Bence en gizli maddesi var.
Gizli maddeleri 2023 de bile açıklayamazsınız diye.
Printable View
Bence eski fiyatlar kalmış, hep tükendi yazıyor.
Ambalaj, elektrik, lojistik maliyetleri çok arttı. Pet şişede satarlar ise belki fiyatı düşer.
https://www.sinamega.com/urunler/kno...-li-koli_5855/
https://i.hizliresim.com/dmownfj.jpg
Bu işin geleceği var bence. Tutundurma yapıldığı an fiyatlar çok düşer, sermayen olsa belirli semtlerde denenebilir. Grip de batan olur ise beni suçlamasın.
Sadece emeklilere yönelik siteler de çok tutar, sonradan emekli olmayanlar da gelmek isteyebilir.
https://i.hizliresim.com/rirhkoa.jpg
Cübbeli bir vaizinde ileride birileri gelecek, ibadetleri vs her şeyleri sizden çok üstün olacak sizi geçecekler, çünkü onlar akllı ama siz çok ahmaksınız vs diyordu. Başka zamanda dünyada Allah diyen bir kişi bile kalmayacakmış.
Umarım o tip şeyler ben öldükten sonra olur, günümüzde iman sahibi olmak bana fazlası ile yetiyor.
Lozanın gizli maddeleri kalkınca maden arayabilmek içi tuvtük araç muayene ücretlerini 500 tlden 1.100 tl ye çıkarmış. Dün biri zamları birileri forumda abartarak yazıyorlar diyordu. Bu biraz abartı mı oldu ne
e-devlet'de MTV borçlarını girmişler.
Tarife de yayınlamışlar.
TUVTURK deyince, 2 sene önce muayene eden kişi arabayı beğenmişti, geçen ayki çocuk nerede ise arabanı satarsan haberim olsun diyecekti, garajda bekleyince eskimiyor. Arabayı teslim aldım baktım altımda bir sıcaklık var, sigarayı mı düşürdüm diye bakacaktım ısıtma tuşuna basmış, ben bile denememiştim.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...landi-7541125/
https://i.hizliresim.com/l0rf3yg.jpg
Hemen sondaj çalışmalarına başladılar demek ki. Yerli ve de milli[emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Normalde ben de hep borçsuz olurum ve yarın ölecekmiş gibi yaşarım ama son dönemde kredi kartları vs arttı, bu yıl ölmemem lazım.
Komşuya ben nereye ne borç var size vereyim bu bankalar ekstra gecikme uygulamasın dedim. Düşündüğün şeye bak kalanlar düşünsün dedi.
Bu konu şöyle,
Yeryüzünü müslümanlar kaplayacak ama içlerinden birinin dahi İslamiyetle alakası olmayacak.
Cuma namazını kılıp, sonrasında rüşveti cami çıkışında biraderimden isteyen devlet memuru güzel bir örnektir..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fatih Terim kazanılacak puanları hesap edip lig stratejisi yapıyordu, Mustafa Denizli kaybedilecek puanları hesap edip ligi nasıl şampiyon bitireceğini hesaplıyordu.
Tabi alt kademe takımlardan bazıları kaç puan toplarsak ligde kalırız hesabı yaparken, bazıları da nasıl düşmeyiz hesabı yapıyordu.
Maxsimum Profit bir strateji olduğu gibi, Minimum Regret de bir strateji,
Kişi günlük hayattaki hareketlerine bakıp gerçek stratejisi ne ise onu uygulamalı,
Neyse fakirin arabasına az gelmiş..
Kalorifer parası ödüyorsun..
Isıtmayı açmıyorsun.
Her sene arabadan vergi alınır mı yahu
Alırken öde..
İyi sağıyorlar diyeceğim..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski orta sınıf sıfırlandı, eskiden kalan evler ve birikim var ise anca ölene kadar idare eder.
Borsada TUSIAD hisselerini bile almıyorlar, onlarda çalışanlar da eski günlerini özlüyordur.
Ben ilk işe girdiğimde bile ah sen çok geç işe başladın bize 2-3 sene önce bir araba parası jestiyon veriyorlardı artık azalttılar demişti biri.
