Kazanc yillik limiti geciyorsa .beyan gerekli biliyorum
Printable View
Kazanc yillik limiti geciyorsa .beyan gerekli biliyorum
Sayın Dudu 900 dolara aldığımız eurobondu itfada 1000 dolardan bize geri döndü. Ardaki 100 dolar fark alış ve itfa zamanı enflsyon düşülüyormu, ayrıca diyelimki arada 500 TL fark çıktı, bu 500 TL farkıda yıllık beyanname bedeli olan 70 bine nmi ekliyoruz, yoksa bağımsız mı beyan veriyoruz. Şu vergi işinde tek anlamadığım nokta bu kaldı.
bes ödemeleri vergi beyanında düşülebiliyor mu? sağlık sigortası düşüyor diye biliyorum.
İtfada oluşan fiyat farkından (kardan) enflasyon düşülmüyor. İtfa tarihindeki Tcmb alış kuru ile çarpılıp beyan ediliyor.
İtfada oluşan bu tür alım-itfa karları ile diğer tüm gelirler toplanıyor, 70 bin TL'yi geçerse beyanname veriliyor tümü için.
Bildiğim kadarıyla itfada oluşan alım-itfa karı da bir tür kupon faizi geliri gibi beyan ediliyor. Ancak burada bu kar için de 70 binlik istisna uygulanıyor mu o kısmından emin değilim. Bu kısmı forumdaşların teyit etmesi gerekli.
İtfadan önce satıp çıkmak ancak istisnai olarak çok yüksek ve uzun bir zaman dilimine yayılmış ÜFE verisi ile mümkün.
Örneğin önümüzdeki 10 yıl her sene ÜFE bu yılki gibi %110 çıkarsa ve döviz kuru ÜFE'yi yenememiş ise o zaman itfadan 1 gün dahi önce satıp çıkmak daha karlı olabilir.
Ancak ÜFE döviz kuru artışı ile senkron gittiğinden ve çoğunlukla uzun zaman ortalamalarında ÜFE'yi geçme ihtimali daha yüksek olduğundan itfadan önce satış uzun vade için vergisel açıdan çoğunlukla dezavantajlı olacaktır.
temiz fiyat 104 ise zaten itfa da 100 olacagi icin sikinti yok
sikinti su
alisiniz diyelim temiz 65 usd.... itfa gunu 100usd olacak
100-65 esittir 35 ve sizde de 100 tane eurobond olsun
35bin usd itfa gunu kadar vergi cikiyor...
aslinda bunu da yillara bolup odesek bizim icin iyi olur ama sistem bu sekilde ise boyle yapacagiz....
diyelim ki usd o zaman 100tl
35bin usd esittir
3.5milyon tl devletimin kasasina girdi bile.........
İBB'nin 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracının büyüklüğü 305 milyon dolar, faiz %10,75 oldu- Bloomberg HT
ABD 10 yıllık tahvil faizi %2,562 ile 1 mart 2019'dan bu yana en yüksek değere ulaştı.
1970den itibaren ABD 10 yıllıkları... %6-%7 getiri ile 10-20 sene bağladığımız Eurobondlar şimdilik iyi gözüküyor ama ABD faizleri 1980lere dönerse çok ağlarız...
Ek 28464
Normal o kadar çok kriz gördük ki var olanı korumak. Fazlasını elde etmenin ötesine geçti.
Yapabileceğiniz tek şey seçeneklerin arasından en makulünü seçmek. Ölçülebilir seviyede riske girmek. En son seçenekte tüm toplumla aynı tercihte bulunmak. Mesela devletin vergi gelirine ihtiyacı olsa bunu gayri menkulden mi almayı tercih eder, mevduattan mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*Vergi uygulaması bakımından Eurobond işlemlerinden elde edilen gelirlerde stopaj (kaynakta vergi kesintisi) yoktur. İlgili takvim yılında elde edilen faiz gelirlerinin ,her yıl Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca duyurulacak olan beyan tutarını (**) aşması durumunda, bu tutarın tamamının yıllık beyanname ile beyan edilmesi gerekmektedir
Nominal altı alışlarda yıllık beyan limiti aşımı yoksa beyan yoktur. (İtfa Tarihinde)
Vade bitiminden önce yapılacak karlı veya zararlı satışlar beyana tabidir...
