Kim karsi cikacak, mahkemeler mi, guldurmeyin adami..:)
Printable View
sorma ver vergisi
Gaz haberi ile doların gazı bitti
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öte yandan bu dönemde İslami finans bankaları olan katılım bankalarında bulunan döviz mevduatlarının mevduat bankalarına göre daha hızlı arttığı gözlemlendi.
Katılım bankalarının fonlarında 10 Temmuz’da 9,3 milyar dolar kadar döviz bulunurken 7 Ağustos tarihinde bu tutar 11,5 milyar dolara ulaştı. 1 aydan daha kısa sürede bu bankaların müşterileri 2 milyar dolardan fazla döviz aldı. İlgili dönemde döviz hesaplarındaki artış oranı yüzde 23,6 oldu.
Bu artış mevduat bankalarında yüzde 14,8 ile sınırlı kaldı. 10 Temmuz’da mevduat bankalarında 67 milyar dolar değerinde vadesiz döviz mevduatı bulunurken bu tutar 7 Ağustos’ta76,9 milyar dolar oldu. Katılım bankalarında aynı dönemde yüzde 24,7’lik artış yaşanırken mevduat bankalarındaki artış oranı yüzde 19,2.
Dövize ilgi en çok İç Anadolu’da
Dolar sabitken artacak düşüncesiyle talep arttı, böylece bankaların döviz mevduatlarında bulunan döviz miktarı da arttı. En çok İç Anadolu illerinde yaşanan artışta listenin ilk sırasında Nevşehir yer aldı. Nevşehir’de toplam tasarruf mevduatlarının yüzde 60’ını döviz mevduatları oluşturdu. Mevduatların en fazla olduğu il olan İstanbul’da bu oranın yüzde 56 olması dikkat çekti.
ha bu nevşehir ilimiz m.ali ağca ibrahim şahin gibi ünlü ülkücüleri yetiştirmekle övünüp chp nin kuanı yasaklayacağına inanan bir ilimiz.Ama yeşil benjolar kurana dokunmuyor :)
Kopruye iki adam daha koysaydiniz hunkarim aksam eve gec kaliyoruz.
DOLAR ilmek-- ilmek işleniyor, jp morgan dolarlarınızı satın biz ucuzdan alalım demiş herhalde zaten bizi herzaman çok sevmistirlerhttps://i.hizliresim.com/hco8wf.png
m. ali ağca hekimhanlıdır.
İşimi gören bir aracım var. Bakımlarını yaptırıyorum biniyorum. Arabaya verecek param yok benim.
Mevcut yönetim kafası her işe rant gözü ile bakıyor. Ekspertiz işi de öyle olur.
usd try 7,3292 yazalım arada :)
2 gün önce bi arkadaş vardı parasını 6 aydır faizde tutuyormuş euro alsaydım 140.000 tl daha param olacaktı dedi. altın alsam nasıl olur dedi altında dövizde baya yükseldi dedim. yok alacağım dedi o zaman paranı böl ikiye ayrısı ile altın yarısı ile euro al dedim aldı cenabet 2 gündür altında euroda boynunu çeviremiyor
Süleyman Soylu'nun ezemeyeceği karınca.
https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/b...arinca-1761295
AKP, bu adam yuzunden yine kendi ayagina sIkIyor.
Secimde sorarsa, neden bu kadar dustuk..! diye, hatirlatiriz.
Dolar dünyada değer kaybederken bizde neden artıyor. Çünkü devleti yönetenler sorumsuzca para basıyorlar.
Ahmet Hakan lavuğunun bu soruyu sorması lazımdı. Neden M1 para arzını arttırıyorsunuz da devletin harcamalarını azaltıp tasarruf yapmıyorsunuz?
Dolar çok dandik bir para. Ama TL daha dandik. Çünkü karşılıksız para basıyoruz. Devlet tasarruf edip gelir garantili projeleri iptal etmezse bu kısır döngü devam eder.
https://pbs.twimg.com/media/EgVHaXNX0AAr3CO.jpg
Dolar dünyada değer kaybederken bizde artıyor. Gün gelip dünyada da yükselmeye başlarsa ne olacak? O gün gelmeden gaz yetişse bari .
Bu Takvim Gazetesinin emekli haber yalanlarini durdurmak icin mahlemeye mi gitmek gerekiyor acaba, ben bu gazeteden telefonuma palavra haber gelmesin istiyorum.
Fed/Powell: Hala para politikasının sözlü yönlendirmesi gerektiğine inanıyouz
Fed/Powell: İstihdam için hedef belirlemeyeceğiz
Fed/Powell: Fed güçlü istihdam piyasasını teşvik üzerine yüksek derecede odaklanacak
FED'in enflasyon hedeflemesinde ortalama sisteme geçeceğini açıklamasının ardından #EURUSD paritesi 1.1837 düzeylerinden 1.1875'e yükseldi
Fed/Powell: Faizleri indirmek için daha az alanımız var
Son sozu piyasa soyler FED degil!
parite çıkmaya başladığı yere iniverdi az sonra tüm borsalara kayabilirler hemide sağlam kayabilirler
Parite derken dolar hala eksideYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ons altının g.tü başı ayrı oynuyor. sebep?
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-53933316
Videoda, Suriye'nin kuzeydoğusundaki çölllük bir arazide konvoy halinde ilerleyen bir Rus askeri aracının, ABD ordusuna ait bir araca doğru ilerleyip çarptığını, bu esnada bir Rus helikopterinin de alçak uçuş yaptığı görülüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Powelin hic onemi yok.kendisi aslen avukat.koskoca fedin basinda.piyasa faizleri yukari cikaracak.riskler cok.
