Sayfa 884/1002 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,065 - 7,072 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    sermaye piyasasında imkansız diye birşey yoktur ama enflasyonun durumu nedeniyle dolara öyle bir aşağı hareket yaptırmaları çok zor. dış ticaretciye ciddi zarar verir. borsa öyle değil, geçici de olsa ciddi düşüş ihtimali hep var.
    dolarda büyük bir düşüş ben de beklemiyorum aslında, faizleri de fazla yükseltmezler belki ufak çaplı aşağı bir hareket olsa da yıl sonuna kadar yükselişine devam edecektir, borsa da iner çıkar ona ayak uydurur, tabi çok olağanüstü bir durum olursa mutlaka en çok borsa etkilenir.

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Sayın ersunan şu cümleniz o kadar çok hoşuma gitti ki kendime neredeyse hergün söylüyorum. Evet enflasyon karşısında o kadar çok eridikki şaşkın tavuk gibi oldum. Temkinli hareketler yapıp risk almadan nasıl paranın değerini koruyacağız bilmiyorum. Saygılar
    malesef sn. zeytinci herkes bunun farkında ama elden bir şey gelmiyor, fazla risk alamıyoruz sonuçta birikimleri eritiyoruz, sözde enflasyondan etkilenmemek için eldeki birikimin bir miktarını gayrimenkule yatırmıştım ama bu ortamda zarar etmeden onu da satmak çok zorlaştı. artık yapacağımız tek şey düşüşlerde uygun bir sepet yapıp beklemek herhalde, saygılar bizden.

2. Yapılan değerleme düzenlemesinin sonucunda dün kur farkı +0,36 Nasdag +0,93 olmasına rağmen yabancı fonlar eksi getirdi. Cuma negatif kapattı pazartesi negatif getiri açıklaması gerekiyordu pozitif açıklandı.

Şimdi dün kapanış pozitifti bugün negatif getiri açıklandı. Bir gün geriden gelse eyvallah da saat 17:30-18:00 arasında ki fiyat ortalamalarının alınması saçmalık.

Örneğin bugünkü 17:30-18:00 saatleri arasında ki ortalama fiyatlar dünkü ortalamaların altında olursa ve kapanışta pozitif kapatırsa bugün fon satış emri verenin suçu ne.

Ne akla böyle bir düzenleme yaptılar akıl alır gibi değil. Bir ay sonunda % kaç sapma olacak bunu benim hesaplayabilmem mümkün değil. Umarım biran evvel vazgeçerler
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

3.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Yapılan değerleme düzenlemesinin sonucunda dün kur farkı +0,36 Nasdag +0,93 olmasına rağmen yabancı fonlar eksi getirdi. Cuma negatif kapattı pazartesi negatif getiri açıklaması gerekiyordu pozitif açıklandı.

Şimdi dün kapanış pozitifti bugün negatif getiri açıklandı. Bir gün geriden gelse eyvallah da saat 17:30-18:00 arasında ki fiyat ortalamalarının alınması saçmalık.

Örneğin bugünkü 17:30-18:00 saatleri arasında ki ortalama fiyatlar dünkü ortalamaların altında olursa ve kapanışta pozitif kapatırsa bugün fon satış emri verenin suçu ne.

Ne akla böyle bir düzenleme yaptılar akıl alır gibi değil. Bir ay sonunda % kaç sapma olacak bunu benim hesaplayabilmem mümkün değil. Umarım biran evvel vazgeçerler
    ay sonunda nasdaq %10 kazandıysa size -10 vermeleri gibi bir durum yok. sadece her banka ve fon günün farklı bir saatini baz alıyordu, benim anladığım şimdi hepsini ortak bir saate taşıdılar. yani çok da farkeden bir durum yok aslında. sadece tesadüfen dün alım giren ben şanslı çıkmış oldum: ) satan şanssız birileri de zararda çıktı.

ha şu manada haklısınız maksat iş yapıyor görünelim diye boş işler yapan bir zihniyet var. böyle bürokratik ayrıntılara yoracakları aklın bir gramını ekonomiyi düzgün yönetmeye yorsalardı keşke..

