Hocam gyo işinde negatif bulunan hadise bir otomotiv şirketinin, holding iştiraki olan ana iş koluyla hiç bir alakası bulunmayan ve üzerine de borç yüküyle bu şirket tarafından satın alınmasıdır. Bu iş yapılmak isteniyorsa pekala doğuş holding bünyesinde başka bir şekilde yapılabilirdi. Bu ne türk ne de yabancı yatırımcının hoşuna gitmedi ve haberle birlikte ciddi satış yedi. Ben de %80 azaldım o haberden sonra. İyi ki de azalmışım %30 civarı para kazandım. O olay sönümlenince de pozisyonumu tekrar arttırdım normal seviyesinin bir tık üzerine.
Bundan sonra ne yapacağım onu da yazayım. Bu bilançonun gazı alınınca fazla malımı satıp normal oranına ineceğim. Gyo değerlemesi bilançoya girdikten sonra da bir karar daha vereceğim. O karar da gyonun +- sine bağlı.
Piyasa fiyatı gelen haberlere göre şekillenir. Marj da haberin büyüklüğüne göre değişir. Bunu iyi anlamak, analiz etmek ve portföy içinde buna göre hareket edebilmek de tecrübe ile olur. Bunu tecrübe edememiş kişiler de ancak gerçekleşen fiyat hareketlerine göre değerlendirme yapabilir.
Doaş yatırımcısı yukarıda belirttiğim gyo şartına göre bir iki çeyrek daha çalkantılı bir fiyata gebedir. Ondan sonra fiyat oturur. Doaşın otomotiv sektöründe diğer rakiplerine göre bir miktar daha iskontolu işlem görüyor olmasının sebeplerinden biri de patronunun yaptığı bu tarz saçmalıklardır. Bunu sevmeyiz biz, ama para kazanacağımız yerde olmaktan da geri durmayız.
Yarın olabilecek iki önemli haber var doaşın önünde.
1- gyonun bilançoya girmesi
2- Lütfen bakınız şirket kartına. Orada gelecekten bir haber var anlayan için. Açık açık yazmam, ama anlayan anlar.
Sevgiler, saygılar.