Gerçi Skoda 25 maaş ikramiye varmiş ama artık azdır.
Bugün baktım iş yeri marşı diye bir şey var mı diye ekşi sözlüğe girmişler bir iki firmada varmış, belki artık kaldırmışlardır.
Abi senin duvardan niye ses geliyor..
En iyi iletken neydi..
Burdan yazayım
Duvarlar altın olabilir..
Evi Bi ısıt
Erime yapar belki
Yarın direkt yüzde 3 3.5+ açar mı acaba..:wu:
1984 kitabında çift düşün diye bir kavram vardı.
İnsan bir şey düşünüyor, tam aksiyona geçecekken bir ses, birinin telkini vs tekrar düşünmeyi gerektiriyor.
Rahmetli Kemal Sumal'ın bir, hatta bir kaç filminde de vardı, son anda diğerini işaret ediyordu sokakta üç kağıt oynayan vatandaşa.
Biri çatı katı ev mi alır diye beni çeldiriyordu, neyseki dinlemedim, o orta direk evi en güzel yatırımım oldu.
Burada 1984'deki Çift Düşün anlatılmış ama farklı bir şey de olabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87...C%C5%9F%C3%BCn
Yılmaz Vural'ın bir sözü vardı, Fenerbahçe'ye teknik direktör olsam yemin ediyorum rakip takım orta sahayı geçemez diyordu.
Zamanında şimdiki kafa olsa ....
Adam ne dedi milletin şeyine koyacağız..
Çok kaybedilmiş bir şey değil, yapabileceğini hissetmek yeter. Allah yaptıklarınla değil yapamadıklarınla da değerlendiriyor.
Biz büyürken sistem Alman sistemi imiş - Almanyaya gelince fark ettim. En iyiler Fen, sonrakiler Anadolu liselerine giderdi. Devlet okullarında okuyamayan kafası fazla basmayanlar sadece özele giderdi ve bir prestiji yoktu bir iki okul harici.
Devlet üniversitelerinde (ODTÜ, Boğaziçi) iyi bölümü bitirene kendini kurtardı gözüyle bakılırdı ve onlar da harbi kendini kurtarırdı.
Türkiye'nin bana göre en büyük handikapı bu oldu, bu sistem kalkınca parası olan parayı bastı özele vs. derken bu günlere gelindi.
Koca ülke, o çok çalışan çocukların eline kalmadı da, kısa pantolonlu galerici çocuklarına kaldı.
Sonuçları malesef elbette olacak - 5 10 15 yıl sonra.
Bence 20 yıllık iktidar dönemi için iyi yönde de kötü yönde de pek çok şey söylenir, ancak eğitimdeki bu kasıtlı rezalet bence en büyük eksidir ve düzeltilmesi şu andan itibaren malesef mümkün değildir.
Almanya da mevcut sistemi tartışıyor iyi mi vs diye o da ayrı tabi.
Bu arada sen ve laki başkan güzel yazıyorsunuz kaleminize sağlık ariston abey.
Sana şöyle bol para yiyen 3 4 tane çocuk lazımmış.
Hala çok geç değil tabi benimkiler gelir bayramlarda ellerinden öper sıkıntı olmaz aklında olsun :)
Böyle bir haber gördüm, bence zor ama dogrulugu varsa piyasa en az 3 gün tavan tavan gider.
Türkiye, bu hafta başlarında Moskova, Ankara ve Şam'ın yer aldığı üçlü görüşmelerin ardından Suriye'nin kuzeyinden askerlerini tamamen çekmeyi kabul etti.
Al Watan
Güzel yazmışsın.
Alıntıladığım konuda da hiç pişmanlığım yok, Bill Gates ve Amazoncu beni haklı çıkardı.
Bana göre benim çocuğun iman sahibi olmama ihtimali vardı, düşünüyorum o konuda da haklıyım.
Kuran'da hatırladığım kadarı ile bir yerde iman sahibi olarak ölmek en büyük başarıdır diyor, eskiden çok saçma gelirdi, son dakikada ayağının kaymaması mümkün değil, karşı tarafın da eli armut toplamıyor. Yani aklı başında insanın iman sahibi olması gerçekten zor. Bir yerde de kanıt gösteririz ama o zaman şartlar değişir diyor zaten.
