var sanki.
Denetlenmesi gereken bir durum bu.
-Mantıklı bir cevap da vermiyorlar.
-Daha önce cironun büyük kısmı gübre faaliyeti idi ve bunun avantajarı var demişti patron.
-Arsa değerlemesi yapmıyordu bu sorulunca da, efendim bankalar biliyor değerimizi, sıkıntı yaşamıyoruz, kredibilitemiz bankalar nezdinde yüksek deniyordu
Eeee şimdi bu ne; 447 milyona üretip 267 milyona satmak nedir?
Bir malı alıp maliyetinin yarı fiyatına satmak, üstelik bunu süreklilik arz edecek şekilde yapmak çok mantıklı değil. Türk Ticaret Kanununda TACİR için basiretli bir iş adamı gibi davranmak yükümlülüğü altında olan kişi diye tanımlar. Burada basiret göremiyoruz. EGGUB Halka açık bir yarısı yatırımcılara ait bir şirket ve bu durumu yatırımcıya açıklamalı. Ayrıca Maliye tarafından da denetlenmesi gereken bir durum var burada
Ben gübre faaliyetinde normal dışı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Kimse göz göre göre parasını sokağa atmaz yani. 3-5 milyon değil ki bu? 210 Milyon TL zarardan bahsediyoruz
aynen doğru üstad ...
Ben bilançoyu beğendim 1 milyara yakın liman karı var ,650 milyon iskele büyütmeye harcandı ;120 nakit temettü verdi buna rağmen net borç ile kasadaki para nerdeyse denk ,net kardaki düşüklük enflasyon muhasebesiyle alakalı ;YERSEN
Ege gübre Ile Bandırma gübre birleşmeli artık
Son ceyrekte kapasite artmış ama Kap ta bildirmemisler...Cimere şikayet ettim...yakında kap haberi gelir...ya sehven derler ya da teyit ederler...
Bu hissenin yatırımcı profili epey değişmiş, zarar yazmış gibi satış yapanları anlamak imkansız, ayılansın zayıf halkalar.
Gübre üretimi olmadığını düşünürsek genel yönetim giderleri aşırı yüksek bu şirketin. Koskoca Kardemirin 800 küsür bunun 500 küsür.
Gübreden yapılan zararlar konusunda, 5-6 sene önceki bir genel kurul videosunda bir yatırımcı sorusuna "Evet gübreden zarar ediyoruz, liman işlerinden kazanıyoruz" türden mealen bir şeyler söylüyordu..
ilk akla gelen, gübrede damping yapıp, o zararı gübre için limana gelen giden gemilerden çıkarıyoruz anlaşılıyor..
Gübreden yapılan zarar gerçekten can yakar türden...
İlk GK katılan arkadaşlar bunu gündeme taşırlar umarım..
O kadar kazik cakti limana bu kadar düsüsü durdurmaliydi:)
Kazık deyince aklıma kazıklı voyvodaya geldi,:) şirket zarar etmişcesine çakıyor, 100m sermaye ile 253 milyon kar yazmış hem de gübreden bunca zarar varken hala çakmaya devam ediyor.Bu sene temettü yerine geçmiş yıllar karları ile birlikte sermaye artırımı olabilir mi acaba, ilave yatırımlalarla bu sermaye az kalır.
Bu konu son zamanlar hemen her genel kurulda gündeme geliyor, geçen seneki genel kurulda zarar devam etmesi durumunda yol haritanız ne olacak şeklinde bende sormuştum(tutanakta benim yerime yanlışlıkla adaşım olan başka bir katılımcının ismini girmişler) :) Sonuçta gübre zararından kendileri de hoşnut değiller.
[QUOTE=bawer;6995879][COLOR=#333333][INDENT]Kazık deyince aklıma kazıklı voyvodaya geldi,:) şirket zarar etmişcesine çakıyor, 100m sermaye ile 253 milyon kar yazmış hem de gübreden bunca zarar varken hala çakmaya devam ediyor.Bu sene temettü yerine geçmiş yıllar karları ile birlikte sermaye artırımı olabilir mi acaba, ilave yatırımlalarla bu sermaye az kalır.
