Vaziyet alın, birazdan buralar karışacak :)
Printable View
4 günde 6 kere 1572 civarını denedik olmadı..o zaman zorlaya gerek yok..bırak kendini...:)
hayatın akışına...yoksa flat bekleyeceğim..
Bugun gunlerden tv de kozalı parlatma gunu herhalde.
Sp500 de hedefim 4300/500 dü.
4238 de 2 li tepe oluşumu var.Bu bizim için orta vade en büyük risk.
Akçay coin piyasası göçüyo yazdı , Bitcoin 1 günde 32 binden 37 bine geldi , çok değişik bir kardeş Akçay kardeş...
doğalgaz, altın, gümüş buldukça buluyoruz abi :he:
Varank: Bugün piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın ve 2.8 milyon dolar değerinde 3.5 ton gümüş rezervi bu bölgede tespit edildi
------------------------------
bugün 15:30 da abd tüfe verisi var...aksiyon olabilir...
1572 ve üzerinde KALIN KONT. var...ayılar epey yığınak yapmış..
11 Haziran gün başı için geçerli olacak teminat miktarları;
BIST-30 Başlangıç teminatı: 1.450 TL’den 1.550 TL’ye yükseltilmiştir.
X10XB Başlangıç teminatı: 1.735 TL’den 1.780 TL’ye yükseltilmiştir.
XAUTRY Başlangıç teminatı: 55 TL’den 60 TL’ye yükseltilmiştir.
EURTRY Başlangıç teminatı: 1.065 TL’den 1.090 TL’ye yükseltilmiştir.
USDTRY Başlangıç teminatı: 850 TL’den 870 TL’ye yükseltilmiştir.
Foreks Haber
@ForeksTurkey
·
1 sa
TMSF Başkanı Gülal:
-Koza Altın'ı 13 lira hisse değeri ile aldık, hisseler 129 liraya çıktı bugün biraz daha yükselecektir diye tahmin ediyorum
-Bu tesisten 3-3,5 ton altın üretmeyi planlıyoruz
Ah Işık ökte ah :)
biz bunları 2017 yorumlarken ışık bey Blomberg de goy goy yapıyordu.
Ne zaman badem sporun farkına vardı hep portföyünde kozalakları söylemeye başladı.
Piyasa tamamen Bıden-RTE konuşmasını bekliyor ,
Çoğu endeks ağırlığı olan tahtalarda günlük graflar hazır konuma getirilmiş gözüküyor.
ABD ile s400 olayı çözülmesi için , s400 lerin Türkiye den gitmesi gerekiyor , diğer seçenekleri kabul etmediler alt birimler üzerinden yapılan görüşmelerde .
Bar olayını soran arkadaşlar haftaya çarşamba doluyor.
Öngörümle ilgili graf paylaşıcam müsahit olduğumda.
Doları pazartesiye kadar 8.48 lerde karşılaya biliriz
Cons ,
Burada olduğunu biliyorum ona göre usul usul takıl kimseye bulaşma .
Kulağıma birşeyler geldi Kuzu nun orada yorumlamalarını ben engellemedim sağda solda öyle söylemişin.
piyasa tr nin açmazda olduğunu, mb kasasında dolar kalmadığını biliyor. bu nedenle bidenle görüşmede teslim olunacağına oynuyor. borsanın dik durmasına, doların gerilemesine bakarak söylüyorum. farklı sonuç çıkarsa piyasa hızlı geriler.
Herkesi short giydiriyo gecemiyo diyoruzda gunledir duvarı eşeliyor. Bence gecer
Farklı sonuç çıkma şansı yok bence..
Mecbur teslim olunacak, teslim olunmak için gidiyorlar zaten...
Bunu çok gördük...Rahip olayı en küçük örnek...
Masada iki önemli konu var, Halkbank ve S400...
S400'ler büyük ihtimal paket olacak...Depoya kaldırılmayı da kabul etmeyecektir coniler...(ki zaten depodalar)
Azerbaycan'a hibe ederiz artık...
Amerikalılarda bize patriotlarından satar belki..(Bakan dün kendi söyledi, yol yapmaya çalışıyorlar...Çark edeceklerde..)..Hem tekrar F35 programına da alırlar ..
biden-rte görüşmesinden hiç bişey çıkmaz...dostuz müttefikiz cart curt bilmem ne...o kadar...