Bunun dışında işini iyi yapmak, sabır etmek ve hakikati savunmak da önerilen yollar ki bana pek uymuyor.
Türkiye girdiği hicbir yerden çıkmaz. Zaten misak i milli sınırı fırsatını yakalamisiz bu hükümete rağmen olmaz o iş.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanında Kenan Işık bir programa konuk olmuştu, İbrahim Tatlıses'den "Saçlarını yol getir" istedi, bir de eşlik etti. İçimden yanlış yaptın diye geçirdim, neyse haber gelmiş geçen, kendisine içten şifa diliyorum.
https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/...ikladi-2015744
Fettoş ( feto da neyse) ve avanesinin tabiki de bu hükümetin o zamanki zirvaliklaridir. Bir de Kobani (ayn el Arap ) kurtarılması için kuzey ırak yardımları geçirilmesi tiyatrosu da var ki onu da pas geçmeyelim. Daha öncesinde de gelirsek balyoz davalarının bugünkü çok lafı dönen mavi vatan kavramının önüne geçmek için yapıldığı gerzekliği de var. Senaryolar senaryolar... Herhalde hükümet biraz akillanmistir da ona göre mevzileniyordur. Şu akçeli işler epey can sıkıcı ama Tsk girdiği yerden çıkmaz.
Bu sadece bize özgü birşey değil. Dünya da sınırlardan memnun olmayan bir sürü ülke var. Her ülke ona göre pozisyon alıyor.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://youtube.com/watch?v=GBil27OsaFc&feature=shares
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AB ulkelerinde nufus artmiyor, ekonomik buyume yok...Fakat her yil nitelikli egitimli insan kaynagi ihtiyaci hizla artiyor.....Mesela Almanya nin 15.000 bin doktor acigi var. bilmek kac bin muhendis acigi, bilmem 1 milyon meslek erbabi usta....Giderek artan bu acigin nedeni nedir ?..
Aklima gelen ilk tahmin; AB ulkelerin egitim sistemi demekki yeterince kalifiyeli insan kaynagi egitmiyor. Yanlis tahmin ediyorda olabilirim...
Bizim egitim duzenimiz sistem ve model olarak elestirilebilir bir cok yonu vardir. Ama cok kotufe degildir. Ozellikle bina, tesisat, teknik, barinma, derslik vs konusularinda AB ulkeleri sitandartlarina yakiniz.
Ozellikle dunyada cok az ulkelerinde Turkiye gibi devlet universiteletinde bu denli az masrafla okumak mumkundur. Devlet yurtlarinda aylik barinma ucretleri
makul. Kahvalti ve aksam yenegi dahil. Universite kafelerinde ogrenci yemekleri 5-7 TL civari. Bu gibi nedenlerle TR de universite egitim orani dunya ortalamasinin epey uzerinde. Egitim orta kalite. Yuksek sayili Universite mezunlarimizin sadece %20 bile iyi egitim almis olsun yine Turkiye icin oldukca yuksek egitimli bir insan kaynagidir.
Her yil disariya on binlerce egitimli insan gocu veriyoruz. Yinede henuz egitimli insan kaynagi acigi yasamadik.
Savunma sanayinde yuksek teknoloji urunu olan bazi kritik projeleri bizden 60-70 yil once baslamis en gelismis ulkelerden daha kisa surede bitiriyoruz. Demekki devlet eli ile iyi organize edilip degerlendirilirse baslangic icin yeterince egitimli insan kaynagimiz vardir.
BORSAYA GİREN HERKESİN KAZANDIĞI VE HERGÜN KAZANMAYA DEVAM ETTİĞİ BİR DURUM ASLINDA ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUMDUR. Viop da işlem yapanlar hariç tutuyorum.....
Savunma sanayindeki başarı tamamen 2000 öncesi lise okuyan nesle ve bir türlü beğenilmeyen ODTÜ, İTÜ gibi okullara aittir.
Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz. Senelerce emek verdik. İnşallah çok daha büyüyecek daha iyi olacak.
