Bu durumlarda hep Hocanın aynı fıkrası hatırlatılır.
Kazanın öldüğüne neden inanmıyorsun?
Fazla ahtapot yemek borsaya yaramadı ishal olmuş
Bak bak bak adam 7500 dolara Porsche Cayenne almış
https://www.medyatava.com/haber/abdy...ac-aldi_267416
Siz daha Amerika yaramaz, Türkiye cennet demeye devam edin. Bu sene ben de greencard'a başvurcam yeter ya
ytd
Burgerden aldığım hamburger menü 54 ten 64 e çıktı.bir ayda.enflasyon kaç[emoji39]
Bistte bosporusu dinleyenler haber akışı ile döküldü, kalanlar ve yeni girenler ile yola devam.
Fortune favors the brave.
7500 birim paraya, lüks araba....
-3 ten + 2 ye tam kumarhane
venezuella'da enflasyon % 130.000 iken borsası rekorlar kırıyordu
markete gidene kadar ürünlere 3 ayrı zam geliyordu, adamlar borsada dünya rekoru bizde diyordu..
Inanan yiyecek.
Inanmayan bakacak.
Inanciniz kadar guclu, supheleriniz kadar zayifsiniz.
Syg,
Hükümetin yönetiminde 5 li müteaahit grubunun çok etken olduğuna inanıyorum.
Paranın gidebileceği tüm delikleri tıkarsanız, aynı anda kredi faizleri yapay olarak aşağı çekerseniz Bloomberg te gösterildiği gibi İstanbulda konut m2 fiyatı 2020 de 580 iken şimdi 5 kat artışla 2500 küsür olur.
Yani, burada ÇOK AÇIK BİR MANİPÜLASYON VAR.
Bir de BİST i de patlatırsınız, ancak ülkedeki toplam paranın çok az kısmı oraya gidebileceğinden bu ihmal edilir.
Bloomberg de bir dinleyici 2019 da 1.5 milyona aldığımız konuta 22 milyon veriyorlar diyormuş.
Ülkede onbinlerce karadenizli müteahhit mutlu, 84 milyon halkın tüm alım gücü SIFIRLANMIŞ.
Maaşlara değil 2 kat 5 kat zam yapsan ne olacak.
Senin en düşük olan 3-5 milyonluk konutun bir taksitini ödemen mümkün değil.
TL ile fiyatlanan BİST yüksek enflasyon ortamında illüzyondur.
Kazandığını zannedersin.
Arkana baktığında aslında artsa bile sıfırı tüketirsin.
Konutu zirveden alsan da beklersin servetin yerine gelir, kaybetmezsin...
Yabancının olmadığı BİST kumardır.
Ama bu arkadaş 100 bini 17 milyon yaptım diyor.
Doğrumudur?:)
https://eksisozluk.com/borsada-100-0...6459?a=popular
Bazilari fayizci olur, fayizci kalir..
Ben ahtapot severim. :)
Syg,
İnternet palavracı dolu.inanmayin.
Psikoloji kısmını açarsak
Aylık geliri 20 bin çalışma süresini ayda 160 saat kabul edersek
100 bin 5 aylık çalışmadır.
1 milyon 50 aylık çalışmadır
5 milyon 250 aylık çalışmadır
10 milyon 500 aylık çalışmadır. Yaklaşık tüm çalışma hayatı
17 milyon 850 aylık çalışmadır.
Dolayısıyla size sınıf atlatır. O nedenle oynamaya devam etmeniz için ya kumarbaz. ya idealist, yada zengin olmanız gerekir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Demirbank iyi günler diler...
Dolar bugünde 17,96...
Sabit kur sistemi devam ediyor...
Sn Dudu,
Benim yazıklarım neredeyse en az 25 yıllık borsa deneyiminden sonraki görüşlerim.
Çok barideler atlattım.
Çok iflas durumuna geldim.
Ancak acil paraya ihtiyacım olmadığından bekleyerek ne kar ne zararla çıkabildim.
En son 13 TL den ne kar ne zararla yıllar önce sattığım Halkbank hala 5 küsurdan işlem görüyor.
Yani popüler denilen o bankada satmadan bekleyen parasını dolar bazında yüzde 95 oranında kaybetti.
Türkiyede borsa kurumsal bir yapısı olmadığından zaten batakhane gibiydi.
Şimdi yabancının bile regüle edemediği ortamda bul karayı-al parayı oyununa döndü.
Şu an yaşanan TAM BİR SAADET ZİNCİRİ...
Kazandırmıyor mu, şu an için kazandırıyor.
Ancak 30-40 TL den Ford alan biri ile 340 TL den yeni alan biri aynı olamaz.
Borsa goy goyu ile çok ocakların söndüğünü görebiliriz.
Çok basit bir hesap.
BİST çok artmasından dolayı karda olanlar (yurt dışı ve iç gelişmelerle) ağır satışa geçseler 10 TL lik hisse 5-6 ya bile düşebilir.
Böyle bir ortamda Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sık sık gördüğümüz gibi (seçim sonrası veya öncesi) yerel para da aşırı değer kaybederse
örn. dolar 25-30 TL ye çıkarsa oturduğu yerden sınıf atlamak için zirveden borsaya dala o kişinin hisse değer dolar bazında 2-3 Tl yer düşer
ve servetinin yüzde 75 ini 1-2 ayda kaybeder.
Hele bir de kredi almışsa dervet diye bir şey kalmaz, aracı kurum otomatik herşeyini satar.
Bu olay Türkiyede bir kaç kez yaşanmıştır.
En az birini şahsen yaşadım.
