https://i.ibb.co/0VsL03Yd/Resim181.jpg
Printable View
ABD Dışişleri Bakanı'ndan Ukrayna'da ateşkes açıklaması
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Ukrayna'nın olumlu baktığı ateşkes teklifini Rus tarafına götüreceklerini açıklayarak, "Evet diyeceklerini umuyoruz. Top artık Rusların sahasında." dedi.
12.03.2025, Çar - 09:57
ABD Dışişleri Bakanı'ndan Ukrayna'da ateşkes açıklaması
Haberi Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD ile Ukrayna heyetleri arasında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılan görüşmelerin ardından, basın mensuplarına konuştu.
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Bu savaşın askeri bir çözümü yok." yorumunu yapan Rubio, savaşı sona erdirmenin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın barış hedefine ulaşmanın yolunun müzakerelerden geçtiğini kaydetti.
Rubio, bunun Trump'ın "görmek istediği" senaryo olduğunu belirterek, "Ancak müzakere etmeden önce birbirinize ateş etmeyi bırakmalısınız." ifadesini kullandı.
Ukrayna'nın bu duruma istekli olduğunu aktaran Rubio, konuya ilişkin gelecek adımın bunu Ruslara iletmek olduğunu söyledi.
Rubio, Ukrayna'nın olumlu baktığı ateşkes teklifini Rus tarafına götüreceklerini açıklayarak, "Evet diyeceklerini umuyoruz. Top artık Rusların sahasında." ifadesini kullandı.
Trump'ın bir numaralı hedefinin bu savaşı "sonsuza dek sona erdirmek" olduğunu belirten Rubio, Ukrayna'ya ateşkes ve "çatışmayı kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde sona erdirmek" için bir teklifte bulunduklarını ve Ukrayna'nın bunu kabul ettiğini kaydetti.
Rubio, Rusların ABD'nin sunacağı teklife hayır cevabı verme ihtimaline ilişkin "Eğer hayır derlerse, o zaman maalesef burada barışın önündeki engelin ne olduğunu öğrenmiş olacağız." dedi.
Rusya'nın mümkün olan en kısa sürede evet cevabını vermesini umduğunu belirten Rubio, bu konudaki ilerlemelerin "sonsuza kadar bitmeyen diyalog görüşmeleri" yerine "gerçek müzakerelere" geçilebilmesini sağlayacağını aktardı.
Rubio, müzakerenin bir parçası olarak çözülmesi gereken pek çok mesele olacağına değinerek, "Bunlar arasında en önemlisi insani kaygılar, çocuklar, savaş esirleri ve ne yazık ki bu çatışmalarla birlikte gelen her şey." ifadesini kullandı.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz ise Ukrayna heyetinin Trump'ın "barış vizyonunu" paylaştıklarını ifade ederek, "Çatışmaları ve can kaybını sona erdirme, Ukrayna cephesinde yaşanan trajik insan ve ulusal hazine kıyımını sona erdirme konusundaki kararlılığını paylaşıyorlar." dedi.
Ukrayna'nın konuya ilişkin somut adımlar attığını belirten Waltz, heyetle görüşmelerinde ateşkes önerisi, savaşın kalıcı olarak nasıl sona ereceğinin yolları ve uzun vadeli güvenlik ve refah için neler yapılması gerektiğinin değerlendirildiğini aktardı.
Waltz, gelecek günlerde Rus mevkidaşı ile görüşeceğini belirtti.
Gelişmelere göre tavır alacaklarını ima eden Waltz, "Bence bu olumlu adımın sonucunda Başkan(Trump), Ukrayna'ya yönelik yardım ve güvenlik yardımlarımızdaki duraksamayı kaldırmaya karar verdi ve bu karar derhal yürürlüğe girecek." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşulan konuların "savaşın bitip bitmeyeceğinden, savaşın nasıl biteceğine" evrildiğine işaret eden Waltz, bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.
Zelenski, ABD'nin 30 günlük ateşkes önerisine sıcak bakıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD'nin 30 günlük ateşkes önerisini olumlu bulduklarını belirterek, "ABD'nin Rusya'yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek." dedi.
Zelenski paylaştığı görüntülü mesajda, Suudi Arabistan'da ABD ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleşen görüşmeyi değerlendirdi.