Ancak hiç son zamanlarda işe alım yaptınız mı bilmiyorum, çocuklar mal gibi geliyor alttan. En basit şeyleri bilmeden marka okullar bitiriliyor. Sonuçta iyi işler, iyi personelle çıkar. TR den gitmeden önce tam 6 ay adam aradım, Bilkent mezunu olup ingilizce konuşamayan mı ararsın ( 1 sene hazırlığı nasıl geçtin? ) ne ararsan...
En son 1981 doğumlu bir arkadaşı aldım! Anladım ki nesil bozulmuş.
Eğitimle ilgili yaşanan sıkıntıların sonuçlarını bundan 5 10 15 sene sonra göreceksiniz.
Toplumda sosyal mobilite yok oldu. Fakir olup yükselme olayı bitti - Aziz Sancar'lar çıkamayacak artık yeni sistemle.
Bunları yaşayacak, görecek, acısını çekeceksiniz malesef.
Para konuları canlı ortamda cinsellikten bile daha gizli işler. Burada para konularını konuşabiliyoruz. karşılıklı değişik konularda da düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Bu borsa ve VIOP için belirli bir eşik akıl ve bilgi seviyesi olması da katılımcıları değerli kılıyor.
Toplumda her şey sır, her şey gizli. İlk eşimin telefonuna el sürdüm o özelimdir dedi başımdan aşağı kaynar su döküldü.
İş yerinde beyin fırtınası yapıyorsun, millet gülünç olur diye kafasında filitreliyor, ilginç ve üzerinde düşünülecek bir fikir çıkmıyor. Normalde senin olmaz dediğin kısım için belki başkası çözüm üretecek bilemezsin. İş yerleride çoğu insan benim kadar tembel değil,
olmaz dediğim şeyleri sorun değil yaparız diyorlardı, ben genelde başkasına iş çıkmamasına dikkat ederdim. Kendi başıma iş çıkaracak şeylere de dikkat ederdim.
Fikir sahibi, analist, planlamacı, sponsoor, iş yapacak kişiler, kontrolcü vs ayrı ayrı görevler oluyor genelde, doğru adamı doğru yerde çalıştırmaları lazım. İnşaat sektörü o bakımdan oturmuş, o işlerde iyiyiz. Diğer konularda da zamanla oturması lazım. İnsan olarak başardığımızı görmek ve takdir edilmek istiyoruz ama genelde yanlış konuda yanlış insanların takdir edilmesi çalışanın motivasyonunu olumsuz etkiliyor. En çok takdir edilen yerlere, vitrin görevlere talep oluyor.
Ben de bırakacsğım kendi mesleğimi.
Yenilere eski usulle iş öğretemiyorsun..
Kimse anahtar sallamak istemiyor
. Hepsinin gözü kontak anahtarında.
Ver Bi tur gezek.
İyi de biz onu galeriden almadık..
Benim tecrübem yabancıların az bir ksımı çok tecrübeli ama çoğunu çalıştığım şirkete normalde almam, işe konsantreleri motivasyonları vs yetersiz. Öte yandan bunlar birbirilerine çok danışıyor, birbirlerine yardım ediyorlar kollektivizm yüksek. Bizimkiler malesef arkadaşının kendi kucağına düşmesini bekliyor, bir de yardım isteyip de yetersiz duruma düşülmek istenmiyor, bireysellik ön planda.
Türkiye'de iyi şirketler, kilit yerlere düzgün adam alıyor ve diğerlerini güzel çalıştırıyor, çalışanı bir şekilde eğitimle, motivasyonla, görev değişimi ile kazanamıyorsa kapının önüne de koyuyor. Bunu da çalışan biliyor, ona göre şirket seçiyor.
Malesef kötü şirkette tersi oluyor, enayi yerine konulduğunu hisseden alternatifini bulduğunda en kritik anda bile kaçabiliyor.
İyi şirketlerde açık kapı politikası var, yukarıya gidip derdini anlatabiliyorsun, zaten dış kapı açık, kimse de vaz geçilmez değil ve yeteri kadar yedek oluyor.
Kötü şirkette bir yönetici geliyor, benim kapım her zaman açık diyor, 3 ay sonra sekretere bile ulaşılamıyor.