Hiç unutmam. 2000 di sanırım. Kredi desteği ile girdiğim Halkbank her gün taban yaparak 10 TL den 6,5 taban alıcısız olmuştu.
Borsada herşey mümkün olduğu için doğrudan yalan demek zor ama piyango gibi bir durum. Beceriyle yetenekle yapılacak iş değil çünkü, iki yılda 170 kat artan hisse de yok, ordan oraya süper şanslı bir şekilde parayı çevire çevire olabilir ama insanın şansı o kadar yaver gitmez ve para katlandıkça tüm parayla aynı şekilde risk almak aptallık olur.
Bence palavra. Doğruysa da devam etsin beş seneye ülkenin en zengini, on seneye dünyanın en zengini olur. Diyelim ki doğru, böyle paylaşım yapmanın anlamı yok çünkü bu örnek alınacak bir durum değil herkes böyle kazanırsa kim kaybedecek?
Şurda enflasyonu yeneceğim paramın değerini koruyacağım diye yıllardır ebem öpülüyor, halbuki doğru hisseyi seçseymişim paramı 170'e katlarmışım kabızlık bendeymiş, peh peh..
Evet Rusya'dan geldi, ben de bunu çok düşündüm, adamlar savaşın ortasında, ambargo yediler, ve bu ortamda başka ülkeye 6-7 milyar dolar para gönderiyorlar, Ruslar aptal değildir bunu yapması için gerçekten iyi bir karşılık alması gerekir. Erdoğan'la Putin sık görüşüyor, elbette bilemeyeceğiz neler olduğunu, belki ileride netleşir.
Yıllardır hisse forumlarında da yazdım.
Kendi o pozisyonda olduğu için bir hisseyi ya da BİST i olumlu yönde yorum yaparak algı oluşturmak etik değildir diye.
Zira hisseleri sadece 20-30 yıllık ve 60 yaş üstü deneyime sahip olanlar almıyorlar ki.
Tam terine 60 yaş üstü kişiler paraları için muhafazakar yatırım araçlarını seçerler.
Gençlere başka seçenek yok, daha da artacak algısı yapan yorumlardan kaçınmak lazım.
Zira bizim için önemli olmayan bir miktar onlar için yıkıcı, aile dağıtıcı olabilir.
100bin, 17milyon yapılır. Çelik gibi bir irade ve doğru ata oynamaktan başka bir şeye gerek yok.
Ben coin ile tanıştığımda 100 liraydı. Son baktığımda 500 mü 700bin mi neydi. Hesabını yapın işte. 100bini, 17milyon yapamadım tabi ama mutlaka yapan vardır.
Ben bunu yaptım diyen adama yalan söylüyorsun diyemem. Hayrını gör derim ancak.
ytd
Geçen hafta pazardan mükemmel tarla pembe domatesi kilosu 5 TL den aldım.
Nasıl?
Pazarcı 7,5-10 a satarken akşam gelecek kalabalığı bekliyordu.
O gün A-101 20 TL den satıyordu.
Ancak saat 17-18 de gelen ve hiç durmayan afet şeklindeki yağış müşterileri pazara getirmemişti.
Pazarcı da elde kalacağını anlayınca fiyat düşürdü.
Bunu neden anlattım...
Şu an zirveden bir yere yatırım yapacağınıza fiyatı yapay olarak düşük tutulan ve çok ucuz hale gelmiş olanlara yatırım yapmak daha mantıklı değil mi?
Ki zorla tutulan şeyler GENELLİKLE KISA BİR SÜRE SONRASINDA tarihsel ve bilimsel olarak patlamaya mecburdur.
Tabi bu konuda uzman olup kendi dediklerinin doğru olduğunu ve kitap yazdığını iddia edenler de oluyor.
Aslında zorlaşmıyor markette likidite olduğu sürece. Zorlaşan insan psikolojisi. :kahkah:
Yukarıda dendiği gibi, 100bini 200bin yapınca sistemden tüyecek milyonlarca adam var. 100bini 17milyon yapabilmek için evliya sabrı lazım. :kahkah:
Coin işinde 2010'da aldığı, kazdığı coinleri tutan tipler var hala. Adamlar inanmış bitcoin'in dünyayı ele geçireceğine. Hiçbir şekilde kağıt parayla kandıramıyorsunuz. Milyarder olsalar bile satmazlar. Mezara götürecekler.
TSLA da 30 dolardan 1000 dolara gitti. Oradan da malı götüren çok var.
ytd
TSLA Model 3 lansmanını yaptığında acayip heyecanlanmıştım 2000 dolar mı ne kaporası vardı. 30-35 bin dolar bir şey biçmişlerdi fiyat olarak da.
Çok gaza geldim alsam mı diye ama beni frenleyen şey burası Türkiye kendine gel diye düşünmem oldu son dakikada.
Orada 35bin dolar olan şeyi sana vergisi, kargosu osu busu 100bin dolara kitlerler alamazsın dedim en son içimden. :D Aldıktan sonra bakımını nerede yaptırcam falan fıstık düşünürken ayaklarım yere bastı sonra :D
Bunu niye anlatıyorum...
Bunları yaşadığım esnada yabancı borsayla işim yoktu. Onu bırakın borsayla bile işim yoktu. Eğer olsaydı beni bu kadar heyecanlandıran bir şeye güzel bir miktar basardım mutlaka. 1000 doları bekleyebilir miydim orası limoni çünkü şu an ne TSLA ne Elon hakkında pek olumlu bir şey düşünmüyorum bayadır. :oleyo: 100 dolarda çıkardım herhalde :kahkah:
ytd