Söz konusu toplantıyı olumlu olarak nitelendiren Zelenski, görüşmede birçok önemli ayrıntının ele alındığını aktardı.
Zelenski, ABD'nin, Rusya-Ukrayna savaşında 30 günlük bir ateşkes önerdiğini hatırlatarak, "Ukrayna bu öneriyi kabul ediyor, biz bunu olumlu buluyoruz. Böyle bir adım atmaya hazırız ve ABD'nin Rusya'yı da ikna etmesi gerekiyor. Yani biz razıyız, eğer Ruslar razı olursa, bu sessizlik (ateşkes) o anda devreye girecek." diye konuştu.
Ateşkesin sağlanması durumunda söz konusu 30 gün içerisinde ABD ve diğer müttefikler ile görüşeceklerini kaydeden Zelenski, Ukrayna için güvenlik garantileri ve sürdürülebilir barış hakkında çalışacaklarını belirtti.
Zelenski mesajında, "Ukrayna barışa hazır. Rusya'nın da savaşı durdurma ya da savaşa devam etme yönündeki isteğini göstermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
ukrayna-rusya savaşında iş ateşkese kadar ilerledi...ateşkes anlaşmasına ramak kaldı...ateşkesten sonra barış görüşmeleri gündeme gelecek...birkaç ayda tam anlamı ile barış olabilir düşüncesindeyim...umuyorum ki gesanda o vakte kadar o beklentiye tam anlamı ile hazır olur..bebiç de artık top çevirmeyi bırakır...adam gibi bir çıkışa start verir...
unutmamak lazım ,ukraynada şirketi olan , ukrayna piyasasının ihtiyacını bilen ve ona göre hazır ürünleri olan ve hazır üretim için bekleyen bir de fabrika binası hazır bekleyen tek türk şirketi...yakın zamanda gesan ukraynanın ileri gelen enerji şirketlerine bir tanıtım brifingi verdi...o brifingin çok da verimli geçtiği söyleniyor...gesan barış olması halinde ukrayna piyasasına en hazır türk şirketinden biridir..bu beklenti çok büyüktür...ukraynada onarım ve yenileme çalışmaları başlarsa , oradaki potansiyel türkiyedeki potansiyelden bile daha yüksek olabilecektir...şu anda kimseciklerin bu beklentiden haberi yok...biz trenin ilk vagonlarında yerimizi aldık...vakti gelince millet bu trene binmek için birbirini ezecek...twiter üstadları da bu konuyu gündeme getirmek için birbirleri ile yarışacaklar...:yes:
yan kagıtlar ölü usta 48-55 arası takılıyor gesan diğer hisselerde keza öyle çok umutlu olmamak lazım 2 yıl önceki gesan değil büyüdü artık bebek değil.. ytd
gesanı fiyatı henüz bölünmemiş haliyle 19,70 iken aldığımda bu hisseyi twiteer üstadları ancak 50 den sonra fark edecek demiştim...zaman ilerledikçe tahminlerim doğrulandı...gesan 50 tl ye ulaştıktan sonra twiteer üstadları tek tük yazmaya başladı , 90 tl ye vardığında ise neredeyse yazmayan üstad kalmadı...gesan bölünmemiş haliyle ta 440 ları gördü...tam bir efsane çıkış yaptı...
konjöktür tekrardan gesandan yana olacağına inanıyorum...faizlerin düşmesi, ülkemiz ve dünya ekonomilerinin düzelmesi , yenilenebilir enerji ve özelikle de enerjinin ön plana çıkması , ukrayna ve suriye ve hatta gazze savaşlarının bitmesi gesan gibi şirketlere büyük potansiyeller sunuyor...bakalım nasipte neler olacak ?? sabırla beklemeye devam...4-5 aydır hissedeyim ve hala sabır ediyorum...:yes: bir kere bile trade etmedim ama doğrusu bu güne kadar da hep pişman etti...:kahkah:
doğrudur bebek değil ama konjöktürün sunduğu ciddi bir potansiyel var...önündeki bu büyüme potansiyeli onu tekrardan bebek haline getiriyor...yeter ki yatırımcı tekrardan borsaya gelsin...bunun için faizlerin düşmesi gerekiyor...altındaki çıkışın da biraz yataya girmesi gerekiyor...kur korumalı mevduat da borsa için tehdit idi ama o tehdit etkisizleşmeye başladı...yatırımcılar tekrardan borsaya gelecek..borsa tekrardan cıvıl cıvıl olacak...o vakit de gesan gibi hikayesi olan hisseler ön plana çıkacak...
2025 de 2024 benzeri bir ekonomi ve borsa yılı olacak kanatindeyim hem şirketler hemde bizler için umarım dediğiniz olur ytd..
Keko Hocam gesan da kötü bir şirket değil ama büyümesinin en azından ortalarını geçmiş bir şirket. Bence daha bebek şirket gülermak daha iyi değil mi ne dersiniz?
gesanın bir kere tadını aldık dostum...sattıktan sonra da hep izliyordum....sattıktan sonra faizler de yükselme sürecine girince soranlara hep gesan şişmiş rasyolarının altını doldurmalı diyordum...bu doldurma da ya karların çok aşırı artması ile yada hissenin düşmesi ile mümkündü...ne yazık ki gesan ve diğer tüm enerjiler ikinci seçeneği seçtiler...belki de faizlerin yükselmesi onları buna mecbur etti...kendimce uygun yerlerde görerek vede ukrayna beklentisini de görerek pozisyon aldım....pozisyon almak için sattığım gram altınlarım %30 çıktılar...:kahkah: temennim gesandan çok daha fazlasını kazanmaktır....%70-100 kazanırsam mutlu olacağım...bence faizler düştükçe bu mümkün olabilecektir...sabırla bekliyorum..
yalnız piyasa da kurt olmuş bunu belirtmek isterim...ky nın gelmediği bu ortamda patronlar ve tahtacılar artık lot sayıyor...kumpasa düşürebildikleri yatırımcıları yiyiyorlar....böyle bir ortamı borsa hayatımda ilk defa görüyorum...bu ortama rağmen kazanacağıma inanıyorum...gesanı aldığımdan beridir 4 defadır 53 ve 56 ları test ediyor...her seferinde bu sefer direncimizi kalıcı olarak geçeceğiz umudu ile trade bile yapmıyorum...ama 4 defadır hayal kırıklığı yaşıyorum...tahtacı ve patronlar bizi zorla tradeci yapmak istiyorlar..biz satınca da alıp götürecekler ....:kahkah: kendi kendime hep sabır diyorum...bakalım sonumuz ne olacak ??
2026 ya kadar gesanda hareket beklemiyorum. Bu süreçte hisse ve yatırımcısı çok yıpranacak. İşte herkesin yeter diyip sattığı noktada ne direnç ne teknik tanıyacak.
Bilanço göndermeyen bir bu bir de evladı Europower kaldı galiba...
https://www.youtube.com/watch?v=E6SqCh14W0o
bu videoya şimdi rastladım...ışık ökte galiba iki yıllık ralli başlıyor diyor başlıkta...henüz izlemedim...birazdan izlerim...son bir haftadır hisseler iştahlı çıkıyor...ölmüş dediğimiz ereğli ve diğer yan hisselere bile can gelmiş...benim de borsada artık iyiye gideceğiz düşüncem ile örtüşen fikirler bunlar...çok merak edip izlemek istiyorum...:yes:
Girişim Elektrik’in 2023’te Capital ve Fortune’un “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” listelerinde yer aldığını aktarıp, ciro beklentisini dile getirdi:
Girişim Elektrik ve Europower Enerji’nin 2024 konsolide cirosunun 500 milyon doları bulmasını bekliyoruz. 2025 için de 715 milyon dolarlık konsolide ciro hedefliyoruz.
Behiç Harmanlı’nın liderliğinde 26 yıl önce kurulan Girişim Elektrik, 17 yıl önce kurulan Europower Enerji’yle güç birliği yaparak yol aldı. 11 fabrika ve 500 milyon dolarlık konsolide ciroya ulaştı…
Birçok sektörün ve şirketin sıkıntı yaşadığı bir dönemde 11 fabrikanın tam kapasite üretim yapıyor olması, Girişim Elektrik ve Europower Enerji’nin önünün açık olduğunu gösteriyor…
https://x.com/6mavera9/status/190007...d8F2ZUHt93mWtw
dolar bazında da büyüme hedefleri çok güzel...gesan geçmişte de büyüyordu bu gün de aynı şekilde büyüyor...yalnız geçen yıllarda rasyoları çok şişmişti fazla kilolarını verdi bence...bundan sonra tekrardan kilo alması lazım...:kahkah: şirketin belirlediği 2025 715 milyon dolarlık hedefe ukrayna ,suriye veya gazze beklentileri dahil değildir...bu üç yerden de iş almaya başlarsa ?? çok farklı güzel bir gesan görebileceğiz...