Bakan Koca : Son dönemde iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan daha az. Aktif hasta sayımızı kontrollü sınırda tutmanın yolu yeni hasta sayısını azaltmak. Bugün için, aktif hastalarımızın sayısını azaltacak en geçerli yol tedbirdir. Sonunda yenilen virüs olacak.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...04de08268b.jpg
Türkiye'de bilinen aktif vaka sayısı son 24 saatte 470 artarak 16.997'ye yükseldi
12 Ağustos ‘dan bu yana aktif vaka sayısı her gün artmakta
Abd borsaları başta olmak üzere, dünya borsalarında ralli yaşanmasına rağmen, bizim borsamız buna ayak uyduramadı.
Ekonomi iktisadi belirgin bir sebep olmamasına karşın, yurtdışı kaynaklı ve işbirlikçi yerli taşeronları tarafından yapılan manipülasyonlar ve Doğu Akdeniz gerginlikleri hasabiyle, dövizde şişik balon fiyatlamalar, borsada da durgun hatta aşağı yönlü fiyatlamalar oluştu.
Dünyada 2. Çeyrek büyük daralmalar görülürken, biz de Havayolu şirketleri hariç
Perakende, Sağlık, Gıda, Savunma, Otomotiv, Sanayi ve Oto yan sektörleri başta olmak üzere 2. Çeyrekte şirketlerimiz muazzam kar lar açıkladı.
Yurtdışı kaynaklı yapılan manipülasyonların bitmesi ve Doğu Akdeniz gerginliklerin azalması ile döviz kurlarında ki balon fiyatların inmesi, Borsamızın ralli sürecine girmesi beklenebilir..
—-///
Rusyada Muhalif liderin zehirlenmesi
Belarusta, Rus polis gücü oluşturulması kararı
Belarusta ki iç karışıklıklar, Halkın sokaklara dökülmesi,
Ukrayna nın kötü ekonomisi ve aşırı hızlı artan Koronavirüs vakaları,
Her 3 ülkenin sınır komşusu olması ve
Koronavirüsün bu 3 ülkede çok hızlı artıyor olması, kapalı ekonomiler olması sebebiyle;
Bu 3 ülke para birimlerinde sert düşüşler yaşanabilir,
—-///
Bu 3 ülkeye yurtdışı yatırımların iyice azalacağını, yabancı yerleşik yatırımların ülkemize kayacağını düşünüyorum.
Ayrıca, Bizim de Karadenizde yeni rezervler bulmamız, ve daha da yeni rezervlerin bulunmasının yakın olması ,
Avrupa-Rusya-Ortadoğu üçgeninde
Perakende, Sağlık, Gıda, Savunma, Otomotiv, Sanayi, Tekstil sektörleri başta olmak üzere Üretim, tedarik, Lojistik te transit ve HUB bağlantı ülke olmamız sebebiyle, ekonomide çok büyük sıçramalar ve büyğmeler yaşamamız bizim bu coğrafyada ki Ekonomik gücümüzü kat be kat arttırmakta.
Hele ki bulunan doğalgazın çıkarılmaya başlaması ile cari açığın kapanması ve Enerji üssü olmamız, Jeopolitik açıdan ülkemizin stratejik konumunu daha da güçlendirecektir.
—///
Dünyada oluşan Altın balonu ki ülkelere göre değişen 800-950$ çıkarma maliyetine rağmen, Güvenli liman Lafontenden masalı ile şişmesi,
Aşı haberleri ya da Dünya ekonomik parametrelerde iyileşme ile aaltındaki balonun sönebileceğüni,
Ülkemizde oluşan döviz ve 2. El Oto balon fiyatlamalarının
AŞI ve olumlu ekonomik göstergeler ile sönmesi
Otomobil üretiminin artması ile de
Fiyatların balon seviyelerden normal seviyelere dönmesi beklenebilir.
Ayrıca son 2 haftadır, yurtiçi yerleşiklerin döviz hesaplarında büyük çözülmeler ve dövizden çıkış var(Kaynak:Dünya G.)
Yatırım tavsiyesi değildir. İktisadi fikirlerimdir.
Geçmişi sattığımız yetmedi..!!!
geleceğimizi de bir güzel satıyoruz...!!!!!
Hazine garantilerinde ise zaten nerede ise tamamı Amerikan Doları üzerinden verilmiş garantiler..!!!!
Birkaçı da Euro bazında..!!!
Köprüler, yollar, hastaneler.!!!!
Daha neler neler.!!!!
Hazine iç piyasadan sürekli dolar borçlanıyor.!!!!
Neden.???????:kahkah:
TL ye kimsenin güveni kalmadı.!!
Bütçen açık..!!!!
Cari dengen sürekli açık.!!!
100 birim ihracat için 70 birim ithal ara mal gerekli .!!
İthal mal için döviz gerekli.!!
Kasadaki dövizleri sıfırladılar.!!
CDS çöp seviyesinde fiyatlanıyor.!!
EKONOMİYİ ZOMBi Yaptılar..!!!!
Yani Hazine Garantili Müteahhitlerimizin işleri Türk Lirası ile işlemiyor...!!!!!
31 inde %5 üzeri büyüme rakamı gelecek o zaman tepkisi ne olacak bakalım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bazi sektorlerde asiri kapasite kullanimi mevcut ! para arzinin genislemesine bagli olarak talep asiri yogun uretim yetersiz kaliyor
buyumenin ozellikle 3. ceyregin genelinde oldukca yuksek olmasi beklenti dahilinde
ama bu buyume ilk olarak Jagdish Bhagwati'nin isaret ettiği sonra versiyonları gelistirilen fakirlestiren buyumeyi andiriyor bize. bir nevi iktisadi halüsinasyon !!
Herkes biliyor geminin su aldığını,herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu.Leonard cohen.