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ay sonunda nasdaq %10 kazandıysa size -10 vermeleri gibi bir durum yok. sadece her banka ve fon günün farklı bir saatini baz alıyordu, benim anladığım şimdi hepsini ortak bir saate taşıdılar. yani çok da farkeden bir durum yok aslında. sadece tesadüfen dün alım giren ben şanslı çıkmış oldum: ) satan şanssız birileri de zararda çıktı.

ha şu manada haklısınız maksat iş yapıyor görünelim diye boş işler yapan bir zihniyet var. böyle bürokratik ayrıntılara yoracakları aklın bir gramını ekonomiyi düzgün yönetmeye yorsalardı keşke..
    Evet hepsini ortak bir saate taşıdılar ama bunun yöntemi 17:30-18:00 değil kapanış fiyatlarına göre yapılabilirdi. %3 yönetim ücreti alıp birde yatırımcıyı mağdur etmeleri sinir bozucu. Evet +10 -10 öyle bir fark olmayacağını hepimiz biliyoruz ama kıstas alınan ölçütlerle %1'lik fark bile yatırımcı aleyhine. Vergi işini göze alabilirsem yabancı fonların hepsini midasdan etf alarak değiştireceğim. .
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

5.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Evet hepsini ortak bir saate taşıdılar ama bunun yöntemi 17:30-18:00 değil kapanış fiyatlarına göre yapılabilirdi. %3 yönetim ücreti alıp birde yatırımcıyı mağdur etmeleri sinir bozucu. Evet +10 -10 öyle bir fark olmayacağını hepimiz biliyoruz ama kıstas alınan ölçütlerle %1'lik fark bile yatırımcı aleyhine. Vergi işini göze alabilirsem yabancı fonların hepsini midasdan etf alarak değiştireceğim. .
    Üstad bu MİDAS güvenilir bir yer midir.Para takasbank'da mı duruyor.Yabancı kıymetler falan ggüvenilir bir yerde mi.Ben de düşünüyorum bunu da henüz ikna olamadım, vergiydi falan filan.

6. daha önce konuşuldu mu bu fon bilmiyorum, gözüme çarpmadı... o yüzden yazıyorum... akportföy yeni bir fon kurmuş, büyüyen hisse senetleri diye... kodu BUY... 3 günde neredeyse 12 bin kişi oldu fon... yarın bir miktar ben de gireceğim... fonun yatırım yaptığı hisselerin listesi şu: Özak GMYO, Logo Yazlım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda, Aksa Enerji, Goknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör... bunca hisseye tek bir fonda girmek avantajlı gibi geldi bana... umarım iyi olur...

Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    daha önce konuşuldu mu bu fon bilmiyorum, gözüme çarpmadı... o yüzden yazıyorum... akportföy yeni bir fon kurmuş, büyüyen hisse senetleri diye... kodu BUY... 3 günde neredeyse 12 bin kişi oldu fon... yarın bir miktar ben de gireceğim... fonun yatırım yaptığı hisselerin listesi şu: Özak GMYO, Logo Yazlım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda, Aksa Enerji, Goknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör... bunca hisseye tek bir fonda girmek avantajlı gibi geldi bana... umarım iyi olur...
    Bist e bundan sonra güveniyorsanız tabiki girilir , MB faiz kararını bekleyin BIST e etksii nasıl olur ona göre bakın derim

8. 12sinde tatil sonrası Türkiye ye döndüm. Geldikten sonra bugün de dahil bir süre dokunmayacağım portföyüme şekil verdim. Tatile çıkmadan önce ağırlıklı olarakrpd, rık,tge, yzc, içeren portföyümü boşaltıp ppzye park etmiştim. Geçen hafta ilave döviz alımı sonrası bugün de dahil fon portföyümü risk oranı yüksek ağırlıklı olarak hisse yoğun fonlara, değişkenlere ve fon sepeti fonlarına dönüştürdüm. Bugünkü son dokunuşlarla goh,fua,tte,zjv, tı3,yas,yay,nrc, zpc,tcd,yle, az miktar ödeme ve harcamalar için ppz, az miktar adpye sahibim. Elime geçebilecek tllerle de rpd kenara atacağım, gevşeme durumunda da dövize ilave. Kredi kartı kampanyaları vb ile de kenara fiziki altın düşünüyorum minnak minnak. Her şey nasip... Kendi kendime saçmalamaca sadece, kesinlikle tavsiye değildir.

Sayfa 884/1002 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •