Sitenin çöküş nedeni anlaşıldı :)
ABD'DE MART'DA ÜRETİCİ FİYATLARI AYLIK %1,0 (BEKLENTİ %0,4, ÖNCEKİ %0,5)
Printable View
Sitenin çöküş nedeni anlaşıldı :)
ABD'DE MART'DA ÜRETİCİ FİYATLARI AYLIK %1,0 (BEKLENTİ %0,4, ÖNCEKİ %0,5)
Vay vay tospalara bak bizim kadar TÜFE açıkladılar Martta. Faizi daha da düşürmelerini tavsiye edeceğim. Faiz sebep enflasyon sonuçtur. :oleyo:
Abd'de çekirdek üfe mart'ta yıllık %+3.1 (beklenti: +2.7%, önceki: +2.5%)
9.04.2021 16:00:32 abd'de çekirdek üfe mart'ta yıllık %+3.1 (beklenti: +2.7%, önceki: +2.5%)
9.04.2021 16:00:16 abd'de çekirdek üfe mart'ta aylık %+0.7 (beklenti: +0.2%, önceki: +0.2%)
9.04.2021 15:58:32 abd'de üfe mart'ta yıllık %+4.2(beklenti: +3.8%, önceki: +2.8%)
9.04.2021 15:56:40 abd'de üfe mart'ta aylık +1.0% (beklenti: +0.5%, önceki: +0.5%)
Çoğu hissede kısa devre oldu.
ytd
yavaş yavaş abd 10 yıllıklar da yürümeye başlayacak anlaşılan. abd futurelar eksiye geçti.
abd borsaları için çoook uzun bir gün olabilir. hemen olmasa da bunlar ayı piyasası sinyalini hafiften çakar.
ilk başta piyasa bunları görmezden gelse bile en kısa zamanda cezayı keser.
Pazartesi pandemi ile ilgili ek önlemler açıklanacak. Borsa bu yüzden de çakılıyor olabilir.
Seyahat yasağı falan mı bekleniyor?
Hava yollar şirketleri göçtü.
ne diyim bilmiyorumki. sizi ciddiye alarak cevap veriyorum hala anlatamıyorum. keyfine yazıyorum demek insanları ateşe atmak demek değilki.. ne düşünüyorsam onu yazıyorum. yani sizin düşüncenizin tam tersi isabetli öngörüm olduğunda zevk alıyorum. yanlış düşünüyorsunuz. ben anlıyorum sizide siz beni anlamıyosunuz. siz bugün verdiğim destek dirençleri usta birisine gösterine o size cevabını verir. anlaşamıyoruz...
son bilançolara göre
Net te (Döviz Varlıklar- Döviz Yükümlülükler)
döviz borcu/DÖVİZ açığı çok olan bazı şirketler
thy : - eksi 80 milyar TL
pegasus: - eksi 5.7 milyar TL
sasa: - eksi 4.9 milyar TL
fordoto: - eksi 4.9 milyar TL
petkim: - eksi 1.4 milyar TL
Odas : - eksi 1.49 milyar TL
Eregl : - eksi 1.3 milyar TL
Fordoto, ülkemizin yıllardır ihracat canavarı
ihracatın 1 numarası
hadi diğerleri neyse de
bu ford oto nasıl döviz açığı borcu olur? aklım almadı
var mı bilen? açıklayabilecek
bu arada sankı kucuk hısselere satıs gelıo....gercekten merak konusu oldu kapanıs...137.400....138.....
THYAO mart başında 15,17 görmüş bugün 11,95 gördü...bunu da dövdüler...
Yoruldum bu yaşananlardan, 3 senedir paramı korumak için harcadığım emek, zaman hiç birinin karşılığını alamadım. kara geçmeyi geçtim, enflasyon karşısında ezilmeyeyim diye uğraşım var ama hala gün yüzü göremedim. her günümüz ayrı bir aksiyon. hayatın kendisini yaşayamıyorum borsa yüzünden. yatırım yapmak istedim sadece; uzun vade olsun ilerde çoluk çocuğuma bir şeyler kalsın bakmayacağım dedim. sağlam hisseler olsun çok olmasın kazancım ama en azından akşam yastığa kafamı rahat koyayım dedim. 3 senedir ülkenin başına gelmeyen kalmadı. Allah sonumuzu hayır eylesin. başka diyecek sözüm kalmadı.
saygılar.
Flat..
https://youtu.be/fQuY6aWPgRE
Yükü yükledim kediye...
Yara yolladım hediye..
Arkadaşlar, bankalardan orta vadeli sizce hangileri alınabilir? Yatırım tavsiyesi olarak alınmayacaktır, kendi bildiğimi okuyacağım.
Düşünceleriniz değerlidir.
yanlış çizmediysem ford da yükseleni kırdı. güzel mal kitlediler piyasaya. adı ford ama tam yerli ve milli oldu :thumbdown:
pala maşallah döverken artık dinlenmiyor.
abd 10 yıllıklar da yürümeye başlamış. yol çook uzun anlaşıldı.
