bu konuda bizleri aydınlattığınız için çok teşekkür ederiz.
Printable View
Son işleme bakılarak hesaplama yapılmaz. Ne güzel gün içinde yüzlerce işlem olsun nazarı itibare alınmasın sadece son işleme bakılarak hesaplama yapılsın. O zaman kapanışa 1 saniye kala piyasayı yansıtmayan manipülatif bir işlem yapılsın fon fiyatı da ona göre belirlensin . Olmaz öyle şey.
Sayın hayrani,
Siz beni ne zaman kaynaksız çalıştığımı gördünüz. Ben sadece forumu detay ile boğmayayım o linki verdim. Kısa vadelilerden aşağıdaki hazine bonoları bir önceki kapanışa göre değer yitirmiş gözüküyor.
Diğer yandan sadece hem borsanın düşmesi hem de USD'nin TL karşısında değer kazanması faiz yükselişini de teyit ediyor. Hazine Müsteşarlığı, bugün iki ayrı borçlanma ihalesi gerçeklestirdi. Bunlardaki faiz oranları da ikinci el piyasaya yansıyacaktır.
TRT050220T17
TRT050220T17
TRT110320T18
TRT111219T10
TRT111219T10
TRT131119T19
TRT131119T19
TRT150120T16
TRT150120T16
TRT150120T32
TRT150120T32
Bu dediğinizi tebliğ ile bilimsel şekilde desteklerseniz daha faydalı olur. Aksi durumda sadece yorum olarak kalacak ve gerçek mevzuat farklı şekilde olacağı için yanlış bir öngörüde bulunmuş olacaksınız. Diğer yandan manipülatif işlemler her zaman yasaktır. 1 saniye kala manipülasyon yapılırsa bu bir sermaye piyasası suçu olur. Böylelikle fiyatla t-1 saniyede gerçekleşir.
https://www.spk.gov.tr/Sayfa/Index/3/7
ne olur ne olmaz, belki gözlerden kaçmıştır diye üşenmeyip tefaştaki tüm hisse fonların getirilerine baktım ve gördüm ki burada adı geçen birkaç tanesi hariç hepsi çöp, ülkemizde yatırım fonları gerçekten iyi yönetilmiyor.
Vk11 den vk06 geceyimmi, kisa vadeli tahvil fon u nasil getirir .?
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sizin değerlendirmeniz iyi güzel hoş ancak mevzuat öyle değerlendirmiyor olabilir. Eğer dediğiniz gibi ise tebliğ ile paylaşım faydalı olur. Aksi durumda kişisel değerlendirmeniz olarak kalır.
anladığım kadarıyla siz bu piyasanın işleyişini daha yakından takip ediyorsunuz ve bizimle de paylaşıyorsunuz, şu birkaç ay içinde birbirimizden gerçekten çok şey öğrendik, her birimiz diğerimizin eksiğini kapatıyor. birbirimizi şahsen tanımasak ta bir aile gibi yardımlaşıyoruz. bu vesileyle size ve şahsınızda tüm fon ailesine Mevlana diyarı Konya'mızdan selamlar gönderiyorum
Elimde 808 fonla duruyorum. Kapanış saati konusunu hiç bilmiyordum ya. İşin rengi değişti. Şimdi sonuç olarak kısa vadelilerde durum nasıl acaba?
[QUOTE=verytired;3827201]Elimde 808 fonla duruyorum. Kapanış saati konusunu hiç bilmiyordum ya. İşin rengi değişti. Şimdi sonuç olarak kısa vadelilerde durum nasıl acaba?[/QUOTE
Piyasa saat 14-00 de kapanır ve fon fiyatlamaları kapanış ortalamalarına göre yapılır. Saat 14-00 den sonra ertesi gün valörlü işlemler geçmeye başlar bu da yarınki fonun getirisini etkilemez. Saat 14-00 itibarıyla bono piyasası genel anlamda kotasyon indirimi beklentileriyle olumlu seyrini korudu.
anlaşılan bu konuda bilgimiz zayıf ama bazan televizyonda ekonomi kanallarında falan tahvil faizleri şu fiyattan kapandı, yarın valörlü işlemler ise şu fiyattan geçti gibi bir şeyler hatırlıyorum ve buna göre düşündüğümde bu gün valörlü işlemler 14'te kapanırsa yarın valörlü işlemler de bu saatten sonra başlayabilir. fonlarımız da bu günkü işlemlere göre fiyat belirliyorsa bu hususlara da dikkat etmek gerekir
Mkk nin sitesinde onumuzdeki 1 yil ozel sirketlerin tahvil ihraclari tarihleri var aralarinda tupras eregli arcelik gibi firmalarfa var bunlarin direk alabilirmiyiz tahvillerinj acaba tskler
Hayır doğrudan alamayız.
Bu özel sektör tahvillerin bir kısmı sadece nitelikli yatırımcılara açık bir kısmı da sadece tahsisli olarak ihraç ediliyorlar. Bizler sadece halka arz edilen özel sektör tahvillerine yatırım yapabiliriz. Bahsi geçen özel sektör tahvillerine yatırım fonları aracılığıyla dolaylı yatırım yapabiliyoruz.
Kısa vadelilerde getiri, para piyasasından yüksek olursa psikolojik olarak daha az kazanacağımdan daha az harcayacağım. Eğer para piyasası fonu > kısa vadeli borçlanma ise güzel bir yemek yerim. Tamamen davranışsal bir konu :)
Anladım siz PPF üzerine oynadınız bugün :) Genelde büyük gösterge faiz düşüşlerin de KVBA fonları arka arkaya güzel getiri sunuyor hatta bazen bir gün sonrasından yansıyordu fon getirisine. Benim öngörüm bu yüzdendi valör olayından dolayı olduğunu düşünmüyordum sn.dadaloğlu açıklık getirmiş oldu :) Cuma öğleden sonra daha güçlü bir düşüş oldu diye hatırlıyorum o yüzden bugünde getiri güzel olabilir:) Tabi birkaç saat sonra göreceğiz yanılmış da olabiliriz :)
Cuma günkü etki belki devam edebilir ancak biliyorsunuz hafta sonu KVBA getirisi PPF'nin iki katı oldu. Bu iki katı olan getiri bana şimdilik uygun. TL'nin bugünkü değer kaybını görünce ufak tefeklerle ilgileniyormuşuz gibi geliyor. Büyük resme karar verip ona göre ilerlemek daha uygun.
Yarın büyük gün
Çok alış giricem yarın,
Temkinli olun
TgtBilgisayar yanımda değil, cepten deneyelim bakalım :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5ca2f453d2.jpg
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yapılan araştırmalara göre başarılı traderlerin dahi yaptıkları her on işlemden ancak 8'inin başarılı olduğu anlaşılmış. anladığım kadarıyla dalgalı ortamlarda bazan hatalı işlemler yapabiliyorlar. bakın bu gün bütün hisse fonlar yüzde 3 üzeri getirdi. en kötüsü yine 2,70'lerde kaldı ve bir tek actus yüzde 1 getirdi. ayrıca elimizde sadece bir elin parmağı kadar hisse fon alternatifi var ve gerisi resmen çöp. bu durumda genel gidişata bakacağız, gerisi nasip kısmet.
24 unde ne yapacak mb gaza gelip bi 200 300 daha indirmese bari.