Bence de bawer hocam yatırım yılı olduğundan düşük kar payı yerine, hem 2024 hem de geçmiş yıllar karları veya diğer kalemlerden iyi bir sermeye artırım kararı daha isabetli olur kanımca.
Şu Gencerler böyle bizim gibi yatırımcılarının kıymetini bilmiyor, tıpkı eldeki varlıkların değerini bilmediği gibi, temettü istemiyoruz sermayeni güçlendir, yatırımlarını çabuk bitir diyoruz, bir patron için bundan daha iyisi ne olabilir. O da hisseye bastıkça basıyor.
Bilançolar geldi, genel olarak iç açıcı değil, Eggub nispetten durumu kurtarmış ve hikayesi olan bir şirket, kötülerden iyilere doğru bir yönelme olabilir.
Bilançoda ayrıntı gibi görünen ama benim için ÇOK ÖNEMLİ 2 İŞARET var.3 ve 6 Aylık bilançolarda umarım beklediğim şey gerçekleşir.
1.İŞARET ; Gübre faaliyetlerinden 267 milyon hasılat 447 milyon zarar edilmesi. Bu da gübre stoklarının sıfırlamak için zararına satıldığını gösteriyor.
2.İŞARET ; Aşağıda paylaştığım tabloda Stoklar 2023/12 de 356 milyondan 2024/12 de 356 milyona düşmüş. Bu gübre faaliyetlerinin sonlandırıldığına dair bir işaret
https://i.hizliresim.com/73jw6c9.png
Bu durumda 3 ve altı aylıkta satışlarda düşüş faaliyet kar marjında yükseliş bekleyebiliriz.
Liman inşaatı nedeniyle kar düşebilir ama bilanço okumayı bilen bunu önemsemez.
Gerçekten şu saçmalık son bulsun artık.
diye yazinca spekus brutus hemen tavana kitledi :))
böceklerden kuslardan bahset bahar geldi falan filan :))
Ne kadar çok baskılanırsa tepki de öyle sert oluyor, tavan hayırlı olsun.
Adam yıllardır arsasını bile değerinden değerlemiyor.
Liman ruhsatı da ayrıca değerlenmeli bence.
Geçmiş yıllarda satılan liman işletmelerine bakın. Hiç birinde arsa tapu devri yok. 30-50 yıl işletme gibi haklar devrediliyor. EGGUB ün kendi arsası kendi limanı, süre sınırı yok. Değerini siz hesaplayın
İçinde bulunduğumuz hayırlı günlerde bir kerede tavan kapat insanlar sevinsin
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
patron yada spek istediği gibi hisseleri toplasın .ky.da fazla mal kalmasın bak o zaman arsa değerlendirmesi de gelir liman değe rlendirmeside gelir .adamlar sadece yani patron ve spek efendiler .sadece bu hisse den kazanmıyorki başka hissele de de işlem yapıyolar ..o yüzden aceleleri yok ne zaman hisseyi topladılar ,o gün başlar yükseliş ..
Bakın iddia ediyorum ekonomi yüzde 5 ve üzeri büyüsün, ekonomiye saçma salak müdahaleler olmasın, kurlar biraz rahatlasın EGGUB 500 TL olacaktır. maximum 1.5 yıl içerisinde.
Şu 4 faktör müthiş etkileyecektir
1-Eko.Büyüme ve canlılık
2-Liman Kapasite artışı,
3-Kurlarda büyüme
4-Gübre faaliyetlerinin sonlandırılması ve fabrika ekipmanlarının satılması)
Not: Tabi bunların bir kısmı gerçek bir bilgiye dayanmıyor, sadece tahmin ve beklentilerden ibaret. Bunu da unutmamak lazım.
Yüzeysel olarak bakıldığında haftalık kapanış 71.50 üstü yaparsa başka engel görünmüyor, teknik bir grafik ekleyen olursa seviniriz.
grafik çok güzel görünüyor!71.50 üstüne tekrar atarsa yine yeşillenir fındık dalları:)