Evet bu görüşmeden fazla bir şey çıkmaz...Yarım saatlik ayaküstü yapılan görüşmede ne olur ki bunun yarısının tercümeyle geçtiği düşünülürse...
Ana hatlar çizilir...Bizimkilere ev ödevi verilir...Hem tebaayı yeni duruma da hazırlamak gerekir...
Asıl görüşme Beyaz Saray'da, büyük ihtimal sonbahar ortalarında olur..
Dolar bı haber almisa benzer müthiş veriyor dinlenip dinlenip veriyor.tepecek duyeni tepiyorlar.asagidaki boşlukta gözü.birsada hacim yok kimse kalmamış.hareket sert olur.
yabancı satmış geçen hafta...
*TCMB: Haftalık yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi net değişimi -97,7 Mln (Önceki 51 Mln)
Bıontech olup rahatsızlanan var mı
Var. Bana çok ağır gelmişti. Ateş aşırı uyku hali karın ağrısı iştahsızlık halsizlik. Gırlayla yan etkisi var. Bin pişman oldum yaptırdığıma
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Var. Bana çok ağır gelmişti. Ateş aşırı uyku hali karın ağrısı iştahsızlık halsizlik. Gırlayla yan etkisi var. Bin pişman oldum yaptırdığıma
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
s400 üzerinden o kadar tiyatro çevirdiler.. şimdi abd yi memnun edecek formülü uygulamaya koyacaklar öyl anlaşılıyor.. "ülke savunması" için gerekli deniyordu şimdi gereksiz hale mi dönüştü.. ?? hesap vermeyen bir yönetim anlayışı, rakiplerinden köşe bucak kaçan bir yönetim anlayışı var.. kaçamak cevaplarla politika yapmaya çalışıyorlar.. ama abd ye bu taktikleri sökmedi..
geçtiğimiz aylarda biden bunlara yüz vermediği için çok üzüldüler ve randevu için bastırdılar.. ki o biden normalde Türkiye'ye oldukça mesafeli ve çoğu kez düşmanca yaklaşan birisi.. buradan kimin amerikancı olduğu anlaşılıyor :akape.. kuruluş kodlarında var, hatta geçmişte chp'yi abd karşıtı olmakla bile suçlamıştı bunlar.. hahaha.. evet..gerçekten.. gazete küpürlerini bile paylaştım burada..
https://i.imgyukle.com/2021/06/10/O9twqb.png
TL bazında yılbaşına göre sadece %10 aşağıdayız ama dolar bazlı %30 mertebesinde aşağıdayız, ve yatay takılıyoruz aylardır bu şekilde görüldüğü üzere.. kesikli ve gaplı yapısı pozisyon büyüklüğünü ayarlamak şartıyla güzel stratejiler uygulamaya müsait. olumlu bir haberde hızlıca egale etmek isteyebilirler zirveyi dolar bazında. kontrat başına 600 dolar civarı bir primlenme demek bu..
senaryom şu şekilde.. eğer zirveyi egale etmek isterlerse bunu xu030/dolar denkleminde pay tarafında daha deparlı yapmak durumunda kalacaklardır.. %30 farktan bahsediyoruz.. bunun mesala %10'u dolar tarafından gelse (düşüş) bu doları 7.80 mertebelerine çeker ki bence bu piyasa açısından ideal değil: gerek mevduat komposizyonu gerekse yatırımcı alışkanlıkları açısından.. en fazla %5 beklerim.. bu da doları 8.10 mertebesine çekebilir.. o da olursa, ki tekrar alım gelme ihtimali yükselecektir o seviyede.. dediğim gibi 200+ milyar dolar lık bankalardaki para son dönemde kemikleşmiş bir psikoloji ortaya çıkardı.. senaryodaki olumlu hava olursa bunu tl varlıkların coşması şeklinde beklemek gerekli.. dolar konusu daha kemikleşmiş vaziyette..netice: %25 tl varlıklar primlenme, %5 dolar düşüş..%30 yapar..
https://i.hizliresim.com/jzhvevd.png
8.46 altı günlük kapanışlarda 8.34 lere yolculuk başlar.
hacim bitti resmen ya...saat 3 olmuş 95 bin kontrat işlem var...kimse yok yani...