Originally Posted by
indregandi
2018 kasým ayý gibi bir arakadaþým dediki, bizim çocuk ABD den döndü(gdiþ nedeni, silikon vadisinde tutunabilemkti, olmamýþ), coin alýp satmak istiyor, ne dersin dedi,..
ben dedimki çok anladýðým bir þey deðil ama bir bakayým dedim,...incelediðimde gördümki, emerginglerin(borsa) iri dalgalýsý, o sýralar da çok konuþuluyor zirveleri zorluyordu,...17xxx-18xxx civaralarý falan, uzak durusun dedim, çünkü borsa endex sini takip ediyorsa borsalarla birlikte düþebeilirdi ve bende borsaya uyum saðlayan bir zaman analizi vardý,...uzak dursun dedim, nedenlerini bir güzel açýkladým, bir süre sonra düþüþü baþladý,
neticede 19666 zirve etti oradan 3135 lere çakýldý, kim btc, coin,
ama þimdi bu çocuk alsa ve hiç satmasa idi, yani düþürken de pozisyonunu hiç kurcalamasaydý þu sýralar 55xxx usd lerde idi,
ama 19xxx usd den 3xxx ne psikolojisi dayanýrmýydý bilmem,..dayanmazdý herhalde,
neticede görüldüðü üzere emme gömme meselesi, usd nereye giriyor, coine, fazla usd yi coinde saklýyorlar, coine içine gömüyorlar,
coinleri kimse tam olarak biliyormu, içi yapýsý, sahibi, neye hizmet kime kýsmet, bilinse zaten yatýrýlmaz, bilinmeyen cezbeder, coin dolarýn saklanma hesabý, kim saklýyor, kimse bilmiyor, saklanýyormu, yani dolarýn fazlasýný emiyormu evet,..
geçmiþte fazlayý emtialara, altýna, borsalara gömüyorlardý,..þimdi emtialar duvara dayandý, virus ise ekonomileri vurdu, canlanma için ucuz emtiaya ve coin üzerinden serbest kalan usd ye ihtiyaç var, diðer türlüsünde fed serbest fazla usdyi toplayýp imha etmeli, parasýnýn saðlýðý için, coin üzerinden serbest kalan usd emtaiya vuracak, oda ekonomilere virus sonrasý canlanma olarak yansýyacak,...
kapitaliste mod çok,..nesneli sanala aldýrýyor sattýrýyor,..nesnel sabit ve serbest kalýyor, o nesnel diðer türlü FED in imha etmesi gerekendi