Hocam teşekkürler.
Blockchain ve elektrikli araçlar etf lerini aldım. yavaş yavaş her şeyi geçireceğim. Kazanalımda veririz o vergileri. Blockchain ETF alır almaz %6 gitti bugün.
Elinde fon olanlar bugün böyle kapatırsa iyi getirecek.
Printable View
Gedik yatirim , Yancep uygulamasi varmis aramizda tecrube eden var mi ? Fon satista valor avantaji sunuyormus sanirim.
Burada tum fonlar yer aliyor mu yoksa gedik yatirimin sisteme ekledigi fonlara mi yatirim yapabiliyoruz sadece acaba ?
valla hocam para pazartesi hazır olacak ama şimdilik planım Nasdaq'a yatırmak. AFT ve IJC gayet iyi gidiyor. bist riski almadan bisti kaçırmama fırsatı sunan tek enstruman bu gibi görünüyor şu an. bist 5500'e düzeltme yaptımı tekrar biste kaydırırım diyorum. satranç oyuncusuna döndürdüler bizi bu ülkede: )
NASDAQ endeksindeki dünkü artışın yerli fonlara yansıması ertesi gün yani bugün olur mu?
Sn. kentuf un bir sozu var '' is is yapmaz , adam is yapar. diye ''
Fon is yapmaz , fon yoneticisi is yapar diyebiliriz sanirim.
Fon yatiriminda , portfoy yoneticilerinin onemli oldugunu dusunuyorum. :)
Gecmiste tcd portfoy yoneticisi degisince olanlari gorduk , re-pi fonlari ne olacak bakalim kubilay bey ayrilinca. Takipteyiz.
üstadım gedik yatırımda aktif kullanmadığım bir hesabım vardı. hemen giriş yapıp inceledim. bütün fonlar alınıp satılabiliyor. katagorilere ve aylara göre getiriler kontrol edilebiliyor. yani gri portföyün foneria uygulamasına biraz benziyor gibi. valör avantajı varsa süper olur
Teşekkürler doğrusunu öğrenmiş olduk. 19 Haziran da tefas fonları sisteme ekledik diye twit atmışlar şimdi ayrıntılı bakınca. Kendi sitelerinde ise halen oluşturduğumuz fon sepetlerine yatırım yapabilirsiniz yazıyor. Çok küçük bir miktarla fon alım satımı yaparsanız valör avantajı var mı yok mu onu da öğrenmiş oluruz Sn Hayrani. Komisyon oranı ile herhangi bir bilgi veriyor mu uygulama.
maalesef o konularda bilgi yok. gediği arayıp bilgi alayım dedim ama kendilerinin bilgileri olmadığını ve yancep ekibine de sadece mail yoluyla ulaşıldığını belirtip sormak istediklerimizi bu şekilde sormamı söylediler. zaten giriş yapınca profil kısmında gedik yatırımdaki bilgilerim çıktı karşıma. cevap gelince bilgi veririm, selamlar
Şuralarda bilgiler var
İncelemekte fayda var
https://youtu.be/HueYoVZ0_kw
https://eksisozluk1923.com/yancep--7124488
Görünen o ki muhattap yancep isimli bir şirket
Bu şirket spk lisanslımı, garantileri nedir detaylı incelemek lazım
https://www.yancep.com/kullanim-sozlesmesi
ne cep ne cep ? o nasıl bir marka seçimi yaa... istemem yan cebime koy ...
ibrahim zübükzade'nin rüşvet aldığı sahneler aklıma geldi... ahahha yan cep...
gri portföyün de böyle uygulaması var... foneria
https://www.foneria.com.tr/
sözüm bir tek sana
selam gönder bana
Foncu arkadaşkar merhaba
Altın ile ilgili bir şey danışmak istiyorum
Altın hesabına altın alınca vergi kesiliyor ya
Altın fonlarında bu kesinti olmuyor diye okudum, yıl sonuna kadar böyleymiş sanırım
Peki borsadan aldığımız altında da benzer bi durum var mı?
bist parasıyla şimdilik AFT, AFV ve IJC'de pozisyon aldık bakalım. burdan biste girmenin anlamı kalmadı, kesinlikle buraları tekrar görecektir.
Merhaba,
Altın, kıymetli maden vb. yatırım fonlarındaki stopaj muafiyeti yılsonuna uzatıldı. Yılsonuna kadar aldığınız altın fonunu 10 yıl sonra satsanız da vergi olmayacak. Başka bir kesinti de yok. Gram altına endeksli olduğu için hepsi aynı getirir gibi düşünülse de altın fonlarının içeriği ve yönetimine göre performansı farklılaşabiliyor. İçeriğinde fiziki altın, altın ETF, altına endeksli kağıtlar (faiz veren vb) farklı ürünler var.
BİST'de iki tane altın ETF'i var. FGA ve ZGD olarak tefastan izlenebilir. FGA içeriği fiziki altın iken ZGD devletin kağıtlarını taşıyor. Bir de darphanenin ihraç ettiği hisse senedi gibi işlem gören Altıns1 var, ücreti mukabili fiziki dönüşüm imkanı var. Bu üçünde dikkat edilmesi gereken en önemli konu gösterge değerine göre işlem görüp görmediği. İskontolu yada primli alabilirsiniz yada aldıktan sonra o hale gelebilir. Belirli vadede taşıyacaksanız bu riske dikkat edilmesi gerekir.
Aslında doların da etkisiyle iyi yükselmişler özellikle bu ay içinde ama geçecek başka yer de bulunmuyor, ben de ppf duran kısmı nereye yatıracağımı şaşırdım öyle kaldı, bist için girilecek seviyeler değil herhalde bir düzeltme beklemek gerekiyor, bir yandan da 7 aydır zararda beklediğim hisseler artıya geçti onları satıp satmamak konusunda kararsız kaldım, buralardan dolara ve biste bir müdahale gelir mi diye de düşünüyor insan, yani yine kararsız kaldığımız bir sürece girdik.
valla aldıklarım ülke bazında da, sektör bazında da, dolar bazında da tam zamanı olduğunu düşündüğüm fonlar. bana göre park edecek daha ideal yer yok. ortalığı karıştırmaya tek aday olan çinin cesareti, rusyanın da gücü sıfır. bunlarda bir gelişme olsa bile bu fonları yine dolar kuru kurtarır. hatta böyle bir durumda bist daha çok darbe yer bence.
altın ve gümüşte fırsatlar devam eder mi bilemiyorum onlar da son günlerde epey yükselmiş, sonuçta yine sepet yapıp düşüşlerde düşen tarafa biraz daha girmekten başka çare görünmüyor, bunun dışında hisse bazlı doğru seçimler yapılabilir ama onun da riski yüksek, bekleyelim bakalım enflasyon karşısında o kadar çok zarar ettik ki bunu ne yaparsak yapalım çıkarmak imkansız zaten.
biraz geç kalınmış olsa da yine de yabancı borsa tarafı bu dönemde en iyi alternatif gibi görünüyor, tabi kkm dönüş zamanı yine dolarda bir düşüş yaşanır mı orası belirsiz, araplarla görüşmeler de arttı bu aralar, yine de bir miktar o taraftan sepete ekleme yapmak mantıklı olabilir.
dolarda büyük bir düşüş ben de beklemiyorum aslında, faizleri de fazla yükseltmezler belki ufak çaplı aşağı bir hareket olsa da yıl sonuna kadar yükselişine devam edecektir, borsa da iner çıkar ona ayak uydurur, tabi çok olağanüstü bir durum olursa mutlaka en çok borsa etkilenir.
malesef sn. zeytinci herkes bunun farkında ama elden bir şey gelmiyor, fazla risk alamıyoruz sonuçta birikimleri eritiyoruz, sözde enflasyondan etkilenmemek için eldeki birikimin bir miktarını gayrimenkule yatırmıştım ama bu ortamda zarar etmeden onu da satmak çok zorlaştı. artık yapacağımız tek şey düşüşlerde uygun bir sepet yapıp beklemek herhalde, saygılar bizden.
Yapılan değerleme düzenlemesinin sonucunda dün kur farkı +0,36 Nasdag +0,93 olmasına rağmen yabancı fonlar eksi getirdi. Cuma negatif kapattı pazartesi negatif getiri açıklaması gerekiyordu pozitif açıklandı.
Şimdi dün kapanış pozitifti bugün negatif getiri açıklandı. Bir gün geriden gelse eyvallah da saat 17:30-18:00 arasında ki fiyat ortalamalarının alınması saçmalık.
Örneğin bugünkü 17:30-18:00 saatleri arasında ki ortalama fiyatlar dünkü ortalamaların altında olursa ve kapanışta pozitif kapatırsa bugün fon satış emri verenin suçu ne.