Yatırım tavsiyesi olmayaraktan ben kamu bankası almam mesala. Ne bileyim bazıları ISC yi sever, över. Akbank ın hastaları vardır. Ama benim param değerli kardeşim daha GARANTİ olsun diyenlerde vardır misal. Ben de daha GARAN ticiyim. Ama tabi vaktiyle, vaktinin gelmesi şartıyla. Fiyat önemli değil. Buradan almam misal. Tekniksel beklediğim yer vardır beklerim oraya gelirse diye.
Velevki gelmedimi? Eh tabi palası biz değiliz piyasanın. Toz bulutu kalkınca, teknik oturunca alırım. 6.60 lardan almadığım şeyi gider 8 liradan alırım aga. Fiyat önemli değil. Trend nere, yön nere, mühim olan bu.
Çok düştü diye hisse alınmaz. Şurdan almadığım şeyi buradan hiç almam da denmez.
Tabi bu dediklerim en az orta vadeli düşünenler için.
Şahsi fikrimi soruyorsanız değişen birşey yok benim için. Ben buradan orta vadeli de olsa mal almam. Taşımam onu. Gider gerekirse daha pahalı alırım.
THY bu yükseleni yoklamak isteyecek gibi abi. Holar çok pis yakalanmış. Tabi grafik günlük olduğu için süreç uzunda sürebilir. İşte orada d*****n kuyruğu kopar.
https://i.resmim.net/WfvTB.png
Abd, her daim savaş gemilerini Karadenize gönderir
Bunda sıkıntı yok
Piyasalar bunu sebep göstermesi saçma
Lakin, Ukrayna-Rusya savaşı için
Ukraynaya destek içinse
İşte o zaman ,Mevzu karışır
Ajanslar da
Hem Rusya nın
Hem de Ukrayna nın savaş için hazırlık yaptığı yazılıyor, aylardır..
Ülke yangın yerine dönmüşmüş. İnsanlar zordaymış.
Abartmayın, insanlar karınlarını doyurabilecek bayat ekmek buluyorlar. Tarım bakanımız çillenen patates ve soğanı halkımıza dağıtacak. Aç ve açıkta kalan olmayacak. Ekonomimiz çok iyi, dolar deli gibi düşüyor, en son 8.46 dan 8.15 e düştü, daha ne olsun. Eğitim sistemimiz süper. Üniversiteli sayımıza bakıp Wooowww dedi ezik Merkel. Tarım bakanımız ve eski başbakanımız tarımda Avrupa'da lider olduğumuzu açıkladı. İşsiz sayımız çok az, sadece mevsimi gelmediği için atıl insanlarımız var ama onlara da kral gibi yaşayacakları işsizlik parası veriyor hükümetimiz. MB kasamız ağzına kadar dolu, boş diyen hainlere bakmayın o para halkımızda duruyor. Faizlerimiz çok düşük, bakın Venezuela'ya da faiz görün. İtibarımız çok yüksek, yazlık ve kışlık saraylarımız, Özel uçak ve helikopter filomuz, mayback mersedeslerimiz var ezik Merkel tarifeli uçakla yolculuk yaparken. İnsanlarımız 5-6 maaş birden alıyor, pudra şekerini 100 dolarla çekiyor, Porsche'ye biniyor, balya balya dövizle oynuyor. Çalışkan insanlarımız 40 farklı yerde yönetim kurulu üyeliği yapıyor, verimlilikte dünyayı kıskandırıyor. Covid'le mücadelede destan yazıyoruz, Fahrettin kitabını bile yayınladı.
Öyle yangın falan deyip, vatan hainliği yapmanın anlamı yok. Yapan fetöcü, bölücü, darbeci haindir. [emoji41]
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsa forumunda ne konuşulacak abi? Temel bilmiyoruz. Hani temel derken öyle bilanço takip değil. Deniz Hoca gibi. Yoksa kar zarar defter değeri belli zaten her yerde açık kaynak, yoruma gerek yok rakamlar ortada.
Teknikten başka ky ye yardım edecek birşey yok. Ha temel+ teknik ama işte temel kısmı zor. Deniz Hocadan başka adam gibi Temel analizci yok forumda belki başka başlıklarda vardır ben rastlamadım. Herkesin harcı değil bir kere eğitimini almak lazım.
AB, PFIZER-BIONTECH İLE 2022-2023'TE 1.8 MİLYAR DOZ KOVİD-19 AŞI TEDARİKİ İÇİN YENİ SÖZLEŞME İSTİYOR - AB KAYNAĞI
Offff offf offfff yandım anam,2022 ve 2023 için?
ytd
şu anda kesin olarak yazmayı bırakıyorum. şu andan iştibaren ne yaptıysak ne ettiysek unutalım. benim için olay bitmiştir. ama hala sürtünen olursa cevabınıda en ağır şekilde veririm. kabul eden buyursun yazsın. sonu nereye varırsa amk ben varım...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, .
https://www.resimyukle.org/i/73qoh
fazla etliye sütlüye girmeden 15 nisan çekilişini bekliyor .