Medyumun 24 ü çok yakında olacak gibi , bu günlük GÖSTERGE FAİZ 19,92 % 2,05 maaşallahı var yetmez ama evet :kahkah:
Printable View
Medyumun 24 ü çok yakında olacak gibi , bu günlük GÖSTERGE FAİZ 19,92 % 2,05 maaşallahı var yetmez ama evet :kahkah:
24 une 3 hafta var daha 24 gorursek mb maximum artisi ne olur?
17.75 ten 625 bp yukseltmez bence enfazla 225 bp diyorum ben.
2 yıllık tahvillere bakılırsa Temmuz enflasyonu da 16,50 üstü gelecek herhalde.
Nakitte kalarak uzun vadede parasını koruyabilen yoktur çünkü. Bir de çok risklidir. Her an bir akrabanız sizden borç isteyebilir. Ben sorduklarında saklayamıyorum. Mevduatta param varsa söylüyorum, sonra da istendiğinde vermek zorunda kalıyorum. Tabi al alabilirsen sonra. Sonra bir fırsat çıkıyor, biz öylece bakıyoruz paraları toparlayamadığımız için. Halbuki arsada, evde veya hisse senedinde olan para istenemiyor.
TCMB yerine piyasa faizlerini dikkate alsaniz daha iyi olur.
Muhtemel temmuzda faizleri 19 ve uzerine cekerler ve GLP de 23 olur.
Temmuzda TUFE - 0,3 gelse bile yillik enflasyon artacak.
Temmuzda enflasyonda tepe gorur muyuz bence hayir. Agustos daha makul.
TCMB nin Agustosta toplantisi da yok. Bu yuzden onden gidip 200 baz puan bir faiz artirimi bile yapabilir.
Bununla beraber enflasyon hedefini yuzde 5 den yuzde 9 - 10 revize etmesi mantikli olur.
Yilsonu enflasyonda 13 rakami iyimser, 15 uzeri bir enflasyon olur.
UFE TUFE makasi 8 puan ve birbirine yaklasmasi gerekir.
Yatirimlar durma noktasina gelecek. Su anda bir sirket en az yuzde 25 kar etmeli ki kredisini odeyebilsin.
Hane halki tasarrufa yonelecek ve bu da GSMH de dususe sebebiyet verir.
Ulke kisaca resesyona ve sonrasinda Stagflasyona girecek.
Yumusak bir inis bu saatten sonra mumkun degil.
Enflasyon, faiz, doviz batakligina girdi bir kere.
Zeybekçi: Bundan sonraki ilk hedefimiz enflasyonu düşürmek olacak. Faiz artışı mevzuuna girmek istemiyorum. Merkez bankası gerekli adımları atacaktır.
Yanlis bir onerme oldugunu dusunuyorum
Su anda borsanin FK si mevduat faizlerinden daha az
Bu durumda neden riskli yatirim olan borsaya yatirim yapilsin risksiz mevduat, bono, tahvil dururken
Borsanin yukselmesi icin faizlerin dusmesi gerekir.
Bir de DOW endeksinde yuzde 20 - 30 lar arasi bir duzeltme bekleniyor, ticaret savaslari, Cin in YUAN in devalue etme riski vs.
Borsada cok iyimser olmak icin bir neden yok.
Zeybekçi'nin bir sözü aklıma takıldı. Diyor ki enflasyon ile mücadeleyi arzı arttırarak çözmeye çalışacağız.
Arzı arttırmak aynı zamanda büyümeyi halihazırdaki seviyenin de üzerine çekerek mümkün. Burada bir çelişki görüyorum.
Maliyet enflasyonunun ve hammadde fiyatlarının bu denli yükseldiği bir ortamda arzı arttırarak maliyet düşürmek neredeyse imkansız gibi. Mehmet Şimşek'in yumuşak iniş senaryosu ile hiçbir şekilde uyuşmuyor.
Hangi vadede dusundugunuz onemli...
Tek bir defada tek bir kademeden alinmaz elbette.
Parami 26 ya bolerdim ben olsam, sonra her hafta cuma gunu kapanisdan yarim saat evvel 1/26 si ile alirdim.
6 ayda alimlari bitirince ortalama bir maliyet de olusmus olurdu.