Eurobond yatırımına yeni başladım. Konunun büyük bir kısmını okudum. Ben kupon faiz oranlarna bakarak alım yapıyorum. Uzun vadede ihtiyacım olmayacak para ile alım yapıyorum. İfta tarihine kadarda bir aksilik olmaz ise aldığım eurobondları bozdurma niyetim yok. Hedefim yıllık bellirli bir miktarda sabit ek gelire ulaşmak. Bu noktada, Eurobondun kupon faiz oranını anladım ama alış faiz oranı ile alış fiyatı arasında bir bağ yada formül var anlayamadım. Kısaca bilgi verebilecek olursa çok sevinirim.
bugün işbank işyatırım hsbc ziraat hiçbirinde ne 2034 ne 2038 vardı. denizbank internet şubede 2034 var görünüyordu. geçenlerde de baktığımda deniz'in fiyatları diğerlerine göre cazip görünüyordu.. yakın zamanlarda denizbank'tan alım yapan oldu mu acaba hiç?
TEB de uzun zamandır 34 ve 38 yok kuponu Yüksek 2008 krizi öncesinde ihraç olanlara talepten kaynaklanıyor sanırım fazla satan yok sözleşmeden dolayı diye olduğunu düşünüyorum
2038'in ne özelliği var? Bende var bir miktar. Şanslı mı hissetmem gerek :d
Ülke batsa da %100 tahsilat şansınız var taşınmaz haczedebilirsiniz devlet gayrimenkulüne kadar .
2008 sonrası ihraçlarda %25 i düştü ise değer yani 1000 nominal 250 dolar ise ilk öncelik olmuyor .
İhracın 4 te birinden çok payınız var ise muafsınız ama bundan
Son ihraçta 2 milyar dolarlık ihracın 500 milyon dolarlığını alırsanız kısıt yok 2008 sonrası olsa bile .
Yok Ky iseniz örneğin birim fiyat 25 e düştü ödeme garantisi öncelik değil eğer moratoryum olur ise .
Benim okuttuğum eurobond yatırımcısı öyle yorumladı .
Prospektüs larda default kısmını okuyup sizde yorumlatabilirsiniz .
Ben kesin teyit için cimera sormak isterim ama sormaktan çekiniyorum konu hassas olduğu işin
Ek 28467
Kaynak burada yazıyor
fotolar çok minnak. okunmuyor. link?
10 y liste sonu 5 li
sri lanka %16,36
zambia %26,00
türkiye %26,43
arjantin %49,68
ukrayna %60,35
Dün açıklanan FED tutanaklarında bilanço daraltmanın aylık 95 milyar dolar olacağı yazılmış.
https://www.bloomberght.com/fed-tuta...mesaji-2303519
En son bilanço daraltmasında aylık 10 milyar dolarla başlamışlardı. Aylık 50 milyar dolarlık daralmaya ancak 1 yıl sonra ulaşmışlardı. 56 ay sürecek bu daraltma işlemine sonuna kadar devam etmeyip erkenden sonlandırmışlardı.
Faiz artışı ve bilanço daraltmanın gelişmekte olan ülkelere etkisi olumsuz oluyor.
https://dl.bourse.lu/dl?v=R/Y+2eresB...kidQNy8bumhic=
Sayfa 41 default olan bölüm
2023 aralık itfalı epey mal var...umarım itfada sıkıntı çıkmaz
Merhaba. Türkiyenin eurobondlarında en son hangi tarihte itfada sorun çıkmış. Bu konuda bilgisi olan var mı? Merak ettim. Ne kadar bir risk ile karşı kaşıyayız diye.