Ne akla böyle bir düzenleme yaptılar akıl alır gibi değil. Bir ay sonunda % kaç sapma olacak bunu benim hesaplayabilmem mümkün değil. Umarım biran evvel vazgeçerler
ay sonunda nasdaq %10 kazandıysa size -10 vermeleri gibi bir durum yok. sadece her banka ve fon günün farklı bir saatini baz alıyordu, benim anladığım şimdi hepsini ortak bir saate taşıdılar. yani çok da farkeden bir durum yok aslında. sadece tesadüfen dün alım giren ben şanslı çıkmış oldum: ) satan şanssız birileri de zararda çıktı.
ha şu manada haklısınız maksat iş yapıyor görünelim diye boş işler yapan bir zihniyet var. böyle bürokratik ayrıntılara yoracakları aklın bir gramını ekonomiyi düzgün yönetmeye yorsalardı keşke..
Evet hepsini ortak bir saate taşıdılar ama bunun yöntemi 17:30-18:00 değil kapanış fiyatlarına göre yapılabilirdi. %3 yönetim ücreti alıp birde yatırımcıyı mağdur etmeleri sinir bozucu. Evet +10 -10 öyle bir fark olmayacağını hepimiz biliyoruz ama kıstas alınan ölçütlerle %1'lik fark bile yatırımcı aleyhine. Vergi işini göze alabilirsem yabancı fonların hepsini midasdan etf alarak değiştireceğim. .
daha önce konuşuldu mu bu fon bilmiyorum, gözüme çarpmadı... o yüzden yazıyorum... akportföy yeni bir fon kurmuş, büyüyen hisse senetleri diye... kodu BUY... 3 günde neredeyse 12 bin kişi oldu fon... yarın bir miktar ben de gireceğim... fonun yatırım yaptığı hisselerin listesi şu: Özak GMYO, Logo Yazlım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda, Aksa Enerji, Goknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör... bunca hisseye tek bir fonda girmek avantajlı gibi geldi bana... umarım iyi olur...
12sinde tatil sonrası Türkiye ye döndüm. Geldikten sonra bugün de dahil bir süre dokunmayacağım portföyüme şekil verdim. Tatile çıkmadan önce ağırlıklı olarakrpd, rık,tge, yzc, içeren portföyümü boşaltıp ppzye park etmiştim. Geçen hafta ilave döviz alımı sonrası bugün de dahil fon portföyümü risk oranı yüksek ağırlıklı olarak hisse yoğun fonlara, değişkenlere ve fon sepeti fonlarına dönüştürdüm. Bugünkü son dokunuşlarla goh,fua,tte,zjv, tı3,yas,yay,nrc, zpc,tcd,yle, az miktar ödeme ve harcamalar için ppz, az miktar adpye sahibim. Elime geçebilecek tllerle de rpd kenara atacağım, gevşeme durumunda da dövize ilave. Kredi kartı kampanyaları vb ile de kenara fiziki altın düşünüyorum minnak minnak. Her şey nasip... Kendi kendime saçmalamaca sadece, kesinlikle tavsiye değildir.
selamlar,
yabancı fonlarda saat düzenlemesi oldu. başka bir düzenleme de satış gününde mi oldu?
bugün satış verdim ama eşleşme olmadı. bu normal mi?
gerçi yarın belli olur da merak ettim. düzenleme buraya da mı oldu
yoksa acaba t+3 günü oluşan fiyattan satılıp peşine para hesaba mı geçeçek diye düşündüm.
https://i.hizliresim.com/aqi0j7w.jpg
6 binden önce alım önermem.
Yılbaşından bugüne fonlardaki getiri,
Hisse fonu alacaklar için Yabancı tarafta AFT, YAY dövize e rağmen efsane iş çıkartmışlar.
Yerli tarafta Endeks %13 getirmiş. Endekse bağlı kalmış fonlara dikkat.
AK3 ve EC2 hem getiri bazında hem fon büyüme oranı olarak en fazla artan 2 fon.
Bu ikisi nasıl bu kadar agresif olmuş detaylı incelemek gerek.
https://i.hizliresim.com/tcgv3np.jpg
Arkadaşlar tefastaki ppf lere alım emri giriyorum. Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz diyor. Halbuki işlem saati 9 da. Sebebi nedir sizce. Saygılar
ppz ye 9:30 da satış girdim işlemyapmadı
10:10 da yaptım işlemkabul etti
ayrıca ppz vs de sanırım düşüş başladı
Fon alım satımını en erken 10:30 civarı yapmaya çalışıyorum ben