Gelecek 6 ayda da ben en kotunun ulasilmis hatta atlatilmis olacagina inananlardanim.
Syg,
Rusya nın önümüzde ki dönem de Türkiye ye sattığı doğalgaza %30 zam yapacağı iddia ediliyormuş. %20 daha yeni zam geldi tüketiciye bir %30 daha...
Ekonomi bilgisinin olmadigini bu soylem ile kanitlamis oldu.
Enflasyon ile sikislasma yolu ile mucadele edilir, arzi artirarak degil.
Bunlarin buyu buyume aski - kapasiteyi zorlama, hormonlu buyume vs - bizi bu noktaya getirdi
Sen urettiginden fazla tuketip gelirinden fazla harcarsan gun gelir sonuclarina katlanirsin
Insallah Zeybekci, Cemil Ertem gibi adamlari artik gormeyiz.
Ya bi devlet büyüğümüz faiz indirimi istiyordu sürekli nolldu hep faiz arttırımı oluyor??:))
Eskişehir Organize Sanayi bilmem nesine bağlanıp bu duyumu sordular illa da olacaksa bize düşen fedakarlığı asshdjfkfkdkdl.. dedi adam. Ne dedi kimsenin anladığını sanmıyorum. İçinden yanar biteriz kül oluruz dediğini düşünüyorum. :)
6 aylik hazine bonosu onerisi olan var mi acaba.
Zeybekçi:
24 Haziran seçimlerinde takdir yetkisini milletimiz tek başına Sayın Cumhurbaşkanımıza vermiştir. Pazartesi hep beraber göreceğiz. Zaten ekonomi yönetiminde isimler değişse dahi belirli doğrular vardır..Devlette devamlılık gereği bu alandaki kararlar da şimdiden öngörülebilir
Zeybekçi kardeş de yeşil ışığı yaktı.Gümbür gümbür geliyor 200 puanlık artış...TL mevduatçı için de güzel günler yakın.YETER yediğimiz dayak..Gösterge 19,98 yarın 20 üzerini görür....
Londra'da USDTL Swap faizi %20 yi aşmış, piyasa TCMB ye %17,75 faiz ile TL verip %2 faizle dolar almak istemiyor. Tcmb faiz artışı yapabilir. Tcmb'nin bugünkü döviz depo ihalesine o nedenle düşük teklif gelmiş. (200mUSD)
08.07.2020 vadeli kağıda kadar 7-8 ay vadeli kağıtlardan başlayarak neredeyse hepsi 19 ve üzeri basit faiz veriyor...
10/07/2019 18.93
13/11/2019 19.02
05/02/2020 19.14
08/07/2020 18.99
Borsa herkesin "borsanın yükselmesi için bir neden yok" dendiğinde yükselmeye başlar..
İnsanlar acaba mı dediğinde bir daha yükselir..
Herşey çok süper olacak dendiğinde düşer..
İlk 2 phasede borsa zaten yüzde 50 60 yükselmiştir..
Ya alim mi almim derken
Ya elin hiç alıma gitmez yada alsan bile 100 birim ralliden 10 birim faydanırsın al-sat la
Onuda ilk ayı piyasasında düştükçe biriktirecem bundan sonra nidaları arasında katmerli geri verirsin
Bu oranlari hangisi veriyor, aktif mi?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar denizbankın hazine tahvil oranları...Tamamı hazine kağıtları....
https://www.denizyatirim.com/tum-bonolar/
https://www.timeturk.com/erdogan-bu-...z/haber-916887
Erdoğan: Bu kardeşinize yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz.
(19 haziran 2018)
Bu da şurda dursun...
Söylenene değil icraata bakmak lazım. Yabancı da zamanında söylenenlerin icraata geçirilmediğini gördüğü için acısını tl den katbe kat çıkardı.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ilave olarak nacizane:
Hepsini birden yedirmezler.
Hem lokum faizi alacam hem de ucuzdan kagit alacam olmaz.
Syg,
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-421338
Bugun de bu havada bile 4.72 seviyesi gecilemedi.
Bunun biribirini destekleyen iki nedeni olabilir.
Birincisi 4.72 uzerinde cok dolar alan oldu.
Ikincisi faiz artisi beklentisi olustu ve erken poz aliniyor.
Syg,