2025 beklentiler
https://x.com/kaparsiv/status/190015...757040/photo/1
Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’ın Ukrayna Ziyaretine İlişkin Basın Açıklaması💫✈
(14.03.2025)
Türkiye-Ukrayna Yeniden Insa Görev Gücü toplantimiz, firmalarimizin Ukrayna'nin istikrarli ve müreffeh gelecegine duyduklari inancin açik bir göstergesi oldu. Bu baglamda, Ukrayna'nin yeniden insa sürecine yönelik bir Görev Gücü Mutabakat'nin yapilmasinda mutabik kaldik.
Görev Gücü, 2024 yilinda istanbul'da imzaladigimiz "Türkiye-Ukrayna Yeniden Insa Görev
Gücüne iliskin Uygulama Esaslari" dogrultusunda faaliyetlerini sürdürecektir.
Kiev'de ayrica, Ukrayna'da yerlesik Türk is insanlarmizla da bir araya geldik. Ülkenin ekonomisine ve istihdamina sagladiklari katkilarin Türkiye-Ukrayna dostlugunun güçlü bir göstergesi oldugunu ifade ettik.
Ziyaretimiz kapsaminda Kirim Özerk Cumhuriyeti Müslümanlan Yönetimi islam Merkezi
Mescidi'nde Sayin Zelenskiy'nin katildigi iftar programina da istirak ettik.
2024 ylli itibaryla Ukrayna ile ticaret hacmimiz 6,2 milyar dolar düzeyine ulasti. Üçüncü ülkeler üzerinden yapilan yatirimlar dahil olmak üzere Ukrayna'daki toplam yatirimlarimiz ise 3,5 milyar dolari buldu.
Kiev ziyaretimizin, iki ülke arasindaki güçlü ticari iliskilerin, ciddi bölgesel sinamalardan daha güçlü bir is birligi ile çikacagina olan ortak inancimizin ve iki ülke halkinin tarihsel baglarindan aldigimiz gücün bir göstergesi oldugunu düsünüyorum.
https://x.com/inception00100/status/...d8F2ZUHt93mWtw
Cuma günü ceza alan astor -0.3
Gesan -1.6
Diyecek söz yok
Şirketimiz, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN düzenlemiş olduğu ve finansmanı IBRD (Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası) tarafından sağlanan ‘'KAYSERİ İLİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) PROJESİ TASARIMI, TEDARİKİ VE KURULUMU İŞİ'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli vergiler hariç 3.271.994-USD'dir. (Üç Milyon İki Yüz Yetmiş Bir Bin Dokuz Yüz Doksan Dört, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli vergiler hariç 119.885.860, -TL'dir)
Artık her hafta 1 bazen 2 tane büyük işler almaya başladı başka hisse bu kadar iş alsaydı ne olurdu acaba.Alarko bu yıl eksi Favök üretmesine rağmen yüksek geri alım açıkladı bugün %7 arttı. 2024 te 8 milyar Favök üreten astor anlık 121 milyar. 11 milyar bu sene Favök üreteceğim diyen Gesan 25 milyar.
Gesan yöneticileri işler bu kadar iyi giderken geri alım açıklamalı bence.
Şirket iflas ediyor galiba bilanço gelmedi, sanıyorum tahtası da kapanır yakında.
[QUOTE=clastobar;6998790]21 ine kadar ek süre aldılar cuma günü akşamına kadar göndermeleri gerekiyor[/QUOT
Teşekkürler. Merakla bekliyorum bilançoyu...
Abd Rusya görüşmesi var Ukrayna ile alakalı Trump sabah birçok konuda anlaştık gibi açıklama yaptı. Enka %4-5 artıda. Pek çok kişi bilmesede Ukrayna da barış Gesan ın işlerini çok olumlu etkiler daha önce burada yazıldı yatırımcı ilişkileri Ukrayna daki potansiyelin Türkiye’den fazla olduğunu söylemişler.
Artık haftada birkaç tane iş almaya başladı.
TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TEİAŞ)*tarafından 18/03/2025*tarihinde gerçekleştirilen ‘'İTM.506 Referanslı, 154 kV Emirgazi TM*Yapım İşi'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı*fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 212.859.668,53-TL'dir. (İki*Yüz On İki Milyon Sekiz Yüz Elli Dokuz Bin Altı Yüz Atmış Sekiz Türk Lirası,*Elli Üç Kuruş)
hayırlı uğurlu olsun...piyasa canlandıkça artık kaplar hissenin çıkışlarında etkili olmaya başlayacaktır...kötü piyasada sadece mal çıkmaya yardımcı oluyordu...artık devran dönmeye başladı...beklentisi olan, hikayesi olan hisseler yavaş yavaş tekrardan ön plana çıkacaktır...sabırla bekliyoruz..
buradan yine vermesinler çakal tayfa beklenti gerçekleşti diye
piyasanın çoğu potansiyelden habersiz...ama ne zamanki gesan ukrayna ile ilgili işbirliği veya iş alma kapları atmaya başlarsa piyasa görmeye başlayacaktır...piyasa eninde sonunda görecektir...gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkma gibi bir huyu var...piyasa ister bilsin isterse de bilmesin biz pozisyonumuzu aldık bekliyoruz...önemli olan piyasadan önce potansiyeli fark edip pozisyon almaktır...siz doğruyu yaptıktan sonra piyasa eninde sonunda ödülünüzü kar olarak verecektir...
https://i.hizliresim.com/mbdyx27.jpg
Bu kanal içinin toplama alanı olduğunu düşünüyorum.
Girişim Elektrik, TEİAŞ tarafından 18.03.2025*tarihinde gerçekleştirilen "İTM.507 Referanslı, 154 kV Akçaşehir*TM (KOP) Yapımı"*ihalesinde en avantajlı fiyatı vererek 1. olmuştur.
🫰 İhale baz bedeli: 192.471.216 TL
TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen '154 kV Emirgazi TM Yapım İşi' konulu ihalede en avantajlı fiyat verilerek 1. olundu. İhale baz bedeli 212.859.669 TL'dir.
2 günde 3 büyük ihale yaklaşık 525 milyon. Dün haberler vardı Ab Suriye’ye 5.8 milyar yardım yapacak diye Ukrayna da yavaş yavaş barış olacak gibi Trump Putin görüşüyor bugün.zaten Türkiye’de ihaleler yağmur gibi geliyo 2 günde 3 ihale alındı Suriye Ukrayna yerle bir olmuş oralarda ne kadar iş vardır kim bilir. Millet iş alamaz bizde bu kadar işe nasıl yetişecek diye düşünüyoruz
Sektörü 2024 yilinda durgunluğa rağmen %11 büyümüş idi.. diğer sektörlerin çoğu ise küçülmüş idi..durgunluk geçmeye başladığı bu yılda ise büyüme rakamları müthiş olacaktır...hele ki barış geldiğinde ukraynadaki potansiyel çok iştah açıcı olacaktır..gesanin agresif çıkması için Ukrayna ile ilgili bir iş kapı atması bile yeterli olacaktır..o zaman bu trenin vagonları hindistan trenlerine benzeyecek..:kahkah:
hocam yatırımcı ilişkilerinin Türkiye’den daha fazla potansiyel var dediği Ukrayna’da barış yaklaşıyor
Trump, Putin’le görüşmesine ilişkin açıklama yaptı;
•Görüşme çok iyi ve verimliydi
•Tüm enerji ve altyapı saldırılarının durması için derhal ateşkes ilan ettik.
•Savaşa nihai olarak son vermek için hızla çalışma konusunda anlaştık.
•Bir çok detay paylaşıldı.
•Hem Putin hem Zelensky savaşa son vermek istiyor.
•Süreç tüm hızıyla devam edecek ve umarım insanlık için ateşkesi sağlayacağız.
https://x.com/huseyingunaydc/status/...d8F2ZUHt93mWtw