Sayfa 883/1006 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,057 - 7,064 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Hem başkanlıkta hem de hükümette eski tas eski hamam olmasına karşın piyasada faiz ve dolar gevşemedi.

TC nin her ay 5 milyar dolar borç ödeme zorunluluğu, artan libor faizleri ile kısır döngü, çok yakın gelecekte yerel seçimlerle kemer sıkmayacak maliye politikası, paranın gelişmekte olan ülkelerden artık kaçmaya başlaması, TR nin Arjantinden sonra IMF ile görüşme hazırlığı gibi bir çok şey varken hala nasıl olacak da her şey eskisi gibi olacak?

Hükümetin iki ortağının da şiddetle karşı çıktığı olaganüstü halin bile (piyasa zoru ile) kaldırılması, her türlü imar-vergi affı-bedelli askerlikten gelecek paraya muhtaç olunması, sürekli artan ve artık sürdürülemez şekle bürünen cari açık varken ve yapısal bir önlem veya IMF gibi yüklü miktarda bir yerden kaynak gelmeden nasıl olacak da faiz ve dolar düşecek?
    Eskiden taşıma su ile değirmen ağır aksak dönüyordu. Şimdi o kova da delik deşik olmuş.

Finans çevrelerine Efelikle, faizi emirle 14-15 seviyesinde set çektirerek, Ey... ile başlayan cümlelerle ne yazık ki ekonomi idare edilmiyor.

Biz de bunu bildiğimizden max. faiz ile TL deki değer kaybına yetişebilmek amacıyla dolar (millet 10 gün önce 4,60 ların altına geldiğinde 4,40 ları konuşurken) 4,55 den opsiyon yaptık. Yüzde 26 ile 32 güne bağladık.

Gerçi 20 gün sonra normal faiz de yüzde 25 lere yaklaşabilir bu gidişle...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. 10 yıllık tahvil %17.74

3.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Tl ciler negatif faize devam 4.56 dan treni kaçırdılar 3 gün önce
    4.62-4.58 arası aldığım dolarları sabah 4.705 sattım,düşerse 4.65 ve aşağısından yine alacağım,geçen yıl 3.49 dan aldığım dolarlar ise hala duruyor,kalan tl ise 18.50 ile günlükte ,günlük faizde olanlar için dolar her zaman bir opsiyon seçeneğidir.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence .iker atar

Syg,
    sy dudunun bu ifadesinden sonra gerçekten korkmaya başladım, sy dudu da bunu diyorsa o zaman biz .iki tuttuk..

5.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Şimdi bazı bankaları aradım oranlara inanamayacaksınız. Burada konuşulanla alakası yok.

Fiba 400 bin 32 gün 18
    Odea 400 bin 32 gün 18,50
    deniz 400 bin 32 gün 17,5 ( şaka mı dedim, yoo çok ciddiyim dedi )
    şeker 400 bin 32 gün 18,75 güya en ilgili m.t.

Burgan da benim telefon mimli, açmıyorlar bile.
    Bilançolardan sonra biraz gevşemiş olabilir ama boşa uğraşıyorlar Temmuz 3. haftasından itibaren tekrar yükselecektir oranlar buna mecburlar.Bankaların dışarıdan borçlanma maliyetleri arttı piyasalarda ciddi bir kırılma/trend değişikliği yaşanıyor yaşanacak.Sıcak paraya dayalı bolluk döneminin sonuna geliyoruz.Faizler 0.50 puan düşer 3 puan çıkar.Enflasyonun 15-16 olduğu bir ülke de bu kadar düşük faizle yabancı yatırımcı tl'ye yatırım yapmaz.453 milyar dolar dış borçtan bahsediliyor nasıl çevrilecek?Üretmeden habire tükettik ithalatımız ihracatımızın üstünde..Ülke içinde büyük şirkteler borçlu kobiler borçlu esnaf borçlu sokaktaki vatandaş krediye kredi kartına borçlu..Fed faiz artırmaya devam edecek bunun sonucunda bizim gibi az gelişmiş ülkelere para girişleri azalıyor paraya ulaşmak daha fazla maliyetli hale geliyor.İç ve dış siyasetteki karmaşaya belirsizliğe değinmiyorum bile..2002 yılında ülkemizin bir hikayesi vardı Avrupa Birliği bu hikaye bitti..Son 13-14 yılda bununla birlikte çok büyük para girişleri sermaye yatırımları banka satın almalar özelleştirmeler yapıldı vs...Bu bolluk dönemide bitti..Şimdi biri bana bu koşullar değişmeden ülkemiz yeniden Avrupa birliği gibi sağlam bir hikayeye sahip olmadan faizler düşecek yatırımlar artacak enflasyon inecek vs derse gülüp geçerim yeni bir döneme giriyoruz ve bu yeni dönemi hiç kimse kestiremiyor öngöremiyor bence..Yakın zaman da gazete ve tv'lerde İMF ismini yeniden duymaya başlarsak kimse şaşırmasın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    IMF apar topar gelir Ekim'de...

Izleme masasini olusturmuslar diye okumustum bir yerde.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Şimdi bazı bankaları aradım oranlara inanamayacaksınız. Burada konuşulanla alakası yok.

Fiba 400 bin 32 gün 18
    Odea 400 bin 32 gün 18,50
    deniz 400 bin 32 gün 17,5 ( şaka mı dedim, yoo çok ciddiyim dedi )
    şeker 400 bin 32 gün 18,75 güya en ilgili m.t.

Burgan da benim telefon mimli, açmıyorlar bile.
    Burda yazılan 19 lu Oranlar zaten daha büyük tutarlara idi..

Bankalarda uyanık.18.5 17 gibi oran teklif ediyorlar.yada paraya ihtiyacı miz yok gibi komik laflar ediyor kar.oysa kredi faizi 26-30.bizim strateji mız ne olacak.gosterge 20.!

Sayfa 883/1006 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •